bildbevis; back in time

troligtvis kommer jag aldrig mer kunna sitta en kväll då jag är själv, utan mina rökelser och doftljus. med eller utan musik. det luktar så gott, man blir så lugn och det är bara bra. filmer och diverse skivor har bosatt sig i tv-möbelns lådor och jag försöker komma på något motiv jag vill ha på min vägg, kollar på gamla foton, tänker framåt mot nya.

Nu och sen

Jag småstädar, jag vädrar i köket och eldar rökelse både där och i rummet, jag väntar på att det ska börja mörkna så att jag kan tända mina doftljus, jag lyssnar på Isobel Campbell and Mark Lanegans låt Ballad of the broken seas. Jag funderar på folkhögskola och jag tror jag ska sätta upp tre tavlor i köket. Jag planerar att kirra matlåda, mos & kassler. Jag ska läsa ut Naiv Super och ge en kort recension av den här.

Imorgon kommer Charlotte när jag slutat jobba, och vi ska följa med Nilo på ett möte med Mary Kay. Övrigt i veckan är att på tisdag träffa Tobbe. På onsdag hoppas jag på att träffa linda. På torsdag kanske träffa Mulin & Disa, och på fredag kommer min syster hit och på lördag åker vi tillsammans hem till mamma och pappa. Allt detta ska kombineras med mitt jobb 06-14. Samt jobb på lördag 06-11 eller 12.

Händer det något spännande under eran vecka?Sofia

En av bilderna på fina Sofia. Är väldigt nöjd med den här, och tycker att hon är så himla fin!Avskärmad från omvärlden lite då och då

 Idag måste jag gå och handla, fylla frysen lite. Och laga mat att ha i matlåda. Drygt och jobbigt, och noll motivation till matlagning. Ska över till min moster och äta äppelpaj snart, sen ska hon borra ett hål för kablarna i mitt tv-bord. I övrigt blir det mer rökelse, doftljus, te, böcker & foton. Det känns lite som min grej just nu, avskärmad från omvärlden lite då och då.


Önskas fler boktips?

Summering av helgen

Träffat Linda med den finaste gravidmagen - ätit goda kakor och soffpratat, bra är ordet! Träffat Charlotte, skrattat, druckit jägermeister, åkt karusell, fått öl spilld över jackärm på terassen, av äcklig 35-åring. Vaknat med klistrig smak i munnen och snurrande huvud, vatten är min bästa vän! Lite marknad, inget köp.

Imorgon; ringa mamma, vila, fylla frysen, gå upp till stan och köpa ett doftljus eller två, läsa, dricka te, elda rökelser & doftljus.

Boktips, del 1

Här kommer lite boktips som utlovat. Hinner inte skriva fler nu, och ingen skulle orka läsa ett så långt inlägg. Men fler böcker kommer.Musselstranden:
Författaren Marie Hermansson har fått till en himla bra bok. Den handlar i huvudsak om två personer i en parallellhandling, men runtomkring dessa två personer finns det flera stycken andra människor som också får mycket uttrymme i boken. Ulrika och Kristina är huvudkaraktärerna. Ulrikas sommarväns familj adopterar ett barn från indien. Ett tyst barn, inte ett ord sägs, men hon ritar. Ritar smått och inte alls på ett barns vis. När flera ungomar slår upp tältet vid en liten strand på midsommar och barnet (maja) är med, försvinner hon plötsligt under natten...  Kristina är den tystlåtna som gömmer sig bakom djurmasker och drar sig undan från världen och bosätter sig i ett litet hus utanför stan. Väldigt egen, konstnärlig, osynlig för resten av världen. Kan hon ha något med Majas försvinnande att göra...?


Vindens skugga: Skriven av Carlos Ruiz Zafón. Underbar bok! Troligtvis den stora favoriten! Handlar om Daniel som får "adoptera" en bok ur en gammal bokgömma (om jag minns rätt..), boken han väljer heter just Vindens skugga. Han läser boken och vill få reda på allt om författaren till den, Julián Carax. Men alla spår efter författaren tycks vara igensopade, och mer och mer börjar Daniels liv lika Juliáns... Boken är hur bra som helst! Den innehåller allt som en bok, enligt mig, ska innehålla. Först och främst så gestaltar författaren karaktärerna helt otroligt bra, man kunde se dem framför sig, utan att en filmatisering behövt göras. Boken innehåller kärlek, spänning, humor, sorg. Man är hela tiden helt med i storyn. Jag tipsar inte bara om boken, jag tvingar er att läsa den!


