Underligt


http://www.blocket.se/vi/13825767.htm?ca=8_s

http://www.blocket.se/vi/14459458.htm?ca=8_shahaha, vafan?
underligt.

Energikick

Jag lät dagen börja med någon slags energikick.
Tre mackor med (bara) smör på. Och två glas hallon&blåbärsmoothie.
Jag skulle kunna dricka två glas till. Och äta tre mackor till.
Men jag vill inte ruinera mig själv, så jag skippart. Istället tar jag med mig
en bunt mackor till universitetet, så jag slipper svälta där.
Då blir det mackor med skinka och tomat på.

Jag har inte löst uppgiften på ett speciellt bra sätt,
jag känner mig en aning hemsk med tanke på att mitt papper är almost tomt,
med vissa tveksamheter nedskrivna, men de vill helst gömma sig.
Och något svar från läraren har jag inte fått.
Jag ska åka till universitetet med en buss som går strax före 8, eller den som går strax efter 8.
Då hinner jag sätta mig där och kolla lite mer på det,
där KAN man inte göra annat, finns ingenting som liksom sliter koncentrationen åt ett annat håll.


Jag är också lite sugen på ett djur.
Tänk, en söt liten katt. Eller ett par möss. Eller en liten kanin.
Något som ger sällskap under stunder då allting känns lite sämre.
Kan det finnas sötare? Denna hittade jag på blocket nu. Störtförälskelse på en gång.

Hide and seek som soundtrack

Jag dricker oboy nu, för första gången på en evighet och jag läser om morfologi och hur svenska språkets ord är uppbyggda, jag kan inte direkt säga att jag förstår det jag läser. Eller, jag förstår, det gör jag. Men när jag ska ta till det jag läst och förstått, när jag ska göra uppgiften - då går det liksom rätt neråt och det jag har förstått tidigare finns inte längre kvar. Det känns som att imorgon kommer det vara jag som sitter med ett papper som nästan är tomt, och jag vill inte vara den. Idag är frossandets dag. Jag somnade nedstämd i natt när jag väl somnade. Jag vaknade nedstämd. Dagen var rätt nedstämd. Startade med smoothie och macka, jättegod smoothie. Sen när jag kom hem var det ben and jerry - glass. Och nu oboysmoothie/shake.

Idag har mest varit, abstrakt. Jag har velat gömma mig under täcket för att aldrig mer dyka upp därifrån. Gömma mig med Imogen Heaps låt Hide and Seek som soundtrack. Gömma mig och liksom tänka på allt och kanske komma fram till något vettigt så att jag blir glad igen.

Samtalet med Alex på msn i natt gjorde mig både himla glad och lite nedstämd. Det var himla skönt att prata av sig med dig, känns som att en del blev sagt och jag kände mig lite lättare. Och jag ser fram emot en dag fylld med te, vattenpipa och allmänt - lugn.Jag ser inte fram emot universitetet kl 9 imorgon. Om inte ännu tidigare.
Jag ser fram emot kören. För då får jag göra en av de grejerna jag älskar. Och det är vad jag lever för. Jag behöver det nu. Och jag behöver gå ut och fota. Släppa lös tankarna. Jag behöver saker och ting. Jag behöver sommar. Parker och utland med sol & klarblått vatten. Jag behöver komma härifrån. Jag behöver låta tårar flöda på riktigt, kanske släpper saker och ting då, kanske?

Post från Frankrike


Idag känner jag mig rätt risig som människa.
Sömnen existerade inte så mycket i natt, jag blev tvungen att lämna återbud till mulin & cilla idag. Förlåt! Jag vill spela cluedo snart! Uppgiften vi fått till imorgon känns jättesvår, och jag måste ta tag i den och förstå den - eller maila till läraren.

Det ramlade in ett brev till mig idag, från frankrike, och det var nog det allra bästa brevet jag någonsin fått. Det gav mig lite hopp och jag ska dricka Pomme Cannelle té i spetsmugg, och läsa det en gång till.

du, grynet...

Att sitta ihopkurad under ett täcke, lyssna på Celtic Women, prata med bra folk på msn. Det är grejer som känns lite roligare än att öppna Gunlög Josefssons bok och läsa om morfologi och liknande ting. Menjag vet att jag måste göra det, för jag vill inte sitta med det hela morgondagen, ty då ska det troligen tvättas! Jag måste kolla på uppgiften. Grynet går mig på nerverna mer och mer. Jag & mulin blev skapligt irriterade på människan i morse. Mitt råd till grynet är; lär dig ta tag i saker och ting, NU!

Nu ska jag ta tag i pluggandet. Gunlög är ju trots allt så vacker på bokomslaget.
Ben and jerry-glassen väntar i frysen!

Stockholm


Jag var i storstaden med mulin igår. Jag gillart.
Pluggande & kanelbulleätande på bussen,
plötsliga upptäckanden av gatunamnen från monopol,
4 st indiska, världens största portion mat på
kungshallen, väldigt mycket rea, Görna Persson,
u-sväng, bli jagad av en trupp högvakter (är det så
snubbarna vid slottet heter?!) pengar rann iväg,
snubbar som trixade vid plattan, Ben and Jerry-glass
på centralen, underligt samtalsämne och jag skrattade
högre än på länge och mulin är störtskön!
Tobbis hämtade mig vid bussen. Jag slapp gå.
Underbart!!!

Bra dag. Mycket bra dag! Tar gärna en sådan igen!
Jag vill åka utomlands <3


Snart blir det universitetet. Göra klart den där uppgiften, som var svårare än jag någonsin kunnat tro!
Sen ha lektion. Hoppas att jag inte somnar.
Efteråt ska jag & mulin köpa en ost att dela på. Och oboypulver.

Jag famlar i mörker


                                                       "Jag vill vara din toffel Johanna. Jag vill
                                                              vara din pojkvän, och jag vill att du ska
                                                                      vara min flickvän.
"
(+ fler fina ord)


Det kan vara något utav det finaste någon någonsin har sagt till mig. Jag blev jätteglad, jätte, jätte, jätteglad! Samtidigt blev jag helt nollställd, det har hunnit hända så mycket sen jag hade ett bra förhållande, jag tycks ha varit dömd till att misslyckas med saker som verkat bra - som jag har gett mig in på. På något vänster tycks min kropp ha begränsat känsloflödet, jag har svårt att känna kärlek. Jag vet bara att jag tycker om väldigt mycket, och jag tycker mig känna att jag vill känna mer. Men, hur gör man? Det är något utav det svåraste som finns. Och jag vet inte vad jag ska säga, hur jag ska agera, eller Vad jag ska göra helt enkelt. Jag kände mig som en fullkomlig idiot när jag bara satt och log i den stund han sa allt han hade att säga, jag gav inget direkt svar på tal. För jag vet inte. Jag vet ingenting. Och jag hatar den känslan, känslan av att känna någonting, något abstrakt. Känslan att vilja känna det där som kallas Kärlek, men utan att riktigt nå den känslan när man sträcker sig. Att famla i luften, utan att riktigt veta vad det är jag ska ta tag i, för att det ska bli rätt. Att famla i mörker, leta och fånga den där lilla ljusa punkten, som rör sig allt för snabbt, och på allt för många ställen samtidigt. Jag hoppas att jag lyckas fånga den, snart!

Kan vara det vackraste just nu

Den här versionen av Scarborough fair, den kan vara något utav det vackraste jag vet just nu.

