Blodfärgat

Okej, Tobbe har åkt till Arvika - kommer hem om en vecka!
Jag ska snart jobba, TIO timmars tankeverksamhet och smärta i fötter.
Jag är världens mest paranoida flickvän som gråtit floder idag och är röd och plufsig i hela ansiktet, och känner mig förjävlig som bara gråter och gråter.
Jag kräks när jag gråter mycket. Jag vet inte hur hälsosamt det är att det ser en aning blodfärgat ut.
Jag ska koka couscous till min ynkliga sallad. Jag kommer inte kunna sova i natt.


Jag längtar till söndag!

Bildbevis; Arbete


Här är maskinerna - pressarna - som jag står och arbetar vid. Lägger i metaller, lägger på gummi av olika slag, trycker på reset - och start. Väntar tio minuter, plockar ur allt och kör sedan från scratch igen! Verkar det kul?


Nu har det som sagt gått en vecka på jobbet. Det är ett gubbskift så det skriker om det. Jag, gubbarna och vietnameserna. Var hör jag hemma någonstans? Jag avskyr dessutom när vietnameserna kommer och pratar med mig. Misstolka inte - jag har ingenting emot dem. Det är bara det att jag känner mig så oerhört elak när jag är tvungen att säga "va" ett antal gånger när de pratar med mig. Kombinationen av prat i 190 där bokstaven r byts ut mot ett l, och att miljön man befinner sig i är relativt bullrig... Inte två saker som matchar och blir till en bra grej.

Det är maskiner som värms upp till nästan 200 grader, det är smått och pilligt (jag har gjort samma grej nästan hela veckan), det är inte riktigt konstigt att man är rädd för att bränna sig, och till slut gör det. Det är två kvartslånga raster och tidigt uppvaknande. Det är enformigt, och jag börjar tröttna på alla reklampauser i Mix Megapol, känns som att de har reklam efter 10 minuter - hela tiden.

Nästa vecka blir det en extra rast, och två extra timmar. Kvällsskift, 13.50 - 23.30. Mer pengar, jobbigare, och Tobbe är på Arvika, så det kommer kännas jobbigt att inte ha den där underbara famnen att komma hem till. Men självklart klarar jag det. Det är bara att bita ihop - antar jag!?

Har ni tips på hur jag kan roa mig när jag jobbar? Den där grejen med att räkna antal låtar var trist, för när jag bestämt mig för en låt jag skulle räkna antal gånger den spelades under en dag - då spelade de knappt den låten. Så tell me - vad för tankarna på annat håll? Jag behöver något att roa hjärnan med!

-

Äntligen en vecka avklarad!
Jag och Mix megapol, det är så det är, och så det kommer vara!

Mix Megapol - igen

Nu har det gått utför. Jag glor till och med runt på Mix Megapols hemsida. Jag vet inte om det är helt okej? Men just på "Äntligen morgon"-fliken finns det faktiskt en hel del smått och gott. Jag har t ex insett att Kishti Tomita inte sjunger så bra som hon borde, så som hon hånat mänskligheter i IDOL.

Imorgon ska jag räkna hur många gånger "Hold on, be strong" spelas. (Norges bidrag i eurovision). På fredag räknar jag troligtvis hur många gånger Takidas nya låt spelas - Curly Sue. Tillsammans med Jason Mraz's Im yours så är det de här låtarna som spelas mest, det är de som återkommer flest gånger/dag. Och ja, mitt jobb är rätt trist - så jag måste roa mig på något sätt!


Nu vill jag att Tobbe ska komma hem så jag kan ligga i hans famn och kolla på tv. Det vore det bästa just nu. Min rygg gör ont och är himla stel. Dock är handleden som den ska igen!

Mix Megapol

Mix Megapols morgonprogram får mig att stå ut lite lättare. Det är musik, det är prat och det lockar till skratt ibland. Sånt tycker jag om!

