Gott nytt år

Jag höll på att ge nyårskvällen en riktigt fin start, genom att nära på snubbla och falla i trapphuset. Näsa mot stentrapp. Knän mot stentrapp. Allmänt misslyckande och dömt att bli någon synlig skada. Tack och lov fann jag balansen där i sista sekunden.

Morgonen startades genom att gå till en frostbeklädd lekplats med kameran och med systern som motiv. Blev några riktiga kanonbilder. När vi och våra frusna lår kom in igen så började vi laga paj som jag ska bjuda på nu ikväll. Paj & marängsviss blir det. Och Black Tower. Och Bacardi Razz Vattenmelon. Det kommer bli en toppenkväll.






Modell: Josefin Andersson
Här har vi henne, min fina syster!


Gott nytt år!

Jag har blivit rikare - på sätt och vis

Hemma från stan, en partyväska rikare, två tesorter rikare, ett linne rikare och ett par vantar rikare. Även en Black Tower och en Bacardi Razz Vattenmelon rikare. Känns fint, känns bra. Det har även kommit fram att jag inte går miste om min kära Emlan helt imorgon, utan jag möter upp med henne på stan och sen får jag henne som sovpartner. Och därinnan har jag Charlotte som lugn alkoholkväll-hemma-partner. Det blir fint!

Lite idag, och lite imorgon

Nu ska jag över till min moster och äta frukost/lunch med henne, mormor, mamma, pappa & systern min. Efter ätandet ska de upp mot stan (tror jag), och jag ska väl detsamma. En flaska vin och så kanske lite snabbkoll på kläder, kanske. Ikväll kommer min syster hit och sover, så jag ska dra med henne och panta de flaskor som samlats sen sommaren, och sen köpa en påse chips för pengarna. Det känns som en bra grej. Chips + en bra film.

Och imorgon är det nyår.
När uteställena för första och troligtvis enda gången, har öppet till 03, så har jag ingen vän att gå ut med som älskar att dansa loss ute på golvet. Det blir Charlotte och jag at my place och kanske fyrverkerier klockan 12. Men det ska nog också bli bra!

Bildbevis; christmastime

Nu slänger jag upp några random oredigerade bilder, bara för att ge ett litet smakprov på min vecka i skogen.





Hemma igen

Hemma i lägenheten efter en vecka + 1 dag i skogen. Det har varit bra och det har varit långsamt. Nu sitter jag i datastolen och har satt på musik på hög volym. Avslappnat värre. Snart ska jag ringa Charlotte och prata om nyår, och efter det ska jag placera in julklappsböckerna i bokhyllan, och placera de övriga julklapparna där de bör vara placerade. Efter det ska jag lägga in alla bilder på datorn och slänga in några här. Bra kväll!

Shakespeare in Love

Harry Potter, Shakespeare in love, dillchips och en katt i knät.

Det är ungefär så min kväll ser ut. Sista kvällen hemma för denna gång, imorgon kommer mormor och min moster, sen stjäl jag skjuts av dem till örebro och hemhemhem... Det ska bli skönt. Men det har såklart varit mysigt att vara här också. Julklappar, mat, kakor och julgodis. Det är trevligt, absolut!

Det är nu (efter nyår) som den verkliga jakten på jobb tar sin start. Har ni några tips?
Telefonförsäljning är bara att glömma, det har jag provat på, och det säger jag "aldrig mer" om... Men ge mig tips, ge mig tips på yrkeskategori, ge mig tips på specifika ställen. Ge mig tusentals tips!



(För övrigt, så skulle jag sjukt gärna vilja åka till stockholm snart...!)

Mellandagsrea med Emlan

Emlan satt längst bak i bussen, jag satte mig intill henne och fick höra diverse bravader från hennes fredagkväll som lät alldeles klockren, och jag önskar att jag hade varit med (kanske inte på exakt alla aktiviteter, men i helheten). Vi tillbringade dagen på stan mitt bland alla shoppinggalna, och jag frågade mig själv flera gånger om det verkligen var Örebro vi befann oss i, ty man ser aldrig fyllda butiker och myllrande liv på gatorna i Örebro. Men idag, idag såg man både ock. Kändes helt otroligt, och jag hatade alla som rotade i reahögarna, de var ivägen!

Det enda jag inhandlade var en adidaströja, i sånt där härligt tyg... Jag har velat ha en sen 21a april förra året.... Och nu, finally! Köpte även 3-pack strumpbyxor. Emlan shoppade loss som tusan, och jag ska bättra mig lite någon dag när inte hela mänskligheten är ute på stan.

Efter stadsrundan tog vi bussen hem till mig (home sweet home, har inte varit där sen i söndags) och åt lite dajmtårta, kollade på youtube och tog på oss våra nyinhandlade kläder.

Hon är bra. Mycket bra.
Och nära.
Vän!

Dagliga möten

Jag skriver om en kvinnas konturer mot en strikt vägg, och om hennes uppfattning om stadsrus och om dagliga möten med olika mänskligheter. Några sidor i A5-storlek varje kväll innan jag somnar. Det är ett av sätten jag fördriver tid på här i skogen.

Civilisation...

Imorgon ska jag in till civilisationen över dagen, glo runt lite på mellandagsrean och försöka att inte köpa för mycket.

Mitt nyår har blivit väldigt ovisst, är det någon som vet vad som händer?

Nu: tillbaka till dåliga komediserier. Mina halvbröder kommer om en stund, så då blir det några fler julklappar. Dock dyker nog Inte kameragrejerna upp nu heller. Jag måste få tag i ett jobb, snarast, så att jag kan inhandla den där blixten, och gärna ministudion också.

...och plötsligt hamnar man väl under en spårvagn...

"alla drömmer om fåglar
även du, även jag

och plötsligt hamnar man väl under en spårvagn
för vasastan är som chinatown
"


snälla, snälla någon.
ge mig en biljett till håkans spelning i örebro i februari.
jag går under lite smått för att det i nuläget
känns helt galet och omöjligt att jag,
som det ser ut nu,
ska ha råd att köpa en biljett, men jag måste se honom,
jag måste se honom!

Bara text

Spelade in en del av Charlie and the chocolatfactory igår för att dryga grannar kom och överlämnade julklappar. Grannar som envisas med att tala allt för mycket. Och grannens son som följde med är runt 40, han och jag brukade spela ishockeyspel när jag var mindre, när jag var ca 9. Han tycks inte förstå att jag inte längre är 9, att jag inte finner något nöje i att sitta på golvet och spela ishockeyspel, och definitivt inte med honom.

Men ja, såg på Charlie idag. Alldeles jättebra. Den versionen var nog snäppet bättre än Tim Burtons, även fast det är knappt - för den är också så himla bra! Såg även Finding Neverland idag, och den är ungefär hur fin som helst. Med hela familjen närvarande känns det inte så lockande att börja snyfta, så jag lät tårarna stanna i ögat, och endast ge en tjusig glans där.

Jag fördriver tiden här genom att se film, puzzla, tänka på hur jag ska få någon inkomst i vår (jag kommer bara på saker som står långt utanför min förmåga och vad som är möjligt), fotograferar tomtebloss och blir förtjust över att det blir så snyggt ibland, klappar på katten, läser, äter julgodis och bara är. Jag har inte ställt mig på vågen, eller kollat på mig själv i helfigur, jag är rädd att magen kommer puta när jag kommer hem till stan igen, jag äter så mycket mer här än hemma...

God jul...

Jag fick tyvärr inte de kameragrejerna jag önskat mig, men jag är ganska så nöjd ändå. Fick mest lite smått och gott, och nödvändigheter. Men det är bra, då slipper jag köpa dem själv. Som vanligt såhär dagen efter jul har jag i princip glömt vad jag fått... Det hör till.

Kvällen igår efter att päronen gått och lagt sig, spenderades vid puzzlet tillsammans med systern och fnissande.

Och nu, nu ska jag puzzla.
Lite random bilder från juldagarna kommer när jag är hemma i stan igen,
på den här datorn ljuger skärmen, så jag vet inte riktigt hur färgerna ser ut...

