Ett hål som aldrig riktigt täcks igen

Ibland när man är här hos föräldrarna i skogen, så önskar man att man kunde spela in allt. Spela in dofterna, spela in fågelkvittret, spela in gräset mellan tårna, spela in det allmäna existerandet. För jag gillar att vara här, när det inte längre är som ett dagligt måste. Jag tycker om att sitta och småprata med mamma & pappa, att hjälpa mamma i köket. Jag tycker om att spela spel med mamma. Jag tycker om att kapa grässtrån mellan tårna och att dela filt med Måns när jag solar. Jag tycker om att försöka borsta bort så mycket smuts som möjligt från Måns när jag ser att han är påväg in. Jag tycker om att fåglarna låter så mycket mer, och så mycket gladare än de gör inne i stan. Jag tycker om mitt barndomshem - om det är så man ska kalla det. Och när det inte längre är i mina föräldrars ägo kommer det vara ett hål i mig som aldrig riktigt täcks igen - men det vill jag inte tänka på nu.

Något jag tycker en aning mindre om är att det är 3 km till bussen som går mot örebro och lindesberg. Jag tycker inte om att det finns älgar i skogen (jag tycker inte om älgar i någon skog!). Jag är inte jättelycklig över att bredbandet låter en sida ta evigheter att laddas. Och jag är lite småledsen för att Måns har tappat rösten, och det är inte säkert att den dyker upp igen... Han är gammal, jag fick honom när jag var 7, så han är 12 nu, snart 13. När han inte finns mer, min Måns - då kommer det vara ett hål i mig, som aldrig riktigt täcks igen.Ikväll åt jag grillad mat för första gången i år, hur gott som helst. Och nu, snart, blir det film och mys med mamma och chips + tankar på Tobbe och på vad jag ska göra med mitt liv.

Ett till beväpnat rån (?)

Inatt drömde jag att lövstahallen blev rånad igen, dock utspelade det sig på ekershallen. Konstigt var det. Det var en liten kille framför mig i kassan som skulle köpa nåt helt vanligt, och när hon slagit in det han skulle köpa, så sa han att han ville ha sprit också. Kvinnan i kassan ber då självklart om leg, och han lägger upp ett pass. Men han lägger upp sin lillasysters pass, så det blir ju helt vrickat, vilket kvinnan i kassan också påpekar. Då letar killen plötsligt upp en pistol ur fickan, och jag rycker till och ser mot kvinnan i kassan. Hon kollar på mig och säger att det inte är någon idé att oroa sig, man måste upptäcka om pistolen är en leksak eller ett äkta vapen innan oron får träda fram. Nåväl, jag står där på helspänn medan han stoppar in pistolen i hennes mun, sakta ryggar jag tillbaka, och plötsligt är det kalabalik och alla springer omkring. Jag hittade Tobbe och vi sprang mot utgången - PANG - ett skott hörs. Vad hände? Dog hon? Vi rusar vidare mot utgången/ingången och liksom kastar oss över de där små "svänggrejerna" och sen är vi äntligen ute ur affären. När vi senare kom in igen möttes vi av en skylt där det stod "Ursäkta, det var något pucko som försökte sig på ett rån, men det misslyckades!"

Väldigt creepy dröm, verkligen.Nu ska jag göra mig iordning och sen gå över till Bettan för att åka iväg mot skogen. Men tydligen en liten sväng till linde först. Jag vet någon jag kommer sakna, någon som just nu ligger och sover och är så himla söt.

Mina färgpigment ska få skrika högt

Ikväll vankas tv-tittande, chips & allmänt hemmamys, och imorgon bär det iväg emot skogen och päronen. Det är tänkt att jag ska ligga på en sol och få mina färgpigment att skrika högt, för nu jävlar ska jag få färg! Ligga på en filt, dricka iskallt vatten, läsa en bra bok. Gosa med min boll (katt), Måns! Sist jag var där hade han ingen röst och jag tyckte synd om honom, jag hoppas det är bättre nu!

Hur ser eran helg ut?

Ur Kärlekens historia

"Det var en gång en pojke som älskade en flicka och hennes skratt var en fråga som han ville ägna hela livet åt att besvara."

               
Citat ur boken Kärlekens historia
                Skriven av Nicole Krauss

Jag tycker att den där meningen är så genialisk och vacker, jag kan inte annat än älska den. Nu hoppas jag bara att hela boken är bra!

Kirk Franklin till Örebro

Igår kväll var jag på Lindeskolans esteters sista konsert. Det var väldigt kul att se hur mycket bättre de har hunnit bli på ett år, en lyckad konsert, med bra låtar.
Kul var det också att träffa folk. Jag åkte dit med Elina & Sara, där träffade vi på Anna + karl, Agnes, Hanna och Mia. Även gamla lärare fanns där, Staffan, Patrick, Andrea, Uffe. Det var himla kul att träffa framförallt Patrick, just för att man inte träffat honom en enda gång sen studenten, jag har saknat honom. Han var bra, och nu var han roligare än vanligt, just för att han var mer mänsklig och inte hade några krav på oss. Vi stod och pratade med honom ett tag, fick veta att Kirk Franklin kommer till Sverige för en enda konsert, i år. Och han väljer att komma till Örebro! Vore häftigt att se, så får se hur läget står till med biljetter sen när jag väl har pengar!

Nu sitter jag och har pluggat lite. Druckit smoothie. Och jag känner att det bara blir ett sånt där inlägg som är uppstaplat och inte skrivet snyggt för fem öre. Men, whatever!


Grattis till Elin som fyller systemåldern idag!

Beväpnat rån

Mulin, du har så rätt så. Vi bor i ett riskfyllt område.

http://www.na.se/artikel.asp?intId=1337900&wpa=unga-och-bevapnade-ranare-jagas-kring-baronbackarna


Artikeln börjar med de här raderna:
-   Det var ett regelrätt rån där en
av gärningsmännen satte en stor
jaktkniv mot halsen på kassörskan
och tvingade henne att öppna
kassaskåpet, säger vakthavande
befäl på Örebropolisen.
Värt att nämnas är att den här butiken som det talas om i artikeln är "min" lilla butik,
ca 2 minuter hemifrån mig. Det känns så tryggt när man hör talas om att det varit rån
där. Och att en "stor jaktkniv" användes... Vad händer med ungdomarna egentligen?

Duktigheter

Hej och hå, känner mig seriös gånger 1000. Har suttit och kopierat arbetsgivarintyg så att jag kan skicka originalen till Alfa-kassan. Och slutbetygen är kopierade också. Och ett litet brev om varför jag slutade på VM-media är skrivet. Jag känner mig duktig!
Maten jag lagade - kycklinggryta & pasta, blev god! Och jag och Tobbe har dessutom tagit en promenix. Jag gillart! Det känns bra att vara lite duktig.