Igår hörde jag låten Im yours (Jason Mraz) spelas hur många gånger som helst, därför bestämde jag att jag under dagen idag, skulle räkna antalet gånger jag hörde den. Besvikelsen var ett faktum. Jag hörde den bara 2 gånger. Och jag hör den gärna fler, för jag tycker verkligen om den, det är skönt gung!

Någon snubbe fyllde 50 idag, så det bjöds på tårta. Tänk om varenda dag kunde avslutas på det viset...då skulle jag vara fet, men en aning gladare!

Jobb

Jag har i alla fall fått förlängt på jobbet, skönt att veta, trots att det är ett kasst jobb som redan efter två dagar har gjort sönder min handled. Det är bara att ta. Jag får ju pengar i alla fall.

Gummi

Imorgon kommer hela min kropp känna av träningsvärken. Kort sagt: idag har jag jobbat min första dag. Och hjälp - jag har inte stått, gått och lyft tungt så mycket och så länge på evigheter. Det handlade om att lära sig pressar och finna rätta knycken. Det handlade om att förstå vad en av vietnameserna sa när han förklarade i 190, och böt ut ett flertal av konsonanterna mot bokstaven L. Det var svårt, faktiskt!

Nästa vecka kommer vara förjävlig. Som det är nu jobbar jag 05.55 - 14.00. Då kommer jag jobba 13.50 - 23.30. Jag kommer jobba, sova, laga mat, jobba. Och Tobbe är då på arvika, så jag har ingen famn att komma hem till, det kommer kännas ensamt här hemma!

Nu: dusch.
Sen: soffa.

Tobbes famn. Så fort han bara kommer hem!

Jag luktar gummi.

Om midsommar

Midsommar hemma hos mamma och pappa hade sin charm. Det var jag, bettan, min bror och mamma & pappa. God mat, promenad, jordgubbar. Bara en allmän paus från vardagen och stan. Min katt har återfått sin röst, äntligen! På lördagen tog vi en sväng i pappas amerikanare och åkte till något matställe utanför hällefors, återigen god mat! Vi åkte genom regn, genom solsken och förbi en himla massa sjöar. Och överallt var det mängder med skog.

Imorgon börjar jag jobba, och jag är inte det minsta pepp. Skorna jag ska ha - om jag inte får arbetsskor där - har efter en 3 kilometerspromenad redan gett mig skavsår. Lovely! Jag bara längtar tills jag får pengarna.

-

Midsommar blir hemma hos mamma & pappa. Ska vara där fredag till lördag bara, så det blir inte något långt besök.

Till kvällen blir det god mat, grillad kyckling, baguetter och chips med dip. Självklart cola till det, cola med lime och is. Efterrätt = kramar och glädje över att vara varandras! Det ska bli en fin kväll.

När Tobbe kommer hem - snart - ska han få tunna ur mitt hår lite. Det är på väg att bli alldeles för tjockt nu, man har liksom inte övertaget när man försöker få det att hålla sig på ett sätt. Det är alltid håret som vinner! Och så vill jag egentligen att han ska färga det idag också. Så, vi får se vad som sker.

Nu: Scrubs.

Fotbollen

Fotbollen = Besvikelse!

Och jag som för ett tag sen var totalt anti det där med att se på fotboll på tv, eller, sport överhuvudtaget. Vad har hänt? Jag sitter i soffan, biter mig i läppen och har hjärtklappning när det närmar sig mål åt något håll. Och när motståndarlaget tar bollen/fäller någon av svenska spelarna/sverige missar mål... då ger jag ifrån mig ett litet "fan" eller "crap". Vad har hänt med mig?

Well, synd att Sverige förlorade. Usch!

Everything is illuminated

"It has shown me... that everything is illuminated in the light of the past. It is always along the side of us... On the inside, looking out. Like you said, inside out."


Vi såg på Everything is illuminated tidigare idag. Bra film, jag gillar den!!!

Ett urtrist faktainlägg

Vi invigde grillen igår, det blev verkligen hur gott som helst! Idag ska vi troligtvis grilla hamburgare. Så det känns som att sommaren kan bli fylld av grillad mat, och det är ju verkligen inte helt fel!