Over and out!

När alla klappar placerat sig under granen...

När alla klappar placerat sig under granen så ska jag ta fram diverse alternativ till mitt stativ som jag glömt hemma i stan. Det blir böcker, en pall, tv-dosa, pall + böcker... Allt för att kunna få bilder utan skak, på julgranshelhet, julgransdetaljer, klappar och allt.

När alla klappar placerat sig under granen så ska jag göra som alla andra år, sätta mig, och kolla efter namn lite diskret, det hör till litegrann, och kanske är det då julstämningen dyker upp igen, jag tycks ha tappat den på vägen. Den fanns där, och nu är den tillfälligt borta.

När alla klappar placerat sig under granen, då ska jag hjälpa min syster att skapa frågor till ett litet sällskapsspel.


Bilder på julgranshelhet, julgransdetaljer och klappar,
dem får ni se den 25e. För imorgon tänkte jag göra
ett försök till att vara social, hela dagen.
Därför säger jag god jul nu. Jag säger god jul,
och jag säger att ni ska ha en alldeles underbar
dag.


GOD JUL!


Knäck & Mozartkulor

Jag börjar på bok nr tre under vistelsen här, New York-trilogin av Paul Auster, äter lite mat, kokar knäck och rullar mozartkulor, klär granen, pratar med katten, puzzlar och inser att bara kantbitarna är ett stort mysterium på det puzzlet jag valt, saknar civilisation och affärer, tänker att jag borde ha tagit med mitt stativ så att jag kunnat ta bilder som visar att granen faktiskt är fin, tänker att jag vill se hur många avsnitt som helst av Desperate Housewives och att windows vista där hemma gör att ikonen för min mediaspelare får en tomteluva på sig, planerar inför ett varmt bad, tänker på hur bra musiken är i Magnolia och att jag ska se den om en inte allt för lång stund, puttar undan alla tankar som handlar om jobb, läser tidningen och är glad att Zits-uppehållet bara varade en dag.



Igår bakades det goda kakor.

Iskalla vindar

Jag läser ut böcker, kollar ut gran, pratar med katten, är rädd för spindlar när jag går ner i källaren, läser bloggar, för konversationer på msn, funderar på hur årets klappar ser ut och vad som finns i dem, lyssnar på iskalla vindar, tänker på jobb och undrar varför det ska vara så svårt att hitta något och att örebro har knappt något jobb att erbjuda mig, tänker på universitet och utbildningar och att allt jag sökte nu till våren var rena rama paniksökningarna.


Ikväll; knäck, marknadskarameller & chokladtryffel tillsammans med systeryster.
Och Den bästa sommaren eller Magnolia, och chips.

Nu ska jag satsa på att läsa ut en bok till,
det kommer inte ta allt för lång tid.

Tårta & Presenter

Om en stund ska jag upp mot stan och möta upp med systern min, en jakt efter julklapp till mamma & moster ska startas. Sen blir det tacos, och efter det kommer familjen hit och firar mig. Tårta och presenter. Sen kommer jag åka med dem till skogen. Och befinna mig där väldigt många dagar. Jag kommer sakna de desperata hemmafruarna, så jag måste se ett avsnitt nu innan jag ska bege mig upp mot stan.



Jag och min syster förra julen.


I just called to say "I love you"...





De här tjejerna, jag trivs med dem. Jag trivs så otroligt bra med dem. Det är sång, det är skratt, det är prat om allt mellan himmel och jord, det är helt enkelt underbar vänskap. Och de finns där, en av dem långt borta - men ändå nära. Och en av dem relativt ny, men ändå så himla nära. Tack för att ni finns! Jag hjärtar er, och önskar er allt gott! (Och allt gott åt alla andra också såklart!)

Packdags...

Vid kl halv åtta satte jag igång ett avsnitt av desperate housewives, jag kände att jag började nicka till väldigt. Därför sträckte jag mig efter mobilen och satte larm på den, 20 min senare. När kl är 22.08 vaknar jag, istället för 20.10. Så, jag missade Svensson Svensson och måste nu se till att se det på internet ikväll, så att jag är helt med i svängarna vid nästa avsnitt.

Jag sitter och väntar på att min syster ska sluta ränna runt ute på stan, och komma hit. Hon ska sova i min soffa, och så ska vi äta popcorn och se någon film. Tror jag!
Egentligen borde jag inte sitta här nu, jag borde packa, för imorgon åker jag hem till skogen, åker med dem efter att de varit här och firat mig. Och än så länge har jag inte packat någonting...och kan inte direkt påstå att jag vet vad som ska med heller.

Bästa kvällen på en evighet!

Kvällen igår var helt underbar. Jag hade hur kul som helst!
Det började med att pizzan kom, ca 40 min för tidigt, sen kom emlan, och vi åt pizzan. Plötsligt plingar det på dörren och jag blir helt chockad. "vem kommer nu? herreguuud, vi har ju inte gjort oss iordning än". Utanför dörren står en snubbe med en pizza... "WHAAAT?!"  Han kan knappt prata svenska, och jag försöker förklara att vi redan har fått en pizza därifrån, jag står till och med med en pizzaslice i handen. Han tycktes inte förstå ett dugg av vad jag sa, och så gick han. Jag satte mig ner igen, och så ringer det på dörren igen ca 5 minuter senare. Jag öppnar, och där står pizzasnubben och viftar med en mobil i handen. Jaha, tänkte jag och tog emot mobilen. Får prata med en annan pizzasnubbe som försöker förklara på dålig svenska att jag hade beställt en pizza till kl halv 5. Vänligt men bestämt försöker jag förklara att jag försökte beställa via internet först, men att det stod "sidan kan inte visas" då jag klickade på skicka beställning. Därför trodde jag inte att beställningen kom fram, och ringde istället. Det enda han sa var typ "det är inte kul det här, förstår du det!? Vi kan inte göra två pizzor i onödan". Jag sa att jag förstår och att det inte var meningen att det skulle bli såhär...  "FELET ÄR PÅ DIG! Inte på OSS!"  Herregud! Jag bad om ursäkt - vad mer kan jag göra? Helt darrig och knäsvag var jag sen en stund.


När vi ätit gjorde vi oss iordning. Smink, hår, kläder. Snygga blev vi, och sjöng gjorde vi!
Sen kom Sofia. Och då blev det diverse stämsång och hur underbart som helst.


Sen kom Annelie & Therese, och lite senare även rebecca & emmy. och det blev lite soffprat, abbaallsång, flaskblåsorkester och allmäna skratt! Mycket glädje, mycket galet. Skumtomtar & chips. Underbara människor, och faktiskt så gjorde det inte speciellt mycket att alla inte kom. Vi som var, matchade så bra och hade det alldeles utmärkt.





Efter lite dans och lite sång, och lite skratt och lite allmän glädje så begav vi oss till Stället, där vi hade köföreträde - boring, för just när vi kom var det inte någon kö alls. Men in kom vi, och dansade till electro utan dansvänliga rytmer, skrattade åt vita tänder i UV-strålar och dansade i laser. Suckade över musiken, drack kvällens öl, pratade med lite random people. Toaletter där pappret var slut, mer dans och höga barstolar.


Tack tjejer för en underbar kväll. Jag kunde inte ha haft det bättre (eller okej, musiken på stället hade kunnat vara liiiite mer dansvänlig, men det är det enda...)
Emlan, Sofia, Annelie & Therese. Ni gjorde min födelsedagsutgång till något alldeles underbart! Tack för att ni ville komma. Vi kör på snart igen!

Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät

Under juletiderna ska jag läsa två böcker,

den ena är Marian Keyes - Vattenmelonen,
en bok som jag påbörjat. den ska läsas ut.

och när det är gjort ska jag läsa
Paulo Coelhos bok
"Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät"

Dessa två kommer troligtvis bli utlästa, så jag
behöver ha med mig en bok till.
Vilken troligtvis blir New York-triologin
av Paul Auster
, så där har jag tre böcker i en,
på 470 sidor.