Nu ska jag äta morötter i nåt dipaktigt. Jag är nyttig den här veckan, och nästa.

Grannen spelar samma låt om och om igen, men det är i alla fall en någorlunda bra låt. Patrick Wolf  -  The Magic Position.

Hemsk natt

Garanterat den värsta natten på evigheter! Vet inte vad jag ska säga, vad jag inte ska säga. Men för första gången på säkert 7 år (om man bortser från under alkohol intag!) har jag spytt, och jag hatar verkligen att vara placerad vid toalettstolen. Somnade inte förrän någon gång efter 03.30. Vaknade ungefär 07.00.

Nu vill jag bara att Tobbe ska komma hem...


Simon Birch, igen

Igår kväll såg vi på Simon Birch som jag nämnde här. Jag tyckte om den lika mycket som sist jag såg den, och jag grät i kudden i slutet. Mycket värd film, verkligen!


Besvikelse!!

Samma sak hände igen! Förra året hamnade The Ark på en usel placering, vi kunde inte riktigt räkna med våra grannländer. I år hamnade Charlotte på en usel placering, vi kunde inte räkna med våra grannländer. Vi fick en 12-poängare - av Malta! Annars var Danmark det nordiska land som gav oss högst poäng - 8. Vi fick 47 poäng sammanlagt, mot Rysslands 272 poäng! Jag är besviken, faktiskt! För jag trodde att vi i alla fall skulle hamna på topp 10! Men nåväl, Rysslands låt växte och jag tyckte mer och mer om den, så den var värd att vinna. Ovanligt bra låtar i år faktiskt (eller så har jag helt enkelt lyssnat in mig mer i år än tidigare år!), fanns dock några låtar som jag inte riktigt förstår vad de gjorde där. Men så kommer det väl alltid vara.
Får hoppas att år 2009 blir ett bättre år för Sverige i Eurovision. Kanske ska vi sluta försöka vara så mycket schlager, för uppenbarligen så håller det inte, troligtvis är det bara Carola som kan ta Sverige till placering i toppen med en schlagerlåt som bidrag - andra misslyckas med det..
Men som sagt - jag gillade Rysslands låt. Grattis!

Vad tyckte ni om resultatet?

Eurovision!

Anna kom hit igår runt 5 tiden. Vi började våran kväll på Ekershallen där vi inhandlade diverse gott. Grillad kyckling, creme bonjour, baguette, jordgubbar... Sen begav vi oss hemåt och började tugga nästan på en gång - hade inte ätit på flertalet timmar, så att beskriva HUR gott det var är nästan en omöjlighet. Gott vin, mysigt prat, vattenpiprökande med filtar på balkongen, jordgubbar med grädde, och sen en mätthet som tog över kroppen totalt. Det var en fin kväll, och en sån kväll som man liksom borde ha oftare. Jag spånade upp en idé om en kväll med oss gamlingar som umgicks, om ni läser kan ni gärna hojta till om ni är på! Sara, Elina, Agnes, Marielle + Anna & jag.

Idag åkte jag ut till marieberg med mamma och moster bettan. Åt en bakpotatis med currykyckling-klegg på Café garden, jag var så hungrig att jag inte visste om jag var mätt eller hungrig när jag var klar, men gott var det! Letade efter present åt Charlotte (väldigt mycket i efterskott) på marieberg, och hittade! Ska troligtvis träffa henne imorgon och överlämna den.

Kvällen bjuder på Pizza, Eurovision, läsk, onyttigheter & Tobbe. Det blir en bra kväll, som skiljer sig väldigt mycket till förra årets Eurovision då jag befann mig i Österrike och undvek en relativt gratis vinprovning för att kunna se Eurovision. Läs mer på min bilddagbok vetja!
Nu hejar jag stenhårt på våran kära, men inte allt för fagra Charlotte, för jag vill inte att vi ska behöva kvala in nästa år också. Men hon kirrar väl biffen? Relativt högt lär vi hamna! Och jag stör mig på de länder som gör underliga utlåtanden - det sätter bara deras lands bidrag på hal is! Puckon!

Hur ser eran kväll ut? Eurovision?

Simon Birch - ett litet mirakel

Jag är överlycklig. Äntligen har jag hittat, och lyckats ladda hem filmen. Filmen som jag hoppade in i och såg efter hälften, på Tv4 film för 2 år sen. Filmen som fick mig att gråta floder och som fick mig att bli förälskad i en barnroll. Simon Birch - ett litet mirakel. En film som är magisk, som var magisk då. Och som jag hoppas är lika magisk denna gång!

Snart kommer Tobbe hem igen, det är underligt hur man kan sakna en person så mycket, trots att man bara varit ifrån varandra ca 2½ timme.
Och om ytterligare en stund kommer Anna. Då blir det vin. Och så ska väl något gott handlas kan jag tänka mig.

Äntligen soffa

Jag och Tobbe gick till soffspecialisten igår, för vi ville ha en soffa, och tydligen reade de ut typ massor av sortimentet. Vi begav oss dit, fann ingenting utom en ful soffa som var brun och hade världens högsta rygg. Och de som hade "butiken" var verkligen inte några specialister.
Vi bestämde oss för att ta en biltur, ut mot Jysk & IKEA. Inget intressant på Jysk. Massa intressanta soffor på Europamöbler (men ack så dyra!!!). Och till slut IKEA, där fann vi en soffa, som jag tyckte var aningen för dyr, men Tobbe övertalade mig och vips var en soffa inköpt. En grå soffa med schäslong, som passade alldeles utmärkt till våran vita tapet.

Innan soffan var ihopsatt begav jag mig upp på stan för att träffa Anna. Vi köpte mjukglass på Lucullus och fick mer glass i den lilla bägaren än vad som egentligen var möjligt. Sen satt vi på Waynes coffe och drack varsin smoothie.
När det var dags att ta sig hem stötte jag på mulin, och vi tog sällskap. Måste ses snart igen!!!

Glädjande var att kunna sitta i en ny soffa igår, och se på semifinalen till eurovision och se att Sverige kom vidare till finalen imorgon! Det blev ett glädjerop från både mig och Tobbe!Idag har inte mycket mer än filmtittande hunnits med. Chicken Little och The Mist. Jag halvsov den sista kvarten av The Mist - jag är kass, och måste se den lilla kvarten, för filmen var bra!
Nu ska jag vila lite, och sen städa lite quick + diska. För ikväll kommer Anna med vinflaskorna, det blir fint!

