Gott nytt år!


Ja, egentligen borde jag väl skriva nåt som liknar en sammanfattning,
om mitt år 2007!
Men, jag tror faktiskt inte jag orkar det. Det har hänt så himla mycket!
Kanske skriver en, några dagar in på det nya året!

Just nu sitter jag och inväntar mina vänner som ska dyka upp.
Det blir tacos, vin, chips, singstar och slottet vid 12slaget.


Nyårslöften, visst finns dem...

Ta tag i fotandet ordentligt! Utställning?!

Ta tag i skrivandet ordentligt

Ägna MYCKET tid åt mina vänner, jag saknar er!

Resa, tillsammans med Mulin.  (och gärna österrike sen också!)

Minska det onyttiga ätandet

Våga säga ifrån, när det gäller saker och ting

m.fl, m.fl...


Jag saknar mulin ikväll,
du borde vara här <3


GOTT NYTT ÅR!

Hemtrevlighet


Jag är bitter. Men det börjar gå över.
Att vara rätt aktiv en hel dag, utan att ha ätit någonting, det är liksom ingen bra idé.
Ingenting jag direkt kan rekommendera!

Men nu harjag gardiner uppsatta. (Trots att gardinstången är så lång så den bågnar på mitten)
Jag har en lampa uppsatt i rummet. (Trots att den sitter snett, eftersom IKEAS upphängningsanordning inte riktigt existerade. och mitt tak var så betonghårt att det inte gick att borra i!)
Jag har en spegel uppsatt i hallen.
Och plötsligt, med väldigt små medel, så är min lägenhet genast så mycket mysigare och hemtrevligare.

Jag är nöjd,
och imorgon är det nyår!
Goda vänner, god mat, vin & singstar. Kan det bli bättre? Tror knappast det!

Skönheten & odjuret

Medan jag väntar på att Niclas ska dyka upp och ta mig med till IKEA,
så spanar jag runt på YouTube.
Bla så påminner jag mig själv om att jag älskar Skönheten och odjuret,
garanterat en av de bästa disneyfilmerna!


Vilken disneyfilm tycker NI är bäst? (vilka)

Jag ska leva livet

I ganska exakt 2 månader har jag nu bott i min lägenhet. Om ganska exakt 4 månader är det dags att flytta härifrån. (Jag MÅSTE hitta en ny lägenhet till dess!!!)
Idag köpte jag gardiner. Applådera! Jag har letat och letat, men inte hittat några. Och idag, idag hittade jag svarta och röda panellängder - som reades ut! Så imorgon hoppas jag på att jag åker till IKEA och köper gardinstänger.

Annars händer inte mycket.
Planer smids för nyår. Det tycks bli lite värt i år också
 - trots att allt är så himla ostyrt.
Trevligt folk, god mat, vin, vattenpipa & singstar.
Perfekt. Eller hur?


och det bästa av allt, vet ni vad det är?

JAG HAR JOBBAT KLART PÅ MITT HEMSKA JOBB NU!
i januari fram till universitetsstart, så ska jag fotografera, skriva & sjunga.
dvs - leva livet.
äntligen, det var ett bra tag sen!

Powerballader


Whitney Houston, Celine Dion... Det är vad min granne för tillfället spelar. Högt. Och med mycket bas. Powerballader.
Sure. De kan vara rätt trevliga att lyssna på ibland. Men öbo borde fixa mer ljudisolerade lägenheter. För man kanske inte alltid höra vad grannarna lyssnar på för musik, eller höra grannarna rent allmänt!


Jag ska snart upp på stan med rebecca en sväng. Vad som inhandlas får ni veta efteråt.
Hon kommer säkert göra mig sugen på att köpa något mer än det som köpas skall.
Ty hon ska pyssla ikväll. Och jag kommer vilja göra detsamma.
Själv. Här hemma.

(och så borde jag städa, men det tar man ju lite då och då, eller hur?
jag har i allafall varit duktig och balanserat på en stol inne på toaletten, och bytt den ena av två lampor som var tvungna att bytas!)

Blivande novell

"Tonerna från pianot steg stumt upp mot taket. Och de små melodierna som högerhanden klinkade fram gjorde detsamma. Mina händer fick sköta sig själva medan resten av mig med tom blick stirrade in i väggen, och insåg att helheten av det som mina fingrar manade fram, inte riktigt var i nivå med Mozarts kompositioner med stråk och blås och klaviatur. Och den viftande dirigent med galna ansiktsuttryck som är en självklarhet."


Ett kort stycke ur en blivande novell.
Vad tycker ni?

Nyårsafton?


Okej. Nyårsafton?
Vad händer? Och vad sker?


 -

Åker in till stan igen imorgon, äntligen!
Då ska jag tyvärr jobba två dagar. Men sen, sen är jag rätt fri och sådär!

Julafton & magi


       Jaha, så var det årliga klappöppnandet, matfrossandet, kalle anka - tittandet & knäck-som-fastnar-i-tänderna-och-det-allmäna julätandet över, för denna gång. Precis som varje år så tar det liksom slut efter klappöppnandet. Och magin är borta nu. Ingen julstämning har befunnit sig i min kropp denna decembermånad. Jag har inte sett julkalendern en enda gång. Jag blev glad när snön kom och tänkte att JA - nu blir det en vit jul trots allt, men sen försvann den och känslan gjorde detsamma! Jag har pyntat lite i lägenheten och lyssnat på körer som sjungit Gläns över sjö och strand i vackra stämmor, men fortfarande har julstämningen befunnit sig någon annan stans. Jag bakade julgodis med min syster och vi lyssnade på Elvis som med mörk röst - och säkert vickande höfter - sjöng Come all ye faitful.... Jag har känt lukten av julskinka. Fortfarande ingen julstämning. Och så blev det julafton, och jag vaknade tidigt som man alltid gör, varenda år. Jag låg där och kände efter litegrann. Men, jag kände ingen julstämning. Och jag vaknade på riktgit några timmar senare och gjorde mig iordning, och jag åt frukost, och jag kollade på klapparna under granen. INGEN JULSTÄMNING. Och jag åt julmat som jag varje år ogillar lika mycket. Jag fikade. Jag kollade på Kalle Anka. Och så blev det dags; ÖPPNA JULKLAPPAR. Och julstämningen?! Ja, den infann sig en stund, då när vi öppnade julklappar. Men ändå, ändå var det itne samma magi man kände som när man var barn. Kan någon tala om var den tagit vägen?