Visst ska jag väl klara mig alldeles utmärkt?
Jag ska ju faktiskt vara social med familjen också.
Men en bok tar inte speciellt lång tid
för mig att läsa ut...

Where is the love

Vaknade till genom att se ett avsnitt av Desperate Housewives, alltså, det är ju hur bra som helst. Jag är fast. Och snart har jag sett hela första säsongen, dags att ladda ner den andra!

Men nu ska jag dra på mig vettiga kläder, och kliva iväg till ekershallen och handla lite småsaker inför kvällen. Frågan är bara vad? Och ska även inhandla något ätbart så att jag får något i mig idag. Väl hemma från ekershallen ska jag städa undan allt som ligger här och var på golvet.



Black Eyed Peas - Where is the love

Fit for fight!

När jag kom hem från stan tog jag en dusch, rakade mig under armarna, rakade benen, tvålade mig med skrubbhandskar. Jag smorde in mig med body lotion från Mary Kay. Helt ny känner jag mig nu. Ny, fräsch & dessutom snygga ögonbryn som jag ska göra ännu snyggare med min nyinköpta brynpenna från HM.

Såg ett avsnitt av Desperate Housewives och slumrade till i slutet. Jag borde gå och lägga mig relativt tidigt idag så att jag verkligen är fit for fight för morgondagens äventyr!

Det ska bli kul att träffa alla, och lite extra kul ska det bli att träffa Sofia, för att jag inte har sett henne sen augusti eller nåt.

      
På ett nöjesfält i Wien, maj 2007. Jag & Sofia.


Emlan kommer lite tidigare än övriga (tror jag?!?!), så ska vi göra oss iordning tillsammans. Snygga kommer vi bli! Och en bild på the outfit och förändringen (har ni kommit på vad det är? det är dåligt med gissningar) kommer så fort jag fått Emlan att ta en okej bild!


Åh, jag ser fram emot morgondagen så mycket!
Nu behöver jag bara få tag i bra partymusic,
om det är någon som känner för att tipsa mig om era
favourites - då är det bara att skriva här.

Jag ska förändra något...

Inne på systemet och handlade själv första gången idag,
lägger upp legitimationen och ler. Inte någonting som på
något sätt kan likna en gratulation får jag. Skapligt bitter
jag blev...

Jag ska ge en liten födelsedagspresent till mig själv,
göra en liten förändring.

Kan ni gissa vad?
Ni får se ikväll eller imorgon!
Jag ska göra så att ansiktet ser lite vettigt ut innan jag kliver
iväg, för jag vaxade ögonbrynen, så jag tog bort lite random
delar av sminkningen...

Happy birthday to me

Nu är jag 20 år.

Känns det någon skillnad?
Nej!



Födelsedagsmorgonen ska startas med vaxning av ögonbryn,
jag orkade inte fixa det under kvällen. Senare ska jag upp
på stan och träffa Marielle och ta en första spaningstur
inne på placet med grön skylt...

Nu; Desperate Housewives






Happy birthday to me,
happy birthday to me,
happy birthday dear myself,
happy birthday to me!

Nedräkningen kan börja (eller?)

Okej, en halvtimme kvar till 20. Är det nu nedräkningen ska börja?



Tv-serier & tomatsoppa

Desperate Housewives blir bara mer och mer spännande, vad är det jag har gett mig in på? I julklapp skulle jag verkligen vilja ha alla säsonger av scrubs, alla säsonger av OC, alla säsonger av Lost (underbara Lost, när börjar det igen!?!?!), alla säsonger av That 70's show och nu, nu vill jag även ha alla säsonger av Desperate Housewives.



När jag kommit hem idag lagade jag tomatsoppa, den blev hur god som helst, och till soppan åt jag härligt vitt bröd som jag doppade. Det räcker till lunch eller kvällsmat även imorgon. Det var hur enkelt som helst att göra, så det kommer jag garanterat att göra igen, det är ju inte heller en dyr maträtt. 

      - passerade tomater
      - diverse kryddor (jag hade basilika, oregano, franska örter, dragon, örtsalt & svartpeppar)
      - pasta
    ( - jag hade i lite creme fraiche för en lite fylligare smak, och lite socker för att dra fram smaken lite bättre ur kryddorna)


Nu ska jag vaxa ögonbrynen tror jag.
Och efter det smörja in ansiktet ordentligt
så att min vintertorra hud friskas upp.

Lyset släcks efter 15 minuter...




Jag måste säga att det fick mig att dra på mungiporna. Kul grej.
Jag hoppas också att 15 minuter räcker till för allas toalettbesök.
Det kan inte vara så kul att befinna sig på en av toaletterna på stan
i 15 minuter då man är på shoppingtur...

Dagen

Dagen startade med att elin kom hit och åt sockriga maränger och drack te. Vi satt vid mitt köksbord och pratade om diverse ting. Det var fint, och det är synd att hon flyttar tillbaka till Nyköping nu. Men fler tillfällen att ses kommer, garanterat.

Sen gick jag upp mot resecentrum för att träffa på emlan, det var dags att leta rätt på hennes outfit för fredagen. Hon ska köra på lite rocklook, och det tycker man att man ser lite överallt. Men idag, bara för att det var just vad vi var på jakt efter - så var det en omöjlighet att hitta något. Efter en andra runda inne på Carlings fann vi en snygg t-shirt. Men trötta var vi, varma var vi och helt slut var vi.

Vi gick och letade upp en sittplats inne
på krämaren. Och så fick jag min present.
Ett jättefint kort, och en sjukt smart temugg.
Det var temugg, tesil och ett lock för att
drycken ska hålla värmen. Allt i ett liksom.
Hur bra som helst! Tack darling!

Blondinbella i tv-form(!?!?!)

Blondinbella. Jag läser hennes blogg ibland. Tycker väl inget speciellt om den/henne egentligen. Hon är ute på galor, hon är moderat, hon lägger 300 000 kr på en 18-årsfest, hon shoppar, och verkligen sprider runt omkring sig att hon "är så rik!!!!". Okej, de flesta grejer jag nämnde talade om att jag kanske inte tycker att hon inte helt faller mig i smaken.

Nu finns ett tv-program med henne också.

På frågan: Kommer vi att få se några nya sidor av Blondinbella?

Där lyder svaret: - Absolut! Det var lite tanken av att jag ställde upp på det här. När man läser en blogg så skapar folk lätt en egen bild av hur man är som person. I tv kan det förhoppningsvis bli en mer korrekt version. I bloggen verkar ju livet så himla på topp jämt. Men här kommer man få se att det inte är så glamoröst jämt. Och jag kommer inte vara sminkad hela tiden.

Och så kikade jag på hennes lilla tv-program. Ni kan se det här.

Jag blev nollställd. Fullkomligt nollställd.
Är tjejen sådär otroligt blåst och otroligt blåst som hon framstår som? I det första avsnittet av hennes 3-minuters tv-program talar hon verkligen som den blonda stereotypen. Som att hon är den blondinen som det handlar om i "blondinskämt". Man vet inte om hon driver med sig själv eller om hon är sån. Jag känner mig helt, tom på ord. Ärligt talat, jag vet verkligen inte alls vad jag ska tro.


Vad tycker ni om Blondinbella och om hennes tv-program?


Mumin

Erica och hennes syster Lena kom hit i morse. Vi drack te, åt lite kakor. Jag fick en låda med mumingodis från Finlands-färjan. Vi pratade lite allmänt strunt om allt och inget. Det var fint, och det var roligt att träffa er! Tack!

Vid 3-tiden träffade jag Mulin för en fika på Supreme. Jag åt en ciabatta med kyckling/curry, och hon en te som inte hade en allt för härlig doft, en djup besvikelse. Men fåtöljerna är gudomliga och det var oerhört skönt att prata om allt mellan himmel och jord. Vi begav oss sedan ut på stan en liten sväng, och jag fann min outfit för fredagen - jag kommer skippa skatestilen. En outfitbild kommer, på fredag!