Drömmen om miljonen

Jag ogillar det där med att ha dåliga dagar. Den dåliga dagen igår bestod av att jag aldrig riktigt kommer ifatt tröttheten, samt att min kropp tycks ha kul åt sina spökerier. Det är infektion efter infektion, huvudvärk, stunder då jag fryser inombords. Jag tycker bara det är så himla jobbigt, jag vill hinna ifatt mig själv någon gång.

Well, idag ska jag träffa anna. Vi har pratat om att äta mjukglass för att skyna på sommaren. Jag är nästan lite lockad av att sitta inne på Supreme eller Bara Vara. Det dumma är att allt är så dyrt överallt. Ska i alla fall bli fint att träffa henne, det händer inte så ofta.

I natt drömde jag den där drömmen om miljonen. Att jag hade vunnit en miljon. Och det kändes så äkta, så jag var så glad när jag vaknade upp en stund mitt i natten. Jag var glad tills jag insåg att jag inte alls vunnit...

Ikväll är det semifinal inför eurovision songcontest. Sveriges låt är med ikväll, jag tycker inte den är bra, men jag hoppas verkligen att den tar sig igenom semifinalen, det vore en aning pinsamt att inte vara med i eurovision på något sätt. Jag tycker det är jobbigt att vi måste kvala, speciellt med tanke på att förra årets låt (the ark) var så himla bra som den var!
Charlotte Perrelli har nog rätt bra chans att komma högt upp, om hon går vidare ikväll. Hon har vunnit en gång tidigare, vilket gör att folk känner igen henne, hon är dessutom lite utav en sexsymbol ute i Europa. Jag tror som sagt att hon kan komma högt upp, det skulle vara himla kul om hon vann, för tänk vad roligt det skulle vara att se eurovision LIVE!!!! I Sverige. Inte något jag skulle tacka nej till!

Hur tror ni det går för Perrelli ikväll?
Och hur tror ni det går för henne på lördag, om hon kommer vidare ikväll?

Tack mamma! (och Prag)

Det är en aning skrämmande när det första man ser när man låser upp dörren och går ut, är en kille som ligger i trappen precis till höger om mig. Och tycks sova, eller i alla fall något liknande. Jag var tvungen att ringa Tobbe (som jag inte ens en minut tidigare) hade gett en hejdå-puss, och säga att det låg någon i trappen. Han kilade upp till kikhålet och blev förvånad även han.

Arbetsförmedlingen gick okej. Tråkigt möte. Tråkigt folk. Jag fick "uppgifter" att göra. Och jag vill inte aktivt söka jobb, jag vill få ett bara sådär, där jag trivs och får bra lön. Osv, osv... Jag ska skicka in papper till alfakassan - and I love it, hoppas jag får slantar därifrån!

Ringde Gunbritt idag, tänkte höra om det var någon mer kör nu under våren, det var det icke. Men hojhojhoj, hon vill ha med mig till Prag i mars!!!! Stor körtävling eller vad det nu var, och det lät så roligt! Jag blev verkligen sugen! Och så var hon villig att trimma min röst lite innan. Lovely! Jag behöver verkligen det!

Pratade även en sväng med min mamma. And I love her!  Jag var skyldig henne en bunt tusenlappar, säkert 5 st om jag minns rätt. Men hon har bestämt sig för att vi ska skippa dem, jag behöver inte betala tillbaka dem. Och det går inte att beskriva hur lättad jag blev, tack i mängder mamma!

Vad som händer idag

Duschstrålen ska få dränka huvudvärk och jag ska tänka i Miss Li mönster. Det ska sjungas om kärlek som gör så att jag inte behöver bli hög på piller. Visserligen har jag aldrig blivit hög på piller, ens utan kärlek. Men det låter så fritt och fint och bra när hon sjunger det. Och jag har det precis så fritt och fint och bra. Så vad skulle jag med piller till? Jag ska stilla min hunger med hembakt bröd och ost. Saft. Smörgåsrån. Och ögna igenom arbetsförmedlingpapprena eftersom jag ska dit kl 10.15 idag. Jag är alltid så rädd när jag ska på nåt möte av något slag, rädd för att komma till fel plats liksom, rädd att irras bort. Men, det går nog bra.

Resten av dagen består av att komma på mat. Laga mat. Leka med bilder i photoshop. Lyssna på musik.
Hur ser eran dag ut?

Per Hagman - Skugglegender

Jag har börjat läsa noveller av Per Hagman, ur en bok (Skugglegender) som jag lånat av mulin.


Några rader jag på något vänster fastnade för, var de första raderna i novellen "Syster".
Mindre än en timme kvar och hon tänker än en gång på
hur det finns bilder minnen scener som aldrig bleknar,
aldrig förlorar ett uns av skärpa eller tynd, hur många
gånger man än i den förhoppningen spelar upp dem för
sig själv. Som en grammofonskiva inuti huvudet som
aldrig slits ut, hur många varv och hur tungt man än
låter nålen gå genom spåren.
Jag älskade de raderna. Jag vet inte varför, men jag tror att de där uteblivna punkterna spelar lite roll. "bilder minnen scener". När det är lite eget, och när saker - som enligt regler ska finnas - saknas. Det ger texten lite extra liv, det talar om att författaren vågar trotsa "regler". Sånt gillar jag!

Och jag är sugen på att skriva nu. Sugen på att skriva och sväva ut och ge ut roman efter roman. Om det bara fanns tillräckligt med fantasi och inspiration. Jag letar efter den.Lite inspiration till att experimentera i photoshop har jag dock haft idag. Resultatet kan ni kika på här nedan. Blir jätteglad för åsikter och sådär.
Bilden är tagen för ett år sen inför studentbalen. Den skickliga fotografen är min kusin Eveline, jag är henne väldigt tacksam för att hon tog så många fina bilder!
Redigeringen, är då gjord av mig.Arbetsförmedlingen

Jag var på arbetsförmedlingen igår. Insåg att jag ännu inte lärt mig tycka om långa väntetider. Det var fullt med folk, framförallt äldre. Och så jag. Till slut fick jag snacka med någon snubbe, och vips så var jag inskriven, och nu ska jag på nåt möte imorgon kl 10.15. Jag ser inte fram emot det. Dock fick jag en positiv överraskning som sa att jag KAN söka Alfa-kassa. Så om det bara beviljas så kanske jag kan klara mig utan VM media. I så fall är lyckan gjord!
Jag ska fylla i massa papper som jag ska ha med imorgon, jobbsökningar och vad jag vill snacka med min kontaktperson om. Herre! Jag är inte van vid sånt här!