Och den här versionen av You raise me up, kan vara något väldigt vackert just nu, den med!Minnen från en vacker dag

Jag liksom ser tillbaka, liksom minns den där kvällen i juni. Kvällen - den enda kvällen, som jag verkligen har känt mig vacker, enda kvällen jag verkligen Varit vacker - i juni. Det hade varit en sista skolvecka. Brännboll. Karneval. Icke-existerande. Studentfester och häng på Loppholmarna. Det hade varit umgänge med klassen. Skratt & nästan tårar. Det hade varit studentdagen. Champagne, jordgubbar, kameror pennor och studentmössor som skickas runt (och jag måste läsa i min snart...) En biltur till skolan, och ett foto vid ån. Ett tal av klassföreståndaren, snyftningar och undringar - kommer jag träffa dig igen? Du är en av mina närmsta bästa vänner - men det känns som att framtiden blir abstrakt, kommer vi ses igen? Tårar i mängder och presenter till lärare. Smådysterhet promenerande i en klunga till idrottshallen där den löses upp och klingar ut i ett ES TRE, shalalalala, lyftadne på mössor och skratt. Hänvisning till ett bord som bjuder på nåt futtigt som en MER och en torr macka med renskav (eller vad det nu var!?). Aulasittande och de yngre esteternas konsert. Det var Bailando, det var Johnossi, det var bra. Och det var dryga fordonskillar på raden bakom som bara klagade och jag hatade dem! Konserten tog slut och det var dags för klass efter klass att rusa ut i solen, till väntande familjer, släktingar, vänner.... Vi var spridda skurar när vi sprang ut, för våra kära estetlärare stod utanför aulan, och kramade hejdå - och det kändes lite ledsamt. faktiskt. Ut i solskenen, förvirring. Leta efter skylten som visar en kopia av mig som barn, som jätteliten, och det var så många skyltar i luften och jag kände mig liksom blind och bortkommen en stund. Sen hittade jag mig själv, och min familj och jag har aldrig någonsin haft så mycket blommor runt halsen som jag hade då¨. Sen åkte vi runt stan i en hög kärra och skrek och tjoade och bara var allmänt bra! Mat och tårta och bullar och kakor och presenter och ännu mer ätande, sen studentfest och vad onykter jag var, bra onykter och kanske en av de roligaste kvällar jag varit med om!
                                    Kolla bilder här.
Dagen därpå var det bal, och det var det jag skulle komma till. Det var dagen då jag känt mig vacker, den enda dagen. God middag på noras stadshotell. Något slags liveband och äkta dans. Och jag dansade, och jag dansade bra! Det var tequilarace och det var skratt och prat, ett visst mått av avsky (!?) låg i luften, och jag kan inte annat än säga förlåt till dig A. Jag var en hemsk människa i våras. Det var hejdå-kramar och viss del av tomhet. Kommer jag någonsin träffa alla de här underbara människorna igen? Alla jag under våren lärt känna...?
                                    Kolla bilder här.


Ni som ska ta studenten nu i vår. Jag kan nästan lova er, att det kommer vara den bästa perioden i era liv. Det är så himla kul. Med allt som sker sista skolveckan, alla studentfester och dylikt. Jag skulle Gärna göra det en gång till...Om att flirta


Johan Glans om att flirta. Jag skrattar högt för mig själv!Bekvämlighet


Det blåser inte så mycket idag, tror jag inte. Ändå drar jag mig för att gå ut. Dagar som dessa önskar jag att Coop låg mitt emot min port, istället för 8 minuters promenad bortåt. Just för att jag heter Johanna och visst är lite lat vid en del tillfällen. Det känns smått ovärt när det enda som ska handlas är en creme fraiche. Visserligen vet jag att när jag väl går runt där kommer det handlas en massa mer, och jag kommer få ont i armarna när jag går hem med påsen/påsarna. Borde köpa lite kryddor på ÖB. Kanske nudlar också. Och lite konserver. Och ett cykellås. Mamma & pappa tvingar mig till det. Nåväl, imorgon får jag hit min cykel. Det blir skönt att kunna cykla istället för att gå och åka buss överallt.

Jag är bortblåst

Jag har blåst bort idag, vinden har liksom inte retats med luggen litegrann, den har ryckt och slitit i luggen, i armarna, i benen. Den har tagit i lite extra kraftigt och liksom hindrat en från att gå framåt. Om jag ska vara helt ärlig så gick jag med överkroppen smått böjd och huvudet framåt, kämpade mot vinden. Det såg nog idiotiskt ut, på riktigt. Men framåt kom jag, och flinade gjorde jag. Stundtals skrattade jag nästan högt, vilket kändes väldigt dumt när jag gick själv, så jag ringde charlotte. Det var kul att kolla på folk idag, för alla såg lika idiotiska ut som jag kände mig. Folk som cyklade fick ta i av alla krafter - utan att riktigt komma någonstans, det var snarare så att de rullade bakåt idag.

Jag köpte tre tavlor av anna idag. Sen traskade jag även in på Clas Ohlsson och köpte en blender - nåt mixerliknande. Efter det traskade jag in på Ica och köpte banan, vindruvor & hallon. Sen gick jag hem, började med att steka pannkakor och jag kan grejen nu, de blev riktigt bra och goda! Som efterrätt (lite senare) gjorde jag en smoothie. Hur gott som helst. Verkligen! Jag kommer leva på smoothies. Kommer bli den ständiga frukosten / lunchen / middagen. När jag inte riktigt orkar göra någonting annat.

20års festen blev inte riktigt av. Huvudvärk och illamående. Kul när man framåt kvällen - när huvudvärken fortfarande ligger som en hinna i hela huvudet - måste vrida upp volymen på musiken för att slippa höra grannen ha sex. Underbart.
Jag har mest suttit här och glott rätt fram på ingenting. Städat lite smått. Diskat lite - men mitt diskställ är ju så minimalt.... Jag har blivit irriterad på pappa; "Ska vi ta med cykelhjälmen också när vi kommer på söndag?". Han var seriös. Nej pappa, jag tänker INTE ha cykelhjälm i Örebro. Inte alls!

Nu ska jag skriva brev. Till Sötfia & Jenny. De har fått vänta allt för länge...

Weird Al Yankovic - Polka Power

Alltså, galen i mängder. Jag säger bara det!


Hösäckscykling

Dagen har bestått av diskussion, lektion, needle demon, buss, kör, jalla jalla, buss, farbror melkers med mulin, hem.
Att gå med klackskor 13 timmar är väl inte att rekommendera, lite trött i fötterna. Men det är väl smällar man får ta, om man vet att dagen är en lång och fullplanerad dag. Hur som helst, så har dagen varit bra! Klockren och oerhört lustig!
Kolla in hur jag ser ut när jag cyklar. (som en hösäck!)

Fram mot kvällen traskade det positiva över till något mindre positivt. Jag vet inte vad som var droppen. Men det blev en såndär kväll, när man funderar på allting - men egentligen ingenting. Och detta abstrakta allt eller inget - gör att man bara vill gråta, i timtal. Men det känns ju fånigt. Jag fick nöja mig med ett telefonsamtal. Kanske talade det mig till rätta.

Nu ska jag sova.
Imorgon ska jag (kanske) träffa erica och gå lite på hindersmässan.
Sen ska jag träffa mulin och köpa present till cilla.
Sen ska jag hem och göra mig tjusig inför kvällen, då det bär av mot cillas 20-års kalarre. Ska bli himla kul! :D

06.00


Kl 06.00 skuttade jag upp ur sängen, pigg som en mört (!), förmodligen inte. Smart nog hade jag lagt mobilen på databordet. Så när alarmet ringde var den två meter bort liksom. Jag var tvungen att resa på mig. Bra grej! Klockan är fortfarande inte mycket. Om en halvtimme går bussen till universitetet. Jag vet inte riktigt vad det är för typ av väder och såntdär, hur man ska vara klädd liksom. Men jag antar att det löser sig, någon jacka blir det, sen om den håller mig varm - hör inte till saken!


Jag blev bjuden till Cillas 20-års kalas igår. Helt plötsligt och spontant, jag blev jätteglad! Så imorgon på dagen ska jag förutom att göra pannkakor även dra mig upp på stan och försöka hitta någonting att köpa till henne. Svårt! :)


Idag efter universitetet ska jag åka till linde och sjunga. Det ska bli kul, väldigt kul!Piercing


Dagen har spenderats på stan, hela dagen.
Lasagne på Bara Vara, zick-zack mellan affärerna,
underkläder, leggings, knästrumpor, rökelse,
Gröna Grodan - hallonpaj & cola, funderingar på
piercing, spontantripp till Needle Demon och velande
mellan tragus och naveln. Det blev naveln och det gjorde
lite ont. "wo-o-ow" var min reaktion. Nu vågar jag inte skratta.
Mulin gjorde i tragus och det blev jättefint,
hon vågade knappt le.
Jag tycker vi var himla modiga! Storhandling på lucullus.
Mat. Äntligen mat!
Nu är det läsande i den tjockaste och mest ångestladdade
boken, som man inte riktigt förstår sig på!

Bra dag. Klockren dag.
Mulin, jag tycker om att umgås med dig!

Tvätta & plugga

Jag gick upp halv 9 och slängde mig
ner till tvättstugan. Jag har mer tur än mulin..
Det är extremt dåligt av grannar som tar en tvättid,
trots att tvättidens "start"tid inte riktigt har börjat.
Strongt gjort av dig igår, gillade grejen!

Jag har druckit ett glas multivitamindryck nu.
Ska ta tag i pluggandet. Kapitel 4 - 9 i
Svenska Akademins språklära.
sida 44 - 168 (eller nåt). Vadå?
Det är väl inte mycket?! Plus, att det är den
torraste och tyngsta bok jag någonsin sett,
nästan.

Men nu har jag pengar, och frukostprylar ska
inhandlas.
Har ni några tips på lite sådär extra goda
frukostgrejer?