Ja, detär i alla fall lite mysigt med jul.
Trots att någon glömt trolla fram den där magin.
Fortsatt trevlig julaftons-kväll!

Jag tror inte på tomten

       När man med fingrarna drar i skinnet intill ögonen så att ögonen blir china-eyes (almost), då är de elektriska ljusen i granen som en ljusexplosion. Plötsligt är det silvriga kulor, glittrande stjärnor, det vanliga glittriga glittret, och en mängd ljustrådar från ljuskällor lite här och där. Och plötsligt, plötsligt ser man också var det faktiskt saknas ljus. Och då låter man ögonen gå till sin normala position och så går man fram till granen för att justera den där bristen på ljus men, då...då inser man att det inte finns några lämpliga grenar just där.
       Och bit efter bit av mammas hemkokade marknadskarameller försvinner in i min mun och ner i min mage, och om jag ska vara ärlig så vet jag inte om det beror på en tristess som heter duga, eller om det är pga ett extremt sötsug. Det där sötsuget vet jag inte riktigt om jag själv tror på, för det känns så sött och sliskigt i munnen efter ett par bitar, och ändå fortsätter jag och tar en till. Och en till. Och en till. Och sen tar jag en knäck också.
       Och sen kollar jag på West end star och tycker att vissa av dem förstör låtar jag älskar, som hon med alldeles för mycket vibrato på nästan varje ton, hon som sjöng låten från Phantom of the opera.
       Och sen förgås jag av tristess. Jag läser. Zafons bok som heter Vindens skugga .  Om jag minns rätt. Kan vara så att jag blandar ihop saker och ting. Men boken har i alla fall 477 sidor (tror jag) och handlar om en pojke som får adoptera en bok och sen är det massa konstigheter och en figur med bränt ansikte som påstår sig vara en figur i den där romanen som pojken får adoptera. Ett virrvarr av konstigheter är det, men jag tror att den verkar bra!

       Och sen
                     Och sen
                                     Och sen
                                                     Och sen
                                                                      Och sen ....

Ja, det är jul imorgon. Julafton. Då tomten som ingen tror på klämmer sig ner genom skorstenen med sin säck, och lägger klappar till barnen under granen. Och han säger till en docka med blonda lockar "Säg mamma", och dockan säger "mamma".  Jag tror inte på tomten. Men jag tycker nog julen är rätt mysig ändå, och jag har lagt mina klappar under granen. Imorgon är det jul. Julafton. Och jag hoppas att jag får roligheter inslagna i papper. Förmodligen inte, jag är bra på att drömma mig bort till allt för dyra ting nämligen!

Men, god jul gott folk. På återseende. För imorgon, då får ni nog inget inlägg från mig. Jag är säkert Alldeles för upptagen med att se till att lilla mormor har det bra. Och att den dessertgrejen med ananas som jag ska fixa - smakar bra.

Tänk, vilken idiot jag nog är

       Det finns något jag ångrar, och som jag inte riktigt vågar säga högt hemma. För jag vet att då får jag hela familjen på mig. Eller i alla fall min nästan!
       Det jag ångrar - är att jag skippade att gå på folkhögskola. Jag skulle ju för fan ha gått värsta fotoskolan på Viebäcks folkhögskola. Visserligen var jag osäker på om dokumentär & reportage - foto var min grej, och så var kostnaderna väldigt höga. Men ändå. Tänk vad mycket jag skulle ha lärt mig. Tänk vad allt jag lärt skulle varit till nytta längre fram. Tänk vad roligt det hade varit att fota på heltid (istället för att sitta på ett ruttet jobb och må åt helvete). Tänk vad roligt det hade varit att bo på internat och lära känna många nya människor, att känna den speciella gemenskap som alla talar om när ordet internat nämns! Men jag valde bort det. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Ska jag klandra mig själv? Eller ska jag inse att valet jag gjorde nog har fört med sig något bra!? Egentligen så ångrar jag det nog allra mest för att jag går miste om internatlivet, alla verkar ha så roligt. Jag ångrar det inte så mycket pga all den lärdom jag missat, för jag var ju trots allt osäker på om jag ville lära mig just det där.
       Jag ångrar lite att jag inte valde att gå den där skrivarlinjen på Ölands folkhögskola. För tänk vad jag älskar att skriva. Och tänk, den där kostnaden hade inte blivit lika hög. Och tänk, tänk vad mycket jag skulle lärt mig även där.
       Tänk, tänk vilken fullkomlig idiot jag nog är. Det som jag hållt som en hemlighet ända sen jag tackade nej till min plats. Det var att det fanns en kille med i bilden. (Man får inte göra något så idiotiskt för en kille!) En kille som det ändå gick åt helvete med, innan det ens hade tagit en riktig början. Ni hör ju idiotin i det hela. Jag skippar min framtid - för en kille.
       Jag kan söka igen i år, visst kan jag det. Men det blir ändå inte samma sak. Nu har jag lägenhet och sådär - den kommer jag flytta från i slutet på april. Men sen då - om jag söker, så får jag besked i maj/juni om jag kommer in. Vad ska jag göra? Skippa att försöka få tag i en ny lägenhet för att jag inte vet om jag KANSKE kommer in på folkhögskola? Flytta hem. Bo där över sommaren. Jag skulle inte palla! Förstår ni? Jag skulle inte palla för fem öre! Jag medger och får helt enkelt stå för att jag satt mig i en idiotisk sits. Jag vet att jag skulle trivas med att bo på internat. Och jag går miste om så himla mycket. Alla säger det. Och jag tror dem!

Hon & HanHon,
är den som liksom gillar att dra ut
det där överflödiga sminket som ligger
på ögonvitan, när man tvättat bort helheten.
Och det kittlas, det är visst det som gör
att hon gillar det.

Han,
är den som liksom inte riktigt existerar
i hennes värld och existens.
Man skulle kunna säga att hon
väntar på att han ska dyka upp,
ungefär.