Amerikanska pannkakor

Jag ska inte klaga på sömnbrist nu, för de två senaste nätterna har jag sovit som en prinsessa, och det har varit riktigt skönt. Dock har jag fortfarande inte kommit ifatt tröttheten riktigt än, men det är nära nu. Det känner jag. I går lagade jag amerikanska pannkakor som blev jättegoda, vi åt dem med sylt och grädde. Lovely! (Såna ska göras igen, inte bara en gång.) På kvällen slumrade jag in när Tobbe låg och kikade på South Park, och när han väl hade somnat ett tag senare - då börjar jag plötsligt dra med mina händer längs hans armar. Jag söker med händerna under hans kropp, och ställer frågan: Har du sett sylten???  Skrämde slag på stackarn som inte fattade någonting. Och inte heller jag fattade någonting när han sa vad jag gjorde. Hur kan man bli så borta? Det där med sömn är spännande helt enkelt!

Falska förhoppningar

Hopkurad på stolen, skapar vägar mellan tår. Lyssnar på gitarrspel och sång och njuter av det som är skapat för mig, med en tanke på mig. Löken jag rev svider i mina ögon och inte ens sval balkongluft renar dem på riktigt, det är bara fråga om falska förhoppningar och rent önsketänkande. Snörvlar utan tårar, för lök skapar inte tårar för mig, lök skapar bara rödsprängda ögon, sveda och snörvlanden. En person som inte var involverad i själva helheten med riven lök skulle fråga hur det var fatt, jag skulle inte riktigt fatta, snarare skulle jag skratta bort det. Lägenhetens manliga part står vid spisen, jag agerar bara en extra hand. Räcker fram creme fraiche, passerade tomater, ord, smakprovar. Skor i en enda röra i hallen, under jackorna, under hatthyllan, under taket, under hela helheten som kan kallas hus.

Jag får de vackraste av ord, sagda till mig. Ofta. I natt, förra veckan, för en månad sen. Jag kommer få de vackraste av ord, sagda till mig nästa vecka, nästa månad, om ett år, om 10. Det är menat att vi ska dela det här med tvåsamhet, tillsammans ska vi ta oss till världens ände om så krävs. Vi ska ta oss genom eldar och vatten. Vi ska värna om varandra, finnas tillgängliga. Famnar ska vara öppna. Det handlar om att ge och ta, om att vara delaktig och ärlig. Det handlar om det. Det handlar om torra skämt om att tv.n skulle ta upp för mycket plats på köksbordet. Och det handlar om små ord som ingen annan än vi förstår. Det handlar om personlighet och egenskaper. Det handlar om oss!

Det handlar om att inte riktigt göra några avgränsningar. Om att inte sätta punkt i onödan, utan bara sätta punkt där en evighetslång mening förflyttar sig till en annan plats, till ett annat av alla världens rum. Utropstecknet sätts först när det är the end. Och det som är mellan dig och mig, ska inte ha något the end. Vi nöjer oss med punkter.

Bildbevis

Det här är före - efter bild för tapetseringen i köket. Färgerna stämmer väl inte överens med verkligheten riktigt. Men näst intill. Jag är säker på att jag och Tobbe kommer stormtrivas i våran nytapetserade lägenhet. Och kärleken blir bara starkare och starkare för varje dag. Jag älskar dig!


Om gårdagen

Igår eftermiddag åkte jag hem till Rosita med mina muffins i en burk. Hela vägen dit (de 15 minuter jag färdades) kände jag att det låg ögonbajs som en strimma tvärs över ögat. Jag blötte fingret och gröpade efter ögonbajset, men jag fann det liksom inte. Fruktansvärt irriterande. För jag gick där och såg helt suddigt på vänster öga. Efter ett tag när jag besökte Rositas spegel en andra gång, DÅ hittade jag det. Det var SÅ skönt att bli av med det.

Vi åt muffins i mängder, och en chokladkaka med lime i. Drack saft. Satt och pratade. Och det var fint. Jag har saknat Nilo och Rosita, det har dröjt för länge sen vi sågs sist. Ser fram emot nästa gång!

När jag kom hem åt jag och Tobbe god mat. Ugnsstekt potatis & lövbiff. Tzatziki och vitlökssmör fanns som tillbehör. Och så halvkikade vi på Talang, och bara pratade. Vi började sedan se på PS I love you, men trött som jag var så somnade jag - uselt av mig. Så jag ska försöka se den en annan dag, eller nu ikväll!

En sån där lista...

För fem år sedan...
...Var jag 14 år och gick i 9an på Karlsängskolan i Nora. Jag hade mitt första "riktiga" förhållande som inte var så himla riktigt nu när man tänker efter. Viskandet i korridorerna pågick och jag var mest skamsen och rädd, med svansen mellan benen.

För tre år sedan...
...gick jag i 1an på gymnasiet. Kände jag mig liten när jag gick med matbrickan genom matsalen. Jag letade efter min egen stil, och var allt annat än mig själv. Alternativ sminkning så det skrek om det och svart var den enda färgen i min garderob.

För ett år sedan...
...närmade sig studenten och det var balklänningar, ett underbart Österrike & Budapest, kör, skratt och härliga soldagar. Ny bekantskap i form av  Emelie som är en underbar vän.

För tre månader sedan...
...(ca) blev jag och Tobbis en tvåsamhet, och livet vände till glädje och magpirr.

Igår...
...Handlade jag och Tobbis på Willys, jag torkade golvet, lagade god köttgryta.

Imorgon...
...är det tapetsering i köket som står på schemat. Kvällen är jag öppen för förslag, eller så är jag hemma och spelar Sims och dricker vatten och lime.

Om ett år...
...Vet jag förhoppningsvis vad jag vill göra av mitt liv och mig själv. Jag är fortfarande tillsammans med Tobbe, och vi börjar kolla efter en tvåa, om vi inte redan hunnit med det!


Jag blev utmanad av mulin, och jag utmanar alla som läser min blogg!

De tre M:en. Melon, matbröd, muffins

Jag köpte melon igår, och åh så gott det var. Som jag lä'ngtat efter vattenmelon...

Idag är jag huslig och duktig. Gick upp kl 07 för att tvätta mina gardiner, se om de krymper något och sådär. Och medan  gardinerna tvättas så har jag styrt deg till bröd, som står och jäser just nu, har snart jäst klart - sen ska jag klämma ut luftbubblor ur degen för att sedan låta den jäsa igen. Heja, heja...
Och jag har dessutom kirrat muffins som snart ska puttas in i ugnen. Muffinsarna är till min, Nilos & Rositas lilla fika idag. En fika som jag sett fram emot länge, för de är saknade. Ska hem till Rosita och frossa, prata och dricka saft.

Kvällen ska spenderas tillsammans med Tobbe. Vi hade egentligen tänkt ta en mysdag imorgon, med alkohol och sådär. Men det är så lätt att dubbelbok sker, så vi får ta den grejen längre fram. (Så är det någon som vill ses på lördag kväll är jag på!?!?) Istället kör vi med god mat idag, film & mys. Det blir fint!