Kärlekens historia: Nicole Krauss skriver om en gammal man som var förälskad i Alma i sin ungdom, och skrev ett bokmanus som handlade om kärleken till henne. Kärlekens historia. När det blev krig skickades Alma till Amerika och Leo lämnade manuset till en vän.  Efter att ha överlevt kriget tog sig Leo till New York, för att där finna sin ungdomskärlek och få veta att hon gift sig. Och vännen som han överlät manuset till hörs aldrig mer, Leo är nu av med både sitt livs kärlek och historien om den. En fänglsande bok där man får följa Leo som är ensam och gammal, och varje kväll knackar i värmeledningen för att meddela grannen att han lever.


Doppler: Den mest skruvade och knäppaste bok jag läst. Skriven av Erlend Loe. Handlar om en man som blir trött på livet i samhället så han flyttar ut i skogen. Inte till något hus eller så, utan, verkligen skogen. Dödar en älg med kniv (om jag minns rätt) för att få mat, blir polare med älgens kalv. Den enda boken någonsin som jag suttit och skrattat högt när jag läst... Vet inte vad mer man kan skriva om den, skruvad, rolig och bra!Har ni något boktips till mig? Skriv i titel och författare, och gärna lite handling och åsikter.
      
       Tala gärna om också, ifall det var bra sätt att tipsa om böcker, ifall
       mitt sätt att skriva om dem lockar till läsning.

det är faktiskt fint, ändå

jag satt på trappen med ryggen mot järndörren, försökte andas bort huvudvärk. jag insåg att det var en fin kväll. klar himmel, en rund lampa där man ser rönnens blad framför. jättefint.

nu har jag jätteont i ena foten. ska duscha, diska, skruva lite för att få isär min gamla tv-bänk, plocka ögonbrynen, läsa lite i naiv super. sen ska jag nog sova. för jag ska åka till nora relativt tidigt. träffa linda! och sen charlotte. det är marknad i helgen, det är alltid mysigt!

Tv-bord!

Jag har köpt den mest välsmakande vattenmelonen, så himla god, och agerar lunch verkar den också göra! Dagens händelse var väl att köpa tv-bord. Inte världens snyggaste, men ändå föll jag för det. Bild kommer när jag lyckats montera ner det gamla och placerat dit det nya. Snyggaste var sättet jag och Charlotte fraktade den hit på, vi lånade en kundvagn från myrorna. Över resecentrum, under bron, hem till mig. Och hjälp vad det skramlade och vad många blickar vi fick.

Dagens matlåda blir potatissallad & rostbiff. Och "kvällsmat" på jobbet blir en baguette med ost. Imorgon får det bli baguettefrukost innan jag åker mot Nora.

Vad gör ni idag?

Blandskiva eller blandband?

Blandskiva eller blandband?
Och anledning till varför ni tycker som ni gör.


Helst av allt vill jag ha blandband, den där charmen med att spola fram och tillbaka, frustrationen över att aldrig hitta rätt riktigt. Men eftersom allting numera (låter som att jag är gammal!) hela tiden är så stressigt och hektiskt, så väljer jag blandskiva, för det kräver inte att man sitter och spolar fram och tillbaka, det är bara att trycka på en knapp så kommer man rätt!(nu; ta måtten på tvn, sen; myrorna)

Aldrig otrohet

stressigt deluxe på jobbet idag - onda fötter. cyklande i spöregn, kommer in som en våt katt i trapphuset och säger hej till en av grannarna. nu doftar det rökelse och jag ska tända en till som får brinna medan jag läser kvällens boksidor. te nu. och funderingar på vad jag ska ha för matlåda imorgon.


stenhårt hopbitna tänder och tankar om att jag aldrig skulle vara otrogen, aldrig någonsin!

Ikväll

ikväll:  te, vattenmelon & rökelse.
om jag får liv i tändaren jag köpt.

onsdag, 12.49

Jag vill inte, jag vill verkligen inte!
Hur ska jag fördriva tiden idag? Det går så långsamt. Och jag vet inte ens var jag ska ställa cykeln.