Sista kvällenSentimentalism

 

gråten i halsen
och drickande människor
med glädje/trötthet&sorg
i glaset

 

Borden fyllda
med tomma Kaiserglas
och armbågar som tillhör
en ivrigt framåtlutad människa

 

Kamerablixtar från olika håll
ett försök att skapa ett minne
av den sista kvällen

 

Kvällen då kontakterna skapas
och irritationen uppstår
för att man än en gång
inte besegrat blygheten
förrän det var
för sent

___

Ja, man skulle kunna säga att det var så det kändes igår, igen!
Dikten skrev jag efter sista kvällen i Österrike, när vi var där i maj!
Nu har kören från Österrike varit här, och sista kvällen var igår.
Det var på Jalla jalla, och visserligen utan tomma kaiserglas,
men nog var det kamerablixtar från alla håll, och allsång och prat och skratt.
Som vanligt, den sista kvällen! Och sen har man en klump i halsen när man kommer hem,
för att de där österrikarna trots allt kan vara så himla trevliga. Och för att Oliver är så trevlig. Och för att Lisa är så snäll. Att tanten med mustasch hade rest dit ända från Österrike för att kolla på oss i 45 min - det hör inte till klumpen i halsen. Hon bara är. Och hon är läskig dessutom!
Nej, det är himla tråkigt helt enkelt. Jag tycker inte om avsked. Det bara är så. Och jag älskar att sjunga. Och allsång med stämmor och glädje - det är helt enkelt något utav det bästa!
Jag hoppas det blir något liknande snart!

___

Nu är jag hemma hos päronen i skogen. Är smått uttråkad och vet itne riktigt vad jag ska göra.
Har lånat ett par engelska böcker på biblioteket - jag måste bli bättre på engelska!
Ikväll ska jag i alla fall äta daimtårta och öppna presenter, hoppas jag på!

Packning

Kvällen igår ägnade jag åt att packa, för idag efter konserten och efter ätande och drickande - så ska jag hem till päronen i skogen! Det var himla svårt att packa. Jag skulle packa sånt som JAG skulle ta med mig och släpa på i Lindesberg hela dagen idag. Och jag skulle packa sånt som min moster ska ta med på julafton. Svårt att veta vad som ska packas var. Men jag tror jag kommit på en någorlunda okej lösning. Dock drygt att jag ska släpa på min väska + en stor påse idag i linde. Men, vad gör man inte? JULETIDER...

Sitter just nu och lyssnar på julmusik, försöker få lite julstämning. För det är ju trots allt bara 4 dagar kvar till jul. Helt sjukt!
Ikväll får jag presenter hemma.

Nu borde jag koka pasta så jag har något att äta... hmm!!!

Irritationsobjekt

Irritationsobjekt finns alltid, man slipper aldrig liksom ifrån dem riktigt. Men vad gör man? Man får ignorera, så gott det går!
Har sjungit hela dagen idag med, det är skönt. Så oerhört himla skönt! Och just nu är jag så trött, så jag ska sova, för att vara utvilad till morgondagen!

Roligare inlägg kommer, det här var kasst. Jag vet!

Seriously


Kl 05.00 vaknade jag, och var pigg. Det kallar jag sjukt, så ska det liksom inte vara. Jag låg i sängen och försökte somna om, men när jag varit vaken en halvtimme, och inte alls var trött. Då kände jag att den sista halvtimman innan kl skulle ringa kunde skippas. Så jag gick upp. Pigg och alert. Kl 05.30! Detta tidiga uppvaknande resulterade i att jag blev klar alldeles för tidigt. Nu sitter jag här och gör ingenting, jag är visserligen i valet och kvalet när det gäller kläder. Men bara jag bestämt vad jag ska ha på mig, så tar det ju bara ett par minuter att få på sig dessa kläder. Svart tunika och svarta leggings + svarta shorts, och en blommig sjal runt halsen? Svarta leggings / mörka jeans & lejongul tunika? Jag har beslutsångest!

06.50 ska jag gå ut. Kl är nu 06.23.

En mandarin blev min frukost. I lindeskolans matsal serveras idag julbord. Jag trodde jag skulle slippa undan från lindeskolans mat när jag slutade där, men icke! Det enda positiva med att vara där igen, är citrondrycken. Den är ju gudomlig.

Sångfylld födelsedag

Dagen har inneburit sång, hela dagen. Och det var underbart att använda rösten på det sättet igen. Det bästa jag vet ÄR att sjunga.
      Dagen har även inneburit handskakande, kindpussar och "kära" återseenden. Lite skratt och så den där konstanta blicken från Oliver. Som man börjar skratta av, och som gör en nervös. Jag och Emelie, vad vi skrattade.
      Bästa repliken idag var från Professor Wildh.
"Ahhh, and you! I remember spital in may, and your entusiasm on Happy new year!"  
      Jaha? Vilken entusiasm? Kanske hade jag den, utan att jag riktigt minns. Kul att han nämnde det i alla fall. Jag minns alla komplimanger de öste över mig den sista kvällen då vi var där. Jag kan vara stolt och säga att de faktiskt öste komplimanger. Det var kul må jag säga! Hoppas vi spenderar torsdagskvällen med dem nu! Öl och lite allmänt snack liksom, innan de åker hem! Vore himla trevligt!
      Dagen har inneburit sång, på tyska. Vi svenskar med kass kunskap i tyska, ska tillsammans med den österrikiska kören sjunga ca 9 verser med tysk text. Och en av dessa verser ska våran kör sjunga - utan österrikarna. De skrattar åt oss när vi övar!
      Morgondagen består av sång. och jag ska gå upp kl 06, för att åka till linde kl 07. Jag kommer vara där kl 08. Och inte förrän kl 09 ska vi börja sjunga. Jag kommer få sitta i min ensamhet i kyrkan en timme. Galet. Helt galet! Men himla kul ska det bli ändå!

      Dagen... har inneburit ett besök av Erica nu på kvällskvisten. Fick film & godis i present <3. Och så åt vi gott och blev feta. Lovely!

      Nu blir det sömn, och snart är det jul!

Happy birthday


Happy birthday to me,
Happy birthday to me,
Happy birthday....

Yesbox. Jag blir 19 år idag!
Fortfarande inte riktigt någon snö.

Idag ska jag till lindesberg och sjunga tillsammans med en österrikisk kör.
Det ska bli SÅ skönt att använda rösten på rätt sätt :)
Dock är den här tiden 07.14 - inte riktigt underbar.

Ha en bra dag!

Det skrämmer mig

Nu har det blivit den morgondag som jag igår skrev om! Idag Är det en vecka kvar tills det är jul! Idag är det imorgon som jag fyller år. Och lite snö virvlar faktiskt i luften. Ytterst lite. Ni vet, såna där små, små, små flingor som egentligen knappt syns! Hoppas att de växer, för imorgon vill jag ha lite snö!