Idag ska jag & mulin till cilla och spela Cluedo,
känns som en himla trevlig grej. Sen ska vi
upp till kåren och samlas för stadskamp
 - vilket jag inte vet exakt vad det innebär... Mest
av allt siktar jag på efterfesten på Strömpis.
Gratis inträde och gratis buffé. Med nollningsbrickan...

2

Tydligen finns han, gud.
GUD FINNS!
Vi lovade varandra att skriva GUD FINNS! om pengarna dök upp.
Och nu tror vi på gud, tamigfan!


Stockholm på måndag!

Gud


Jag biter nästan på naglarna. Jag & mulin ber till gud (nästan). Jag håller tummarna stenhårt. Jag hoppas. Det stod på min sida på CSN att det skulle ramla in pengar den 23e. Vi har för tillfället en liten... väntapåpengaruppesittarkväll över msn. Sitter och peppar varandra och ber och såntdär. (jag & mulin) Ska logga in på swedbank om ett par minuter, när klockan blivit 12, kolla läget. Om pengarna är där - så är det världens bästa grej!


Jag har pluggat typ 3 timmar idag, om inte mer. Min kropp och mitt huvud är inte riktigt van vid det, det var så längesen.

Champagnefyllestirra

Första lektionen var faktiskt bra, det var kul. Klasskamraterna var inte längre monster utan många av dem såg normala ut idag. Antar att det igår var nervositeten som satte spår i att måla upp alla som groteska varelser istället för de människor de faktiskt är. Läraren kom in i salen och verkade först vara rätt torr men efter en kort stund bjöd han oss på ett lärande som lockade fram skratt och som samtidigt var väldigt lärorikt. Han berättade om Hyponymi, med förklaringen att X är en typ av / ett slags Y, där det överordnade ordet kallas hyperonym och det underordnade kallas hyponym.
                         Fruktan       -       Känsla
Av de två orden är det ju Känsla som är det överordnade, för fruktan är en av alla extremt många känslor som finns. Vi kom in på vad en hyponym till ordet Stirra kunde vara, kom fram till Fyllestirra. Men, komma på en hyponym till Fyllestirra - vad kan man hitta då?
                         Champagnefyllestirra.
Som sagt. Han lät oss skratta många gånger. Vi skrattade många gånger. Och det var en lektion om sånt som är svårt att förstå, men med hjälp av ord man förstår, och med hjälp av humor - så blev det något som var relativt lätt att förstå. Flera av de Lexikaliska relationerna vi fick lära om idag var dock väldigt snarlika varandra. Troligen är det det som kommer göra det svårt. Men jag tror det går, att det kommer funka.
Dessutom tror jag att läraren gillar Bearnaisesås väldigt mycket. Han nämnde den i väldigt många exempel han hade. Tex i kombination med blod - långsökt tänker ni? Svar; JA! Det är långsökt. Oerhört långsökt.

Nu ska jag sätta mig med en uppgift som ska diskuteras på torsdag. Lite klurigt, men det borde väl gå? Det som är lite drygt är att jag & mulin är i samma grupp som henne. Hon med stort H liksom. Men det går att lösa vid ett senare tillfälle.
Imorgon är det stadskamp och gratis buffé på strömpis som gäller. Jag måste fylla i min nollningsbricka som ska hänga runt halsen. Fult. Den är stor...

Dag 2


Nu ska jag snart ta bussen till universitetet. Dag 2. Första lektionen. Grammatik i tre timmar. Hur blir det? Spännande.
Frukost har jag i alla fall ätit. Positivt.
två st mackor med stekt ägg på, och ett glas multivitamindryck!


Nu pyser jag. Uppdatering LÄR ske...!

Universitetet


Helt klart en spännande upplevelse, chocken har liksom inte riktigt lagt sig än.

Jag & mulin, bland ca 1200 nya studenter,
några av de där nya studenterna ska läsa svenska med oss. och jag vet inte vad jag ska säga och tro, det är det som är så hemskt. en som tuggar på sitt pekfinger. en som ler extremt hela tiden och håller mobilen en halv decimeter från ansiktet när hon skriver sms (eller vad hon nu gör). en som korvar ihop skinnet i nacken så det ser äckligt ut. en tönt som vill bli vän med mulin. en kille som ser okej ut som läst litteraturkunskap. en kille och en tjej som känner varandra sen innan, som säkert är trevliga. massa äldre ansikten. alla ser mer eller mindre freaky ut och det skrämde oss lite. allt börjar med mig & mulin. det slutar med oss också!
Jag är himla glad att jag har mulin på samma kurs. annars skulle det ju bara vara jag och en massa knäppa människor, och jag skulle få ångest direkt och fundera på om det inte var bättre med VM media trots allt. men vi ska kirra biffen. imorgon är det första lektionen. 13-16. grammatik. tydligen har läraren fått pris av eleverna för att han är så himla bra eller något. så jag hoppas, jag hoppas man kan lite på det man fått höra! vi får väl se.
Imorgon ska jag & mulin kirra kaffegrejen, så att hon kan känna sig trygg. vi är i olika nollningsgrupper. det känns lite jobbigt. för hennes grupp verkar himla trevlig. medan min är, rätt trist och  -  kass. men jag ska inte döma allt efter intrycken första dagen. imorgon är en ny dag. därför ska jag sova nu. vakna upp vid halv 11, äta två mackor med stekta ägg, leta upp alla bra pennor jag kan hitta, packa ner mina böcker & mitt kollegieblock, ta på mig snygga kläder - vi måste ju hålla imagen som de snyggaste i klassen! och sen, sen ska jag traska iväg till bussen. och jag vill köpa skor. många!


(vi råkade hamna på farbror melkers också. deras kycklingbaguette är god!)Hide and seek

Okej, jag har hittat favoritlåten i körversin. Jag blir galen. Jag blir avundsjuk. Jag vill också sjunga i en kör som får sjunga Imogen Heaps underbara låt Hide and seek.Om att drömma

och det där suget efter att sjunga och stå på en scen, att göra det jag älskar och att folk älskar det jag gör. det suget har börjat dyka upp igen. men så modig är inte jag, att jag vågar ta tag i det. jag kan ju knappt hantera instrument liksom, hur ska jag då lyckas bli en artist? jag tänker ju inte vara en sådan som låter någon annan göra ALLT åt mig. och jag kan inte skriva låttexter. och det känns jobbigt, lite smått sådär. det enda jag kan är att skriva abstrakta inlägg på bloggen, dricka mängder med te och varm choklad på mysiga fik i inomhusvärme och mjuka fåtöljer eller stolar som får en rumpa att somna inom kort. jag kan drömma om sommaren med sol och klarblått vatten, att sträcka ut handen och röra sand och nästan moln. jag kan höra hur vinden sliter i träden och säger åt dem att buga sig för ingenting och vem är det som ska niga? jag kan skratta högt åt lustiga klipp på youtube och jag kan snyfta till hur löjliga små saker som helst och gärna till OC. jag kan låta stålringar möta varandra och håret snurras på ett finger och kanske dricka mig mätt på drickyoghurt med smak av hallon & blåbär, och av multivitamindryck. Jag kan lyssna på miss li, regina spektor, lars winnerbäck, maia hirasawa, alanis morissette, björk, tupelo honeys, timo räisänen m.fl och tänka på hur grymma och helt otroligt bra de är och bara önska att jag kunde ha en liten del av det de har. man skulle säga att jag kan göra nästan vad som helst, men när det gäller att skriva en låttext (framförallt på engelska - vilket är det språk jag vill sjunga på!) så är jag helt jävla nollställd. fantasin står på noll när jag sitter och låter fingrarna smeka keyboardens tangenter. men kanske vänder det någon dag? jag är ju trots allt bara nitton år, när jag är tjugotre kanske jag är bäst och helt klockren och kanske älskar alla mig då. (förmodligen inte, men jag har hört att drömmar ska vara bra!)

Ingen vår än, tyvärr

luftintaget som sitter så fult där mellan mina fönster, avslöjar att det blåser idag. träden bugar och böjer sig, till vilken nytta? solen skiner, man hade kunnat kalla dagen för vår, men jag börjar nästan tveka pga blåsten. felicia ställde en fråga i sin blogg, hon frågade om det var vår nu. jag svarade på frågan, ett rätt negativt svar, men jag tror det är sån min personlighet är, jag vill inte försöka vinkla saker positivt, jag står kvar vid att vara rätt negativ och bitter av mig, rent allmänt (för det är ju så jävla bra ni vet!). jag är rädd att man inte kan kalla det vår än. kanske de dagar som solen kikar fram, men annars är det alldeles för grått för att vara värt att kallas vår. tyvärr! jag tog ett sånt där morgondag idag, så att kroppen mjukar upp och börjar existera liksom. idag tror jag till och med att jag ska äta frukost, bara för att visa min kropp att vissa dagar kan den få njuta. frukost var längesen tror jag, jag minns inte. ett glas multivitamindryck och en smörgås med skinka, det låter ynkligt men, är man van vid att starta dagen med att låta magen vara tom - då är det mycket, och oerhört gott. en morot också.