Imorgon blir det myrorna, äntligen! Fredag blir det träffa Linda hoppas jag, sen lite alkohol med Charlotte, lördag lite marknad. Lördag kväll och söndag blir det bara jag, rökelse, te och musik. Ensamhet, jag behöver det! På måndag kommer Charlotte kanske hit och hobbystädar med mig.

Men just nu måste jag tänka på nu. Och det gillar jag inte. Om 11 timmar är jag hemma igen.

har-köpt-lista

vattenmelon, 5för10-baguetter, hushållsost, lime, tändare. lövstahallen.
och en önskan om att något sker så jag slipper jobba idag, för det har gått så långsamt de senaste dagarna och jag har nästan ont i magen. jag gillar inte kvällsskiftet. gubbskiftet.


Beskriv platsen du är på och...

För att fördriva tiden på jobbet satt jag och tänkte på vad jag skulle skriva om i bloggen när jag kom hem. Kom på ett par bra grejer, men nu undrar jag vad det var jag kom på. Självklart hann jag glömma bort. Jag fann ett annat tidsfördriv också - ett sånt som definitivt bara fungerar under kvällsskiftet - att skriva. Jag gjorde en liten övning i mitt huvud. Beskriv platsen du är på och personerna som finns där. Det var ganska kul och ett bra tips till andra med monotona arbetsuppgifter med mycket utrymme för annat. Får se om ni får läsa det, hoppas på att få åsikter om det om det sker.

En grej som så småningom ska dyka upp här är en lista på boktitlar, och så små åsikter om böckerna, vad jag tycker om dem. Det var ett par stycken som frågade mig om boktips nämligen, så det kommer, absolut!


Myrorna imorgon. Jag hoppas på att fynda ett litet fint tv-bord. Och gärna en hålslagare också. Borde leta efter en billig och okej regnjacka. Sen kommer jag säkert hitta diverse småstuff jag vill ha. böcker. Kanske tavla. Dock har jag inte råd egentligen, underbara Länsförsäkringar som jag har hemförsäkringen hos, har bestämt sig för att dra en årspremie på 1045 kr...

Naiv super

Jag nämnde en skruvad och humoristisk bok som heter Doppler - nångång för ett rätt bra tag sen. Författaren är Erlend Loe. Nu har jag lånat en annan bok av honom, av min syster. Naiv super. Den är skruvad, underlig och jag gillar verkligen hans sätt att skriva på.

det känns lite som att grillsäsongen kanske är i princip förbi, så jag ska packa ner grillen i dess kartong så att det blir lite mer plats i köket. och jag vill ha nya växter, små växter istället för mina höga som bara blir rangliga och skeva liksom.

jag ska jobba snart. till halv 12. fel magkänsla, jag orkar inte riktigt idag. vill vara hemma och ägna en hel dag åt att ordna saker här. städa, dona, fixa. och läsa, läsa, läsa. en bok kan ta slut på nolltid för mig, när jag väl tar mig tid. en bok är mycket mer för mig än en film är. för en bok tillåter läsaren att skapa sina egna bilder till allt. I en film har man inga valmöjligheter när det gäller miljöerna och personerna.

vad tycker ni bäst om? att läsa, eller se på film?
berätta gärna grunden till eran åsikt.

lönen kommer och går

nu har lönen kommit, räkningar har betalats. kvar är 3300 kr, ungefär. imorgon ska jag handla lite, och fylla frysen med diverse stuff. idag ska jag gå till lövstahallen och köpa något att ha till matlåda, och så ska jag köpa vaniljglass och hallon, tror jag. jag är sugen på glass med varma hallon nämligen!ska gå ner i förrådet också och leta upp lite rökelse och se om jag har något annat roligt i lådan där.

och imorgon ska jag till myrorna, är det någon som vill följa med?

jag missade ett fågelmoln

jag och kameran missade nyss ett fågelmoln. jag såg det precis när jag öppnade balkongdörren för att släppa in luft, rusade till köket och kameran som låg där. när jag kom tillbaka till balkongdörren var fågelmolnet allt för långt borta, och jag insåg att luften var för kall, så jag stängde dörren igen. direkt!


rebecca har flyttat till hjo nu.
jag sitter och dricker det te som sandra skickade i ett brev från paris då hon bodde där, hela kuvertet luktade te. det var ett gott te.