De tre veckorna jag skulle jobba har utökats till 4 veckor, kanske 5. Jag börjar på måndag och kommer inte veta alls var jag ska ta vägen. Men det känns skönt att ha ett par veckor extra att jobba!

Midsommar? Ser rätt tomt ut tror jag. Kanske ska ut till mamma & pappa över fredag-lördag, beroende på om Tobbe ska ut eller inte.

Nu: OC + lite godis. Den stora frågan är bara; varför köpte jag inte några fler sorter? Well, för sent.

Hur ser eran midsommar ut?

Storstadskänsla

Vi åkte till marieberg igår, chockades av storstadskänslan i den nya delen. Jag oroade mig för att ramla på det hala golvet. Och vi jämförde tyckande inne på gallerix.

Ett par skor inhandlades - äntligen. Ballerina, enkla att kliva i, inget att knyta. SÅ skönt! En elgrill inhandlades, så äntligen kan vi grilla våra revbensspjäll. Hårfärg inhandlades, så nu ska mitt hår förvandlas till en röd nyans igen, istället för den grådassiga utväxten. Dock köptes ingen hårborste, så färgningen kan inte ske än - pga att tovor måste redas ut först, annars blir det lite för smärtsamt! Jordgubbar blev det sista köpet, de såg bara SÅ goda ut, och att man dessutom fick provsmaka jordgubbar precis innanför entrén gjorde inte saken bättre. Tobbe var dne modiga, som roffade åt sig provsmaksgubbarna.

På kvällen fick vi sedan äntligen upp gardinerna.

Det handlar om skuggor under ögonen

Ute hörs ett kattslagsmål och här inne sitter jag tillsammans med min icke-existerande sömn och dricker te. Med förhoppningar om att varmt, smaksatt vatten ska trolla bort allt det där tjocka i min hals. Det där tjocka som hindrar mig från att svälja, och från att sova. I sängen ligger en sovande vacker, jag önskar att mina andetag kunde vara lika avslappnade och i djup sömn som hans är nu. Jag har hunnit med, ett flertal gånger, att med korta ben, klättra över hög sänggavel, bara för att inte komma åt hans ben via den lätta vägen. Vill låta honom sova så rofyllt och ostört det bara går. Mina ögon är svidande, jag behöver verkligen sömn. Vill slippa den mörka skuggan under ögonen, slippa det där med att aldrig riktigt vara pigg, att aldrig riktigt kunna sitta i soffan och se på tv utan att somna. Jag tänker på att skrika i kudden medan min kärlek ska få dra vaxremsor från mitt ben, jag ska ge det ett försök till. Om det inte funkar den här gången, då vet jag att jag och det där med vax aldrig var menat att kombineras. Jag tänker på det där om att äga en hårborste, eller en kam. Tovorna börjar existera i mitt hår. Och jag tänker på att ge mitt hår en friskare färg

Kattslagsmålet har tystnat nu, och temuggen är tom. Nu ska jag lägga mig intill en sovande vacker, och hoppas, hoppas på att även jag kan somna.

Se det som filmtips

Jag har sett himla mycket film det här året, och det har jag framförallt Tobbe att tacka för!

Crazy Beautiful
Before Sunrise
Before Sunset
Simpson The Movie
Surfs Up
Sweeney Todd
The Mist
The Machinist
Silent Hill
Seven
No Country For Old Men
The Shining
Instängd
Battle Royale
Frankie and Johnny
En djävulsk romans
Fröken Sverige
Walk The Line
Harsh Times
The Departed
Juno
The Pianist
Min stora kärlek
Hannibal
När lammen tystnar
Flightplan
Hannah med H
Just Like Heaven
Simon Birch
27 Dresses
What Happens In Vegas
Into The Wild


Detta är dessutom bara ett fåtal av de filmer vi sett. Finns även en bunt som är halvsedda för min del, detta på grund av att jag varit lite sömnig när vi sett dem... Men de filmerna SKA ses!