Tätt intill mitt hjärta


Vad händer och sker? Chipsen och colan pulserar i mina vener och blodomloppet stannar upp gång på gång och liksom på ett hackigt vis så börjar blodet cirkulera igen. Idag är chips inte alls lika gott som det brukar vara de växer i munnen och skapar en klibbig eftersmak. Colan är ljummen. Okolsyrat skvalpar runt i munnen för att sväljas ner och landa i magen som är hungrig och helst av allt vill äta en tre-rättersmiddag, en såndär som inte är alldeles för glamourös och lyxig, utan mer vardaglig liksom. Allting känns uppvänt och nervänt - kombinerat och jag frågar mig själv saker om och om igen, utan att aldrig ge något riktigt svar. Tumnageln är trasig och duken under vattenpipan måste tvättas, allt för mycket aska och tobak har fallit ner där, askan - utan att ha gjort hål, tur. Det känns bara så ovårdat och plötsligt blev jag en pedant som inte orkar ta tag i städandet, just för att det är alldeles för mycket, ingen riktig start- eller mållinje. I huset mitt emot går någon upp för trappen och någon går ner, förmodligen så möttes de, kanske sa de hej till varandra och memorerade ett nytt ansikte i sitt huvud, kanske lär de känna varandra i övermorgon, medan jag bara memorerar för att senare glömma bort trots att personen kanske en stund betyder allt! Cámera Obscura är min drog och enda verkliga trygghet, den enda jag vet aldrig kommer försvinna. Mitt självförtroende, mitt hopp, det enda som ständigt är närvarande. Tätt intill mitt hjärta. Snart har jag en trygghet på höger ben också, det var dumt att ens börja skapandet av trygghetskänslor, jag kommer aldrig vilja sluta nu. Sakta men säkert bygger jag upp ett beroende av trygghet, och jag kommer aldrig riktigt känna mig trygg förrän jag tagit ett steg till. Kanske kan en viss trygghet skapas genom fika med nära vänner på Melkers & allmänna skratt med nära vänner. Jag hoppas min magkänsla säger rätt sak till mig, när den nu säger att jag har vissa vänner som faktiskt kommer stanna vid min sida väldigt länge, jag ska från och med nu våga lita på det. Ingenting blir lättare och bättre av att man går runt och är orolig att man ska tappa tryggheter på vägen framåt i livet, bättre att vinkla det åt det positiva hållet; att man kan hitta ännu fler tryggheter medans man går och går och går (utan att komma fram).

Tävling

Jag fann en mycket spännande tävling på Marias lilla blogg
Det mest lockande var inte allt det rosa jag såg, utan det var den mängd av Geisha jag såg som fångade mig och fick sockersugsblodet att rusa lite extra.
Jag har aldrig riktigt haft turen att vinna prylar. När jag var fyra år och gick på lekis, då "vann" jag den lappen där det stod att JAG skulle ta Askungens hand när hon kom till vårat lekis, och jag skulle leda henne in till "tronen" som vi klätt i silver (aluminiumfolie). Jag har vunnit småsummor på triss, typ 25 kr, och på femman-lotter. Häromkvällen satt jag och ringde in till Nattliv och hade ungefär inget liv. Men vem vet, någon gång - någon gång kanske man har tur!Ingenting

det var himla mysigt att träffa anna. hon fick en aloevera-dunk av mig.
vi åt på max, vi drack te, vi körde singstar.
och vi skrattade och pratade strunt.
hoppas vi ses snart igen! <3


snart ska jag möta charlotte. handla något på coop inför kvällen!


jag känner nu hur pengarna verkligen börjar sina.
har ni några tips på hur man lättare håller i sina pengar?!

tatuering


Jag tror jag ska tatuera mig i februari eller något. Snart i alla fall.
Medan jag fortfarande har slantarna, + lite överflöd!


image31

Det är denna tjusiga grej som ska leva ett liv på mitt ben. Dock ska tatueraren få bättra på och göra snyggare, för det här är bara en liten skiss från en Johanna som verkligen inte kan det där med att rita / måla / använda en penna till annat än att skriva.
Den ska vara svart, och övergå i vinrött på något vänster, och så ska det var jättemjuka vinrödaktiga skuggor... på något vänster! Vad tror ni om det?Wow! Den 31 januari skulle man kunna säga, till och med!
häftigt. läskigt. wow!

Köp en tyllkjol!
Köp en tyllkjol!
Jag vill inte ha den, men jag vill fan ha mer än en tia för den!
skicka länken till alla tänkbara tyllkjolsanvändare ni känner!http://www.tradera.com/trader/trader_active_auctions.aspx

fredag

Gårdagen kan man sammanfatta med ord som
universitetet + universitetsbibliotek, mulin,
skrattande ryggar och lite för frågvis äldre kvinna,
pannkakor med hallonsylt & glass hemma hos mig,
Nikon D50, stativ, reflexskärm - porträtt,
farbror Melkers - varm choklad & rebecca dök upp också
kulturhuset, snittar, en baksida av Paris (väl?!)
gitarr & sång.

Gårdagen var en sådär alldeles utmärkt dag kan man säga.
På måndag är det registrering vid universitetet,
plötsligt gick tiden så snabbt...!


Idag får jag besök av Anna - som jag inte träffat på länge, så det ska bli kul!
Och senare ikväll kommer Charlotte.
80


80 kakor blev det. 40 av dem blev brända pga att vi fann cluedo så spännande jämfört med att sitta på knä framför ugnen och höra klockans tickande!

jag träffade mulin & cilla idag.
vi bakade chokladdrömmar som var hur goda som helst, och så spelade vi cluedo som krävde extremt mycket hjärna - men som var himla kul!
vi spelade guitarhero, och det var första gången någonsin jag testade det. jag var usel. verkligen dålig på riktigt! jag måste träna upp mig i smyg, förstår bara inte hur!
cillas lägenhet var jättefint, och jag blev smått avundsjuk på vissa saker och ting. kul att se hur hon bodde. :)


jag lagade alldeles nyss pannkakor, första gången någonsin jag stekte pannkakor själv. det var svårt! men efter att ha använt ungefär hälften av smeten, då(!), då hade jag fått in rätta knycken, och hej vad bra det gick då. otroligt!

nu kommer tobbe en sväng. filmtittande och coladrickande.
kanon! :)

Kakbak


Jag vaknade i princip nyss. Och om en halvtimme ska jag vara vid konserthuset och möta Adam som är så himla snäll och lånar ut kurslitteratur till mig! Jag bockar och bugar, det är verkligen uppskattat!
Sedan blir det kakbak med mulin & cilla. Jag gillar grejen, ska bli himla mys!
Och ikväll, ikväll kommer mulin hit och agerar modell, så ska jag prova på min reflexskärm som kom igår!__

Igår satt jag med Tobbe på Supreme. Pratade om allt & ingenting, och det var trevligt i mängder.
Vi lär göra om det! :)

Volontär i Indien


Söta Hanna är volontär i indien, jag håller nu koll på henne via hennes resedagbok. Och jag saknar henne, men blir glad över att hon verkar ha det fint, och att hon redan efter 10 dagar tycks ha varit med om så himla mycket!


Nu är klockan 05.50 och jag funderar på om jag ska sova, eller köra en helvaken natt.
Just nu har jag mest ångest för att jag säkert har slösat mer än ett par hundra kr på att ringa in till nattliv och med naivitet tro att jag ska vinna. Jag kom fram 4 ggr. Men inte vann jag för det. Jag bara hatade att höra min röst i TV, och så gav det mig ångest. För jag ska ju fan spara pengar!!!!!

Visste du att...
En jordnöt innehåller lika mycket fett som en kilometer gurka.


Stringbärande hårdrockare

Har ni tänkt på att en liten del av årets förändring sker när man beslutar sig för att gå en annan väg än den gamla vanliga när man tex ska upp till stan? Det är då, när man går den vägen - det är då man kan inse att "där, skulle jag kunna tänka mig att bo". Förändring sker hela tiden, varje år är något annorlunda än året innan. Men jag pratar om stora grejer, som att ta tag i sig själv. Våga göra det man själv vill, våga säga ifrån när det är något man faktiskt inte ÄR sugen på. Våga testa nya saker. Och göra saker som man mår bra av, göra saker som gläder andra. Tillsammans med sunt förnuft och min kalender, så ska mitt 2008 bli förändringens år. Och tillsammans med mulin. Vi ska bli bättre, tillsammans!