Bra dag med fina människor.
Oftare - ja tack!

Fit for fight

Kl 12 kommer Erica + pojkvän hit och fikar lite.
Kl 15 ska jag träffa Mulin
Kl 18 ska jag träffa Jenny
(Kl 20 kommer min kusin hit och fikar)

Jag tycker om att ha ganska så späckat schema. Då märker jag liksom inte av att jag är arbetslös! Nu måste jag diska, duscha, fixa håret. Sen, sen är jag fit for fight för att ta mig an dagen. Den kommer bli toppenbra.




Ny design!

Ojojoj, här sker det grejer. Nu håller jag på och gör om designen här på bloggen, det sker inga mästerverk. Men lite förändring. Och äntligen en ny header. Den med bara text kändes så himla tråkig!

Så berätta gott folk,
vad tycker ni om nya utseendet?

Annelie & Jerker

Vaknade upp med grusiga ögon för att kunna träffa min bror kl 9. Och vid 10 var jag på väg upp mot stan. Jag hittade inga glansiga leggings och jag stod emot frestelsen att köpa tyllkjolen. Blev en julklapp inköpt, och senare även en brynpenna och en kruka. Jag vill åka till marieberg, jag har inte varit där sen de gjorde om, jag är nyfiken!

Jag fann en Annelie (vilket var bestämt) (en Annelie som klarat körkortsteorin, GRATTIS BABE!!). Och det var så himla fint att se henne igen. Inte setts sen studenten, och det borde inte vara tillåtet. 1½ år sen. Kvinna, vi får skärpa oss! Det var La Baguette, det var jakt efter plankor, det var skratt, det var farligt rullgrus och det var fint! Annelie, Annelie, jag har saknat dig!

Träffade sedan Jerker och bjussade på fika. Pratade om lite allt och inget och skrattade åt detsamma. Jag sa till honom att jag tänkt sms.a tidigare på förmiddagen och be honom ta med en bok åt mig som jag ville låna. När jag sa det, reste han sig och gick ut i hallen. Och så hämtade han just den boken, som jag fick som en present. Det kändes oerhört läskigt. Men glad blev jag! Tack!!

Gina Tricot

Alldeles snart ska jag kliva upp mot stan, jag måste bara fixa hår och smink så att jag ser lite mänsklig ut. Troligtvis ska jag smyga mig in på Gina Tricot och köpa den där tyllkjolen, lite diskret, och även att par glansiga leggings. Skulle vilja köpa ett par korta, korta shorts också. Och en julig kofta. Det är mycket jag vill köpa, men inget utav det är ett måste. 

På fredag ska jag byta stil för en kväll, men jag har i nuläget inte en aning om vad jag ska byta till för stil. Hjälp!?!?  En stund hade jag tankarna på skate, men jag känner mig inte så bekväm i skate-look, och på min 20-årsutgång vill jag ju känna mig snygg!!!!


Ha en toppendag!
Om 3 dagar fyller jag år. Torsdag!


Tack!

Tack Elina, Sara, Marielle, Anna & Niclas, för att ni kom
och firade mig genom att sitta runt mitt köksbord och äta
onyttigheter och prata om allt och ingenting.
Ni är fina, och ni betyder mycket för mig!
Tack!



Imorgon ska jag dra en runda på stan med Annelie,
underbara Annelie, som jag inte träffat "på riktigt" sen
studenten. Det ska bli underbart att äntligen få se dig
igen!
Efter det en stunds fika med Jerker. Som jag inte träffat
på länge heller.
Kvällen - ja, den får man se vad det blir av.
Det kommer bli en kanondag!

Litegrann som ett barn på julafton




Jag är litegrann som ett barn på julafton. Rastlös. Jag vaknade typ halv 9 för att fixa iordning de sista sakerna inför dagen. För jag visste inte helt säkert när och Om ett par personer skulle dyka upp. Den ena har jag inte fått tag på, och en andra ringde för ca 30 min sen o sa att hon inte kommer. Jag har haft tråkigt, sjukt tråkigt. Därav rastlösheten. Som barnet på julafton.

Men nu borde damerna komma snart. Elina, Sara, Marielle och Anna. Och så kommer nog Niclas upp i samma veva. Ska nog ringa till kusinen sen och höra om han har lust att komma över en sväng o käka lite tårta. Jag verkar ha gjort ett överflöd, eller kanske har jag fel?

Min röst har ryckt upp sig. Idag kan jag prata, jag har till och med sjungit med lite i låtarna jag lyssnat på, det är väl kanske lite väl vågat. Men, jag kan prata. Jag kan samtala med mina gäster idag! Tack. Känns väldigt skönt!



Är inte ögonbrynen snygga? Säg, har jag rätt eller fel...?

Rastlös!

Okey! Jag har tråkigt.
Helt hundra koll på vilka som dyker upp har
jag inte heller.

Är lite sugen på att ta mig till Gina Tricot o köpa
ett par blanka leggings, samt den där tylliga
kjolen som jag förälskat mig i.
Men, eftersom jag inte är helt säker på vilka som
kommer, och när dem kommer, så kan jag
ju inte bege mig härifrån!

Well, nu ska jag lägga på the frosting
on my cupcakes.



Mitt hår såg helt galet ut efter att jag grundsprayat det.

Desperate Housewives

Nu har jag laddat ner första säsongen av DH, efter diverse "VA?!?! Har du inte sett ett enda avsnitt av Desperate Housewives?!?!"  Och det är sant. Jag har inte kollat på den serien alls. Nu har jag sett första avsnittet i säsong ett, det verkar lovande. Och nu ska jag äta apelsin och se ett eller två avsnitt till. Sen ska jag sova. Jag ska ju lyckas komma upp imorgon.



Jag klantade mig nyss. Öppnade en ny flik, där jag råkade skriva apollo.se. Livsfarligt, inte alls bra. Det är ju klart att så fort jag går in på ett resebolags hemsida, att jag då vill utomlands. Men hur ska det gå till? Jag är arbetslös. De pengar jag har sparade ska användas till att betala räkningar de kommande två månaderna. Har jag ingen ny inkomstkälla inom 2 månader så vet jag inte riktigt hur jag ska agera för att leva. Och i maj ska jag åka till Österrike och sjunga, det kommer nog inte gå på speciellt mycket mer än 3000 kr, men varifrån ska jag få dessa 3000? Jag kanske borde säga ifrån mig min plats nu, och istället lägga de där 3000 på en resa till solen?

Det är så många frågor som snurrar. På ett sätt känns det som att jag sviker GunBritt om jag inte följer med, för att hon litar på mig och verkligen vill ha mig med för att jag... är bra. Men så kan jag ju inte tänka. Samtidigt vill jag till Österrike, för vi ska både till Salzburg och till det underbara Spital am Pyrhn. Men - det är långt ifrån den uppsättning av kören som det har varit de två gånger jag åkt, det är nästan bara yngre folk nu. Folk som jag inte känner. Det kanske inte blir samma grej riktigt`?!?
Herregud. Jag måste ringa Gunbritt imorgon, om min röst klarar av telefonprat. Det här måste lösas!

Jag avslutar med lite bilder från förra årets underbara resa. Spital am Phyrn!
De dagarna var bland de bästa jag varit med om. Och det är faktiskt inte någon
överdrift!

  
 

Irritationsobjekt

Jag hatar att höra en bil stå och brumma utanför. Höra att föraren sitter och trycker på gasen, bara för att vara cool. Det är något av det mest irriterande jag vet.

Imorgon ska jag gå upp kl 08.00 och duscha, samt göra iordning det sista. Jag vet knappt när folk kommer egentligen! Men jag längtar!

Marängtårta (med bild)

Marängtårta

3 ägg
2 dl strösocker
1 dl florsocker
3 dl grädde
2 st dubbeldajm

Vispa 3 äggvitor med 1 dl strösocker - hårt! Rör sedan
i den andra decilitern strösocker. Bred ut detta på ett
bakplåtspapper, ca 25 cm i diameter.
Grädda i ca 75 minuter på 140 grader.
Låt svalna

Vispa 3 dl grädde
Vispa 3 äggulor med 1 dl florsocker
Hacka/mortla dajm

Rör ihop detta och bred smeten över marängen.