Natten innebar mycket prat på msn med olika personer.
Det skrämmer mig att det som skrämmer mig så starkt, inte alls verkar skrämma vissa andra.
Och det skrämmer mig, ännu mer...att jag inte på något sätt kan ändra deras åsikter om det hela!
Fick dock lära mig mycket nytt av andra personer under natten. Det var intressant. Jag kan inte påstå att jag förstod allt till fullo, men jag har i alla fall tagit in det i ett fack i hjärnan, och så lagras det där och till slut, till slut kommer jag förstå det bättre!

Nu sitter jag och lyssnar på Lars Winnerbäck för att putta iväg klumpen i halsen som finns där pga att jag om 15 minuter ska gå till jobbet. De kommer prata om kryssningen, och säkert skälla på mig för att jag skippade den, och sa till med så himla kort varsel. De kommer vara på mig, klaga på mina GF. Jag orkar inte, orkar inte alls!
Jag fyller år i morgon. Det blir första födelsedagen med en klump i halsen. Och det blir första födelsedagen utan presenter, för jag bor själv, jag bor inte hemma längre. Det blir första födelsedagen då jag jobbar! Men tack och lov, så ska jag till lindesberg och sjunga en sväng med min kära gamla kör, + kören från österrike. Så det är bara deltid imorgon. 16-21, sen är jag ledig fram till den 27e.

Julafton - en vecka kvar
image19


       Jag vill ha mer av den där känslan som jag hade den kvällen när jag & rebecca gick och fotade. Hela jag upprymdes av känslan att det var jag & kameran. När jag fotograferar försvinner jag in i en helt annan värld, och det är i den världen jag alltid vill vara! Det är där jag mår bra, det är där jag ler och skrattar högt, det är där mina ögon glittrar. Det är där jag existerar!
       Och nu vill jag ha lite snö också. Jag vill få julstämning, för imorgon är det bara en vecka kvar tills det är dags att sitta runt granen och vara nyfiken på vad som finns i paketen. Imorgon är det bara en vecka kvar tills det är dags att rynka på näsan åt den överskattade julmaten. Imorgon är det bara en vecka kvar tills det är dags att se de små disneyprogrammen och äta knäck och marsipan. Imorgon är det bara en vecka kvar tills det är dags att slita av pappret från julklapparna och bli smått besviken för att det inte alls var det man trodde att det skulle vara. Imorgon. Imorgon är det bara en vecka kvar tills det är julafton, och jag vill faktiskt ha snö då!
       Imorgon, då är det dessutom bara EN dag kvar tills jag fyller år. En dag kvar tills jag har levt i 19 år. En dag kvar tills jag är ett år närmare 20 - då man får göra allt!
       Jag vill ha snö vid de här tillfällena. Snö, virvlande i luften och lätt och luftig på marken. Men icke. Verkar det som!

Invävd i mönster

En trasig lampa blinkar på stationen,
ljuset skakar och själver
kvällens sista buss rullar sakta ut från sin
ficka, för att lämna staden
 

Busschauffören får höra resmål, knappar in
någonting på sin lilla maskin, han tar emot
pengar och ser på när busskort matas ner
i kortläsaren, som efter varje kort piper till,
för att bekräfta att kortet accepterats
Han sitter där, bara för att hans 'bäst-före' datum har gått ut
En gammal man, enligt honom själv
Fann för längesedan ett sätt att tjäna pengar på,
numera är han alldeles för invävd i mönster,
så bara tanken på att lära sig något nytt skrämmer honom

 

Lampor tända i mittgången
och några enstaka spotlights över enskilda säten

 

Längst fram sitter en gammal dam
med vitt hår och samtalar sakta med chauffören,
samtalar om dagar med regn och om sin
kolonilott i Brickebacken

 

och en kvinna som nog precis
har nått en 30-års kris sitter längre bak
med en tårtkartong bredvid sig, ska väl hem
till en tv-tittande man som imorgon fyller 33
och nyss har lagt deras 2-årige son

 

Längst bak sitter 12-åringarna som försöker
sminka sig äldre, tjocka streck runt ögonen,
sönderblonderade och ständigt tjatande
på sina föräldrar om de senaste Lee-byxorna

 

Omkring mitten håller de som inte bär på
något utmärkande (varken in- eller utvändigt) till,
de som är gråa och trista och aldrig ler

 

Bussen rycker till och stannar,
pyser till och släpper, med en suck,
in ännu en passagerare
Busschauffören ser bittert på hur kortet
matas ner i kortläsaren, som piper till
för att bekräfta att kortet accepterats.

Placera i fack


Har fixat lite nya kategorier, så hädanefter kommer inte allt jag skriver vara vardagsstuff. Det kommer vara indelat i;

 • Abstrakt-foto (här kommer mina fotografier av alla de olika slag finnas)
 • Abstrakt-poesi (här placeras de dikter jag (kanske) lägger upp
 • Mitt alldagliga ordflöde (Idag-har-jag, de simpla och förmodligen rätt trista inläggen)
 • Mitt konstnärliga ordflöde (De inlägg där jag leker med orden. "Stream of consciousness" - nästan!)
 • Vardagligt stuff (Förmodligen försvinner denna kategori snart, eftersom allt kommer vara vardagligt, men i nyskapade kategorier)
 • Youtube (Ni lär förstå själva vad denna kategori innehåller!)

Underliga grannar & förvirring


En granne i huset mitt emot har med vit tejp satt upp ett vitt a4-papper på sitt fönster.
Jag förstår inte varför!

Och hon (!?) med kompostpåsen har fortfarande inte gått ut med kompostpåsen,
utan den står och sprider sin stank i trapphuset.
Och jag kan lova - det luktar fan inte gott därute nu.


Kan väl nämna att jag kände mig förvirrad och bortkommen idag,
jag skulle hitta till akademibokhandeln för att hitta en julklapp till min syster.
Men jag hittade inte dit!
Tala om för mig, var ligger akademibokhandeln i Örebro!?!
Jag var helt lost och bortkommen, såg väl lustig ut. Vad vet jag?


Jag vill att folk ska komma och födelsedagsfika hos mig idag,
men folk håller sig ju inte hemma en söndag som denna. Tok!