...han klamrade sig fast i våra ben

Solen sken och det såg helt underbar ut. Promenerade upp mot resecentrum för att möta Emlan, och vi gick vidare mot Vero Moda, Åhléns, Gina Tricot, HM, m.m. Inne på Åhléns kom plötsligt en liten kille farande från ingenstans, han tog tag i mitt ben och klamrade sig fast, i chocktillstånd började jag skratta och försökte sen få bort hans fastklamrade händer. Vi gick vidare och han kom springande och tog tag i Emlans ben på samma sätt, sen tog han sats igen och med utsträckt tunga och utsträckta armar sprang han mot oss för att ta tag i ett ben från varje person. Den grejen upprepade han säkert 7 gånger. Vi bara skrattade och undrade var mamman var, hon dök upp till slut och ropade "men Anton...!" och jag tyckte Anton var ett väldigt sött namn och sa att det inte var någon fara. Vi fick oss ju ett gott skratt åt den söte lille Anton!

Vi begav oss sedan till Hälls där en bakad potatis med kyckling/curry blev mitt mål för dagen, och Emlans blev pasta Carbonara. Gott, mättande och vi rullade därifrån. Lite mer Åhléns och sen rädsla för bin när vi satt på en grön bänk på stortorget, vi åt läkerol. Sen traskade vi mot resecentrum för att fånga bussen, och efter det gick jag hem.

64 trappsteg

Idag åkte vi till Norrköping för att hälsa på min syster. Vi åkte bil, vi gick de 64 trappstegen upp, vi åt paj, vi gick på marknad, vi gick de 64 trappstegen upp, vi åt mat, vi pratade, vi gick runt strömmen, vi gick de 64 trappstegen upp, vi fikade. Sen sa vi hejdå och så gick vi ner för de 64 trappstegen och satte oss i bilen för hemfärd. Det var en fin dag! Nu är jag jättehungrig och trött. Ska linda in mig i (från igår) nya lakan och bli så liten som jag bara kan. Men först tror jag stenhårt på te ur en mugg med guldkant.


Imorgon kommer Emlan hit. Det blir mat på stan. Te här. Allmän pratstund och jag har saknat henne.

Bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll


Återigen välkomnar jag er att prenumerera på min blogg via bloggkoll, om ni vill.
Jag ska strax skriva uppdatering om dagen som varit, men först av allt borde jag
rota i mitt tomma skafferi. Jag är hungrig!

lördag 07.51

det var inget vidare alls att träffa rebecca för sista gången innan hon flyttar till hjo, jag kommer sakna henne. men samtidigt var det självklart fint att träffa henne. sitta på deed och prata lite. sen kom disa & anna med flera. det var fint att hålla disas hand och höra henne skratta! och det var fint att småprata!
på vägen hem tog jag tag i mig själv och insåg saker och ting, sen kom han tillbaka, och vi hade det fint och bestämde en nystart med boende isär. jag älskar honom!
nu ska jag hälsa på min syster i norrköping. skriver mer ikväll, typ!

-

fan!

05.18

idag är det inte samma ont i magen. idag är det bara att fan vad jag inte vill jobba, jag vill bara ligga och sova, flera, flera timmar till. imorgon med. det är ett annat ont i magen, som i att jag inte vet hur allt kommer gå. det är ett nervöst och hjärtklappande ont i magen.


maskinerna kommer krångla, och jag kommer vara helt fucked up och glömma vad man kan trycka på och, fy.

20.43 - höstsvacka

jag jobbar, tänker, träffar fina vänner, tänker, träffar T, han åker och plötsligt gråter jag och gråter och tänker och gråter, det har liksom inget slut riktigt. jag har sen några dagar tillbaka insett att det är den vanliga höstsvackan som bara kommit ovanligt tidigt. det värsta är att den verkar värre än den varit tidigare år. det känns obehagligt och ja, jag är rädd. jag är livrädd. och tankarna när det gäller allting snurrar varv efter varv efter varv. den här gången har jag inte enbart mitt välmående att ansvara för. jag har en partner också, vars liv jag inte vill göra till ett helvete bara för att jag mår som ett.


hur gör ni för att ta er ur svackor om de dyker upp?

onsdag, 13.23

jag vaknade med sånt där ont i magen igen. värdelöst. struntade i jobbet och sov lite till. charlotte bad mig sen följa med henne till läkargruppen så hon hade stöd. sen bjöd hon mig på la baguette.

nu ska jag städa upp på golvet, sen kommer sofia hit. det ska bli fint att prata med henne, och dricka te, och prata.

lyssnar på håkans hurricane gilbert. den är fin, håkan är fin. och jag ska se honom minst en gång under höstturnén!
och jag har stora planer på det där med en katt också.