Förvaras i frysen. Tas fram ca 5-10 minuter innan
servering.

 
(jag föredrar dajm/hallongrädde. men man kan förstås smaksätta med
lite vad man känner för!)


Chokladtryffel (med bild)

Chokladtryffel

2½ dl grädde
350 gram choklad  (blockchoklad ljus/mörk/vit)

Koka upp grädden i en kastrull, när den kokat upp ställ den åt sidan
och bryt i bitar av chokladen och låt den smälta. 350 gram eller tills
smeten känns mättad
. Om smaksättning önskas, rör i tex
marianne-kross / daimkross / apelsinkrokant / mintkrokant.
Häll smeten i en låg form och ställ in i kylen för att låta stelna.
När smeten stelnat, rulla små bollar och rulla dessa i kakao
eller florsocker.

Klart!
Perfekt julgodis, och mycket passande till en kopp kaffe
eller till lite glögg.


Chokladtryffel & marängtårta

Chokladtryffel

2½ dl grädde
350 gram choklad  (blockchoklad ljus/mörk/vit)

Koka upp grädden i en kastrull, när den kokat upp ställ den åt sidan
och bryt i bitar av chokladen och låt den smälta. 350 gram eller tills
smeten känns mättad
. Om smaksättning önskas, rör i tex
marianne-kross / daimkross / apelsinkrokant / mintkrokant.
Häll smeten i en låg form och ställ in i kylen för att låta stelna.
När smeten stelnat, rulla små bollar och rulla dessa i kakao
eller florsocker.

Klart!
Perfekt julgodis, och mycket passande till en kopp kaffe
eller till lite glögg.


Marängtårta

3 ägg
2 dl strösocker
1 dl florsocker
3 dl grädde
2 st dubbeldajm

Vispa 3 äggvitor med 1 dl strösocker - hårt! Rör sedan
i den andra decilitern strösocker. Bred ut detta på ett
bakplåtspapper, ca 25 cm i diameter.
Grädda i ca 75 minuter på 140 grader.
Låt svalna

Vispa 3 dl grädde
Vispa 3 äggulor med 1 dl florsocker
Hacka/mortla dajm

Rör ihop detta och bred smeten över marängen.

Förvaras i frysen. Tas fram ca 5-10 minuter innan
servering.




Marängtårta

Jag tycker verkligen inte om den här hesheten, den sliter något fruktansvärt på mina stämband. Men jag är fortfarande inte sjuk i övrigt. Jag ska ringa min moster och se om hon har lust att kliva över med några alvedon/ipren och se om detta kan göra det bättre på något sätt. Ska även höra om hon kan kliva iväg och köpa en förpackning starka halstabletter och så en citron.

Jag ska baka en tårtbotten nu, marängbotten. Och så ska jag göra iordning daimblandningen som ska vara på. När det är klart ska jag ta mitt te, sätta mig tyst i soffan och se på film. Idag ska jag inte sjunga med till någon musik på datorn. Hur gärna jag än vill.

Flytta till Budapest?

Nu är jag hemma från lindesberg igen. Efter två luciatåg, en volleybollträning (jag satt bara och kollade - men det såg kul ut, och jag blev oerhört sugen att börja spela volleyboll!), köttfärssås & spaghetti vid familjen Larssons bord, mamma mia & romerska bågar, och lite sömn. Luciatåg nr 1 igår - kändes inte som att vi hördes allt. Heshet skapades senare på kvällen och jag hävde te och naturläkemedel i hopp om att vakna kryare än någonsin nu idag. Vaknade med heshet och blev lite dyster. Men, det är bara extrem heshet, i övrigt finns det inget jag kan kalla förkylning, och jag har heller inte ont i halsen.


När det var dags för dagens luciatåg sa jag till Gun-britt: "hör du hur jag låter? vad gör vi?", hon suckade djupt och tyckte inte alls att det var bra. Men vi skulle göra så att jag gick med i tåget ändå, och sjöng där jag kunde och mimade där det var omöjligt. Jag tog mig igenom den där stunden, var tyst på ljusa toner där det var för långt kliv från tonen innan, sjöng alldeles utomordentligt tjusigt på de ljusa toner som var långa. Vände mig om och harklade mig ett antal gånger, och pep till vid vissa toner.


Trots denna heshet, dessa meningar jag bara mimade på. Så fick jag höra från Gun-Britt att hennes bror hade sagt "Ta hand om den där mörkhåriga tjejen längst till vänster, hon sjunger otroligt vackert!"
Såna ord, gör mig så otroligt glad.
Och Gun-Britt frågade även om jag ville med henne till Budapest när hon ska dit i april, och sjunga upp för en kvinna där. Men, att bo i Budapest? Det känns inte riktigt som min grej? Skippa stockholm - men välja Budapest? Nej, jag vet inte riktigt. Nog för att det skulle vara hur häftigt som helst att bli trimmad av någon i sång, bli trimmad av någon som är sjukt bra. Men, jag är rädd. Det är jag. Det är ett sånt väldigt avstånd, till min familj, och till mina vänner...!



Nu ska jag dammsuga och torka golv(???)
innan jag sätter mig tillrätta med chokladtryfflar,
te, täcke & kudde, i soffan. För att se idolfinalen.
Om jag orkar dammsuga och torka golv vill säga,
först måste jag ju göra så att man kommer fram på golvet.
Men, ja... Det är ju himla skönt när det är gjort.
Julmust vore gudomligt gott nu. Och skumtomtar...

Presentöppning!

Tjejer, ni är verkligen helt underbara! Frukosten på café java smakade hur bra som helst, men det allra bästa var att träffa er och ladda upp alla presenter lassas upp på bordet. "Vi får vänta med presenterna tills vi ätit klart, de kommer ta upp en hel plats!"  De tog upp hela bordet (ett bord för fyra!). Här nedan ser ni vad jag fick, lite guldsaker som är min färg just nu, ett kit från Mary Kay, med duschcreme, body lotion och en deodorant, en fin berlock från 'pearls for girls', en smartbox(!!!!), ljuslykta, guldljus, tvålar, teatime-candle, och en hemmagjord "bubbla" med mr Apa och glittersnö.

Allt var hur fint som helst tjejer, och jag är verkligen jätteglad för presenterna från er.
I love you, och är så glad över att ni finns i mitt liv!


   
 
 
 
 



Nilo
Rosita

Om att inte kunna sova

I natt sov jag inte så jättebra. Somnade runt 01.00, vaknade till vid 05.30 av att jag hade sådär så att jag knappt kunde svälja igen, det var ett tag sen det var jobbigt nu, men nu har det varit så två nätter i rad. Det är som att jag har en stor klump med slem i halsen som liksom hindrar mig från att svälja ner mitt vanliga saliv på något sätt. Jag får liksom, ta i för att svälja, och inte ens då går det som det ska.

Dessutom känner jag mig förkyld. Lite sådär som att nästäppan fortfarande sitter ganska långt bak i näsan, men är påväg framåt, och på sin väg framåt har den i tankarna att placera lite halsont i min hals (som att det inte vore nog med sväljgrejen....). Det känns inget kul alls, med tanke på att jag idag och imorgon ska vara med i ett luciatåg. Får se hur det känns framåt den tiden då bussen till lindesberg går, om jag kanske är med idag, men inte imorgon...? Jag vill inte vara sjuk på söndag när jag får massa besök.

Så, återigen ber jag om massa huskurer...?


Anledningen till att jag är uppe såhär tidigt, är att jag ska träffa Nilo & Rosita kl 9. Presentbyte och frukost. Och trots att det var lite brist på idéer för inslagningen igår, så fick jag till det någorlunda tjusigt. Några passande presentsnören fanns dock inte. Det ser lite bättre ut i verkligheten tjejer, ni behöver inte oroa er ;)



När jag vaknade till i natt och låg vaken en stund, då kunde jag i alla fall glädjas åt snön som jag såg falla i gatlyktans sken. Den fick mig att le litegrann, jag sa till mig själv innan jag gick och lade mig i natt "Let it snow!". Och se, nu är det faktiskt ett vitt lager på marken, som ser ganska tjockt ut. Det är fint tycker jag!