Tomteshopping

Nu är jag iklädd röda leggings och svart tunika. Strax har jag dessutom en vit & stor mössa, en svart kappa och ett par svarta skor. I hopp om att kanske inbringa lite julstämning i min eller någons kropp - genom att ha på mig röda leggings - ska jag traska upp på stan och inhandla några få julklappar med de få pengarna jag har råd med. Pengafronten är inte så himla livad just nu! Det är hyra, det är mat, det är busspengar....det är mycket som ska betalas när man bor själv! Men känslan av att bo själv, ah! Underbart!
Nu ska jag ut i kylan. Uppdatering senare om något spännande sker!

Harry Potter puppet pals

Alltså, det här är sjukt - och egentligen extremt usel,
men det är dessutom sjukt - hur mycket man skrattar!
Ungkarlsliv


Är det inte så att ungkarlar enbart käkar pasta?
Jag tror jag har blivit en ungkarl,
jag äter pasta i mängder. Visserligen har jag ibland
pastasås till, eller köttfärssås.
Men själva grejen med pastan - jag har inte ätit potatis
på nästan två månader! Ris - har jag ätit 2 ggr. Och couscous?
Räknas det till pasta?

Varsågoda - ta del av en av mina små tankebanor.

Ungkarl ...  finns det någon mer som jag?

Ny design


Nu har jag krånglat fram och tillbaka, och hit och dit. Trixat med header och bakgrund i photoshop.
Resultatet - ja, det är det ni har runtomkring den här texten ni läser ni. Ta en titt och säg vad ni tycker!
Mer förändring kommer. När jag orkar! För jag kan väl inte direkt säga att jag är kunglig på det där med HTML-koder. Jag fattar almost ingenting, allt jag gör är att chansa!


Med lite hjälp på slutet av  elin ,  så blev allting perfekt!
Tack för hjälpen vetja!


(Nu ska jag bara kasta mig över lite andra saker
men det blir en annan dag!)

Radiohead - Fake plastic trees


Sjuk låt, helt sanslöst. Hör rösten. Känn känslan. Blunda och njut!Nattlig underhållning


Jag ska börja göra som mulin gör ibland; dokumentera mina grannars sysselsättningar.

      Grannen som bor vägg i vägg med mig - skulle jag chansa på att det är en kvinna av något slag - ålder har jag inte den blekaste aning om. Men människan ifråga har nog bred musiksmak, för det som har smitit genom väggen, till mitt öra, har varit allt från smörig och usel radiopop till opera i hög grad. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro.
      Ibland skulle man kunna tro att jag har råttor i mina köksskåp, men så är inte fallet. Jag tror snarare att det är grannen där, vägg-i-vägg som rotar i sina köksskåp. (Jag skulle dö om jag hade råttor här inne!)
      Ljud som även nått mitt öra har varit ljud av njutning - dvs sex. Det känns väl lite sådär att hur väl som helst höra att sin granne har sex. Tack och lov har jag högtalare - så jag kan sätta på musik, högt!
      Senaste nytt angående grannen vägg-i-vägg, var ett gräl. I natt när jag låg och försökte sova hörde två människor börja skrika. Den kvinnliga parten hade snyftningar i rösten och den manliga parten var allmänt sur. Jag lyckades inte förstå vad grälet handlade om. Jag låg mest och var fundersam. "Tänk om han är en sån som slår kvinnor, ska jag ringa 112?!"  Men grälet avtog, och min oro gjorde detsamma.
      Men det är ju kul med lite nattlig underhållning - eller vad säger ni? Men det jag tycker bäst om ifrån grannen där på andra sidan - det är nog trots allt när hon (!?) spelar musik.


      Grannen en trappa ner brukar ställa sin kompostpåse utanför sin dörr - dvs i trapphuset. Hon (!? - jag får för mig att alla är kvinnor!) brukar inte ha den stående där i 1 timme, utan gärna en längre stund, så att stanken av bananskal, kaffesump -  allt som platsar i en kompostpåse -  kan ta sig ut, och spridas i luften i hela trapphuset. Sen dagen efter att hon (!?) ställt ut den - DÅ tar hon bort den. Detta har nu hänt två gånger.
      På hennes (!?) dörr hänger en ängel som hälsar Välkommen.


      De övriga grannarna vet jag ingenting om. Jag tror - att grannen mitt emot är en kvinna - såklart!

Vi är visst bra på att äta


Det blir alltid samma sak när jag och mulin ses. Vi äter alltid så mycket, vi är så himla bra på att äta!
Den här gången var det först min köttfärssås som jag gjorde igår - som vi åt tillsammans med cous cous. Efter det åt vi fruktsallad med glass & grädde. Sen kikade vi på Love Actually och åt chips och drack julmust till! Sist men inte minst åt vi en dessertgrej med banan, hallon & vit choklad - som vi stoppade in i ugnen tills chokladen smält och sådär, sen åt vi glass till! Grymt gott.
Och vi lyckas alltid, alltid efter allt detta ätande - känna oss så onyttiga och feta. Men det hör till!
Det var i alla fall väldigt gott, och dessutom väldigt, väldigt kul att umgås med mulin!

Försovning varje tvättillfälle!


Jag tror jag ser det som en kul grej, att försova mig när jag har tvättid. Igår skulle jag ha tvättat kl 07.00 (!!!!!) - då var det visserligen inte konstigt att jag försov mig. Jag lät klockan ringa och väcka mig, när den ringde kollade jag på den några sekunder - och sen bestämde jag mig för att sova vidare!
Idag skulle jag ha tvättat kl 11.00. Det är en normal tid. Då kan man vakna och sådär! Men icke, jag vaknar inte av att klockan ringer. Så ännu en gång får jag boka om tvättiden. Tack och lov så fanns det en idag kl 13.00!