Dagen i få ord

Dagen har bestått av uppvaknande, handlande på Willys, en tur hem till Tobbes föräldrar för att låna en form, Tobbe ska nämligen göra en väldigt, väldigt god lasagne i helgen! När vi kom hem vräkte vi i oss hamburgare och kollade på en film från då Tobbe var liten, hur sött som helst! Efter det har vi städat, torkat golvet, och satt fast sladdar längs väggen. Bra grej, att jag har en händig pojkvän! Nu sitter jag och funderar på om jag ska gå ända till ekershallen och köpa melon och hårspray - men jag vet inte.

Idag blev det ett såntdär, relativt fattigt inlägg. Men bättre kommer, promise!

Ett bevis på nyfikenhet -

 - jag är väldigt nyfiken på att veta vilka som läser min blogg.

Framförallt är jag nyfiken på er som läser men inte lämnar några spår efter er, jag vill ju hitta er, och läsa era bloggar också. Så skriv en rad, allt jag kräver är namn och bloggadress.

Jag bockar och bugar!
Jag ser fram emot elins video som hon lovat ska dyka upp under kvällen. Och jag sitter fortfarande och funderar på om jag ska baka något...

Tips: Bloggkoll

Ey, jag tänkte passa på att tipsa alla er bloggmänniskor att ni ska bli medlem på bloggkoll. Det är en sida där man kan prenumerera på sina favoritbloggar, och det är riktigt enkelt att hålla koll på vilka av blogginläggen man läst. Varje gång en bloggare man prenumererar på har uppdaterat så syns det där på sidan. Hur smidigt som helst. Jag skulle bli överlycklig om jag kunde prenumerera på en bunt av ER! Och jag blir fylld av glädje om ni skulle vilja prenumerera på min blogg. Verkligen!

Låt mig veta när ni finns där!
(Plusikonerna nedan är klickbara, som länk till bloggkolls hemsida!)Vad går bloggandet egentligen ut på?

Vad går bloggande egentligen ut på?

Jag bloggar för att jag tycker det är skönt att skriva av sig lite. Skriva om vad som händer och om vad som inte händer. Skriva om att jag har fruktansvärt tråkigt, eller bara skriva att solen är underbar.
Jag har även fastnat i det där med att läsa bloggar. Läsa om andra människors vardag. Läsa vänners bloggar, slänga iväg en kommentar om det känns värt - klicka sig vidare via kommentarer hos övriga bloggare, för att se om man hittar någon mer blogg som verkar smakrik och intressant.

Det känns som att det är vad det går ut på för mig.
Skriva av sig.
Läsa, och hitta nya läsvänliga bloggar. Klicka runt i andra bloggares kommentarlänkar.

Är det fel?

I valet och kvalet

Baka bröd? Baka kladdkaka? Baka muffins?
Orkar jag kila iväg på 2 minuterspromenaden till affären för att köpa jäst? Jag är fruktansvärt sugen på jordgubbar också. Men penganivån är låg nu, och det är bara den 14e. Vad gör jag med pengarna? Ingenting, ändå försvinner dem. Jag måste kirra jobb, NU!

Senare är det dags att dammsuga och torka golvet. Tror inte människan som bodde här torkade golvet, tror knappt han städade alls. Dessutom hade han dålig hållning och en ful keps!

Nå, vad ska bakas?

Bildbevis & glädjejubel

Tapeter. Nya. På våra väggar. Det är jubel och borde firas med bubbel! (men det tar vi till helgen) Istället blev det jordgubbar med socker och mjölk - årets första, och helt underbart.

Spindeln är tillfångatagen och nerspolad i min toalett, Tobbe var den duktiga! Och jag blev lättad av era kommentarer, att fler hade samma rädsla. Jag är livrädd! Men nu är den spindeln ute ur leken, och jag hoppas innerligt att det inte finns fler av dem. Såg en liknande nere vid mitt förråd idag, jag blir seriöst nervös av dem, man vet aldrig var de befinner sig liksom.

Natten spenderas i ett rum med nya tapeter, i en säng med nya lakan. Och detta tillsammans med Tobbenärhet - jag nöjer mig bara med det bästa!Här är en bild på våran vägg. Tapeten till höger är
tapeten som existerade i hela rummet innan
vi satte igång.
Och den till vänster är den som nu täcker alla
väggarna i rummet. Och det är helt enkelt helt underbart!
Och här, en bild på jordgubbarna - för att göra er sugna,
liksom!
Spindelkonsistens och sömnlösa nätter

Sömnlösa nätter ger sig inte bara sådär. Jag vaknade i natt, tror det var runt 03 någon gång. Oavsett tid, så bestämde jag mig i alla fall för ett bad. Gick upp, gick in i badrummet. Kollade mot handfatets fot, och vad ser jag där? En spindel!!! Jag är livrädd för spindlar. Denna spindel hade kraftig rund kropp, halvlånga håriga ben, och jag tog en evighetslång pappersbit och vek ihop den för att liksom inte känns spindelkonsistensen alls mot mina fingrar. Men spindlar är ju så snabba!!! Jag hann inte få fatt i det aset, han sprang iväg och gömde sig under badkaret, och jag hatar honom ännu! När jag låg i badet var jag dessutom rädd att aset skulle finna en väg upp för badkarets sida, så att den kunde spana på mig från kanten. Och den värsta rädslan, var ifall spindeln skulle hoppa i därifrån kanten, joina mig i badet. Jag skulle dött. Jag som nästintill skrek till när jag inte fick tag i spindeln i mitt tjusigt ihopvikta papper.


Nu är jag hungrig och funderar på frukost.
Idag ska tapeter sättas upp i prio-ett rummet. Det ska bli spännande, och det kommer bli så himla fint!

Jag samlar stenar i fickan

Jag samlar stenar i fickan

En liten pojke med för stora skor säger, jag skall nog lyckas.
Jag samlade tårar i en burk av nostalgi. De tog slut sen. För jag orkade liksom inte med dem mer!Idag ska det slipas på tapeter och sådär, för imorgon ska det tapetseras om!!

Glassproblematik & blandband

Så dök det där med glass upp i mitt huvud. Hur har glasstillverkarna tänkt egentligen? De tillfredsställer mig gånger tusen. De tillfredsställer mig så oerhört väl att jag inte ens kommer hinna/ha råd att smaka alla smaker jag vill smaka. Det är framförallt Diplom-is som lär ha suttit och tänkt noga, noga, ett flertal timmar. Hur ska vi tillfredsställa den där Johanna?! Jag börjar att nämna After-eight glassen, glassen som jag upptäckte min sista sommar på Mogetorps Wärdshus - underbart god. Bara att den finns är ju heaven. Sen kommer jag till resten. Vad sägs om Geishaglass? Kit-katglass? Dumlestrut? Snickers - och marsglass? Jag är lite kluven. Plus att de där självklara glassarna finns. Twister, Piggelin, Sandwich, Daimstrut, Päronsplitt... Listan kan göras oändlig! Och jag kommer bli galen i sommar. För jag kommer vilja ha alla smaker, vilja testa alla dem jag inte smakat. Jag kommer dessutom vilja ha mjukglass, kulglass, Nora-glass, Örebro-glass. Hur ska jag gå till väga för att ha råd med alla glassar jag vill ha?


