Sovvagnar och trånga bäddar

Från lägenheten hör man tågen som passerar förbi med sovvagnar och trånga bäddar. Troligtvis kommer fyrverkerier höras och ses, men mest av allt vill jag bara att valborg ska vara förbi, jag vill att det ska vara en fin morgondag nu så att jag kan sitta på balkongen och njuta av solen.
Jag tycks skippa hela grejen med bakning, huvudet är för tungt så jag orkar inte. Jag har inte ens lagat mat. Dagens ätbara ting har varit yoghurt och flingor. + godis. Inte helt okej!

Ilandsproblem i form av cykel och frossande

Okej. Min cykel står ute, och det blåser. Det blåser så fönstrena skakar till. Jag hoppas att tobbe inte blåser bort under kvällen. Dessutom hoppas jag att min cykel inte blåser bort den heller, och jag hoppas att inget elakt kid som har sin första fylla (eller något annat elakt kid) ger sig på min cykel under natten, ty jag vill ha en hel och icke-mörbultad cykel. Jag orkade bara inte ställa in den i källaren när jag kom hem i mitt utmattade tillstånd!

Just nu sitter jag och funderar på om jag ska baka en kladdkaka. Jag har fortfarande inte lagat mat, så egentligen förtjänar jag inte den där goda kladdkakan - men, den skulle ju sitta så fint. Eller kanske muffins med hallon i! Fast, de kommer inte vara klart förrän om en bra stund, och då kanske jag har tappat sugen. Å andra sidan ska jag vara uppe till Tobbe kommer hem - så jag behöver något att frossa av.

Vad tycker ni?
Hallonmuffins eller kladdkaka?
(
Eller inget?)

Ensamt valborgsfirande

Jag gör ingenting. Jag sitter här med min fruktsoda, is & lime. Inte ens orkar jag laga mat. Jag har städat hela dagen. Nu kan den där Asim Krak inte klaga på något, för gör han det blir jag riktigt, riktigt bitter. Det enda som är kvar är att dammsuga och torka golvet en gång till. Mina fingrar ser ut som russin, och känns som ömma och trasiga delar som inte riktigt hör ihop med resten av min kropp. Ryggen värker. Fötterna ömmar. Huvudvärken dånar.

Jag ska vara hemma ikväll. Ensam. Jag saknar Tobbe! Jag orkar inte ens laga mat trots att hungern är extrem. Mina kroppsdelar hänger liksom inte riktigt ihop. Jag har planer på att koka spaghetti och steka köttbullar, och att senare göra en kladdkaka i syfte att ensamhets-tröst-äta. Men det är tveksamt om jag orkar det. Jag vill nog mest gömma mig under täcket och hoppas på att kärleken kommer hem snart!


Vad gör ni en kväll som denna?

Om den där som är hatad

Jag glömde skriva i inlägget igår, att den där Asim Krak under den första delen av besiktningen, för ett par veckor sen. Att han då bad mig spackla 4 hål i väggen. Ännu ett bevis på att han har nåt emot MIG personligt. Hyresgästen ska väl inte behöva spackla? Jag har ju inte ens gjort hålen själv.
Well, när man är liten och feg och inte vågar säga emot - då får man finna sig i att spackla. Man får finna sig i att städa om hela lägenheten. Vilket är det jag ska göra idag!

Tobbe trodde han var rasist. Jag har ett extremt svenskt efternamn. Andersson.
Och den där krak - han är inte så svensk. Han hatar nog mig. Men, hans känslor
är ju besvarade i så fall!

Hata är ett starkt ord

Jag nämnde tidigare att om bovärden inte godkände städningen - då hade han något emot mig personligt. Han HAR något emot mig personligt. Och jag har garanterat något emot HONOM personligt. Asim Krak. Bara namnet säger att han är något man bör avsky. Hata är ett starkt ord, men jag överväger - det är nära, nära att jag använder ordet när jag nämner mina känslor om honom.

Jag och Tobbe har flera dagar städat i lägenheten, tagit det lite då och då. Skurat skåp, skurat spis, skurat toalett och dörrkarmar. Tvättat fönster. Torkat lister. Använt tvålull för att få bort sånt som suttit lite extra. Vi har städat så det bokstavligt talat skiner! Men när Asim Krak kommer, och går in i köket. Ställer sig och kollar på fönstret och kylskåpet. Det första han säger är: "Jag känner att det här är så dåligt att jag inte ens behöver börja skriva ner saker på pappret!"  Det var dåligt tvättade fönster. Det var flammigt på skåpen. Det var fläckar på kylskåpet. Spisen var visst inte alls rengjord. Allting var fel. Han klagade på mer saker än vad som är möjligt att klaga på. Ingenting var positivt.

Det värsta av allt, är att han hade mod att säga allt det här. Han hade mod att såga mig totalt och lämna mig med tårar av ilska som dök upp direkt när jag låst om mig. Han hade mod att vara förjävlig, trots att han kom EN TIMME (och 15 minuter) sent. Han hade skrivit upp fel dag. Han kom för sent. En timme. Och det enda han gör, är att klaga! Jag satt i en tom och ekande lägenhet 50 minuter och bara väntade på att han skulle komma... Men icke. Försöker ringa, men telefonsvararen säger att "Asim Krak är ute, åter 15.45."  Well, 15.50 ringer jag och får då äntligen tag i honom. För att få veta att han skrivit fel i sin kalender.

Skippar universitetet imorgon för att få det klart. Hoppas på att min bror kan komma och hjälpa till. Jag hatar Asim Krak.

Balkong

Frukost:  Pasta & köttbullar.

Nyrakade ben, färdig för solen som befinner sig på balkongen under förmiddagsstund. Jag ska sitta där varje ledig förmiddagsstund jag har i sommar!

Tvättandet gick bra. Tror jag!

Tips på youtube

Här får ni lite tips på fina saker på youtube. Det är en av de bästa sidorna jag vet, verkligen!