SÅ NU HAR JAG TVÄTTAT!
(och dammsugit. och diskat.)
Nu ska jag bara hämta tvätten och lägga den i en påse.
Sen ska jag upp på stan och möta Mulin! :)

Pysslig


Jag träffade Sara idag. Eller, om rätt ska vara rätt så blir det väl igår!
Vi gick på stan och sådär, åt varsin problematisk baguette på Farbror Melkers.
Kollade efter julklappar och sådär (hon köpte massor, men jag hade glömt
mitt bankomatkort hemma i den andra jackan - så där var det kört för mig.)
Sara är en sådär mysig och bra vän, och för tillfället är hon kär också!
Och dessutom har hon och Elina har hittat en lägenhet som de ska dela på (GRATTIS darlings).
Dessa två plus  -  gör att hon är gladare än vanligt, och det är underbart att se!
Ses snart igen Sara, hoppas jag! <3

Tack vare de kontanter jag hade med mig, kunde jag köpa en stor, röd adventsstjärna
som var på nedsatt pris på Panduro hobby, och två grenkontakter på clas ohlsson.
Dessa inköp gjorde mig pysselsugen när jag kom hem,
så under kvällen har jag pysslar och donat här hemma.
Diskat och lagat mat. Och gjort det fint rent allmänt!


 -

Imorgon - eller om rätt ska vara rätt, så blir det väl idag!  - så ska jag träffa Mulin.
Vi ska inhandla lite pysselstuff på stan, samt frukt, glass, havregryn & pärlsocker.
Sen ska vi gå hem till mig och göra chokladbollar, göra fruktsallad. Och så ska vi pyssla.
Och så ska vi äta mat (som jag lagade idag/igår... köttfärssås och couscous).
Och så ska vi äta fruktsallad och chokladbollar. Och så ska vi kolla på film.
Mycket som ska hinnas med, och det ska bli jättekul att träffa Mulin en sväng!

-

Lördag ska jag först träffa Charlotte!
Sen ska Daniel komma och hälsa på - troligtvis blir det ännu mer fruktsallad!
Och sen på kvällen kommer Mia & Jenny. Och då blir det Singstar & skratt & säkert massa onyttigheter, hela natten lång!


Vilken klockren och bra helg jag kommer ha!

7 önskningar

Blev utmanad av Rosita.
Så här gör ni:
Skriv en önskelista med sju önskningar.
Motivera dem, kort eller långt.
Tagga sju bloggare som ska göra detsamma.


1. Precis som Rosita, önskar jag mig 50 000 kr i månaden i 50 år. (för visst dubblas även antalet år!)

2. Jag önskar mig alla fotogrejer som behövs för att kunna driva en liten fotostudio.

3. Jag önskar finna någon jag älskar, som älskar mig lika mycket tillbaka, och som älskar mig precis för den jag är, trots småfel och brister.

4. Jag önskar att det aldrig händer mina vänner något hemskt. (Jag slipper gärna också hemskheter)

5. Jag önskar att ÖBO låter mig ta över min andrahandslägenhet i slutet av april. Eller att jag kan hitta någon som ligger lika bra (åt något håll från centrum) och som har ungefär samma storlek - och kök.

6. Jag önskar att jag någon gång står på en scen och sjunger igen, för jag saknar det!

7. Sist men inte minst, hoppas jag att alla våldtäktsmän eller andra våldsamma människor slutar med det de pysslar med.Jag utmanar er alla. Men framförallt;
mulin  - http://mvp.blogg.se
sara    - http://beautyofgrey.blogg.se
elin     - http://elinsord.blogg.se

KryssningVad fan ska jag göra!?!?!?
Jag är inte det allra minsta sugen på att åka på kryssning med jobbet på fredag.
Inte alls.
Men om jag säger nej NU lär de skjuta mig...
Fan .
Jag känner liksom inte comhem-befolkningen.
Och Nilo ska inte med :(  
Jag känner mig nervös, och felplacerad redan nu....

JulstämningJag vill ha en växt som jag kan sätta julgranskulor i. För jag vill julpynta och känna värsta julstämningen. Men det känns ungefär som att jag inte har råd med det. Och jag vill vinna på triss, för tänk vad jag skulle kunna köpa fina julklappar till alla jag tycker om, och tänk vad jag skulle kunna köpa fotoprylar till mig. Och tänk vad jag skulle kunna se till att hyra en lägenhet  -  förstahandskontrakt  - som är jättefin och kanske en 2a istället för en 1a.
Tänk, tänk, tänk...

Idag lyssnar jag på lite julmusik, just för att jag vill åt den där julstämningen. Och så ska jag kanske gå på O helga natt med Elisabet sen. Kanske fota med rebecca en sväng idag också. Den som lever får se!
Och jag väntar på att bloggar runt om ska uppdateras, sån där läsning som man blir glad av och sån läsning som är rolig, och sån som är söt såklart, och spännande. Uppdaterna nu hörrni!


Och seriosly, jag planerar nog kanske att köpa en trisslott.


(Bara ÅTTA dagar kvar på VM media!
nio, om man räknar med den dagen i januari då jag
ska gå dit och säga upp mig!)

En tradition har spikats

När man inte orkar laga mat så funkar det bra att skala några morötter och knapra i sig. Okej, det mättar inte, det är snarare en aptitretare.

Jag har en gardin i mitt kök nu, elisabet kom och satte upp den åt mig, och hade dessutom med en växt som jag ställde i mitt kära fönster. Nu saknas bara gardin i själva rummet.

Jag mötte upp Nilo på stan vid 2 tiden. Mjukisklädd och helt söt. Och så traskade vi omkring på stan och letade efter presenter till Rosita. Spännande och roligt var det. Jag tycker om att köpa presenter till människor jag tycker om. (Och någon gång ska jag bli lika duktig som Rosita på att slå in fina paket och sådär också!)
En McDonalds sväng blev det, pga extrem hunger och vi höll på att avlida, sen gick vi till Bokia där Rosita jobbade, för att plocka med henne hem. Jag hittade massor med sällskapsspel jag vill ha, typ 5 st som verkade hur roliga som helst. Och visst är det väl en speciell charm med sällskapsspel när man träffas och umgås några stycken!?
När vi kom hem till mig var det presentinslagning som gällde, och sen när det var gjort langade vi upp massa paket och kakor på mitt lilla köksbord.

Efter lite glädjehojtanden och skratt så iakttog vi högen med presentpapper som låg på golvet, sen spred vi ut den så att det skulle se mera ut. Sen fotade vi!
Efter det var det givetvis dags för fika och hallonsaft i ölglas. Vi dukade upp på mitt lilla, lilla bord och så blandade vi saft. Sen satt vi där på golvet, vid bordet som var överfullt med godsaker, och åt gjorde vi. Så vi rullade fram sen, almost. Men gott var det, alldeles olagligt gott!