Vad tycker Ni om för glassar?

Kvällen igår löste sig. Rebecca och Sandra hörde av sig från en kulle i stadsparken. De bad mig komma dit och vi satt där och pratade, lyssnade på fina blandband, åkte linbana och bara var. Det var en fin kväll, och jag blev jättejätteglad att de hörde av sig!

Jag blev sugen på att göra ett blandband. Eller att FÅ ett blandband / blandskiva. Det är fint att få. De som skulle få befinna sig på mitt blandband / blandskiva är Regina Spektor, Maia Hirasawa, Håkan, Belle and Sebastian, Kate Nash, Bright Eyes, Imogen Heap, Miss Li, Nancy Sinatra, Radiohead, Muse, Mew, Taken by trees, Tegan and Sara. Förmodligen krävs det mer än ett band / skiva för att få med alla låtar jag vill dela med mig av och skänka till vänner!

Vilken musik skulle ni fylla ett blandband / skiva med?

Glasklart - en historia bakom varenda främling

Det finns tv-program som man blivit van att se i tvåsamhet, program som man skippar att se när den andra hälften inte befinner sig intill. Inte för att det är en omöjlighet att se programmet själv, snarare för att man vant sig vid att kunna slänga ord emellan, hånskratta åt de som är med i programmet, klaga på utseenden (jag vet - det är elakt, men ack så kul!). När man är ensam kan man inte hånskratta på samma sätt. Programmet jag just nu menar är Glasklart. En frågesport som går på svt1. Alla som ställer upp där tycks vara mindre vackra, alternativt ha fruktansvärt irriterande kroppshållning eller röst. Jag vet att det låter elakt, men man bildar sig en egen uppfattning av människor man ser. Oavsett om man ser dem på fiket, i affären, eller på tv. Det bara är så. Man skapar en liten historia bakom varje person. Eller är jag ensam om att skapa historier bakom personer jag ser? Främlingar.


Jag traskade iväg till Lövstahallen förut och köpte en mintkrokant, marabous. På vägen dit blev jag smått avundsjuk på alla människor som hängde i den solfyllda delen av parken, satt i klungor. Pratade, rökte, såg ut att ha det trevligt. Det såg så skönt ut. När jag väl stod inne vid kassan och skulle betala med mina enkronor kände jag mig väldigt obekväm, för det stod en hel bunt med folk bakom, pratade om rom och cola, och hur seg personen framför Mig var. Pratade om att de hade varit fulla ett dygn, och jag tyckte de var lite obehagliga.

Musiken jag brukar gilla är bättre nu än förut. Maia Hirasawa, Regina Spektor, jag vågar till och med låta Håkan sjunga lite för mig. Tacka vet jag random låtordning. Johnossi, Belle and Sebastian, Muse, Okkervil River & Mew.
Vad lyssnar ni på ikväll?

Lite extra pirr i magenkär

Idag har jag varit så kär att det pirrat i min mage. Vissa dagar känns kärleken liksom lite extra. Jag älskar dem dagarna. Jag älskar alla dagar man får tillbringa med den man tycker om!

Ikväll är jag doch ensam. Och alla vänner är upptagna. Så jag känner mig lite ensam. Skulle så gärna vilja dricka vin med mulin. Skulle vilja träffa emelie och prata om allt och ingenting, och om Österrike. Skulle vilja träffa Rebecca och prata om avsky över mänskligheter. Skulle vilja träffa Sofia, Agnes, Jenny... Men dem är för långt borta!

Ikväll är jag inte riktigt vän med musiken jag brukar gilla. Den känns inte alls lika bra som den brukar. Håkan gick mig på nerverna när han sjöng om förhoppningar och regnbågar, det har han aldrig någonsin gjort förut. Ute springer människor omkring och låter jätteglada, förmodligen ska de grilla och dricka isiga bacardi. Precis vad jag vill göra.


Tidigare idag satt jag & Tobbe på balkongen och spelade kort. Mysigt. Varmt. Och vatten med lime och is.

Nu under kvällen lutar det åt att det blir film, kanske The Breakup. Bara för att jag älskar smöriga filmer. Har redan hunnit med att se Knocked up idag. Rolig och söt film!
Är det någon som har tips på smöriga filmer? Dvs KÄRLEK så det skriker om det. Vissa snyftingredienser är inte fel heller.

Angående solskyddsfaktor (10)

Nog har jag fått färg alltid. Lite charmigt röd/rosa på bröstet.
Köpte solskyddsfaktor när jag var på ica och handlade. Men hur har de egentligen tänkt? Det kostar ju hur mycket som helst för en flaska solskydd. Den jag köpte kostade 89 kr (solskyddsfaktor 10). Det är mycket pengar. Jag trodde de ville försöka hindra hudcancer genom att sälja solskydd and stuff. Men jag tror att det är många som drar sig för att köpa när priset är så högt som det är.

Solnjutning

Solen gillar mig idag, dock försvinner den snart från min balkong, det gör mig lite ledsen nästan. Jag vill sitta och njuta av solen i evigheter. Så helst av allt skulle jag vilja bara promenera ut till parken här intill och röka vattenpipa - med någon. Inte själv! Så är det någon som är på, haffa mig! Skriv här. Skriv sms. Ring. Få tag i mig!!

Dags för balkongen igen, innan solen är väck.

Klockslag

Jag har vaknat, utan att kunna somna om. Klockan är 08.45. Magen kurrar som om den vore ett larm som talar om att världen går under om några minuter. Men vet inte vad jag ska äta. Pajen som är kvar? Eller macka med ost? Yoghurt? Valmöjligheter finns ju.

Solen befinner sig på min balkong nu. Men kl 08.46 känns väl som att det är lite för tidigt för att sätta sig och sola? Men det är vad jag ska göra sen, om ett tag. Sola, lyssna på bra musik, läsa, röka vattenpipa. Blibrun, blibrun, blibrun! Älskar det här vädret!

Klockan är nu 08.47 och frågan kvarstår? Vad ska jag äta för att få min mage att vara tyst?