Den här videon är en spoof från scenen i OC där marissa skjuter trey. Saturday night live gjorde ju en sketch - utifrån den scenen - som blev väldigt känd och det var väldigt, väldigt många som tog efter den grejen. Bara att söka på "Dear sister" på youtube, sida efter sida kommer dyka upp. Här kommer först en spoof och sen originalscenen.

Enjoy! Vetja.

Nattlig underhållning

Jag har fått för mig något så idiotiskt som att vakna mitt i natten. Detta har pågått lite mer än en vecka, om jag minns rätt. Det är jobbigt. Verkligen hur jobbigt som helst. För det är tyvärr inte så att jag vaknar, för att sekunden efter somna om. Nej, jag vaknar, ofta har det varit runt 04 -tiden. (Så det är ju i alla fall nästan enligt ett mönster...) När jag väl har vaknat, då ligger jag där i sängen och vrider på mig. Vänder på mig. Vrider på mig igen. Tittar upp i taket. Lyssnar på ljud utifrån. Lyssnar på Tobbes småsnusande. Men inte fan somnar jag om!!! Jag ligger sådär i evigheter. En timme. En och en halv timme. Och jag hatar det. Jag tycker verkligen att det är jobbigt att vakna mitt i natten och ligga och vrida och vända på sig. Jag vill inte väcka Tobbe som sover så sött...

I natt råkade jag dock göra det, jag väckte Tobbe. Och det var inte planerat. Jag hade vaknat sådär som jag brukar, och så skulle jag ta upp fjärrkontrollen som låg bredvid mig på golvet, jag ville att den skulle tala om för mig vad klockan var. Självklart tappar jag den. Tappar den på glaset med cola som jag inte hann dricka upp innan jag somnade. PANG säger det och välts ut med en smäll, och upp far Tobbe med skräckslagen blick. Och upp far jag med fart för att hämta mängder med papper.

När jag sedan inser att jag lika gärna kan gå på toa eftersom jag ändå är uppe och ränner. Då trycker jag på knappen till fläkten istället för knappen till lampan. Fläkten låter inte allt för fagert, så jag blir självklart rädd. Men trots allt elände kunde vi inte låta bli att skratta...


Är det bara jag som är en aning osmidig när det kommer till småsaker?Idag bär det iväg till gamla lägenheten. Tvätta fönster och torka golv, sen är det klart och bovärden kommer och kollar läget. Han bad mig spackla 4 fåniga hål i väggen. Om han nu inte godkänner städningen, då har han något emot mig personligt. För det skiner, bokstavligt talat!

Jobb & lägenhetimage59


En liten förhandskik på mitt vita och tomma kök. Gardiner kommer. Bord kommer. Och ja, jag trivs redan här!


Saker tycks lösa sig. Kontraktet återfanns. Jobb på gummifabriken är nästan 100% säkert! Så, jag håller tummarna. Nu blir det saft och tv.
Imorgon ska jag tvätta. Kl 7. Ny tvättmaskin. Önska mig lycka till...

Bengalkisse

Det är drömmen. Jag tycker de är oerhört vackra, och jag skulle verkligen vilja ha en. Någon gång!


Jag menar, vem faller inte för dessa??

image57

image58


Jag faller. Handlöst!

Höjdskräck

Jag satt på Tobbes axlar idag, för att få ner taklampan i gamla lägenheten. Jag var placerad där i brist på något att stå på och sådär. Det var troligtvis det mest traumatiska jag gjort tillsammans med Tobbe. Jag är livrädd för höjder när jag inte har någonstans att hålla i mig, och jag skrattade av rädsla, gav ifrån mig små skrik och blev helt tårögd.
Vi fick inte ner lampan.

Efter lite städning och sådär begav vi oss mot IKEA, Jysk, Lågprisvaruhuset & Coop. Klädförvaring inhandlades. Galgar, duschdraperi, papperskorg, skärbrädor, tillbringare... + mycket smått och gott. Och det kändes helt enkelt jättebra. Dessutom känns det som att vi på ynka två dagar har fått jättefin ordning.

Kontraktet som jag hållit tyst om att jag tappat bort - (Varit livrädd, idiotförklarat mig själv....) - Tobbe hittade det idag, och jag blev så lättad. Jag är honom evigt tacksam och upprepade ett antal gånger hur bra han är. Det hade känts som total idioti att ställa frågan hos hyresvärden. "Kan jag få skriva på ett nytt kontrakt? Jag har tappat bort det jag har." Herregud! Jag måste sluta vara så tankspridd och virrig, det är så lätt att tappa bort saker i såna tillstånd.

Jag ska få gratis tapeter till alla rummen, men måste tapetsera om själv. Men, det är det värt för tapeterna i rummet är relativt snuskiga + massa onödiga hål and stuff. Det kommer bli underbart fint här. Jag trivs redan. Saknar dock soffa!


Mat idag:  Chicken nuggets & strips + rydbergs bearnaisesås.
Dryck:        Coca cola med lime & is. (sugrör, m m m!)

Flyttat och klart

Nu är flytten avklarad, och det har gått jättebra, och det känns jättebra!
Snart ska jag och Tobbe åka till gamla lägenheten och städa, och sen
ta en sväng till IKEA, Jysk och Jula för att kika på tv-möbler och lampa
till hallen. + klädförvaring. I eftermiddag kanske det blir ro för lite
vattenpipa på balkongen, skulle sitta fint om inte annat.

Ni får en liten snabbvisit i form av bilder, lite längre fram. Någon gång.


Vad gör ni idag?


Vad är erat soundtrack?

Nu närmar sig solen. Jag har inte kommit så mycket längre
med städningen. Men, jag känner mig helt lost och slut. Nya
tag senare när Tobbe kommer hem med svinto and stuff.


Belle and Sebastian, Maia Hirasawa, Pink Floyd, Sophie Zelmani.
Det susar ur min högtalare idag.
Vad är erat soundtrack för dagen?

Städa och dricka saft

Jag har påbörjat städningen inför flytten. Uhf. Det är tungt.
Jag har gnuggat på spisen i evigheter, och på kaklet ovanför.
(Tobbe hade kul åt mig den gången jag pekade på kaklet
och frågade "är det där kakel??".)
Det är flottfläckar som sitter stenhårt, mina armar kommer
växa enormt mycket under städningen. Ska gnugga lite till, sen
torka golvet där spisen stod - jag har dragit fram den, tamigfan.