Jag umgicks med mulin idag. Det innebar drömmar om pengar när vi traskade runt inne på HM. En svag besvikelse över att det inte fanns frusna hallon&blåbär-i-ett att köpa på ICA. Kladdkaksbak och vispgräddsvispande. Ätande & frossande, och Eternal sunshine of the spotless mind. Vattenpipa och prat med dov, rökfylld röst. Vackra bilder. Prat om sommaren och om alla parker vi ska befinna oss i tillsammans med vattenpipa och engångsgrillar. Tubtoppar och vitt vin. Sena kvällar och nätter, på filtar som inte bryr sig om fukt. Och resan med sol såklart! Kanske solskyddsfaktor 15.
Promenad upp till stan (vi tog en annan väg än vi brukar - förändringsfaktor 10), drömmar om att jobba på posten och sortera paket och brev. Vi gick förbi Melkers, och vi kunde inte riktigt motstå det. Så mulin fick en kaffe av mig, och jag tog Melkers specialte - jordgubb/grädde. Universitetsprat och nyfikenhet.


Det värsta som liksom gav oss en chock.
Hårdrockaren (långt hår i tofs och långt skägg. svarta byxor och allmänt hård ni vet...) utan former, som hade stringkalsonger. Chock i allra högsta grad, dessutom framkallade det skratt och undringar. Oerhört oväntat. Jag trodde faktiskt inte att killar gick omkring med string till vardags. Trodde mer att det var en sån grej att vissa flickvänner tänder på det - så de har det när de vill ha det lite extra trevligt en kväll. Alternativt om de strippar på någon strippklubb eller dylikt. Men jag hade väl fel kanske, vad vet egentligen jag? Kanske är det 6 av 10 killar som dagligen använder string?
Well, jag tänder i alla fall inte på det. Och jag var verkligen inte beredd på att den där snubben skulle ha det, "hemligheter" kan träda fram när folk böjer sig framåt.Klockren dag
och mulin.
Du är en oerhört värdefull vän!

Everything is illuminated


Everything is illuminated är en sjukt bra film.
Och på kvällen, är allting upplyst!
Här är lite bildresultat från fotopromenixen med rebecca igår!

image28image29image30

Abstrakt, men bra grej (skulle man kunna säga)


                                                                                                                      bra grej. skulle man kunna säga.

och stativet är på G i hallen, skorna står redo. håret är sprayat och fastsatt med hårspännen. rebecca kirrar den varma chokladen, halsduken är slängd runt halsen i en fart och den är svart och vit, rutor. Bob Hansson ligger och säger Hallelujah liksom på stolen bredvid min säng, han säger det bredvid lampan. i grönt. och genom en röd och lustigt formad högtalar säger lars winnerbäck att han hugger i sten, och att han sakta börjar se en kontur. av armar och ben. i diskhon  väntar prickig servis och  ölglas på att bli mindre smutsiga och diskstället är redan fyllt. kalendern som ska förändra mitt liv 2008 har inte hunnit skänka mig så mycket förändring än, ändå vet jag redan att 2008 är en nystart och allting kommer bli okej. alla människor fortsätter prata och svamla runtomkring mig, i vågor. men ingen, ingen, ingen kan ha en aning om vad jag känner för dig & dig & dig. förhoppningsvis är det positivt, i alla fall om dig & dig & dig. kanske talar någon om för dig att det är abstrakta ting som gäller i år och det är liksom så jag skriver nu. abstrakt i kubik. kommer du ihåg när det regnade och vi liksom sprang med påsar på huvudet? det hjälpte inte så mycket, men vi skrattade i alla fall, mycket. det är så 2008 ska bli. kanske gör jag saker till ingen nytta, men jag ska ha kul. jag ska skratta och vara mig själv. jag ska göra vad jag känner för. om jag vill skylla allting på fullmånen ska jag göra det. anser jag att vattnet i mitt glas ska vara grönt så ska jag köpa karamellfärg nästa gång jag handlar, och färga det grönt. går jag och pratar om att jag ska vinna pengar så ska jag köpa en lott och se om jag vinner. ingenting händer om man inte själv tar tag i det. och tydligen syns det att jag gillar winnerbäck. att jag lyssnar på den musik jag gör. jag är abstrakt, jag är glad, jag är fotogalen, jag älskar att sjunga och, i sommar. i sommar ska jag resa till sol och klarblått vatten!

Knytisfika

Kanske något positivt också. Sånt är ju alltid trevligt menar jag! Jag ska inte låta min bitterhet ta över världen. Inte helt. Bara litegrann, då och då!Nilo & Rosita var här igår. Vi satsade på en knytisfika igen. Så värt. Så himla mysigt. Så bra människor! Vi körde på ett litet hallontema skulle man kunna säga. Jag gjorde min specialare - banan, hallon & riven blockchoklad - i ugn, och vaniljglass till. Nilo hade kladdkaka med grädde + blåbär & hallon. Rosita hade bakat vaniljmuffins med hallon och ananas i!
Så himla gott. Och hallon är ju min grej liksom. Verkligen något utav det godaste och bästa jag vet, så jag var ju mer än överlycklig när vi satt där och frossade.
Lite struntprat om vårat kära VM media... Om relationer. Om allt möjligt, och om ingenting. Jag tycker om er!


Senare på eftermiddagen kom mamma och elisabet förbi med en lampa de hade handlat på rean. Och de hade med sig skärbrädor för att beskära foton - så nu behöver jag bara köpa en skalpell så är jag på gång! De hade även inhandlat en verktygslåda - som att de tycker det är dags att JAG börjar vara händig. Hur ska det gå ihop är då min fråga?

..

Dagen ska ägnas åt frustration över comhemgrejen. Och åt att gå ut och fota med rebecca, där i skarven mellan ljus & mörker.
och jag MÅSTE redigera fotona till min kusins affär. Det tar emot, för de blev inte så bra som jag ville...

Tack "gud"

Jag är helt varm. Det ångar om mig. Och jag är så jävla förbannad!

Grejer (som internet), ska inte sluta fungera bara sådär! Mitt internet lade av igår eftermiddag, bara helt plötsligt. Jag tänkte att det bara var någon störning någonstans - att det skulle fungera igen om några timmar. Jag väntade. Och väntade. Och väntade. Inget internet... Jag gav upp. Nu på morgonen ringde jag till comhem, det första jag gjorde. Kundtjänsten SKA kunna sin grej. Det bara ÄR så! Jag ringde, sa att jag inte kunde komma in - men att om jag uppgav det och det numret som står på modemet så kanske det kan funka igen, för det gjorde det en annan gång. Men den snubben jag pratar med skrattade nervöst och tog bara det ena, sen sa ahn att det skulle skicka ut papper om lösenord och crap!

Jag vill inte ha lösenord och crap - det har jag aldrig haft förut - jag vill bara att det ska fungera!!!!!!
Jag ringde upp comhem igen. Fick prata med en hur trevlig tjej som helst. Hon letade fram saker och ting, och kunde sin sak. Hon kom fram till att den personen som abonnemanget står på - hade sagt upp abonnemanget. UNDERBART - tänkte jag då. Människan har fattat fel, trott att det är tre månaders uppsägningstid - trots att det bara är en. Och av någon idiotisk anledning hade comhem sagt upp abonnemanget med omedelbar verkan. Idioter! Så på den vägen var det. Jag kräver en fungerande internetexistens. Så vad skulle jag göra? Jag ringde upp igen!

Hej, jag tänkte teckna abonnemang hos er.... Helvete!  Det där med prova-på pris i tre månader - nej, det existerade inte. Så nu har jag tecknat TVÅ mbit bredband (jag hade ÅTTA innan - GRATIS!!!!) - för 259 jävla kronor, varje månad. Att jag hatar comhem just nu. Är så frustrerad så jag bara vill gå sönder. Och ja - jag är irriterad på övrigt med. Men det här var liksom Det. Det som fick nån bägare att rinna över.


Fruktansvärt irriterande. Fruktansvärt!
Kul. Nu går jag miste om 259 kr i mitt sparande, i min budget.
Tack gud - eller vad fan det nu är!

Bra grej


Okej, idag är jag LITE mer förkyld än vad jag varit tidigare under denna förkylningsperiod.
Bra Johanna, bra grej!