20.11

drack nyss två glas smoothie, nu är jag alldeles kall inombords och överallt. är småsugen på att krypa ner i sängen, men det skulle kännas knäppt för klockan är så lite. ikväll ska jag göra ett nytt försök med love and other disasters, jag somnade ju ifrån den när jag kikade igår kväll.


det finns fina människor omkring mig och jag tycker om er väldigt, väldigt mycket!

18.24

en fråga jag ställer mig är; varför ställer du en fråga till mig när jag så väl vet att du inte alls bryr dig?

träffade agnes & sofie på stan idag. en liten fika. prat och lite promenerande. det var fint. och längesen, ni är saknade och fina!det är lätt att liksom, hinta!

tisdag, 05.13

...och jag sitter med ett glas oboy. frukost och lunch nerpackad i väskan, nu saknas bara jobbpeppen. jag vet att idag när jag slutar väntar något roligt, så det kommer gå segt, långsamt, väldigt! men idag finns i alla fall rätt folk att fråga om det krånglar på jobbet.

jag somnade till love and other disasters. det som hände innan jag somnade verkade bra, så jag ser nog klart den ikväll kanske. om jag inte somnar direkt efter att ha träffat alla fina människor idag.

hoppas på att lönespecen kommer idag. nu ska jag borsta tänderna och ta på mig hetingkläderna, snart dags att pysa.

21.48, film

vilken film ska ses? jag har ett flertal att välja mellan.

mozart and the whale
closer
united 93
world trade center
candy
p.s i love you
city of angels
love and other disasters
margots wedding
paris je taime
pans labyrinth

eller några avsnitt av oc?

20.42

prat med fina emlan. vi behöver varandra och ska ses imorgon. imorgon ska jag även träffa agnes. och på onsdag sofia.


en paj gjord, jättegod. tre matlådor. en disk diskad, nu ska disk nr 2 som kom från matskapandet tas om hand.  och jag vet inte riktigt om jag är beredd att vara så vuxen som jag tydligen är.

måndag, 14.51

hemma från jobbet, jag somnade om i morse när klockan ringt, men kom ändå i tid. krångelmaskiner. och nu luktar jag gummi. just nu finns ekershallen i planerna, jag ska göra köttfärspaj men måste handla stuff till det. tvättid klockan 4, om jag orkar. sist hade någon inkräktat på min tid och hade torktumlaren och torkrummet i full gång. jag slängde allt i en knävlig hög på bänken utanför, livrädd var jag att människan skulle komma ner medan jag fortfarande var kvar.

22.09

återigen dags att ställa klockan på 04.45, återigen dags att vänja sig vid en tid som jag kommer vara van vid först på torsdag, då är det snart måndag igen - måndag och en annan tid. att jobba imorgon känns inte ett dugg motiverande. jag fick smaka på den där grejen med att sitta uppe och prata och dricka te med en vän, en hel natt. nu verkar det lite som att jag inte riktigt vill lämna det, utan snarare sitta uppkrupen i soffan med en kudde i famnen och en tekopp i handen, ungefär hela tiden. det är så jag vill sitta imorgon.

imorgon ska jag göra köttfärspaj. då har jag mat och matlådor i flera dagar framöver, för en inte alltför dyr slant. och nästa måndag är det löning. så då kommer jag nästan kunna leva litegrann. lönen kommer precis täcka räkningar, och lite mat.

19.43

planer på scones - men brist på margarin. utgånget datum på mjölken, vilket tydligen resulterat i en klumpig konsistens som får mig att må illa. ställa ner disk i diskhon - ett glas som spricker. vitlöksbaguetter i ugnen, vad blir det negativa med det? imorgon ska jag göra köttfärspaj och ikväll när jag ska sova kommer jag vara hur pigg som helst.

17.24

ute är ljuset dystert och en lampa fastspänd mellan husväggar vaggar fram och tillbaka, blir blöt av glest fallande regndroppar. trädens grenar rör sig fortfarande, men inte längre så mycket att fönsterrutor skallrar. håkan hellström sjunger i mina öron, i höst ska jag se honom. minst en gång, förhoppningsvis två.

söndag, 15.13

det blåser och fönstret skallrar. jag har ont i hjärtat och i magen, och det växer sig upp i halsen och spricker då & då. anna kom till mig i natt, vänner som kommer mitt i natten är underbara. vi satt uppe till kl 5 och drack kopp efter kopp med te, tillsammans med prat om minnen, nutid och lite framtid. jag blev varm i kroppen, för jag insåg att jag har fler än jag trott. ord och oro från olika håll. ni är märkta med hjärtan för mig!

