Chokladtryffel (med bild)

Chokladtryffel

2½ dl grädde
350 gram choklad  (blockchoklad ljus/mörk/vit)

Koka upp grädden i en kastrull, när den kokat upp ställ den åt sidan
och bryt i bitar av chokladen och låt den smälta. 350 gram eller tills
smeten känns mättad
. Om smaksättning önskas, rör i tex
marianne-kross / daimkross / apelsinkrokant / mintkrokant.
Häll smeten i en låg form och ställ in i kylen för att låta stelna.
När smeten stelnat, rulla små bollar och rulla dessa i kakao
eller florsocker.

Klart!
Perfekt julgodis, och mycket passande till en kopp kaffe
eller till lite glögg.


Kommentarer
Postat av: Linn

SV: Haha. =)

2008-12-13 @ 16:15:42
URL: http://brunetternasmode.blogg.se/

Skriv dina ord här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0