Och en toppendag var det. En extrem toppendag.
En dag då en tradition spikades! Och det var himla mysigt att öppna paket!
<3

Det enda som under dagen gjort mig frustrerad och opepp, är att min mobil har fått nåt ryck. Jag kan inte ringa. Jag kan inte sms.a. Jag känner mig utstängd från omvärlden, och det är inte kul. Jag känner mig handikappad. Tur i alla fall, att folk kan ringa mig.
Jag hoppas den är normal imorgon...

Sitta vaken i natten


Utanför fönstret har mörkret slingrat sig runt regndropparna som faller ner från himlen, och pölarna på marken är och förblir lika blöta. Gräsmattorna runtomkring här i stan är som tvättsvampar och suger åt sig regnvattnet mer än man trodde var möjligt.


Idolfinalen gjorde mig lite besviken. Marie Picasso liksom. Varför vann hon?
Det är Amanda som är den med annorlunda röst. Hon är den som har snyggt scenspråk. Hon är DEN! Den som borde vunnit. (Eller, egentligen Daniel, såklart!)
Satt och drack vin och åt chips tillsammans med Charlotte och hennes karl. Pratade om struntsaker och skrattade åt fånigheter som är svåra att säga.
"Sex laxar i en lackad laxask"
"Ett kvistfritt kvastskaft"
"Packa pappas kappsäck"
"Skvimpa, skvamp, skvimpa, skvamp..."
Med lite alkohol och allmän trötthet kan sådant vara väldigt kul!

Och så fikade jag med Tobbe idag. På Hälls.
Det var bra!

Och på jobbet fnittrade jag och Nilo hela dagen. Åt allt. Och åt ingenting. Trötthet och allmänna konstigheter.
Nilo är söt, och hon fyllde år.

Imorgon (idag) kommer Nilo & Rosita, och vi ska fira oss (eftersom alla fyller nu i december) med lite knytkalas och presenter. Ska bli mysigt, verkligen! <3


Sömntime nu.
Godnatt!

Glädjen leker kurragömma i en regnig värld

Den där glädjen, var tog den vägen? Leker kurragömma i en regnig värld.
Och jobbet förföljer mig nu. Ja, jag trivdes alldeles utomordentligt, men så fort man har en dålig dag, då är coacherna på en. De vackra orden jag fick igår var 
"Hur går det egentligen Johanna? Du har Alldeles för många Nejtack för att det ska vara OK!  Och du har bara sålt EN idag..."
Tack. Vad positiv och peppad jag blev av de där orden. För fan - formulera det så att det blir en form av uppmuntring istället. På det där sättet tar dem ner oss som arbetar - totalt. Jag hade ångestkänsla i magen och klump i halsen, från den minut han sa det.
Och nu ska jag tillbaka dit igen. Jag ska visa dem. Idag ska jag fan sälja, jag ska vara på de där stackars kunderna som en tok (men det vill jag egentligen inte, och jag kommer vekna och inte göra så som jag säger nu...).
Ca 2 veckor kvar. Sen behöver jag inte komma tillbaka dit, kom igen Johanna. Klara det. Klara det....

En förvandling få har skådat


Igår kväll hade Örebro plötsligt förvandlats till något vackert som jag aldrig tidigare hade sett. En magisk liten ö med ljus var plötsligt placerad vid stadsparken, med is runt omkring. Sådär spröd och orörd. Kylan tog små bett av våra kinder när vi promenerade men det gjorde ingenting för vi var helt varma av wow-upplevelserna mörkret gav oss. Och batteriet hotade med att ta slut i min kamera, så vackert var det.

Och julgranen var tänd i Wadköping och det hade varit marknad där, så stånden stod nakna i sin trägestalt.

Glad idag

Hej, jag heter Johanna, och jag är glad idag
ja.

Jag kommer in på svenska-kursen på universitetet i vår. Det betyder att jag kommer få studielån from januari. Det betyder att jag inte behöver ha heltidslön på det. Och det betyder att jag kan gå ner till deltid på jobbet - med gott samvete.
Deltid betyder att jag kan ägna tid åt att skriva och att fotografera.
Jag har bestämt att, from måndag (då jag börjar deltidsjobbet) ska jag ägna MINST en timme om dagen åt foto - på ett eller annat sätt!

Jag tog en kvällspromenad med Rebecca idag. Pratade. Fotade. Och det var allmänt bra, för Rebecca är bra liksom!
På söndag ska vi ta en dagspromenad. Lovely!


Fredag innebär idolfinal med mat hos Charlotte.
Lördag innebär födelsedagsfika med Nilo & Rosita.
Nilo fyller nämligen år på fredag. Rosita fyller den 12e. Jag fyller den 18e.
Så vi ska knytkalasa och dela ut presenter hos mig på lördag.
Jag ser fram emot det så mycket, det ska bli mysigt i mängder!
<3Nu ska jag sova.
För imorgon ska jag gå upp tidigare än vanligt,
gå till teknikmagasinet med min mobil och kvittot.
För knapparna har spruckit på mitten och jag ska kräva dem på en ny mobil.
Helst en annan modell, i precis samma prisklass.
För NEJ. Jag ska inte gå med på att en en-månad gammal mobil går sönder, sådär mycket!
Dream on.
Och så tänkte jag ta en allmän runda på stan, och kolla julklappsläget lite!  :)UniversitetetJag ringde studievägledaren idag.
Jag kommer in på Svenska A- kursen.
Tack, tack, tack!

Nu kan jag gå ner i deltid för resten av denna månad,
utan att få panik över pengarna!
Fan vad skönt!!!!!

Happy child!

plötsligt föll regnet upp istället för ner


...och så ramlade vi runt igen och plötsligt föll regnet upp istället för ner och gatulamporna blinkade till och blev svarta. Och adventsljusstakarna i tegelhusens fönster lös upp i natten och stjärnorna bidrog också med ljus.

Runtomkring är det mest som att jordens dragninskraft har flyttat och blivit Jupiters dragningskraft för allting rör sig runt mig medan jag fortfarande står still. Löv & regn virvlar uppåt. Rosa barnjackor virvlar uppåt och barnskrik från barn som kollar upp mot himlen hörs och deras ballonger rycker och sliter i snöret och plötsligt virvlar en glittrande och rosa barbie upp i luften. Och en turtle. Och en my little pony. Och en delfin.