Tapetsering; klar!

I fredags kom Tobbe och Emlo hit när Tobbe var färdigtatuerad (och det blev kanonsnyggt!!!). Vi drack lite alkohol, lyssnade på nostalgi och pratade. Efter några timmar bar det iväg mot pasta, där det blev en öl, och sedan missförstånd. Och jag var trött, det var ju kvällen efter min 4timmars sömn. Och det blev en klump i halsen. Jag och Tobbe gick hem och klumpen fanns kvar. När vi kom hem bröt det ut, och Tobbe är helt enkelt världens bästa pojkvän!

Under gårdagen var vi utan internet, vet inte riktigt vad det var... Vi körde onlinepizza och kramades, och det var fint!

Idag var det dags för tapetsering av hallen. Sista rummet. Äntligen. Det blev skitsnyggt det med, trots en del komplikationer som t ex att huvudbrytaren smällde till och lämnade oss utan el. Och jag hade hjärtklappning en stund efteråt. Något som heller inte var bra var att Tobbe fick känna smärta i den nygjorda tatueringen, två gånger.

Nu är jag mest helt matt, och det här inlägget var nog det sämsta ever. Jag är jättesugen på revbensspjäll och kyssar!

Go for it!

Jag har dammsugit, diskat, gjort rent navelsmycket, tänkt på förra årets studentdag, lagt in öl i kylen, bäddat sängen lite sådär, kirrat filtarna i soffan. Nu är det som är kvar att äta något, ingen alkohol på tom mage för min del, speciellt inte med tanke på nattens sömnbrist. Dusch, klädval, sminkning. Runt sex-tiden kommer Tobbe och Emlo (och kanske Raven) häråt för lite förfest, så ska vi placera oss på Pasta en sväng sedan, får se hur länge jag orkar! Men, det ska bli trevligt!

Åter till sysslorna. Tror inte jag hinner med det där med att vila...


Och lite reklamstuff igen. Gratisbio. Man värvar människor och så får man biobiljetter, eller presentkort på olika affärer. Varför inte liksom? Och om du går in på den här länken får du dessutom 75 poäng att starta med, då är det inte långt kvar till första biobiljetten... Go for it!

En sovande vacker

Vaken sedan 03.51. I brist på sömn - pga sväljsvårigheter - har jag druckit te, det lät mig kunna svälja och andas som man ska i ca 5 minuter efter att det var tomt i muggen. Jag har kollat på Hannah med H, som är en filmatisering av Per Nilssons bok Ett annat sätt att vara ung, den var egen, den var fin, den var - jag tycker den var bra för att vara svensk! Och boken, vill jag minnas är underbar, Per Nilsson är en himla bra författare och nu är jag sugen på att läsa Hjärtans fröjd, Korpens sång, Anarkai. Och självklart The return of hjärtans fröjd.

Jag har hunnit med att plocka bort ett mörkt hårstrå intill min navel, med pincett. Och lyssnat på lugna andetag från en sovande vacker. Jag har hunnit med att ha armen under hans huvud och fått mönster av hår på min överarm. Fågelkvitter och körsbärsträd med rosa blom har hunnit existera i mina tankar. Likaså drömmar, drömmar om omöjligheter. Och om möjligheter.

En envis jakt efter ett hårstrå, mellan naken hud och lakanet i sängen, känslan av att dra bort det när jag finner det, och i mörker låta det kittla mig på näsan, för att förvissa mig om att jag verkligen fann det. Att det inte ligger kvar mellan naken hud och lakanet i sängen.

Revy & kabaret

Den gåtfulle fotografen, Greys Anatomy, mystiskt brev om revy&kabaret, täcke. + ett jävla menshumör.

Tobbe är på systemet nu, handlar inför morgondagen.
Jag ska nog ta en bit kladdkaka, eller glass med chokladsås, och lägga mig och se klart Hannah med H. Och ikväll ska jag laga currykycklinggryta, och så ska vi se på Min stora kärlek.
Kvällen ska bli fin. Och mitt humör ska trollas bort!