Utgången igår var mycket trevlig! Dock var jag rätt slö, och så var det varmt i mängder inne på Backsage,
så jag och Rebecca traskade till MAX vid halv 1 snåret, träffade på mina gamla vänner från lindeskolan!
Det var kul att se dem, himla kul! Jag har saknat er!


Jag har råkat beställa en reflexskärm, nu vill jag bara att den ska komma,
så att jag kan använda den!


Bra grej ;   Adam skrev till mig på facebook,
                    nämnde att han hade gått den
                    svenska-kurs jag ska gå nu i vår.
                     Så jag kan låna /  köpa böcker 
                     av honom! Uppskattat! Mycket!

Händelserik dag för bitterheten

Badlakan i badkar när man tappat upp ett varm bad,
lägga i handfatet för att sedan vrida ur.

Ett ICA-avtryck från blöt plastpåse på köksstol.

Borttappad kam.

Ett plötsligt beroende av ett spel där man gör choklad.


Idag har det hänt ovanligt mycket som jag kan lägga min bitterhet på.
Men det har hänt bra saker också!

Och snart kommer rebecca, jättesnart. Vi ska till backstage,
och vi håller stenhårda tummar för att mulin dyker upp där under kvällen!

Vattenpipa.
Lugg?

Bitterhet

Okej. Nu är jag jävligt bitter!
Bilddagboken.


"Hej,        
<
   någon eller några individer har gjort intrång i Bilddagbokens    system
   och kommit över en databaskopia från maj 2007. Den aktuella
   databaskopian innehåller bland annat lösenord till dagböcker    samt
   e-postadresser.

   Vi ser mycket allvarligt på det som inträffat och väljer därför    det
   säkra före det osäkra och bytt ditt gamla lösenord mot ett nytt.
   Ett mail kommer skickas ut till din e-post du angivit på sajten.    

OBS! Använder du lösenordet du hade på Bilddagboken på andra    ställen
   rekommenderar vi dig att byta lösenord även för de    platserna.
Detta gäller t.ex. din e-post eller MSN.    


   Vi jobbar för fullt med att utreda saken.
"    


Jaha? Vad fan!!!
Om man har slutat existera via den mailadressen för längesen då? Är det åt helvete då?
Kan dem inte lösa det på ett snyggare sätt. Puckon!

Matblogg

Idag är en sån dag, som jag ska skriva allt jag äter i bloggen. Matblogga - yeeesbox!frukost, trettonfemtiosex ; En morot och ett glas icas multivitamindryck

lunch?!, sjuttontrettinio ; Tre vita mackor med hallonsylt, 1 äpple, 1 morot

dryck,  tjugotrenollfem;  en kvällens öl på backstage

någonting!?, nollettfemtio (!?); En mellanpommes på MAX!(nu ska jag upp på stan. plånboken ska stanna hemma för en gångs skull,
för jag ska inte köpa något!)

Ologiskt väder


Jag vaknade av att det lät jättekonstigt idag. Det där jättekonstiga var att det blåste ute. Det blåser så att det ser ut som att träden bugar för något stort och mäktigt. Det blåser så att det liksom ser ut som att träden vill gå av och tacka för sig! Samtidigt skiner solen. Kan det inte vara någon dag som är logisk, och som bara har positivt väder?

Dagen ska startas med ett riktigt varmt och skummigt bad. Efter det följer en frukost med syltmackor, en morot & icas multivitamindryck. Sedan lite städning.
Sedan följer lite redigering av foton - som inte blev av i natt. Det var ju så att min kusin som jobbar på Hi-Fi klubben i Örebro, bad mig komma dit och ta lite personalfotografier som skulle vara en del av en affärspresentation. Jag tog fotona, men det var svårt att liksom veta vad det var de ville ha. Så jag ska redigera ganska många av dem, dra i lite reglage i photoshop. Han sa att det inte krävdes extrembra foto, men man känner ju some kind of prestationspress ändå! Så jag hoppas det kan bli någorlunda bra!

Jag ska hälsa på Tobbe på Needle Demon också. Jag hann inte det igår. Så om jag vågar trotsa blåsten, så ska jag gå dit!

Vad ska ni göra idag?

Eran existens är värdefull (ast)


Mulin & Rebecca
Farbror Melkers, många timmar
Varm choklad
Samtal om allt och ingenting
Ni gjorde min dag tjejer,
jag trivs så himla, himla bra i erat sällskap.
Tack för att ni existerar, och i alla fall tycker om mig litegrann!
Ni är bäst!
Funderingar

Just det. Jag böt till ring i läppen häromdagen. Här är resultatet. Några har redan sett det irl!
Läppen är inte riktigt van ännu. Byte från stav till ring, det är lite skillnad på smyckets form liksom. Så det svider lite och bultar i hålet. Men det går nog över snart. Hoppas jag!


Har även lite spånerier på nån mer piercing. Men jag vet inte. Jag är riktigt sugen. Men samtidigt inte.
Tragus, tungan eller naveln?
Mest sugen är jag trots allt på tatuering. Den har jag ju spånad och klar. Det är bara pengarna som behövs!


image27     
Bilden är en sån där obligatorisk spegelpose. Troligen en av mina första. Actually!

9

9 timmar sömn. Det var faktiskt mer än på länge. Och jag lät mig själv sova så länge liksom.
Tidigare, då har jag på något vänster känt mig tvungen att gå upp vid typ 10.
Men det kan ju vara bra att sova ut någon gång också. Det var idag!

Frulle blir en orostad macka med hallonsylt, och ett glas av icas multivitaminjuice!

Idag ägnas dagen åt mulin & rebecca .
Det ska bli kanon!

...och endast tomten är vaken

Är det jag som är tomten?
Det känns som att min lägenhet är den enda som släpper ut ljus i mörkret nu när kl är 02.49. Överallt runtomkring är det nersläckt och alla ligger och sover sött i sina sänger. Jag borde göra detsamma. Jag förstår inte varför jag sitter här, till vilken nytta? Jag försöker mig på smågrejer i photoshop - men på en gång när det blir ett litet fel (som man kan rätta till hur enkelt som helst!), då stänger jag ner bilden jag håller på med, helt. Idioti av allra högsta grad. Omotiverad? Brist på inspiration?
På söndag ska jag och rebecca ut och fotografera igen. Äntligen. Det är stunderna jag brinner för! Denna gång ska jag fotografera rebecca det första jag gör. Innan fingrar och själ frusit till is av kylan.


Nu ska jag lyfta bort alla CSN-papper som ligger i min säng, och jag ska placera dem någonstans där de inte slarvas bort av mig. Jag är rätt duktig på sånt där.


Alanis Morisette är bra förresten. Grymt bra!

Dagens skratt!


Jag fikade med Tobbe idag.
Tobbe är killen som skämtar om allting och jag skrattar för att vissa grejer bara är så dumma! (Men vissa grejer är riktigt roliga också). Han är killen som anser att kaffe är det bästa som finns, och att bambuskott är äckliga för att de liksom halkar ner i halsen pga sin halhet. (Han har aldrig smakat bambuskott...) Tobbe är killen som jobbar på Needle Demon och killen som röker.

Det var en himla trevlig fika, verkligen! En chailatte för min del. Vi pratade tex om bambuskott och svamp. Och så pratade vi om noveller och om tatueringar & piercingar.
Vi skrattade och var bittra. Och vi insåg att mina reflexer knappt existerar på vissa plan.

Det som var ungefär klockrenast var när vi gick ifrån Farbror Melkers, och bort mot Ica. Tobbe rökte lite, och så traskade vi förbi ett par tanter som var mitt uppe i ett samtal.
"...en såndär fruktansvärd hosta som alla rökare har!"
JUST då gick vi förbi, tobbe med ciggen väl synlig. Och jag börjar skaka av skratt...
"Oj..."  hör man då från tanterna. Ett oj som är följt av lite nervöst fnitter.
Bara för att stärka det där tanterna som om rökares fruktansvärda hosta - så hostade tobbe till, lite sådär extra tillgjort!
Och oj. OJ vad jag hade kul åt hela grejen liksom.
Så ironiskt att vi skulle gå förbi exakt då. Och det där oj:et, så snyggt. Så bra! Mer sånhär humor till världen tack!

Antagen

Jag är helt och hållet extremt antagen till svenskakursen på universitetet.
Mitt första CSN-bidrag kommer vara 9200 kr.
Jag kommer få min slutlön med semesterersättning på ca 10 000 kr.
HERRE vilken underbar månad det kommer bli!
(MEN, en hel del Ska jag spara!)

Det här ska bli spännande. Verkligen!

Ett ungkarlsliv ?