22.06

Jag har inte ätit ordentlig mat sen i torsdags, har inte varit ett dugg sugen på något. Men nu är jag hungrig och funderar på ugnsstekt potatis, dock har jag ingen creme fraiche hemma, och ica har just stängt. Det är för långt till statoil.

Skulle vilja trycka i mig choklad nu. Men jag får snart på mig gina tricot- byxorna igen, och jag ska inte låta omfångsminskningen gå långsammare...

20.23

Te, en kudde i famnen, feel-good film i form av Just Like heaven, drömmar om att bli något. Och så en skymning därutanför, som nu står i startgroparna. I övrigt, så vet jag inte riktigt vad som händer. Det gör ont i mitt hjärta ikväll.

Nilo

Fikan med Nilo var bäst. Hon är en av de två positiva delarna jag fick ut av att jobba på VM media ett halvår. Rosita är den andra positiva delen. Det händer allt för sällan att vi ses numera, från att ett halvår ha träffats i princip varje dag, till nu - knappt en gång i månaden. Det måste bli ändring på det! Utbyte av tankar och känslor, lite allmänt allt & inget. Bäst helt enkelt, du är saknad!

13.07

Grannen som bor en trapp upp trodde sig ha gått upp för alla trappor, för plötsligt hördes ett ryck i min låsta dörr. Hjärtklappning från mig, och sen hördes steg i trappen. Pinsamt för henne...

Helgen består av tankar, te, smoothies och krama kuddar.

lördag, 12.04

Varenda människa man på något sätt möter gör en rikare. Men varje gång man agerar så att någonting leder till något negativt, då blir man direkt fattigare.

Under konstruktion

Dags att förnya designen. Ideerna ligger inte staplade i huvudet, det blir improvisation och enkelhet. Såhär får det se ut med viss varning för rörighet under tiden förnyelse sker!

Big size piké

Wow, igår på jobbet fick jag en nyckel till rummet med kläder, jag skulle prova ut byxor och tishor. Ska visst få tre par byxor och fyra tishor, valde en piké - som kändes rätt stor, men vad vet jag, kanske är det skönt med big size piké på vintern? När man jobbar och sliter och har sig.

Nu börjar det vara dags för räkningarna att trilla in. Så, nu bara väntar jag på lönen...


Hjärtelidande

Det har varit dåligt med uppdatering - I know, och jag ber om ursäkt. Det har varit mycket helt enkelt. Just nu jobbar jag kvällsskift och maskinerna har krånglat mer än vad som borde vara möjligt, detta har lett till att jag i princip har blivit polare med mekanikern & elektrikern, och det är ju kul att snacka med några som är yngre än alla extremt gubbiga gubbar som befinner sig på mitt skift.

Lidande i hjärtat. Jag vet inte vad som händer och sker, men vad det än är så gillar jag det inte!

Planer smids för att träffa folk. Jag har inte träffat folk på evigheter känns det som. Nilo (&rosita!?!) på lördag, agnes på tisdag och så emlan någon dag nästa vecka också! Och så hoppas jag på mulin & rebecca snart också.

Jag-vet-inte-vad

När man befinner sig här, hos mamma och pappa, kan man se ut hur som helst, utan att vara rädd att bli sedd och utskrattad. Så idag följde jag med mamma till grannen för att plocka lite vinbär. Iklädd leggings och shorts, det underliga med min klädseln var den gigantiska blå/svarta träningströjan jag hade. Jag drunknade i den, men jag led inte för det. Jag njöt av att se ut som en säckig jag-vet-inte-vad. Det är skönt att vara här. Lantluft, bara vara och umgås lite med mamma och sådär.


Jag vill ha en nyare kamera + massa tillbehör. Och så vill jag även ha en polaroidkamera.

-

Idag åker jag ut till mamma o pappa i skogen. Ska bli skönt att sitta ute och äta kvällsmat och lyssna på regn och åska, eller se på solen. Vad nu naturen har att erbjuda.

Nu ska jag först och främst duscha, och säcka ihop en stund!