Pysslar och donar

...nu ska jag komma på hur jag ska slå in de rackarna, kan bli klurigt. Det blev inte så tidig sömn som jag tänkt mig. Imorgon ska jag kliva upp runt 07-07.30 någonstans. Måste dona lite innan jag ska upp o träffa nilo & rosita. Duscha, diska, packa sleep-over-och-lucia -stuff till lindesberg.

Så, jag borde egentligen lägga mig ungefär nu. Se ett par avsnitt av scrubs och sen somna. Och kliva upp, pigg och alert imorgon!

Sov gott!

En förberedelse för morgondagen!

Förra året skapade jag, nilo och rosita en liten tradition. Födelsedagsfika med presentöppning. Eftersom vi alla fyller i december. Förra året hade vi knytisfika hemma hos mig, det var diverse onyttigt som vi satt på golvet och åt - för att jag inte hade tillräckligt med stolar... och så var det hur mycket fina paket som helst!

I år är det sämre ställt när det gäller tid... Så i år blir det frukost på café java, med presentöppning och mys. Jag tror det blir lika härligt det som knytisfika.

Och nu, nu ska jag kliva iväg och förbereda en grej för morgondagen,
får se om jag lyckas eller ej. Spännande!

Audrey Hepburn & Marilyn Monroe

Audrey Hepburn
Marilyn Monroe

är troligtvis bland de vackraste kvinnorna
jag vet
har existerat

litegrann, eller ganska så mycket,
önskar jag att jag hade ett utseende
som var likt antingen hennes eller
hennes.


 

"Våga prova en ny stil, bara för en kväll"

Nu har jag duschat mitt toalettgolv, kvar är bara att städa själva toaletten, handfatet och badkaret. Men det går ju på nolltid. Jag har även tänkt röja upp på golvet runtom i lägenheten, så att jag kan dammsuga och torka golvet. (Eller ska jag göra det på lördag?)  Idag behöver jag nog inte baka något, utan tårtan (och hallongrejen?) fixar jag på lördag och själva cupcakes-glasyren på söndag innan alla kommer. Det kommer bli fint. En bild kommer dyka upp på alla bakverk, när jag har dem alla samlade.


Och nu har även utgången fått sitt tema. Förfesten.
Det blir en tjejig förfest. Med temat "våga prova en ny stil, bara för en kväll".
Och det handlar inte bara om att ta ett annat linne. Det handlar
om att byta STIL. Visa den stil som ligger dold inom en.
Inte bara en assecoar, det är inte okej.
Det handlar om kläder. Det handlar om hår. Det handlar om smink.
Det är inga större svårigheter att få tag i kläder,
och det är ganska enkelt att komma på "vad man ska vara".
Visst är det väl ganska bra nu när man bara har ca 1 vecka på sig?
En invite ligger och väntar på er på facebook.

Elvis - The King

Okej, det här börjar gå lite överstyr. Jag kan liksom inte sluta lyssna på den underbara mannens skratt som jag delade med mig av i förra inlägget. Jag lyssnade om och om igen i säkert två timmar igår, och nu har jag startat dagen med den. Lyssna om och om igen ni med, och lyssna på vad han säger. Jag har lyssnat, och jag har läst kommentarer, och så har jag lyssnat lite mer...

"Elvis sang "do you gaze at your bald head and wished you had hair" instead of "do you gaze at your doorstep and wish I was there" and a man on one of the front seats stood up and lifted up his wig and showed Elvis his bald head - and Elvis was almost falling off the stage. It was so funny,Elvis started to laugh - and could hardly stop."

Och visst var han väl snygg också? Denna man som kallas "The King".



Are you lonesome tonight?

Okej, nu känner jag mig modig nog att säga att jag fått lite uträttat idag.

Först var det ju då de där två samtalen om viktiga saker.
Sen bakade jag maränger, och efter det bakade jag muffins.
När det var klart bestämde jag mig för att göra en chailatte.
Och här sitter jag nu,

och jag lyssnar på Elvis Presley som skrattar.
Han skrattar i Are you lonesome tonight,
och nu älskar jag honom.
Totalt, hopplöst förälskad,
i Elvis Presley. Och snubben är död.

Men se själva, ni kommer också falla för honom.
Den går om och om igen här hemma...


Aktiv dag?

Idag har jag inte gjort så mycket. Större delen av den tidiga eftermiddagen gick åt att fundera på vad jag ska baka idag. Jag har fortfarande inte riktigt kommit på något än, men, något blir det. Kanske muffins som jag fryser in. Kanske. Eller chokladsnittar, eller maränger. Något blir det!



Jag har även ringt till Österlens folkhögskola för att kolla läget, få reda på när de skickar ut ett besked. Jag fick även reda på var jag står - och det är som reserv. Så nu bara hoppas jag att någon hoppar av så att jag får en plats.
Nyss ringde jag även till arbetsförnedringen för att mina inloggningsuppgifter inte funkade. Så en kvinna där ordnade det, och nu sitter jag och söker jobb, vilket känns förjävligt och skittrist. Var finns de jobben jag finner intressanta?




Okej. Maränger blir det.
Maränger, julmusik.
När jag är klar, då blir det te, och en maräng...


Och hörrni, gott folk. Jag vill börja spela volleyboll. I lindesberg, så kruxet är träningstiderna,
de matchar inte direkt bra med bussarna hem... Och bo i linde - det känns som ett steg för
långt... Har ni några tips?

Jag har fått en bloggutmärkelse!




Jag har fått en bloggutmärkelse av Linn

Regler:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån.
3 .Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Dom jag nominerar är:
Natha
Elina
Nilo
Tim
Emlan
Karin
Nevnarinen

Och jag kan ärligt talat inte hålla mig till 7 st, så jag väljer att döpa en till
"bubblare", trots att denna tjej inte står utanför de övriga. Jag tar mig lite frihet,
och anser att det är tillåtet.

Karin O

Tänd ett ljus

Min svarvita blommiga bok ska tillsammans med en penna få följa med mig till linde. För både på bussen och när jag väl kommit fram så har jag lite tid att fördriva. Och fördriva tid, det gör man oerhört bra genom att skapa ord, skapa ordföljder. Kameran följde med igår, men regnet och det otroligt gråa vädret gav mig ingen inspiration till att fota, tyvärr. Bilderna blev lika gråa och trista som vädret och jag kände mig.

När jag kommer hem ikväll ska jag baka något,
och så ska jag äntligen slå in lite paket.


Triad - Tänd ett ljus

Let it snow

Nu har jag träffat Rosita en sväng. Tänkte först att jag skulle kliva upp vid 7 imorse och baka något, eftersom jag är borta stora delar av dagen. Men, så blev inte fallet, vaknade istället 09.35. Och begav mig upp på stan kort därefter. Jag köpte först lite smink på HM, eyeliner, mascara & puder. Min mascara är totalt bortsprungen nämligen, helt galet.

Sen strosade vi runt och letade present till vår kära Nilo. Mycket lyckade val tror jag. Och på torsdag ses vi tjejer. En frukostfika på stan, och jag längtar redan! <3

Nu ska jag göra mig lite halvsnygg och åka till lindesberg och sjunga igen.
Fixa hår, smink och byta om. Får INTE glömma paraplyet, det regnar så himla mycket ute. Jag vill ha snö istället.

Det handlar om att sjunga

Idag åkte jag till Lindesberg och sjöng. Det fixade sig med transportsätt, så jag kom dit i tid. Och det var helt underbart att sjunga, jag älskar verkligen det. Jag blir så lugn och harmonisk i hela kroppen när jag använder min röst och kropp på det sätt man gör då man sjunger. Jag liksom, går och ler och känner mig alldeles lätt efteråt. Lite samma känsla är det då jag fotat med lyckat resultat.