När solen dyker upp på min balkong ger jag upp städandet för
idag. Tror jag. Min kropp måste ju få lite färg också. Och jag har
ju fram till torsdag på mig att städa. Egentligen.

Imorgon får jag nyckeln till nya lägenheten. Imorgon börjar vi
flytta dit lite saker på eftermiddagen. Imorgon äter vi i nya lägenheten
för första gången.
På söndag töms den här lägenheten totalt på möbler. Snart är
den ett minne blott.

Nu ska jag dricka saft, lyssna på Regina Spektor och städa!

Vad gör ni idag?

Jag är inte vän med Lidl

Arbetsintervju kl 10.00. Jag är där ca 09.50 och blir insläppt i det risigaste personalrum jag någonsin skådat. Jag blir insläppt där med orden "Louise kommer snart!"  Fine tänker jag, sätter mig till rätta på en obekväm stol i trä. Kl 10.00 kommer hon som släppte in mig och säger att Lousie ringde och sa att hon kommer om 2-3 minuter. 5-6 minuter senare öppnas dörren och en blond kvinna med stor näsa och flygigt hår kliver in och ursäktar sig. Jag tar i hand, presenterar mig och säger att det såklart inte är någon fara. (JO, det är det!) Intervjun tog fart. Dvs de bad mig berätta om mig själv, and thats it. Sen berättade dem om Lidl. Sammanlagt tog det 5 minuter. Och det var en usel intervju. Dem gav ett riktigt uselt intryck när personen som ska intervjua kommer flera minuter för sent. Och dessutom - ett risigt och äckligt personalrum.

+ saker jag hört från olika håll. tex att kvinnor får avdrag på lönen vid för många toalettbesök - tex under mensperioder. Vad är det för puckon tänker man då?

Jag är inte så himla pepp på att jobba där. Inte alls faktiskt. Dessutom behöver jag faktiskt heltid, eller i alla fall nästan. Det här var bara deltid.

Lidl, här kommer jag...

Regina Spektor påväg in i min dator. Bra grej.
I lurarna idag: Maia Hirasawa, Pink Floyd & Johnossi.
Stan. Kanske hälsa på Tobbis, träffa charlotte, kanske träffa mulin!
Bra dag? Hope so!

Och btw, imorgon ska jag på anställningsintervju.
På Lidl...

Jag nöjer mig bara med det bästa

Mulin & Cilla haffade mig just när jag placerat mig på balkongen,
med min cola & lime. De bad mig komma till Oscarsparken och äta
glass istället. Vilket jag gjorde. Vi satt på mulins filt och åt glass och
var rädda för barn som spelade fotboll och siktade på oss. Barn är
onda ting, det bara är att inse. Särskilt barn i den åldern!
Det var fint att sitta på en filt och äta glass. Och fint att prata med mulin
och "reda ut" det som var - fast det egentligen inte var!


Nu är det kramar och greys anatomy. Och inte vilka kramar som helst,
de bästa man kan få! Jag nöjer mig bara med det bästa! Tobbe. <3

Coca cola & lime

Sol.
Unihemskheter.
Solande på balkong, med coca cola med lime, bra musik
- tyvärr utan tobbis idag, för han jobbar! Förmodligen en bok istället.
Kanske traska upp och möta Tobbis i eftermiddag? Bra musik i öronen, men
brist på solglasögon, men sånt kan man ta!
Bra idé ?

På ett sätt är det synd att det inte är mörkt vid 18.00 - tiden längre,
det blir liksom svårare att genomföra det jag planerar, lagom till
hemkomst. Det är synd, men det ska gå att fixa på något sätt. <3Jag fick godkänt på textanalyskursen!!!!

Sol och balkongsittande

Ett glas coca cola med lime och is. Detta kombinerat med balkongsittande och sol, tillsammans med Tobbe. Det är tveksamt om det kan bli bättre!

Flyttade lite saker till nya lägenheten idag, skönt att ha det gjort. Skönt att det närmar sig. Det ska bli helt underbart att flytta tillsammans med Tobbe! <3

Vi

Vi ska promenera upp på stan nu, hämta min mobil som varit på lagning i 6 veckor. dvs 3 veckor för mycket.  Sen pyser vi hemåt och packar inför flytten. Och det är något magiskt när det till och med är hur mysigt som helst att packa lådor tillsammans med någon! Jag längtar tills vi ska packa upp dem, det lär ju blir magiskt * tusen. Hoppas att även själva städandet blir mysigt...!  Jag tror nästan att det kan bli det!


Ögonen tåras ibland när jag ser hur vacker han är, min Tobbe! Nyduschad, och håret platt. Handduksrufs. Jag är kärare än jag någonsin varit, det här är underbart!

En liten "olycka"

Okej, jag kastade mig över hyllan. Men det känns som att när klockan är 23.27 kanske inte en trähylla ska falla ner på en annan trähylla och orsaka värsta smällen. Så - jag gav mig. Min hylla är förövrigt den rangligaste jag skådat på länge.

Jag är oerhört hungrig, men orkar inte göra något. Och jag orkar inte diska. Jag vill bara att Tobbe ska komma hem och kramas, jag längtar efter honom!

Jag är kär!Och jag måste ju passa på att säga GRATTIS till min syster innan dagen tar slut!
Grattis kära syster!

Underliga val som den där gud gjorde

Ikväll är jag ensam, och ikväll känns inte det riktigt bra. För jag har varit borta hela dagen, åkt bil till stockholm - åkersberga, för att hälsa på min bror. Promenerat i stövlar med klack - säkert 4 km, och mina hälar tog inte det så bra. I åkersberga centrum åt jag en grillbiff som nästan saknade kryddning, sen gick vi tillbaka hem till min bror. Och jag avskyr att promenera raksträckor, de tar liksom aldrig slut. Efter några timmar i åkersberga kastade vi oss i bilen och åkte hem igen, jag sov lite, läste lite i Flickan från ovan, läste ut den till och med. Den var söt, sorglig, hemsk, tänkvärd och rent allmänt läsvärd! Jag upptäckte att sätena i 'våran' (säger man våran om sina pärons bil när man inte bor hemma hos dem längre!?) nuvarande bil, var hårdare än de i den gamla bilen. Jag har ont i rumpan.