Jag vill slå omvärlden gul & blå

Jag biter ihop, stenhårt, för att inte känna alla de där miljontals elakartade känslorna tumla runt inom mig och skapa den där klumpen som så gärna exploderar i form av tårar. Idag är har blivit en sån dag då jag inte kan ta in allt det fina Håkan sjunger, han gör mig bara mer rastlös och frustrerad. Jag kan inte ta in Winnerbäcks fina texter. Jag står inte ut med vackert pianoplink & Regina Spektor - röst. Helst av allt vill jag bara skrika och lösgöra alla små klumpar och knutar inuti mig, till det olidliga soundet från nåt av de där banden som låter likadant. Metal, hardcore. Men det går inte, hur gärna jag än vill så står jag inte ut med oljudet och skriken där man inte ens kan urskilja ord! Jag vill dölja huvudet i kudden och slå omvärlden gul och blå.

Jag tröttnade på kladdkakan jag bakade efter bara en bit. Det enda jag vill nu är att sova. Sova, sova, sova. Så jag slipper vara vid medvetande under de närmsta timmarna.

Explosionen. Har. Skett.

Vill låta orden flöda, men ordflödet som finns i min kropp nu är lika bra att hålla instängt.

Gratisgenerationen

Gratisgenerationen är en sida där man om man värvar medlemmar bla, kan få massa gratisgrejer. T ex presentkort på IKEA, trisslotter, mobiltelefoner, playstation 2... med mera, med mera.

Bli medlem här vetja, man kan ju alltid testa liksom!


Finns även en sida som heter Gratis Godis. Hur fånigt låter inte det?
Men yes, jag har blivit medlem - fånigt, I know! Men gratis är gott, och godis är gott.
Bli medlem ni med, om ni håller med mig. Klicka här!

Piqnique

Gårdagen startade med att möta mulin och cykla upp till stan, köpa gazela, cykla till ica, köpa piknickstuff.
Det var jordgubbar, gröna plastmuggar, tom&jerry-kex, baguetter, potatissallad & creme bonjour. Det var filtar & en tennisboll.
Det var jag, mulin, beccygirl89, sandra, disa, tilly, emmy. Det var Piqnique - den lilla figuren som befann sig i tom&jerry-paketet, han döptes med potatissallad. Det var Disas härliga skratt och blickar mot dörr 25A. Det var vin + sockerdricka i gröna plastglas. Det var knägång av Rebecca & Tilly.
Det var en fin dag. En blåsig dag. Första kvällen på länge som jag tog på mig en långärmad tröja. Jag blev inte allt för långvarig i piknickmyset, pga sömnbrist och allmän seghet.Grilla

Snart ska jag iväg och möta mulin, handla lite vin, och sen grillstuff. Efter det placerar vi oss troligtvis i Tegnérlunden och inväntar mer folk.

Det är skönt att ha Tobbe hemma igen, det är så tomt utan honom!

-

Jag ska möta min fina på stationen om en timme. SOM jag har längtat efter hans famn!

Imorgon planeras det lite grillning. Engångsgrillar + fint folk.

Önskan om att bli älskad utav solen!

Innan bussen till Nora och grillningen med Charlotte avgick träffade jag mulin, hon följde mig bara till stationen och sådär. Det är skönt att promenera och snacka med dig.

Väl i Nora vankades möte med gigantisk hund och jag var livrädd en lång stund. Promenad till konsum som inte hade stort utbud på kött att grilla. Tzatsiki. Tändning av grill. Små egenhändigt gjorda drinkar. Prat, grillat. Stor vinterjacka pga att jag frös i mängd. Småprat om allt och inget och vi såg natten gå till morgon när vi satt där fram till kl 4 då vi beslutade oss för att ta med hunden till sjön och schamponera den.