Och en bunt med papper virvlar plötsligt iväg från den slarviga studenten som bär sina viktiga papper så oförsiktigt och han famlar i luften och runt omkring sig, till ingen nytta. Sätter sig på huk på marken och börjar rädda det som är någorlunda nära men det är smutsigt och blött och nu måste han vända och gå hemåt för att skriva ut allting, en gång till. Kanske inser han det osmarta i att vara oförsiktig och satsar på något slags smart drag när han ska ge sig ut i vind och konstiga dragningskrafter nästa gång. Kanske. Eller så gör han om samma grej igen och vem vet, då kanske barnfötter i jakt på sina barbie och turtles och my little pony och delfin - ballonger trampar på dem så att det dessutom blir små, små, små skoavtryck på viktigheterna.


Och så ramlade allt ner igen.

Julklappsköp


Jag är hemma idag.
Pga magont som gör sönder mig, totalt. Jag ska dock trotsa magontet och gå upp på stan och köpa frukt.
Jag känner ett visst behov av mandariner! Och apelsiner.
Och när jag ändå går upp på stan, ska jag inhandla de där julklapparna som jag vet ska inhandlas! Så har jag det gjort. Kanske få lite julstämning? Tveksamt dock, eftersom vädret är crap...


Totalt meningslöst blogginlägg.
Men nu vet ni hur min dag ser ut.


Film & Frukt senare!

Önskelista


Kära tomten, titta här vad jag vill ha.
(Jag har inte ätit gröt varenda dag, men nog kan jag väl få en klapp ändå?)
Jag vill få julkänsla. Jag vill att det ska snöa. (Och det brukar jag inte vilja)
Tänk er julbelysningen i stan och ett vackert snöfall, människor som skyndar mellan butikerna, snöbeklädda mössor och kyssar under gatulyktor och virvlande snö.
(Men de där kyssarna kommer inte jag få uppleva, men det hör inte till saken. Det är vackert i alla fall.)
 • Presentkort på Stardust. (Jag ska tatuera en tjusig g-klav!)
 • Presentkort på IKEA, HM, Indiska, Entré
 • En smörgåsgrill, en mixer
 • En extern blixt, ett 70-300 objektiv, samt ett motljusskydd till min Nikon D50
 • Presentkort på nåt ställe där man kan trycka upp foton
 • Bok av Ismael Ataria (Anders Brokvist)
 • Skuldfri

 • En såndär vacker kärlekshistoria. Som innebär att jag får en trygg famn att krypa upp i. Att jag får känna mig älskad för den jag är och hur crapig jag än känner mig.Tomten jag vill ha en riktigt jul, en sån som man hade när man var liten.
Jag vill ligga vaken och spänd hela natten. Jag vill vakna dundertidigt och smyga till köket, för att se att det ligger ett paket på bordet, som det står God jul Johanna på. Jag vill sitta och fingra på klapparna under granen. Kolla på Kalle Anka och tycka att alla små disneysnuttar är hysteriskt bra. Jag vill äta knäck och lyssna på julsånger. Jag vill gnälla över att julmat är så himla trist.

Jag vill få massa bra paket. Men samtidigt vill jag helst att päronen fixar så jag blir skuldfri.
Och snart fyller jag år också!

Hemmavistelse

Jag är hemma nu, i skogen, och det är faktiskt rätt skönt.
Kom hem till lagad mat - GOD mat. Och nyss åt jag dessutom våfflor.
Emellan ätandet har jag hunnit med att leta rätt på det tjocka fina glittret som jag ska ha i min lägenhet, och en liten tomte, och lite allmänna småprylar som ska pryda min lägenhet. Men jag måste fortfarande ta tag i att fixa några tavelliknande ting, så att itne mina väggar förblir tomma (fyllda med hål). Eller så måste jag hitta ett fint tyg som kan täcka. Någonting måste ske.
Jag är duktig och tvättar lite lakan och badlakan nu. Det känns bättre att tvätta hemma. För här vet man att det inte finns en risk att några kläder (eller vad man nu tvättar...) blir stulna. För risken finns ju faktiskt, i en allmän tvättstuga.

Ikväll ska jag kolla på någon gala på tv - bara för att Mando Diao ska vara med.
Och så ska jag kolla på Eternal sunshine of the spotless mind, och njuta av att den filmen är så jävla underbar!
Är även sugen på att testa att virka en halsduk. En grön.
Och att sy igen de där hålen (som ska vara där) i den gula tröjan...När jag är här hemma, då inser jag hur mycket jag hela tiden saknar min katt.
Måns.
Helt sjukt.

Morgonsnuvighet


Okej, morgonsnuvigheten tycks vara någonting jag frå dras med.  Eller försöker den säga att jag inom kort kommer att bli förkyld?
Mitt hår luktar cigarettrök och utgång, och det luktar inte gott. Jag kan inte göra något åt det för tillfället. För jag har packat ner typ alla badlakan jag har för att jag ska hem till skogen, så jag tänkte tvätta dem där. Och jag har packat ner dem med sådan omsorg (haha) så jag inte orkar dra upp ett av dem igen. Så i några timmar får jag lukta äckligt i håret, såna smällar får man ta ibland.
Just nu sitter jag mest och oroar mig över min kladdkaka, som är större än halv. Jag vill inte äta upp den, för att jag är så osugen på den typen av socker at the moment. Vem vill äta upp den?

Spaghetti


Jag kokar spaghetti nu, och jag har så helvetes jävla ont i magen.
Det är som att någon binder ett sånt där äkta rep (sånt där som sticker och skär när man rör vid det) runt någon odefinierbar kroppsdel - och plötsligt drar åt, lite då och då. Lika oväntat varje gång. Och det gör ont. Så jävla ont!

Kvällen var, ptja? Trevlig men inte särskilt händelserik, kanske?
Jag tror jag hade förväntat mig mer.
Och jag hade lika gärna kunnat skippa Backstage, det hade varit mer givande att bara åka hem direkt!
Men träffade i alla fall Rosita där på Backstage en sväng, och att träffa Rosita - det är Bra!

Imorgon ska jag hem till mamma & pappa i skogen. Det ska nog bli rätt skönt trots allt.
Äta mat. Jag hoppas att mamma lagar värsta galna käket. Något jag älskar. Skulle vara så himla skönt.
Att slippa laga mat. Att få mammas lagade mat!...kul förresten att man har att den som bor vägg i vägg med mig har sex.
dags att sätta på musik maybe...
sjukt,RSS 2.0