Åkersberga var stället där gud valde att placera de där läckra husen - vissa helt galet placerade, på berghällar och med världens längsta trapp upp. Han valde även att placera åkersberga vid skärgården, vilket betyder att i princip alla de där läckra husen har en gigantisk båt stående på tomten nu innan det blir varmt nog att placera dem i vattnet. Liksom, som prydnad? Utfyllnad? Eller som ett måste när man bor där?

Jag insåg idag, att jag tycker bilar som corvette är överskattade och inte alls särskilt snygga. Det bara skriker snobb och överklass om dem. Och de kan väl knappast vara bekväma att sitta i?
Vad tycker ni om corvette-bilar?

Jag tycker att stockholm är fint. Skulle absolute vilja bo där en period, inte en livslång sådan. Men nåt år?


Nåväl, jag får göra det bästa utav ensamkvällen. (det känns faktiskt bättre efter att ha skrivit av mig dagens stuff!) Jag ska leta fram skruvmejseln och skruva isär en hylla. Glo i köksskåpen och packa ner det som inte behövs under veckan. (kanske!) Och så ska jag lyssna på musik som Maia Hirasawa, Pink Floyd, Kate Nash, Kottonmouth kings och självklart Belle and sebastian som jag upptäckt på nytt, och de är helt enkelt underbara!


Vad gör ni ikväll?

Vårdag i bilder


image54image55image56Det här var dagen i bilder, skulle man kunna säga.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska gå ända till Needle Demon och hälsa på Tobbis, eller om jag bara ska möta honom på vägen - ensampromenad blir lätt väldigt tråkig utan min mobil med musik (som har varit inlämnad snart 6 veckor - jag ogillar teknikmagasinet väldigt!!)

Jag planerar nog en till mugg oboy. Kanske lite sims.

Ikväll blir det tacos, film (Into the wild?!) samt Tobbemys. Jag älskar det!


Hur ser era planer för kvällen ut?

Ibland hinner allting ifatt

Igår var en jväll då allting hann ifatt mig. Jag avskyr att jag verkligen låter allting hinna ifatt mig sådär, varför kan jag inte bara ta allt när det väl kommer? Bearbeta det på en gång. Då skulle jag troligtvis slippa många av de där kvällarna som jag fyller med en klump i halsen.


Idag har jag träffat Rebecca, vi satt och pratade på Tybblebron. Fotade moln och varandra. Det är fint att träffa Rebecca!

image53Gränsdragning mellan dygnets titlar

Idag när jag och Tobbe gick hem ifrån stan så kom diskussionen om dygnets titlar upp. Morgon, förmiddag, eftermiddag, kväll, natt. Vad är vad? Var går gränserna mellan vad som är morgon och förmiddag? Gränserna mellan vad som är kväll och natt? Vi kom tillsammans (enligt Tobbe var det främst han som kom på det!) fram till att gränserna borde vara ungefär såhär.

04.00 - 10.00 = morgon
10.00 - 12.00 = förmiddag
12.00 - 18.00 = eftermiddag
18.00 - 00.00 = kväll
00.00 - 04.00 = natt

Jag ansåg dock att det borde finnas två delar av eftermiddagen, jag menar - den är ju så himla lång! Så jag kom fram till något som såg ut såhär.

12.00 - 15.00 = tidig eftermiddag
15.00 - 18.00 = sen eftermiddag

Vad tycker ni om det hela resonemanget?
Var tycker ni gränserna går?Abstrakt i dess rätta bemärkelse.
Ungefär som tid, för det är väl
egentligen något som är ganska
'abstrakt' ?

image52


Jag ska leva på vatten och bröd

Okej, ett par dagar nu ska jag motstå frestelsen att äta / dricka onödigt söta saker. Jag ska skippa emergency-chokladen (trots att hela syftet med detta ätande egentligen är emergency i mängd!!!), jag ska dricka vatten när Tobbe gottar sig med cola & saft. Jag ska vräka i mig yoghurt - för jag har hört att det är bra. Olivolja ska inhandlas. Jag ska äta grönsaker (förmodligen bara gurka och tomat. kanske morot + dip?)

Sånt här gör mig orolig/rädd, och jag blir uppriktigt sagt ledsen för att all skit kommer på samma gång.


Well, solen skiner idag. Jag ska snart kila upp på stan och möta Tobbe, handla och njuta av solen. Sen hem och laga pasta och köttbullar. Vatten som dryck! Och så den vanliga TV-svängen. Judge Judy, Ex-effect, Next. Det är våran kväll.

Btw, så håller jag på och kirrar lite med Tobbes nya blogg. Hoppa in där och kika vetja!


Och gällande allt det här med nyheter. Min mening var inte att det skulle bli som någon diskussion bloggar emellan. Inte alls. Det jag ville säga med mitt inlägg var, att jag vet vad som händer, men jag går inte djupare in i det än vad jag själv väljer. Jag går djupare in i något när jag orkar och känner att det träffar mig exakt mitt i hjärtat!
Jag saknar dig!!!!


Hur spenderar ni eran dag?

Gällande Engla och nyheter

Jag måste få bättre koll på vad som händer runt om i världen verkar det som. Känner mig oerhört träffad när jag läser att människor tror att det är många som inte vet alls vad som händer runt omkring oss i Sverige, i världen. Jag har dålig koll, that's me! Dock är det medvetet av mig till viss del - för jag har tidigare när jag varit mycket mer insatt i det som varit aktuellt och tragiskt, blivit så ledsen av att höra alla hemskheter. Så detta är något jag valt, stänga omvärldens hemskheter ute. Så länge JAG inte kan göra något åt det, varför ska jag bli extremt insatt i det och känna mig som en dålig människa för att jag inte kan göra något.
När jag finner någon nyhet intressant, då ger jag mig in i den - tar den till mig. Ett exempel på det är tsunamin, där så oerhört många människor drabbades. Och det var verkligen en hemsk händelse, som förutom att den tog många människoliv, även visade oss att världen inte mår bra!