Jag har en skål framför mig, precis vid skärmen. En skål som är fylld av mandarinskal - för att jag äter så mycket mandariner och är så lat så att jag inte orkar resa mig härifrån när jag skalat mandarinerna. Det börjar spåra ur för mig. Jag vill inte leva nåt ungkarlsliv där majoriteten av de glas och bestick jag äger aldrig blir diskade. Ett ungkarlsliv där det enda jag gör är att sitta framför datorn. Ett ungkarlsliv där jag liksom är lite för lat för att ta tag i mig själv.

Det ska bli ändring. På något vänster. Jag vägrar bli en fåtölj-framför-datorn-potatis.
Jag ska umgås. IRL liksom. Träffa folk. Vara galen. Sluta vela angående saker och ting.


Och nu, nu jävlar ska jag sova!

Den här kalendern kommer förändra ditt liv 2008


Jag kastade mig upp på stan en sväng för att träffa mulin och få Sims 2 av henne. Ja, ni får kalla mig galning. Men jag tycker att sims är så himla roligt!
Jag traskade in på Akademibokhandeln för att kika på den där kalendern som jag bara älskar. Och JA! jag köpte den. Givetvis.
"Den här kalendern kommer förändra ditt liv 2008"
Ja, det kan väl behövas!? Det var väl därför jag köpte den?!
Nya levnadsråd och "du bör" (typ) - för varje vecka. Jag gillart!

image26

Stötte på lite annat folk när jag började gå hemåt också, och herregud. DIG kan jag inte låta bli att förundras över.

Kärleken 2008


Alla tycks finna kärleken är 2008. Eller på gränsen In till 2008.
Då är ju bara min fråga; hur fan lyckas alla med att finna den där kärleken?
Var finns kärleken, var ska man leta liksom?
Och varför lyckas inte jag?


__

Jag kollade på Just like heaven igår. Det är verkligen den typen av filmer jag älskar. Lite sådär lagom smörigt, några ingredienser för tårar och alltid ett positivt slut. Varför ska det vara massa våld i filmer liksom? Kärlek is the shit! När jag inte finner någon själv, kan jag i alla fall leva mig in i en film och sitta och le åt plötsliga kyssar, smöriga repliker och den allmänna kärleken! Det är en bra grej liksom. En väldigt bra grej!

Började även kika på Little children, men den såg jag aldrig klart pga trötthet. Så den ska jag ta tag i nu. Snart!

Budget för min vår


Med studiemedel har man en "inkomst" på ca 7500 kr.
Jag har lagt upp en liten budget som jag ska försöka följa någorlunda.


Hyra: 3200 kr (i maj kommer jag få en billigare!)
El: 393 kr (en gång var tredje månad)
Bredband: 199 kr (eller 0)
Mat: ca 1000 kr
Telefoni: 400 kr
Nöjen: 500 kr (om det går att hålla det nere såpass...)
Kurslitteratur: 500 kr (låna från folk is the shit!)

                                             Summa:            5929 kr
                                             kvar blir:             1571 kr

De här 1571 kronorna ska ta mig fan lyckas sparas!


Sökning av sommarjobb ska påbörjas inom kort, några ideer finns, men dem nämner jag inte nu!
Jag ska panta alla mina jävla flaskor.
Jag ska spara alla småpengar jag får i en liten burk, och sen gå och växla.
Sälja lite småstuff på tradera eller dylikt!
Ge mig spartips. Jag behöver dem!


Jag och mulin har kollat runt nu. Det lutar åt att det blir Spanien. Och tänk om vi kan vara bortresta en månad! TÄNK, vad underbart! Hyra ett hus någonstans kanske. Bara vara, och leva livet!


Dagen blev bra. Jag har lämnat in min CSN ansökan. Så nu går jag bara och väntar på besked därifrån, det lär väl inte ta många dagar?

Jag och mulin lagade mat också. Någon slags quorngryta som vi kom på själva. Blandade i vitlök, bambuskott, ananas, cremefraiche med vitlökssmak, lite salt, citronpeppar & curry. Till det åt vi jasmineris och gurka+tomat. Hur gott som helst.
Varför är det så himla mycket roligare att laga mat och äta Med någon, än att stå i köket själv?

image25
Nu ska jag kika på Just like heaven eller Little children.
Uppdatering kanske följer!

Smink hår fika CSN sommarjobb ...För tillfället pågår sminkning och hårfix. Jag ska upp på stan vid tolv och fika med mulin.
Först blir det ett besök på CSN. Så att jag får mina pengar!
Sen blir det en lång fika med prat om framtid och dylikt!Sommarjobb    -   vad kan man få tag i för jobb, som inte orsakar en ständig klump i magen?

Irritation


Och hjälp vad jag stör mig på att snöplogen håller på och sköter sitt jobb utanför min lägenhet, NU!
Alla lär ju bli väckta liksom.

Blandade känslor

Snön har virvlat ner idag, i mängder. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag tycker snö är oerhört fint - dessutom blir det läckert med kontraster och sådär på foton - men samtidigt är det rätt jobbigt att vistas i.
Blandade känslor...

Helgen har tillbringats i skogen. Det kändes som ett helvete först. Men sen började jag och min syster lägga ett pussel, och det är ett skapligt tidsfördriv, och väldigt mysigt. Så vi satt uppe en lång stund i natt och lade bitar på fel ställe. Och fnissade. Sade saker som "Orakade tornet i Pisa" och dylikt. Skrattframkallande var det i alla fall. Och ett bra sätt att spendera sista kvällen med systern på! Idag spelade vi Yatzy. Jag vann, twice.

Sen jag kom hem till stan idag, så har jag mest gjort ingenting. Eller mycket.
       Packat upp saker och ting
       Läst lite i kurslitteraturen jag fått. Två av böckerna är riktigt kanon!
       Traskat till Coop och handlat ostbågar, cola, mandariner och juice. (skjut mig. "ät mindre onyttigt". jaha?!
       Suttit här och pratat med folk och spelat Hjärter - spelet som jag inte förstår alls, men som jag vann på.
       Jag har blivit frustrerad över att internet lade ner almost två timmar
       Telefonpratat
        Lyssnat på Apologize och Lars Winnerbäck
        Försökt mig på bildredigeringar, men verkar vara för opepp.
Nu har jag beslutat mig för att colan och ostbågarna ska få hålla mig vid liv under natten. Jag vet inte varför jag inte vill sova. Det är bara nåt dumt jag fått för mig. För det finns ju inga monster under sängen. Däremot finns det drömmar, jag drömde nåt hemskt natten som var, kanske är det det som hindrar mig....
Well, om någon vill föra en konstig/vettig/humoristisk konversation med mig på msn så är det bara att hojta till. Gärna säger jag, gärna!
Imorgon ska jag gå till CSN och lämna in mina papper
Jag ska fika med mulin. Länge! Och planera våran framtid. Hur vi ska komma undan den där klumpen i magen/halsen i sommar, när det gäller jobb och sådär!
<3

Kul liv.
Det är väl det här jag roar mig med, antar jag!
Bra Johanna, kul liv!

Där tiden står stilla


Nu är jag hemma hos mamma och pappa, för att umgås lite med min syster innan hon åker hem till Norrköping. Jag är i skogen, har tre kilometer till buss, har inga saker här, ett segt bredband, en bok som jag insåg att jag redan hade läst, och en tv som inte visar någonting roligt. Jag befinner mig där tiden står stilla i en evighet.

Jag fick sms från mulin förut.
      "Hej gullan!
       Vad gör du ikväll?
       Om du inte har något för dig
       får du gärna komma hit.
      Jag försöker styra en utgång
       med lite människor.
       Puss.
"
Och åh vad glad jag blev, men sen insåg jag att jag var här, och skulle spendera tid med min syster. Inga fel med det, jag tycker om min syster massor! Men just att bra utgångstillfällen med bra människor dyker upp sådär, just i de osmidigaste lägena som finns!
Jag får helt enkelt hålla tummarna stenhårt för nästa helg eller så!Min katt snarkar. Jag är förkyld. Det blåser, så om jag går ut blir jag bara ännu mer bitter - och min kamera, den ligger hemma i stan.
Vad gör man? I såna här trista lägen? Släng tips och nöjen över mig. Jag behöver dem liksom!


Efter Tobbes önskemål har jag nu bytt till ring i läppen. Den alltid lika humoristiske och glada Tobbe. Störtskön, drar fram skratt ur mig, och dessutom tror jag tamigfan att du älskar min bitterhet - trots att du alltid påpekar den så!

LunchbloggLunch(!?) femtonfyrtiotvå ;  Pasta med bacon i ört-creme fraiche.
                                                Ett glas av Bobs hallonsaft.Precis när jag liksom tinat upp, då ska jag ut igen.
Tacka vet jag bussarna som går ca en gång i kvarten. Needle demon nästa!

och jag kommer avlida av tristess i skogen!