05.33 är lite fel tid bara

När klockan är 05.35 brukar jag gå till jobbet. Idag vaknade jag visst när klockan var 05.33. Det kändes inte helt okej, och snabbt klädde jag på mig, slängde ner limpa, smör och leverpastej i en påse - ner i väskan. Sen drog jag. 4 minuter tog jag på mig att göra mig iordning. Kändes sådär. Var inte helt fresh när jag kom dit kändes det som.

Dagen bestod av krånglande maskiner and stuff. Och ölandstoken åkte iväg - för att inte komma tillbaka. Så efter att han åkt började kaoset på riktigt. Spännande... uhf!

Nu blir det tvätta..

Vad händer?

Vad händer? Det här får mig att gå i bitar och lägga mycket energi på att avsky mig själv.


Positiva ord från olika håll på jobbet i alla fall, men man kan inte säga att det väger upp.

Äntligen leverpastej

I flera veckor har jag gått och tänkt att det vore gott med en hederlig limpmacka med leverpastej på - jag har inte kommit mig för att köpa det. Men idag, idag köpte jag limpa och leverpastej, och en macka har jag ätit. Det var gott! Och det blir min jobbfrukost imorgon, leverpastejmackor, vatten och en banan.

Idag jobbade jag över två timmar. Folk kom och gick och alla såg förvånade ut, särskilt de som flydde vid kl 2 - den vanliga tiden. De som jobbade kvällsskiftet såg bara lite förvånade ut. Men det var skönt, jag led inte. De nya maskinerna jag jobbar vid är egna, de krånglar lite då och då, men när den vanligaste grejen händer så vet jag vad jag ska göra, och händer något annat så letar jag rätt på de där tekniska snubbarna.

Jag blev glad idag, för ölandstoken som är där och lär upp mig hur maskinerna fungerar, hade sagt till chefen att han tyckte jag klarade av det väldigt bra! Tydligen bättre än en kvinna som jobbat där 20 år - och de sa på ett möte att de ville ha erfaren personal på de där maskinerna... Well, jag bockar och bugar - det är ju positivt till eventuell förlängning!

Jobb, ätande, åkande, bröllop

Idag startade jag dagen med att gå upp kl 05 för att sedan börja jobba kl 06 och det var inte alls särskilt motiverande. 40 graders värme i maskinrummet där jag befann mig, och sen stå vid samma maskin som jag stått vid hela veckan --- stel i nacken, väldigt stel! Men jag jobbade bara till 11, så dagen kändes inte så förjävlig ändå, och det blir himla fint när lönen kommer.
Efter jobbet åkte jag och T till Maxi för att handla. Handlade lite mat till våran 6 månaders dag imorgon, så antingen blir det some kind of potatis, fläskfilé och bea-sås, eller så blir det att vi äter ute / hämtar på något gott ställe. Det beror lite på vad vi är sugna på.
När vi varit och handlat traskade jag iväg till min moster, eftersom mormor är på besök i stan. Och så umgicks jag med dem, åt kyckling, åkte och letade ny jacka till mormor, åkte upp i Svampen... Sen gick jag hem och diskade och kollade när T gjorde sig klar för fest ikväll, och när han gått blev jag bjuden till min moster igen för kvällsmat. Det slutade med att vi åkte ut till Rynninge idag igen, och promenerade ut mot Rävgången - Hjälmaren. Det är nog väldigt fint att fota där över sjön, om molnen är tillräckligt dramatiska... Spännande, ska kollas upp! Vi åkte sen en sväng mot Naturens hus, inkräktade lite på något bröllop för att komma till utställningen, som var öppen trots att det var en tillställning där, så vi tog oss friheten.

Nu sitter jag här. Är trött i mängd så funderar på att slå på någon film, eller ett avsnitt av OC och sen slumra in. Vore så skönt att sova ut ordentligt. För på måndag börjar ju en ny jobbvecka igen.

Jag vill...

Jag vill ha en katt. Jag vill åka på spa. Jag vill ut och resa. Jag vill shoppa i mängder. Jag vill hälsa på kompisar som bor lite här och lite där. Jag vill kunna skämma bort mig själv totalt.

Ett sånt där bittert...

Jag avskyr upp-och-ner grejer, så sjukt mycket!

Och jag hatar att jag inte har råd att gå på Winnerbäck här i Örebro.

RSS 2.0