Jag tar till mig det jag finner intressant helt enkelt.

Och gällande Engla. Varför fick hon all uppståndelse som hon fick? Fyra barn förutom Engla har blivit mördade på väldigt kort tid. Men de har inte blivit uppmärksammade på så hög nivå som Engla har blivit. Så varför just Engla, varför all denna uppmärksamhet till henne? "Låt oss tända ett ljus för Engla i våra fönster ikväll!" Varför inte istället hedra alla de barnen som blivit mördade?

Mord sker runt om i världen varje dag. Vad är det som gör att ett mord blir mer uppmärksammat än ett annat? Vad är det som gör att en kidnappning blir mer uppmärksammad än en annan? Vad är det som gör en person mer uppmärksammad än någon annan?


Kanske blir folk bittra på mig nu, för att jag inte fäller tårar för Engla. Det är inte det att jag inte tycker det som hände var hemskt. Det är bara det att jag tycker man kan uppmärksamma andra mord på barn lika mycket som man uppmärksammade Engla. (Mord överhuvudtaget...)

Har jag fel? Jag vill väldigt gärna att ni vädrar era åsikter här! Om mitt inlägg, och om hela Engla-och-de-övriga-morden - grejen i allmänhet!


Och när det gäller fängelse and stuff, så tycker jag att livstid kan inta sin rätta betydelse.(En KitKat är provsmakad, för att se om det smakade som jag mindes...
Det gjorde det!)

Jag var en fruktad telefonförsäljare

Nu har jag lagt in en ny profilbild, med lite old paper - stuk.

Städgrejer är köpta, och de kostade inte alls flera hundra, som jag trodde att de skulle göra. Nån hundralapp försvann väl, men jag hoppas att städningen nu kommer gå smärtfritt. Kan börja flytta in saker i nya lägenheten under eftermiddagen lördagen den 26. Känns skönt!

Nu på lördag bär det iväg till sthlm för att hälsa på i min brors nya lägenhet.

Funderar på om urinvägsinfektion har tagit ett skutt och invaderat min kropp. Verkar som att alla fel passat på att invadera min kropp på en gång. Jag hoppas på att slippa sjukligheter snart, det är jobbigt, och inte alls speciellt kul!

Men kylskåpet är fyllt nu, pengarna går åt som smör på Willys. Och nu har jag emergency-choklad i form av KitKat, som jag alltid åt under den värsta sommaren & hösten ever, 2007. Då jag var en fruktad telefonförsäljare, och jag hatade mig själv varje dag. (Jag hoppas på att slippa stället i sommar, har någon tips på jobb åt mig?!)

Vad har ni pysslat med idag?

Stora dagen för shopping!

Ska ipren bli den dagliga frukosten?


Handlat på Willys idag, bra grej!
Snart till ÖB och handla städgrejer. Mindre kul grej!

Tävling...

Jag är med och tävlar om lite godsaker inom sminkvärlden.
Detta på Lina Veronica's blogg.
Jag behöver förnyelse i sminkskåpet, men har inte råd
att lägga pengar på allt som behövs. Så jag gör en
chansning i tävlingen.

Allt som är på bilden nedan kan man vinna!
Kom igen, håll tummarna för mig..


image50

Genomskinliga äldre

Den sista trisslotten var utan vinst,
så nu är det över med mina 25*2 vinster.


Det är läskigt när gamla människor är så
gråa, att de nästan är genomskinliga. Och
det känns lite extra läskigt när de finns i
släkten..


Måste även passa på att säga grattis till
paret Elina & Kenneth som idag har varit
tillsammans i fem år!

Cover

Ett flertal timmar under kvällen har jag och Tobbe suttit
och spelat och sjungt Pink Floyd låtar. Han på gitarr och
jag på keyboarden.

Vi fick till något som man skulle kunna kalla en cover av
låten The happiest days of our lives. Riktigt kul!


Nu blir det nog lite bokläsning och sen sömn,
kroppen känns helt öm. Kanske för att jag suttit och
spelat och haft kroppen i samma dåliga ställning
flera timmar!


Vad har ni gjort under kvällen?

Så var det dags för mat

God kyckling till mat idag.
Tillbehör: sourcream and cheese chips + rhode island - dip.
Och den självklara colan.

Vad äter ni idag?

Musselstranden

Fortfarande sjuk på något vänster, magen känns
mystisk. Och kroppsvärmen stiger och sjunker
känns det som.

Jag har börjat läsa boken Musselstranden, boken
som vi under trean på gymnasiet gjorde fetaste
analysen på. Jag läste den 3-4 ggr då. Jag gillar
den fortfarande, mycket!
Den borde ni leta rätt på. Marie Hermansson
är författaren!

Och så lyssnar jag på Håkan Hellströms gamla
låtar, jag tycker nästan att det är de som är de
charmigaste. Vad tycker ni?


Vad gör ni idag?

Old paper - ny design

Yes, nu har jag fixat med ny bakgrund och header.
Så, vad tycker ni?
Bild och färg på länkar ska också ändras, men
jag orkar inte göra mer idag.


I övrigt ringer snubben från pizzerian snart på min
dörr. För min del blir det kycklingsallad, med Tobbe
ska ha sin flashiga pizza!


Vad pysslar ni med ikväll?

Nytt på bloggen

Vad tycker ni om förändringen jag gjort här på bloggen?
Att jag har flyttat menyn till vänster sida, samt lagt upp en
liten presentation om mig.
Bra eller dåligt?


Idag mår jag, underligt. Det rumlar omkring i magen och
tydligen går det någon influensa. Men jag får inte ut det
på något sätt. Och jag har feber. Och det snöar! Vad tycker
ni om att det snöar i april?
Jag själv är inget stort fan av
det.