Fotoredigering


Nu har jag suttit och redigerat bilder i ca 2½ timme. Två av bilderna tog ganska exakt en timme vardera.

Det var fruktansvärt kallt ute, det var nästan så att man mådde psykiskt dåligt av den kylan som nafsade i fingrarna, kinderna & näsan. men när vi väl kommit igång med fotandet flöt det på, och dök upp några bra bilder!
(tills vi frös ihjäl och ställde oss inne på pressbyrån i kanelbulledoft och fototidningar, och sen tog 12an hemåt.)
Ta gärna en titt på bilderna här neddan och säg vad ni tycker om dem, åsikter är oerhört tacksamt! Detsamma gäller konstruktiv kritik och dylikt!


Nu borde jag ta tag i mig själv och diska + städa lite innan jag åker hem till skogen ikväll. Och jag ska även hinna gå förbi Needle demon och köpa en kortare stav till läppen. Detta ska hinnas med innan kl 17.30. (och jag vet så väl att jag kommer fastna här en stund till!)


....................

FrukostbloggFrukost, nollsjutrettiofem; Bravo apelsinjuice

(nöjd? jag gjorde en litenliten matblogg nu!)Jag och Rebecca ska ut och fota nu. Kommer bli en kylig fotosession, för här ska ageras modell utan jacka och sådär. Precis som jag tvingade Sofia till igår. Men förhoppningsvis blir bilderna bra. Och idag ska stativet med. Fotografens bästa vän - i alla väder, alla dygnets timmar, alltid! Dum som jag är brukar jag lyckas glömma det. Men inte nu, nej, inte nu!

Bara jag inte halkar omkull idag igen, jag har halkat nog för i år. Blåmärket på min höft / lår är gigantiskt och inte det minsta charmigt!

Bildresultat av dagen

Sofia kom till mig idag, vi startade dagen med att sitta i mitt kök och prata lite allmänt strunt, och hon fastnade vid min kylskåpspoesi!
Efter en stund kastade vi oss ut i snövädret och försökte hindra halkan från att rycka och slita i våra ben. Den lyckades få omkull mig en gång, och aj - vad ont det gjorde!
Tog lite bilder och frös ihjäl om fingrarna. Men några bra resultat blev det. Och jag experimenterar lite med redigeringarna.

Fler resultat kan ses på min bilddagbok. Och det kommer komma upp mer under kvällen och morgondagen! Det tar på krafterna att redigera!


image21

Årsdagen! Och era åsikter!


Idag är det förresten årsdagen för min piercing i läppen.
Den känns inte som en lika viktig detalj i min vardag nu, som den gjorde då!
Jag borde skaffa en kortare stav, så den skaver mindre på tänderna.
Men de kostar ju, massor? I alla fall 75 kr typ, right?!

På tal om annat så har jag lite planer på att färga håret, fast samtidigt, samtidigt är jag nöjd med färgen jag har nu. (och den är färgad på salong - det har jag inte råd med!) Förutom utväxten som inte är särskilt charmig alls...
Vill även klippa håret på något nytt sätt!

Det är något sånt här det ser ut nu...
Så, säg vad ni tycker, jag vill ha massor med tips och ideer!
Både på klipning och färgning!

image20

Snö!!!


Inatt virvlade snön ner, skapade ljus och beblandade sig med gatubelysningen runt om i stan. Idag ligger den där den ligger, och den virvlar. Jag gillar det. Snö är fint! Men, varför kom den inte för ungefär tre veckor sen? För den borde ju börja försvinna om typ 2 veckor. Nu kommer den säkerligen ligga kvar i en evighet...

Idag kommer Sofia, och det blir fotande! Det blir utomhusfoto, och därför tackar jag snön lite extra. Snyggt med lite kontrast istället för den gråhet som annars skulle ha existerat. Bara hålla tummarna för att det blir bra!

Dock är det ganska ostädat här hemma. Dumt nog så har jag liksom inte riktigt orkat....

Fri från jobb


Idag sade jag upp mig på mitt jobb. Det gick snabbt och smärtfritt, jag fick sluta redan idag. Så när jag gick därifrån var det som att allt var en dans på rosor. (Trots att jag frös ihjäl litegrann också!)
       Jag har vantrivts på jobbet ända sen i juni när jag började, jag har haft en ständig klump i halsen och magen. Men den har jag sagt farväl till nu! Nu ska jag börja leva och existera. Ägna så mycket tid som möjligt åt att fotografera och skriva! Och den 21a januari, då börjar universitetsplugget, jag ser fram emot det!

Det är nu livet börjar!
Lev det med mig!

Tala om för mig...min huvudvärk!?


Som tidigare sagt, så fick jag huvudvärk igår eftermiddag/kväll. Det berodde inte på bakisfasoner, för man känner skillnad, man vet hur bakisbank i huvudet känns. Det här var annorlunda! Det var liksom som att huvudet sprängdes i tusen bitar ett flertal gånger. Och varje gång satt jag på knä på golvet och liksom letade efter varenda liten bit, för att kunna limma ihop det till en helhet igen. Det var inte en lätt och irriterande värk. Det var ilande, pulserande, huggande. Det var inte på ett ställe. Det var här och där, och lite överallt!

Är det någon som förstår vad det är för fel med mitt huvud? Det har varit såhär från och till sen september! Det börjar vara riktigt frustrerande och drygt, och vårdcentraler tar en inte på allvar - så man får ingen tid...

Jag tänkte förut att det kanske var spänningshuvudvärk. Men sen läste jag omkring lite på internet, och nästan överallt stod detta. 
"Man får en dov, molande eller tryckande värk. Spänningshuvudvärken är vanligtvis inte skärande, huggande eller pulserande."
Min huvudvärk är just skärande, huggande, pulserande (och ilande)!

Då tänkte jag att det kanske var migrän... Vad tror ni?

Jag ska ringa vårdcentralen imorgon, så hoppas jag att de kan ta sig an mig, och ge mig en tid. För det vore spännande att veta vad felet med mig är. Om det kan finnas något som lindrar. Ty vanliga värktabletter som ipren och alvedon slutade fungera typ i slutet av oktober.

Om nyårskvällen


Nyår var en enda röra skulle man kunna säga. Men som tur var var det en rolig och glädjefylld röra.
God mat och gott sällskap, i kombination med gott vin, singstar & vattenpipa. Kan det bli misslyckat?
Lite bilder från nyår går att se här för er som inte redan sett.

Kan även nämna att vi traskade upp på stan för att kolla på färgexplosionerna, jag gillar fyrverkerier faktiskt (om det bara inte var så att de exploderade med så högt ljud, dagen efter kändes det som att jag hade fluffiga kuddar i öronen!) När vi sedan gick hemåt efter att ha armbågat oss genom folkmassan vid järntorget och efter att min gamla granne som jag lekte med när jag var liten - hälsade på mig och stämningen blev underlig (jag mindes inte ens hans bror, som visst var äldre än honom. pinsamt johanna, pinsamt!) - då gick vi hem till mig igen. Under den promenaden önskade vi Gott nytt år till alla vi mötte, och alla som gick om oss.

Vi önskade gott nytt år till en snubbe - med väldigt mycket skägg och en orange turban på skallen - och hans fru, vilka tycktes ha satsat på ett nyårsgräl. Han gav oss en kindpuss, och jag vet inte riktigt vad jag skulle tycka om det. Jag gnuggade bort den med vanten, för han luktade inte så gott. Vi gick om dem sen igen, då tjoade han på oss och vi stannade. Då bad han oss krama hans fru. Jaha? Vi gjorde det, han tyckte då att vi var så snälla så vi fick varsin kindpuss till, sen gav han en smällande puss på sin frus mun. Tänk, vi kanske räddade ett förhållande med vårat glädjefyllda Gott nytt år - önskande.

Jag försökte ringa hela världen för att önska gott nytt år, dock verkade det inte vara många som ville prata med mig.
Jag körde ett tidigt uppvaknande. 07.36 kollade jag på klockan och suckade djupt. Idiotförklaraing till mig själv. När nästan 4 timmar hade gått och min vän vaknade. Då hade jag hunnit ta ett varmt bad, jag hade hunnit städa undan alla flaskor och burkar, jag hade hunnit diska, jag hade hunnit sitta här... och jag hade hunnit med att känna huvudet pulsera, och ligga uttråkad i sängen!

MAX-frulle, och sen var huvudvärken borta. I några timmar. Senare kom en annan slags huvudvärk till mig. En som inte alls kändes som bakisfasoner!


Min nyårsafton var rolig. En utav de bästa på länge faktiskt! :)

RSS 2.0