Efter få timmars sömn så begav vi oss ner på stan och inhandlade potatissallad, grillad kyckling, dricka + jordgubbar, sen stack vi "hem" igen och hämtade olivoljan. Efter det begav vi oss till privatbryggan (som blir skevar och skevare för varje år, snart existerar den nog inte ens). Vi tog oss ut genom att kliva i vattnet, och så satte vi oss och åt, hur gott som helst. När ätandet var klart smorde vi in oss i olivolja, ty Charlotte sa att solen tog bättre då. Så flottiga och blanka låg vi där och ville att solen skulle älska oss. Årets första dopp följdes av att smörja in ryggen och lägga sig på mage och lyssna på lite eurovision 2008 - låtar.

Det var en skön dag. Två sköna dagar. Att ha sällskap gjorde saknaden av Tobbe lite lättare. Men nu sitter jag här hemma efter att under kvällen ha gått på bio och sett What happens in Vegas och tagit en drink på Sub City. Nu saknar jag Tobbe lite mer än vad som är hälsosamt, jag borde attackera sängen, för min kropp behöver sömn. Men jag fasar inför den ensamhet som kommer ge sig på mig så fort jag kryper ner i sängen, som känns alldeles för stor när det bara är jag som ligger i den. Men imorgon kommer han hem, äntligen! Då blir det tacos, mys, småprat om allt och ingenting långt in på nattens småtimmar - sådär som vi Alltid gjorde förut. Det kommer bli fint att krypa upp i Tobbefamnen!

Pink Floyd gör oss hela!

Onödig surhet är som det låter - onödigt. Att undanhålla saker - som t ex dumma drömmar - för sin partner är bara onödigt. Gårdagen var underbart fin, samtidigt som den var förjävlig. Kvällen var förjävlig, på riktigt. Jag är bara överlycklig nu att Pink Floyd kan göra oss hela igen. Comfortably numb på gitarr och sång, pannor lutade mot varandra. Närhet. Och det Är vi! Jag är bara ett jävla nöt!

Att sen ligga och sjunga igenom hela Pink Floyds dubbelalbum The Wall, bara sång, ingen gitarr. Med dig! Mitt i natten. Det var fint, hur fint som helst!

Jag älskar dig!!

Rebeccas student

Börjar med att säga att bilder finns här.

Dagen började med att jag och mulin möttes utanför ekershallen och så trampade vi iväg mot virginska skolan där hon skulle rusa ut. Placerade oss i skuggan en stund, hittade sedan Sandra & Disa, placerade oss med dem och torkade svett från överläppar. När vi funnit Rebecca och pratat med henne en stund trängde vi oss fram till våra cyklar och begav oss sedan upp mot staden för att se alla studenter på sina flak. Champagne och tjoanden. Vi cyklade mitt ibland dem, för att kunna hitta någonstans att ställa oss, jag var rädd att bli påkörd. När vi funnit våran plats stod vi där och kollade, skrattade och blev nostalgiska och ville göra om våran student en gång, mindes hur kul det var. Efter ett tag när vi kollat tillräckligt och vi sett Rebeccas vagn, men knappt Rebecca, då trampade vi iväg till systemet för att köpa något att dricka till våra små sallader som vi skulle äta i stadsparken.

Väl framme i stadsparken letade vi upp en skuggig yta som var perfekt för oss. Vi åt sallad, drack xider, bacardi & dylikt. Himla mysigt och fint var det. Satt och funderade på finurligheter att skriva på kortet till Rebecca. Det blev lite chokladrullar och Seth Cohen. Plötsligt kom det två somalier och slog sig ned bredvid oss bara sådär. Pratade om svår barndom och om att starta gängkrig i örebro. Det blev lite creepy stämning och vi var glada när klockan slog dags att cykla till Rebecca. Då var det studentmiddag som vankades. Det var goda pajer, frukt & jordgubbar med glass och grädde. Vin & cider. Och mycket prat och skratt. När jag och mulin skulle bege oss hemåt var det smått salongsberusade som vi låste upp våra cyklar, och hemfärden blev väldigt fnittrig!