Idag ska jag se om Monsters Inc, jag somnade i natt när
jag skulle se den. Jag älskar alla färgglada dörrar.
Kanske promenad till ÖB också, trisslott, cola, samt
städgrejer - ty jag måste ju snart flyttstäda lägenheten.
Promenaden med ihopflätade fingrar får nog vänta till
friska dagar, då solen dessutom skiner!

Vad ska ni göra under dagen?

Usel humor + musik

Något feberlikt + ensamhet = bloggar & youtube
Youtube = musik & USEL humor

Usel humor 1 - hittad genom Thomsen , som skriver inlägg som lockar mig till skratt!
Usel humor 2 - Henrik Schyffert som Svenskt Näringsliv - snubbe.
Usel humor 3 - Americas funniest homevideos, det är inte usel humor. Det ÄR kul!
Usel humor 4 - [ca 02.40] Jag älskar gubben där i mitten, så söt, haha!


Musik 1 - Pink Floyd, The Trial. Från filmen The Wall. Jag tycker det är genialiskt snyggt när lövet förvandlas till Pink Floyd, och sen tillbaka till löv igen. [ca 01.23]
Musik 2 - Håkan Hellström, Nu kan du få mig så lätt, lite nostalgi sådär.
Musik 3 - Miss Li, Gotta leave my troubles behind, bara för att hon är ett sånt glädjepiller!
Musik 4 - Simple Plan, When Im gone. Almost Tobbes favourite. Så jag lyssnar, och hoppas att han kommer hem snart! <3Vad hittar ni för kul på youtube? Musikväg & skrattlockande.

plus minus noll

Nu är jag tillbaka, plus minus noll.
25 kr vann jag. Det är fånigt att
plocka ut 25 kr, så jag kommer
köpa en ny lott. Imorgon. Jag
hoppas att storkovan är där
istället!


Okej, vad är felet? Jag fryser till och från,
men ansiktet känns inte febrigt - bortsett
från att ögonen svider lite. Huvudet bultar.


Har ni några huskurer för halvsjukdom utan namn?
Jag har redan knaprat tre ipren idag, så jag borde
inte ta fler.Jag har börjat kika på klänningar, såna där som står
långt över min ekonomiska tillvaro. Men som ändå är
roliga att kolla på, för att de är så fina och för att jag
skulle köpa en av dem om de där trisslotterna bara
stod på min sida. Bildexempel kommer upp senare.
Om jag orkar!


Demon jag skickade iväg för ett år sedan

Jag saknar det där med att sjunga. Och för ganska exakt
ett år sen trodde jag att jag skulle gå på folkhögskola av
något slag terminen 07/08. Foto eller musik. Så jag spelade
in en demo som jag skickade som ansökning till en
folkhögskola i Stockholm. Men när det väl kom till kritan och
jag blev ombedd att komma på audition, då skippade jag
hela grejen. Jag skippade ju även fotoskolan - där det var
garanterat att jag kom in - jag hade min plats!

Men mitt liv har utvecklats positivt trots valen jag gjorde för
ett år sen, och under tidig augustimånad 07.

Här kan ni i alla fall lyssna på låten jag skickade in
som "demo".


Nu är jag sugen på att spela in något nytt, kanske någon
tolkning av några Pink Floyd låtar?


__

Nu ska jag traska iväg till statoil och kirra två nya
trisslotter. Håll tummarna för att det blir storkovan.

Och med spänd förväntan väntar jag på resultatet
i nathalies tävling. Kl 20.00 ikväll... Spännande!

Hur sannolikt är det?

Jag köpte en trisslott igår som jag vann 25 kr på. Jag hade
glömt bort att skrapa rutan där det är "vinst x ?" Och detta
gjorde jag idag på morgonen. Det var vinst x 2. Hur
sannolikt är detta? Well, jag blev glad, och jag köpte två
nya triss. På den ena är vinsten 25 kr. x 2. Hur sannolikt
är det att det händer? två gånger i rad!?! Imorgon ska jag
köpa två nya, och hoppas på storkovan. För vad är det
för mening med dessa småvinster?
Jag skulle behöva att slantarna började rulla in!

Har ni några tips? För att tjäna pengar utan att egentligen göra
så himla mycket?


Lunch: en pirog, och en panpizza med ananas.
ett glas cola
+ Miss Li i högtalaren

Hur lunchar ni idag?
Och hur spenderar ni kvällen idag?


Jag ska knapra på en till ipren, och sen kasta mig
över den största disk mina ögon skådat (känns
det som!)
Och så ska jag vänta på att Tobbe kommer hem,
för då blir det chips, och kanske Monsters inc?


Ipren - en god vän!

Känns lite som att ipren är en väldigt god vän!

Upp på stan och få hundra kronor från bror,
hämta städ-check lista hos ÖBO.
Hem och ta en till ipren, kolla på Monsters inc
och kanske Into the wild. Sova en sväng - och bli
frisk, i mängd!

Tears on my pillow, pain in my eyes (pga pannkakorna)

Idag är en sån dag.
En dag då jag låter tårarna rinna när jag misslyckas
med pannkaka efter pannkaka.
Bara för att jag varit så stolt andra gånger jag
stekt pannkakor. Och nu, ska jag bjuda Tobbe
på mina fina pannkakor för första gången.
Men då blir ingen sådär alldeles utmärkt.

Så ja, jag gråter. Över spilld mjölk? Skulle
man kunna säga.
Och ja, jag känner mig fånig.

Men det är en sån dag. Jag vet inte riktigt var
jag ska göra av mig själv.

Vad har ni för huskur mot såna här dagar då
någonting annat än glädje tar över?(jag är inte ens sugen på pannkakor längre,
trots att jag har hallonsylt och glass)


 ... nu skrattar jag tyst åt mig själv istället.
och så laddar jag hem Into the wild.

I brist på annat (uppdat)

Idag känns som en sån dag då det kan bli
hur många inlägg som helst. Utan vettigt
innehåll i ett enda av dem.

Nu dricker jag saft och ska äta en emergency-
twix. I brist på annat.

Om ett tag ska jag kirra pannkakor.

Men mest av allt längtar jag tills Tobbe
kommer hem.

På lördag vankas en lång promenad
(om vädret tillåter) med ihopflätade
fingrar och fina samtalsämnen. På
kvällen pizza + film & mys.
Jag ser fram emot det!