Vi sjöng luciasånger, och pratade om körresan. Det blir Salzburg i år, och troligtvis billigt. I maj. Jag längtar redan! Det blir jag och Sofia - det självklara liksom. Det blir att göra de där underbara uppvärmningsövningarna med proffessor Erich Wildt - det är internt, så få vet vad jag pratar om, men kul är det. Väldigt kul!


Här kommer en bild där jag går omkring på skolområdet, innan klockan blev dags i morse. Ser ni vänner - dessa tjusiga tegelbyggnader som vi jämförde med ett koncentrationsläger. Det finns både bra och dåliga minnen. Ibland saknar jag verkligen gymnasietiden, bara för att allt var så enkelt då. Men, samtidigt trivs jag ändå väldigt bra med tillvaron som den är nu.


Bildbevis; övning, s-kurvor & vinjettering



 

Busstrafik på söndagar - jag hatar!

Okej, jag hatar "landsortstrafiken" i Örebro län på söndagar. Jag ska vara i Lindesberg 09.30 imorgon - trodde jag. Kikade tiderna på länstrafikens hemsida, och den tidigaste bussen går 10.10. Hur genomtänkt är det? Well, 1½ timme senare än övriga kommer jag dit, och istället för fyra timmars sång så blir det ca två. Känns rätt bittert!

Jag vaknade idag, utan att känna en extrem förkylning. Har sluppit den under dagen. Nu har jag dock haft ont i huvudet i några timmar, och det ger sig liksom inte med värktabletter. Och även nacken börjar kännas skev och göra lite ont. Jag ska ta ett varmt bad, och sen lägga mig i soffan och kolla på lite mer scrubs. Och senare Svensson Svensson - det är liksom lite lagom ansträngande att ligga i soffan. Men mh, tänk så gott det vore med chips...
Ska jag? Eller ska jag inte?



Planering för kommande veckan

Det verkade inte bli något mer utav förkylningen. Och det är jag oerhört glad för. Jag har ingen lust alls att bli sjuk nu, trots att jag nu är arbetslös har jag otroligt mycket att göra! 

       ☆  Idag ska jag troligtvis bara slappa. Har hunnit med att tvätta, ska även diska. Men sen, ta det lugnt.
       ☆  Imorgon ska jag till Lindesberg och sjunga halva dagen (kanske). Kl 17.00 ska jag placera mig på stortorget och se O helga natt - konserten med mamma och min moster. Efter det var vi visst bjudna på fika hemma hos en bekanting till min moster.
       ☆  På måndag ska jag träffa Rosita på förmiddagen, leta present till Nilo. Kanske kör i Lindesberg på eftermiddagen?
       ☆  På tisdag ska jag försöka dra mig upp till arbetsförmedlingen - eller, kan man ringa för att meddela att man vill aktivera sig som arbetssökande? 
       ☆  På onsdag ska jag försöka att bara göra ingenting. Men troligtvis kommer det bli att jag bakar någonting eller så...
       ☆  På torsdag förmiddag blir det knytisfika med Nilo och Rosita, även presentutdelning. Torsdag eftermiddag åker jag till Lindesberg och medverkar i ett luciatåg. 
       ☆  På fredag ska jag baka och städa hela dagen, förbereda inför söndagens födelsedagsfika (kommer du?!) och så ska jag självfallet så idolfinalen.
       ☆  På lördag ska jag baka och städa lite mer, och på kvällen ska jag på Rositas fest med lite orientaliskt tema, en stund. 
       ☆  På söndag ska jag upp kl 08 och förbereda det sista. Dörren är öppen from 10.00. Födelsedagsfika it is! Ska bli så mysigt!


Så, lite fullt upp den kommande veckan. Och veckan därpå, då fyller jag ju år. Och den 19e vankas utgång, jag måste bara komma på temat för förfesten...

IDOL - tankar om kvällen...

Mitt tyckande och tänkande om dagens idol... Får se om det blir samma rabalder som förra veckan då jag skrev.


Alice: Hon var tillbaka i sig själv idag. Glimten i ögat fanns där, självsäkerheten och rösten. I båda låtarna som juryn valt ut åt henne gjorde hon grymt bra ifrån sig. Blev helt stum i sista låten, vilket riv!

Robin: Robin har utvecklats enormt under hela idoltiden. Den första låten som juryn gett honom, passade honom inte. Tyvärr, för den är grymt bra, och jag trodde verkligen den skulle passa honom. Men det kändes som att han höll tillbaka rösten litegrann, om han hade släppt loss lite mer, öppnat upp lite mer så hade inte de högre tonerna låtit ansträngda. Låt nr 2 tycker jag att han gjorde klockrent!

Kevin: Okej, ni vet nog vad jag kommer säga!? Han är helt otrolig, ingen tvekan om saken. Ingen tvekan om vem som är överlägsen av dessa tre. Han gör till och med Nellys låt grymt bra, hur många kan göra det? Han rör sig så oerhört bra på scenen och han blickar in i kamerorna med de mest gnistrande ögon.





Jag vågar inte säga vem jag tror åker idag. I finalen vill jag se en kille och en tjej. Och Kevin ska garanterat vara där. Nu tycker ni att det säger sig sig helt självklart vem jag vill ska åka ut - Robin. Men, det stämmer inte. Jag vill se Kevin i final, + en tjej, så det blir ju självfallet Alice då. Men - jag vill inte att Robin ska åka ut...

Hur går era tankar gällande kvällen? Vem tyckte ni var bäst ikväll? Vem tycker ni ska åka ut?
Vilka vill ni ska stå i finalen nästa fredag???

Potatis & purjolökssoppa

Äntligen ska jag få äta potatis och purjolökssoppa! Jag har varit sugen på det jättelänge, men med tanke på att soppa känns sådär att ha med som matlåda, så har det inte blivit att jag gjort det. Men nu, arbetslös och sjuk, nu ska jag äntligen äta det. Och till soppan ska jag äta en vit liten fralla med ost. Till efterrätt blir det färskpressad apelsinjuice.

Lite senare kanske jag ska göra mintkyssar. Eller något annat julgodis, eller julkakor. Den 14e har jag ju mitt födelsedagsfika, så då måste jag ha lite diverse stuff att ställa fram!

Ikväll blir det idol. Soffa, täcke, kudde, frukt & idol.
Nu; äta.

Välkommen underbara förkylning

Idag vaknade jag upp tillsammans med en snorig näsa, en lite halvond hals och ett dunkande huvud. Jag välkomnar dig varmt, underbara förkylning... Helgen ska nu definitivt spenderas inomhus. Tillsammans med te, täcke, soffa och film eller bok. Jag ska dock ta mig mod till att röra mig utanför dörren nu, snart. Gå till affären och köpa apelsiner så att jag kan göra lite färskpressad juice bland annat. Och så ska jag köpa halstabletter.

För övrigt så ska jag göra potatis och purjolökssoppa idag, äntligen. Det känns passande med soppa nu när jag är sjuk. Och något gott bröd ska köpas som jag kan äta till.

Annars så hoppas jag mest att jag får någon fin post idag, för jag känner mig ganska ensam.


Har ni några huskurer mot förkylning?

Klänningsjakt och körsbärsmasker

Nu känns det som en halv evighet sen jag skrev. Det har varit klänningsjakt i hela stan med emlan, det fanns inget som satt som en smäck på mig. Jag blev frustrerad över att den enda som jag föll för helt och hållet, var allt för lång. Men tillslut så blev det en enkel svart från Gina Tricot, och så får jag helt enkelt piffa upp med tillbehör.

En fika på Supreme med Emlan & Elina, skratt åt en liten kille med så otroligt tjejig röst. En snabbvisit i Elinas urtjusiga lägenhet! Skratt åt fickparkering (som dock lyckades väldigt bra!), onyttigheter och så Sunes sommar. Samt en beskrivning av låtsasförälskelsen för Elina, som inte riktigt hört hela grejen. Och jag höll på att glömma berätta hans utseende, gud förbjude! Diverse ordvitsar, och vilken toppenkväll!