Om det där med att vara överförtjust (eller motsatsen)

Det finns bekväma bussar och obekväma bussar. Jag avskyr de obekväma. När man sitter och gnuggar ryggen mot sätet för att liksom lyckas sitta med ryggen mot ryggstödet, för att man liksom inte riktigt når. Och när bussen är så gammal att funktionen att fälla sätet bakåt inte riktigt existerar, så att man tvingas sitta upprätt i 90 graders vinkel. Från Nora till Örebro, ca 35 minuter. (Eller vad det nu tar!) Jag kan inte säga att jag är överförtjust.

Något mer jag inte är överförtjust i är skor som har så läskigt material i sulan att man inte kan vara barfota, för att det leder till att fötterna glider runt i en svettfylld sko. Glider omkring - bokstavligt talat - trots att skorna inte är för stora. Detta fick jag uppleva i morse när jag och Tobbe var på Elementvägen och hämtade tapeter. Och jag kan tala om att jag kände mig äckligare än på länge.

När det bar iväg mot Nora placerade jag istället mina fötter i flip-flop skorna. De som är prickiga med klack. m m m. Resulterade i skav mellan tårna, som alltid när man kör flip-flop-premiär.
Men, det var trevligt att hälsa på Charlotte, och tårtan var god - as usual!

Imorgon ska jag raka mina ben och sitta på balkongen och sola under de soltimmar som är. Så, jag hoppas stenhårt på sol!


Hur har eran dag varit?
Nu är min blogg flyttad till publishme. Hoppas det är mindre driftstörningar and stuff nu. Och hoppas att allt rent allmänt blir bättre!


Godnatt!

Elementvägen

Varför är paj så oerhört gott? Man mår ju illa av att äta det... Men inte slutar man äta för det - just för att det är så himla gott!

Nu bär det av mot Elementvägen för att hämta tapeter. Sen bär det av mot Nora för att fira Charlotte. Jag vet inte var mina hörsnäckor till mobilen är, så bussresan kommer bli ett helvete! ...jag får leta ordentligt efter elementvägen. Håll tummarna!


Hallonpaj

Hallonpaj

design image

Du behöver:

  • 125 gram smör (eller margarin)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 deciliter hallon

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Smöra en ugnssäker form. Lägg i hallonen och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl. Smula sedan mjölblandningen över bären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.


 
Nu är inte det här MIN paj. Bild på den kommer upp senare, eller under morgondagen. Kanske. Men det är detta recept jag följer.
Varför blir man panikkissnödig av apelsinsaft, men inte av annan saft?

Jag glömmer bort min ålder

Ett inlägg om att glömma bort sin ålder, samt sånt som inhandlats.

En liten runda på stan blev det idag. Joinade när Tobbe skulle upp till jobbet. Trots att jag bett mig själv att inte lägga pengar på kläder så råkade jag göra det. Ett par svarta shorts från HM, 98 kr. Samt en svart, vanlig tröja med dragkedja och luva, också från HM, 198 kr. Sen begav jag mig till Åhlens där jag hittade en present till min syster, jättefina muffinsformar + en hushållspappershållare. Letade efter videoband på Clas Ohlsson, men tiden var väldigt knapp och jag hittade inga...

På vägen hem smet jag in på någon liten affär i den "utländska delen" av stan. Införskaffade äppletobak till vattenpipan och tre rullar kol med tio i varje.
"En kostar 20. Ta 3 för 50!"
Jag klagar inte på billigt stuff.
Däremot tror jag den äldre mannen flirtade lite med mig, vilket inte var så himla charmigt. Han slängde ner en twix i min påse - vad ska jag tolka det som?

Lite komiskt är det att jag glömmer bort min ålder. Eller kanske är komiskt fel ord. Det kanske är tragiskt. Kanske börjar jag bli smått senil i förtid?
"Hur gammal är du? Du ser väldigt ung ut!" när jag handlade sakerna till vattenpipan.
"Jag är 18. Eller, nej jag är 19 till och med...!" varför envisas jag med att tro att jag är 18?
det känns faktiskt inte helt okej!

Ni som är intresserade av att få mer läsare på eran blogg kan klicka HÄR så kirras det utan problem!

Om det där med jobb

Nu är det klart vilka veckor jag får jobba på gummifabriken. Det lutar åt att det bara är 3 veckor - vilket i mitt tycke är HELT uselt. Vecka 27, 28 och 31. Det betyder att jag kommer få lön i augusti! Hur ska jag leva i juli är det tänkt? Herregud, säger jag! Jag får panta burkar jag hittar. Sitta i nåt gatuhörn och sjunga... Jag vet vad jag bör göra - ringa till VM media och be att få jobba där. Det värsta är att det smärtar, jag mådde crap när jag jobbade där. Och jag kommer må crap igen, även om det så bara är för en månad. "Hej, jag heter Johanna och ringer från comhem. Nu ska jag pracka på dig något som INGEN människa behöver....." Jag anar att det kommer bli samma grej jag hamnar på igen. Och nej - det tar emot. Men jag måste ju ha pengarna, så jag får väl ringa dem, eller ta mig dit, snarast. Som tur är finns ju Nilo & Rosita där - jag saknar er!


Någon dag ska jag och Tobbe hämta ut tapeterna. Så, det är dags att börja slipa på väggarna nu. Allt närmar sig! ih!

...och jag slutar aldrig kolla på söta djur på blocket.

Jag är bitsk!

Känns som att min blogg blir ungefär tråkigare och tråkigare. Vet inte vad jag ska skriva för att den ska vara intressant och tilltalande. Men, jag finner väl glöden snart igen! Det är kul att ni håller igång och uppdaterar i alla fall!

Idag är en sån dag då jag känner mig bitsk - vilket jag fick höra att jag var också. Man är liksom inte nöjd med någonting riktigt. Har pluggat lite. Ska snart sätta mig och spela Super mario och äta vindruvor, det känns som att det är lagom avancerat. Ikväll ska mat lagas, kyckling/curry-gryta. Jag håller tummarna för att jag lyckas!

Hur ser eran dag ut?

Nya tapeter

Idag har vi varit och kollat på tapeter till kök, hall och rum. Jag slutar aldrig förundras över att de gör tapetböckerna så himla gigantiska. Men jag övervann den där förundran jag hade, och tillsammans lyckades jag och tobbe välja tjusiga tapeter, och det ska bli så himla skönt när det är tapetserat och klart. Det känns som att det är först då man kan börja kika på nya möbler, och det ska bli spännande i mängd!

Vi var även hemma hos tobbes föräldrar och hämtade lite saker. Video, tv-spel, filmer samt en låda med lite smått och gott att fylla köksskåpen med - läckra tallrikar, glas, stekpanna... Nu är skåpen så gott som fulla!