Hur ser eran helg ut?_

Idag är visst dagen då jag misslyckas med pannkakor.
Det händer inte, förstår ni?
Jag har aldrig tidigare misslyckats med nästan en hel
sats pannkakor.

Det där med våren

Det känns lite som att det där med vår och underbart väder bara var ett påhitt. Nu är det grått, kallt och trist ute igen. Men man får väl glädjas åt de vårdagar som var - de var helt underbara.

Idag är jag hemma från universitetet pga ont i magen. Slash bröstet? Dont know. Någonstans mellan revbenen är det i alla fall en väldigt obehaglig känsla. Och så fryser jag och är varm om vart annat. Helst av allt vill jag bara ligga i sängen och bli ompysslad. Så jag längtar tills Tobbe kommer hem.

Saker jag tänkt göra under dagen är;
Plugga lite
Steka pannkakor (och äta med hallonsylt & gammeldsags vaniljglass)
Zappa runt på tvn
Läsa en bok?
Spela lite sims


Hur ser eran dag ut? Vad ska ni göra?

Som en usel komedi

Min dag, eller i alla fall min förmiddag var som en usel komedi.

Började lite charmigt med att jag skulle värma en pan-pizza åt Tobbe för att han skulle stå ut att jobba under dagen. Jag öppnar frysen och tycker köttet som ligger där i en påse plötsligt ser väldigt, väldigt tinat ut, så jag lyfter på påsen och det droppar blodigt vatten. Och köttbitarna ÄR mjuka. Direkt börjar jag känna på allt annat i frysen. Allt är mjukt. Hamburgarna sladdriga, panpizzorna sladdriga, glassen smält - med ett spår lämnat efter sig på ishyllan. Jaha. Vad gör man? Jag ropade på Tobbe och han kom och kollade på misären. Slår en signal till bovärden - för lite passande sådär, så skulle han komma hit idag för att göra en flyttbesiktning av lägenheten. Men honom fick jag inte tag i. Tobbe sa åt mig att flytta alla frysgrejer till kylen, så att de i alla fall låg där det var lite kyla. Så välfylld har min kyl aldrig varit. Nog för att den pga shopping på Willys häromdagen var relativt fylld. Men nu, detta var rekord. Well, jag torkade alla vattentäckta förpackningar på en handduk och la dem sedan i en påse som jag lade i kylen. Ringde mamma för att klaga lite och ha mig. När jag avslutat samtalet med henne letar jag fram bruksanvisningen till kyl & frys. Ser att det finns en knapp i kylen som ska vara intryckt för att frysen ska vara igång. Wtf?! Den knappen kommer man knappast åt av misstag! No way!


Bild tagen in i mitt kylskåp,
i morse.

image45
I övrigt fick jag deklarationen. Ska JAG deklarera? Herregud. Men positivt var det. I maj / juni får jag tillbaka 3653 kronor. Lovely!

Det blev hastigt morgonfix och hårsprayen var slut. Var klockan elva eller var den tolv? Klockorna sa olika och stressen steg. Osnygg blev jag och ansiktet kändes fruktansvärt avlångt! Men iväg kom vi tillslut. (Klockan var tolv. Och Tobbe började tolv...)  på med skor, jacka, fram med paraply. Regnet vräkte ner. Men jag kunde inte riktgit låta bli att gå och flina, för alla små händelser kändes som plockat ur en usel komedi. En komedi där allting är en enda smet, och allting går fel!

Men det är skönt att veta, att oavsett vad, så har vi alltid varandra.
Jag och Tobbe!


Träffade Anna på myrorna. Råkade köpa tre böcker.
På pressbyrån råkade jag även köpa en trisslott. Ty det enda som varit positivt under dagen var ju det där med pengar. Och ta mig tusan - 25 kronor vann jag på den lilla lotten!  Borde rusa till statoil och lösa in den idag, för gör jag det imorgon vinner jag garanterat inget... Men - det regnar :/


Nu ska jag spela sims, och sakna tobbe! 


Distanslinje i höst?

Igår lagades en god köttgryta, idag blir det tacos.
Det känns väldigt, väldigt skönt att äta riktig mat
varje dag, istället för bara mackor och frukt.
Och detta - detta tackar jag Tobbe för! <3


Jag har börjat spåna på att läsa någon folkhögskolekurs
på distans i höst. Typ någon skrivarlinje. Skulle vara
hur kul som helst!!!Dagen

Idag har jag ätit soppa och Vasa frukost till lunch.
Jag har gjort adressändringen. Jag har kollat på
EON,s hemsida och hatat det där med el,
är det någon som förstår, och kan förklara för mig?
Jag tvättar, och allt kommer inte få plats i torkskåpet.
Jag och Tobbe ska åka och handla på Willys och fylla
kylskåp och sådär. Och så en liten biltur med Pink Floyd.
Ikväll antar jag att jag ska läsa ett kapitel till lektionen imorgon,
jag vet inte ens var huset där den lektionen Är.
G?

Om tvättande och choklad

Grattis, nu har jag också blivit drabbad.
Tvättmaskiner i full gång när jag kommer ner
och ska lägga i Min tvätt. På MIN tvättid.


__

Jag såg på Nigella förut. Det var farligt för oss som älskar choklad idag.
Choklad-cheesecake, brownies, chokladtårta med chokladglasyr.
bland annat.
om jag hade haft munnen mer öppen hade det runnit från mina mungipor.


vad är eran favorit i chokladväg?
kan vara godis, kan vara kakor, kan vara vad som helst!
dela gärna med er av recept också

Mat och bubbelplast

Är ni som jag och tycker om bubbelplast?
Här har ni i så fall något att sysselsätta er med.
Jag fann det roligare än att plugga. Dock måste
jag börja plugga nu. Skriva klart textanalysen,
samt lära mig en saga utantill. Till på måndag!
Jag ska även diska och dammsuga innan
Tobbis kommer hit. Jag tror jag tvättar imorgon.

Mat ikväll: kyckling, ugnsstekt potatis & tzatziki.
Hur låter det?