Efter en runda till på stan (igår), ett besök på myrorna och mitt fynd på Gina, så gick jag och Emlan förbi Ali Baba innan vi skulle hem. Vi köpte en lustig ansiktsmask som vi tänkte att "den köper vi och lägger på när vi kommer hem". När vi kom hem var det ... ett oerhört fuktigt tygstycke med körsbär på, med hål för ögon, mun och näsa. Dessa försökte vi kleta fast på våra ansikten, det resulterade mest i skratt och underliga bilder.

 



På kvällen bjöd Brickebacken och Anna på paj och vin. Och jag fick även träffa Marielle en sväng vilket var himla nice med tanke på att det var en evighet sen! Pajen var otroligt god, och vinet satt fint. Vid 12-tiden promenerade jag genom ett kallt och tomt örebro, när bussen släppt av mig vid järntorget - som visst var slutstation den tiden på en vardag.

S-curves

Jag var trött igår kväll, jättetrött. Och var verkligen nära på att gå och lägga mig när kl var 10. Men av någon anledning gled jag bort från de tankarna. Jag fastnade med lite s-kurvor i photoshop, fastnade rent allmänt ganska mycket i photoshop. Det är ju så himla kul att testa sig fram och göra lite random saker med bilderna.


  



Fick ett avi igår, ett påminnelseavi, tydligen har jag något brev kvar att hämta från Postfoto, trodde jag hade fått allt därifrån, och har inte fått något vanligt avi. Så, de måste ha glömt att ge mig en del av det som skulle hämtas ut sist. Men det blir spännande, oväntat är alltid kul! Bara det inte är någon mer faktura.


Nu ska jag dra på mig lite vettiga kläder och ordna till lite halvsnygg sminkning + hår. Sen ska jag dra mig upp mot stan och träffa Emlan. Det blir jakt efter en klänning till nyår (tips om var det finns snygga?!?!?), och så ska vi inhandla lite onyttigheter till kvällen. Vi kör ett litet sleep-over party för 2. Det blir fint, och Emlan är alltid behövd.

Välkommen hem


Well, jag har ju lovat ett litet besök i min lägenhet. Min Kära Nikon ville inte alls som jag ville på soffbilden. Kommer bättre bilder en annan gång, bilder tagna i dagsljus, så att man faktiskt ser hur det ser ut. Här skapar ju fina julljus-prylar en sorts illusion om att det faktiskt är jättemysigt här (det är det), men ni ska som sagt få se dagsljuslägenheten också.

Med bilden längst ner vill jag mest skryta med att jag har egen konst på mina väggar. Lite häftigt enligt mig själv, det är sån oerhörd skillnad att se sin bild på en dataskärm mot att se den förstorad på fotopapper. Lite magiskt, nästan.

 
  

En dag på stan

En dag på stan med fina Nilo. Vi var ivägen med paraplyer, vi gick i lera, vi gick i affärer och vi åt världens godaste kolatårta på café java. Toppendag, som det brukar bli med Nilo - så, vi måste se till att ses oftare! Cause I miss you babe!

Halvåret på VM media gav mig tre bra grejer. Jag blev socialare. Jag fann Nilo & Rosita. Vi ses allt för sällan som det är nu, tyvärr. Men decemberbarn som vi är, så ska vi precis som förra året ha ett litet knytiskalas för oss själva. Oerhört mycket onyttigt, och tjusiga paket som orsakar lite glädjeskutt. I really like it!



Ungefär såhär såg jag ut när jag gick iväg idag. Sen tog nog blåsten
livet av mitt hår som faktiskt var snyggt...


Och här är fina Nilo inne på café java.




Nu ska jag låna elvisp av min moster, det är dags att göra äggulemaränger.


Önskelista

Orimlig lista:

    - Objektiv, märket Tamron 70 - 300
    - Blixt: Sigma EF-530 DG ST for Nikon
    - Extern hårddisk
    - Resa till Thailand/Filippinerna
    - Ett nytt jobb!!!!!


Rimlig lista:

    - Biljett till Håkans konsert i Örebro
    - Brynskugga
    - Mascara
    - Eyeliner
    - Ett blockljus i guld
    - Guldramar
    - Filmer (drama, psykologiska thrillers, feel-good)
    - Böcker (typ; där regnbågen slutar - Cecelia Ahern.)
    - Presentkort på vettiga affärer; HM, Gina Tricot, Indiska, IKEA, Lagerhaus...
    - Snygga påslakan
    - Ben till min säng (istället för sängramen jag har...)
    - En matta att ha under soffbordet


(De där orimliga sakerna kommer jag inte få, jag får sällan det som står högst på listan. Men, se på fan, jag är visst vid liv ändå.)


En ganska alldaglig jag

Med lite varning för en suddig bild så tänkte jag bara slänga upp en bild på mig, mest för att det var en evighet sen, om man inte räknar med fotona där Eveline gjort mig ursnygg! Så, här är en ganska så alldaglig jag.

 

Kolakakor

Jag har tokstädat, men inte orkat ta några bilder - så det kommer imorgon.
Jag har bakat - och orkat ta bilder. Nu ska jag dricka te och äta kakor till en film, eller till scrubs!
Idag har jag varit mer aktiv än ever under tiden jag jobbat, jisses! Imorgon ska jag träffa Nilo, I miss her!



En runda på stan

Hemma från stan. 2 cv.n fattigare. Ett lämnat på Carlings och ett lämnat på Clas Ohlsson - nu får ni hålla tummarna med mig. Jag är även 2 juldukar rikare, en till köket och en till rummet. Om ni har tur får ni en runda i min lägenhet sen, om ni har tur - dvs, om jag är tillräckligt ambitiös med städandet. Jag är en tjock-glitter-grej rikare. Och även en adventsljusstake rikare. Så nu ska jag damma i fönstret, slänga bort lite gamla nerbrunna ljus. Torka soffbordet och köksbordet ordentligt. Damma i bokhyllan. Nu ska det bli jättejättefint här. Sen ska jag nog baka. Måste påbörja julbaket någonstans!

Jag hälsade på min kusin i butiken. Köpte med en kaffe från Belles Coffe. Framsteg Johanna, framsteg. Nu köper jag till och med kaffe. Modigt värre. Satt inne på lagret och språkade lite, lyssnade på musik. Sen fick jag se hans & flickvännens lägenhet - hur fin som helst. De hade dessutom en hund som jag förälskade mig i, står på hundvaktslistan nu!

Schemat för idag!

Dagens schema säger att jag nu till en början ska fixa de personliga breven ordentligt. Skriva ut dem, samt skriva ut några cv.n. Sen ska jag duscha, fixa till håret snyggt och sminket ännu snyggare. Sen ska jag bege mig upp på stan (tror nästan jag tar bussen idag...  Jag ska gå till Carlings och Clas Ohlsson som båda söker butikssäljare. Fick besked idag om att jag inte ens får komma på intervju till Lagerhaus-jobbet, det kändes tråkigt att få det, och att dessutom få det idag när jag måste ha gnistan framme! Bakslag 1. Men, det är så det är.

På schemat står även att jag ska ta en fika med min kusin. Hoppas på att han vill ha något fotat i sin butik eller i privatlivet.

Jag ska köpa en adventsljusstake, och så är jag himla sugen på att köpa en liten bordsgran i plast och pynta den, det skulle vara min ljuspunkt i vardagen, att när det börjar mörkna, ha en liten gran att tända. Rusta har en som jag kollat på på internet, men Rusta är lite avlägset, undrar om Clas Ohlsson kan ha...?




När jag kommit hem efter dagens bravader ska jag tala om här hur det har gått. Sen ska jag fortsätta med städningen lite, och troligtvis baka någonting också.

Så, dagen är ganska full, och det känns väl ganska bra - tror jag? Måste bara se till att ta tag i de där personliga breven nu. Ett till carlings och ett till classe. Önska mig lycka till tack...!

RSS 2.0