Köttfärssås ikväll. Judge Judy, Ex-effect (eller besserwisser), Next. TV-kvällen är som den ska vara. Och på onsdag är det äntligen LOST igen - jag längtar!

Ingenting

Jag mötte upp min syster på stan vid halv 11, i tron om att affärerna öppnade vid 10 även på söndagar. Vi tyckte det såg väldigt tomt ut och läste sen på HM.s dörrar att de inte öppnade förrän 12. Och så var även fallet med övriga affärer. Så vi pös hemåt. Kirrade mat, halvbröderna kom över. Prat om egentligen ingenting. Och tårta. Som börjar bli något som hör till, varje dag nästan!

Nu är det bara jag och Tobbe här igen. Skönt med lugnet, allting tar så mycket på krafterna ibland. Mysig hemmakväll, film, sanningens ögonblick, middagsmaten är dock ett frågetecken ännu. Men Ekershallen är inte allt för långt borta, så det lär fixa sig!

Dagen

Inatt vaknade jag bara av nåt pucko som ringde med privat nummer. Och var tyst! Fruktansvärt irriterande. Två gånger ringde det. Som tur var tog det inte evigheter innan jag somnade om sen.

Idag ska jag upp på stan och promenera där med min syster. Hitta present åt henne bla. Sen ska vi möta upp med halvbröderna och joina tobbe här hemma. Så blir det lite tårtätande idag med.

Reklam

Jag tycker pojken i den här reklamen är så söt. Och låten är väldigt fin!
En till reklam jag fastnat för är Sonys nya - allt skum. Och Fantareklamerna - det är så färgglatt! Jag älskar det!
De dyker upp här senare!

Besök och städning

Idag får vi besök. Min familj dyker upp här. De tre "självklara" familjemedlemmarna, + två halvbröder (kanske), + en moster. Tre st av dessa familjemedlemmar har fyllt år, så det ska visst bjudas på tårta. Det är sånt som jag inte tackar nej till om man säger så. Jag och Tobbe har städat nu på morgonen. Dammsugit, diskat samt städat toaletten. Det är mycket mer som behöver göras rent grundligt, tex ugnen. Ty det var sånt som killen som bodde här innan inte hade kirrat. Det är visst inte riktigt samma bestämmelser gällande städningen som ÖBO har.

Igår kirrade vi in köksbord, och det passade utmärkt! Vi satte dessutom ihop sängen, vilket inte var hur enkelt som helst. Det var tungt, det var nervkittlande, det var svettigt! Men den sitter ihop nu i alla fall. Efter att ha satt ihop den satte vi oss på balkongen och jag skrattade hysteriskt!

Arne Weise

Jag kollar lite lätt på Berg flyttar in på tv4. Och jag inser plötsligt att Arne Weise nog är min största idol. Han är en så himla söt gammal man. Det blir tråkigt när han dör. Jag saknar honom i tv-rutan varenda julafton numera.


image63

Köksmöblemang

Åhå, åhå, åhå! Det visade sig genom ett samtal från min moster, att jag kan ha ett köksbord + stolar i mitt kök, redan ikväll! För ynka 250 kr. Jag klagar inte. Jag är nöjd, nöjd, nöjd! Hon bor på gatan som korsar min. Så det blir inte långt att frakta. Våra gårdar möts skulle man kunna säga!

Vadå "Ken Lee" ?

Jag var med Tobbe på Needle Demon ett tag. Han visade mig en video som gav mig stora funderingar. HUR KUNDE DE LÅTA MÄNNISKAN GÅ VIDARE?!? Och vad betyder egentligen "tulibu dibu douchoo"? Stora frågetecken. Och skrattretande.
Piercing

Jag har en väldigt bra pojkvän, som idag kirrade så jag fick en piercing en aning billigare än vad det vanliga priset är! Jag gillart. Och det som piercades var tragus. Det gjorde ont. Men inte så ont som jag trodde. Tror nästan att naveln gjorde lite ondare.

Här kommer en bild med usel kvalité.

image62
Kvällen ser ut som så, att det blir jag, tobbe, tacos och chips. Ska bli väldigt skönt att bara slappa och vara med den som betyder mer än alla andra!

En sån där natt

I natt var en sån natt. Jag låg vaken 1½ timme och bara gjorde ingenting, vred och vände på mig. Kände panikkänsla i magen och allt var bara jättejobbigt! Jag vet inte riktigt hur man ska hantera den där vakenheten. Tips?

Idag ska jag upp på stan, snart! Ska till ÖBO's kontor och lämna ifrån mig nycklarna till gamla lägenheten. Äntligen! Sen smiter jag förbi Needle Demon och hälsar på Tobbe lite innan jag möter upp min syster på stationen och sällskapar henne en liten stund. Ska bli kul att träffa henne. Träffar henne troligtvis lite imorgon, och så en stund på söndag. Det blir så sällan.

Tips på mat för kvällen?


Imorgon har jag och Tobbe varit tillsammans 3 månader. Det känns som så mycket mer, och det känns så himla bra och fint!

Hallonmuffins

Hallonmuffinsarna som jag ägnade så många tankar åt igår kom till världen idag istället. Jag blev mäkta stolt över både utseendet (jag har aldrig fått dem så toppiga och fina förut!) och smaken. Och det var fint att jag och tobbe kunde ha något att tugga på till te / kaffe.


image60        Före

   image61    Efter      Vad tycks?

Nu dusch, sen tv och efter det mat.

Teach me how to do it?!

Tobbe sitter i fåtöljen och spelar och sjunger Nobody home.
Det kan vara något utav det bästa jag vet, att lyssnar när han
spelar och sjunger.

Jag avundas det där med att vakna upp efter en kväll fylld
med mycket alkohol och ändå inte ha det där illamåendet
eller sprängande huvudvärk. Teach me how to do it, Tobbe?

Jag kör med headache även utan alkoholintag under kvällen
som var. Gissar på kombinationen mellan starka städmedel,
flera olika, samt brist på mat under gårdagen. Men idag har
jag ätit, och ändå är den där.Nu ska vi iväg till gamla lägenheten och städa. Dammsuga
och torka golvet. Sen är det klart. Och om Asim Krak bussar
en städfirma på det nu, då jävlar! Då har jag en bra lust att
stämma snubben. Men tyvärr är det något jag aldrig skulle
våga. Och jag har ju inte Judge Judy här i Sverige, men om
jag kirrade bildbevis på hur städat det är, så är jag helt säker
på att den kvinnan skulle stå på min sida och kräva att Asim
Krak bad mig om ursäkt, gärna att han ger mig pengar också.
För kostnader som spackel and stuff!

Men Judge Judy befinner sig inte här. Och mitt mål skulle nog
inte vara riktigt så kul att se på som majoriteten av de som visas
på tv är.

RSS 2.0