Och när jag även nämner mat, så måste jag
tacka Elin som lade upp ett par recept när jag
bad henne. Jag hoppas på fler recept, det
vattnades i min mun när jag läste dessa...

Vad ska ni äta ikväll?

Natten


Han kommer hem idag!!!!! <3

Den här natten, var utan tvekan den värsta natten på väldigt, väldigt länge...

Jag vet bara, att jag inte orkar gråta mera nu


Var hos elina & sara en sväng, åt lite mat, drack lite vin och cider.
Var assistens när saras hår blev slingat.
Det var en väldigt mysig afton.
Men nu är jag hemma igen.

Jag fryser, tog ett bad - men blev så rastlös, så jag klev upp direkt,
trots skummet och rökelsen. Jag har ostbågar, jag har ben and jerry-
glass, jag har emergency-choklad. Men jag vill inte ha någonting.
Det enda jag vill ha är Tobbe!(!!!) och han är i Göteborg nu. Och jag,
jag snyftar utan att kunna hindra det, och så avskyr jag avstånd
för tillfället.

Jag vet inte om jag ska kolla på film - jag kommer inte kunna
koncentrera mig - eller om jag ska sova. Jag kommer bara vrida
och vända på mig, och leta efter spår i taket.

Jag vet bara, att jag inte orkar gråta mera nu,
att jag vill att söndag ska vara här NU. Kan jag inte få
sova ända till söndag?

Krokusar och humlor

Jag och Rebecca träffades och fikade på Supreme,
jag tog en såndär Tobbis-kaffe, funkade någorlunda.
På vilket sätt dricker Ni kaffe?

Det var skönt att prata. Prata om allt och inget, och om
delade känslor som finns över vissa personligheter.
Sättet de agerar och uttrycker sig på.

Skönt att skratta åt minspel, och ta bilder bland
krokusar och humlor.

Jag tycker om Rebecca, hon är en glädjekälla liksom.image42


image41Goodbye

Goodbye and I miss you. Och jag hatar att säga hejdå. Idag till söndag är ingenting, ändå rinner tårarna hur mycket som helst. Jag vet inte ens hur helgen ska spenderas. Det enda jag vet är att jag snart ska börja plugga. Och så ska jag diska + dammsuga. Tvätta idag eller imorgon. Men, jag vill ha någon kvällssysselsättning för ikväll och imorgon kväll. Utgång, någon? Vinkväll, någon?

Jag kommer inte vilja sova. Sängen kommer vara så stor och jag kommer se upp i taket, och ligga och vrida och vända på mig, inte riktigt veta var jag ska göra av mig själv på all överflödig yta. Den är till för två.


Jag klarade ut chokladspelet igår. Crap.
Så, jag var tvungen att ladda ner the sims 2, seasons. Jag ska spela det nu, och sen plugga.
Emergencychokladen kommer gå åt. Likaså det som är kvar av emergencyglassen.


Vad gör Ni i helgen?I miss you <3

Nej (uppdaterad)

, jag vill inte till universitetet. på riktigt!
varför kan inte dagarna vara mina egna?
tårar dök upp igen igår kväll, jag börjar ju undra.
Vad är felet med mig? Vad håller jag på med?

Tobbes famn är den bästa att krypa upp i. Och jag
kan inte låta bli att hoppas lite, att han blir kvar
hemma i helgen!

Bio ikväll? No country for old men.
Någon som sett den? Vet om den är bra?


__


Ni vet, chokladspelet jag nämnde igår? Man
blir beroende, fast. Det är ett himla bra
tidsfördriv. Här finns det att ladda ner, (eller här,
vet ej vilken som funkar bäst.) för er
som känner er manade att ta över världen
och skapa choklad. Jag rekommenderar er
att testa. Jag menar, varför ska jag vara den enda?Vad har ni läsare för tips när det gäller mat?
Ej något med köttfärs, för det var huvudingrediensen
i gårdagens mat. Jag ska laga till något
gott ikväll, men har inga ideer. Så nu väntar jag
mig att ni öser recept och tips över mig? ;)

Choklad...

Jag sitter och spelar ett spel där man gör choklad, och reser runt i världen.
Kul. hm..
Jag har pluggat. Fått till lite funderingar till textanalysuppgiften och så.

Jag hoppas på vin med mulin i helgen.
Och så ska jag träffa rebecca på söndag.

Jag kommer sakna Tobbis!


Vad finns mer för alternativ i helgen?
Ifall något inte blir av, måste ha någon typ av backup!

Vad ska jag göra?

Vad ska jag göra?
Låt mig vinna pengar så jag kan hoppa
av universitetet. Eller ge mig ett jobb.
För ärligt talat så känns det inte längre som
min grej. Och jag har gråten där, i halsen.
Redo att rycka ut för minsta lilla, känns det som.

Universitetslunk...

Jag börjar tvivla på mig själv, när det gäller
universitetsstudier. Jag får panik av allt för
lite(!?!)
Vad säger ni om en hemtenta i textanalys
som ska ha ett omfång av 5 sidor och ska
lämnas in på måndag. Förutom det ska
jag ha en saga inövad så jag kan den almost
utantill - till måndag! Utöver det så ska jag
till imorgon skriva ca 2 sidor om hur
gränsdragningen mellan accent och dialekt
är.
Är det mycket? Eller är det bara jag som
inte riktigt förstår universitetslunket?

Vissa stunder känns det som att jag bara
vill skita i allt. Hoppa av. Gå tillbaka till
VM-media där jag mådde skit varje dag,
varje natt, varje dygn - men där tjänade jag
pengar, istället för att låna dem. Och känna
mig helt bakom flötet.

Känns som att jag blir blödigare och blödigare
som person, för varje dag som går. Tårarna
rinner för almost ingenting. Och jag känner
mig liksom, fånig. Löjlig.
Är det bara nu? Eller går det över?

Det känns som att det bara är en sak
jag är säker på just nu. Det är Tobbe. Jag
älskar verkligen Tobbe hur mycket som helst,
han betyder allt för mig, och gör allting lättare
att genomlida.

RSS 2.0