Klicka på bilderna för att se
dem i full storlek.


            

4 månader

Fyra underbara månader med en underbar människa! Jag tror knappt det är sant, JAG liksom? Men jag är glad, jag är lycklig, och Tobbe får mig att le gång på gång. Älskar dig min fina!
En dag i solen på en filt vid tegnerlunden. Jag & mulin, vindruvor & singoalla. Läskiga barn. Världens bästa solplats. En liten glasstur hemma hos mig, och sen ut igen. Då var solplatsen upptagen av en irriterande kvinna som inte satt still på sin filt en minut, hon reste sig - rökte - gick omkring. Satt - reste sig - famlade med mobil. Osv, osv. Sen kom Jenny med glass. Och det var prat och trevligt. Efter några timmar kom Tobbe förbi och vi vandrade sedan in på Lövstahallen för att köpa allt till käket!

Bra dag. Och jag gillar läget! Min rygg är rosa/röd med charmiga märken efter snörningen på bikinin. Och nacken är vit - hur jag nu lyckades med det, inte allt för vackert! Men jag är nöjd, hoppas det rosa/röda övergår till brunt!

En anledning

Jag vaknade tidigt pga en idiotisk hunger som liksom gnager i hela mig. Skåpen är inte så välfyllda som de borde vara, men jag ska leta reda på mackor eller nåt. Eller gå iväg och köpa yoghurt så jag kan äta flingor.

Ska ut i solen med mulin vid halv 1. Nu SKA jag få färg, jag blir lite bitter annars, faktiskt. Solskyddsfaktorn joinar, likaså en flaska med vatten. Om hundralapparna hade funnits i överflöd hade även en gigantisk skål med jordgubbar fått existera intill oss, dock är jag rädd att den som det ser ut nu får utebli.Anledningen till att jag avskyr arbetsförmedlingen, som jag nämnde igår, är att de ljuger.
När jag var där och skrev in mig frågade jag en man om jag kunde söka Alfa-kassa, eller om åldersgränsen var 20 för att kunna få det. Svaret jag fick var "Det enda som krävs är att du ska ha jobbat i 6 månader, det spelar ingen roll om du är 20 eller inte."  Fine tänkte jag, tyckte dock det lät lite hört, för det jag tidigare fått höra var att det var åldersgräns på 20. Men jag blev happy child av det han sa och tog jublande emot ansökningspapprena. Ringde till underbara VM media och fick arbetsgivarintyg och ptja, någon vecka senare skickade jag glatt iväg min ansökan. Igår fick jag deras beslut om avslag.
Motivering: Då du inte fyllt 20 år kan du inte beviljas arbetslöshetsersättning.
Jag blev sur, jag blev ledsen och irriterad! Så, that's it!

Jordgubbar + Ramlösa

Bra, bra, bra! Dagen har varit jätteskön, och jag & mulin hittade en fin studentpresent är inhandlad till Rebecca! När det var fixat gick vi mot Ekershallen och köpte jordgubbar och satt sedan i ett skuggbeklätt område av parken. Fint, och det var jätteskönt att träffa mulin igen, det var längesen - tyvärr!

Imorgon ska vi ses en sväng igen, för att sola. Då ska vi vara som de modiga människorna som fläker ut sig i bikini and stuff. Jag kör dock badshorts, för jag hatar kombinationen Mig + bikinitrosor.         (På grund av något fuffens som min mobil hade för sig, försvann bilden på mulin som togs, vilket jag blev lite bitter över. Men hon var i alla fall söt som vanligt, och hade vit-grön-randiga leggings + en grön tunika/klänning. + sitt blonda hår med volym!)

-

Nu är det dags att pysa upp mot stan för att träffa mulin, det var himla längesen, så det ska bli fint!

För övrigt så avskyr jag arbetsförmedlingen och allt skit däromkring.

Hoppas ni har en bra dag!

RSS 2.0