Nu finns jag på ny adress, kom dit kära ni!

Nu är ni välkomna, att stiga in i min ordsamling.
Min nya blogg. Min nystart.
Ni kommer känna igen er, allt ser i princip likadant ut.

http://ordsamling.blogg.se

Kom dit. Och följ mig.
Jag har 19 prenumeranter här via bloggkoll,
jag vill se att ni hänger kvar nu vid bytet!
Och jag blir inte besviken om ni blir fler.

Välkomna!
Det bjuds på sparkling champagne
och nätta omfamningar!

mörk choklad för nybörjare

jag äter fruktsallad ur en lila skål med ljusare ränder, dricker vatten ur ett glas med namnet spendrups, dricker te ur en spetsmugg, iakttar hur vekarna på mina guldljus rör sig lätt, jag äter mörk choklad för nybörjare (mörkt inne, och mörk mjölkchoklad runtom), jag lyssnar på enstaka pianotoner och jag tänker. tänker på vackra fotografier, vackra ord som ligger mig varmt om hjärtat, tänker på filmer som drar mig till sig och tänker på hur fint det känns att sitta i min soffa med en ceriserosa pläd virad runt mig och bara se på omvärlden, som finns runt mig, se på den och tänka på den.

-

Plötsligt verkar jag inte förstå mig på bloggdesign alls. Jag avvaktar med att avslöja nya adressen till jag fått någon som helst ordning på den. För som det ser ut nu... Noway!

Ny blogg, följer ni med?

Jag funderar på att skapa en ny bloggadress, bara för att alwaysinmymind, jag vet inte. Känns inte så himla bra bara. Vet inte varför. Vill ha något mer rent, enkelt. En nystart på något sätt. 

Men då är ju frågan. Ni som följer mig i min vardag... Följer ni med till nya adressen om jag byter?    Det måste jag ha koll på allra först. Så ge erat svar, så får vi se vad som händer sen!

Before Sunset

Idag såg jag Before Sunset. En film som är en fortsättning på Before Sunrise. Båda, helt underbara filmer. I Before Sunrise är det två främlingar som möts på ett tåg, och spenderar en fullkomligt magisk natt. I Before Sunset möts de igen, av en total slump. Och de spenderar en dag tillsammans. Dialogen är fantastisk, den är sådär äkta och vacker och fin och, jag sitter och ler sådär tjejigt nästan genom hela filmen. Jag tycker att ni bör se båda filmerna, men se dem i rätt ordning för guds skull!


Wow-upplevelser

Ibland uppstår wow-upplevelser. Lite hallelujah-moments nästan. Och ibland upptäcker man att man glömt bort att spara bilderna som förklarade hela grejen med wow-upplevelsen, och så upptäcker man att man inte minns vad hemsidan man fann dem på hette. Ibland tänker man, att det var klantigt. Och ofta så är det just klantigt det är.

Vidriga csn, pengar, skitdag...

Jag tänker att nu borde det väl inte kunna bli så mycket värre? Nu borde väl turen snart vända för mig, eller?

Idag fick jag ett brev från csn, ett brev som sa "nu är det dags för dig att börja betala tillbaka dina skulder Johanna!". Det var smärtsamt att läsa, och jag drog mig för att leta fram pappret där alla summor stod. Under år 2009 ska jag betala tillbaka sammanlagt 6520 kronor, och 1630 av dem kronorna, ska vara csn tillhanda senast 27e februari. Det hela är ju fullkomligt omöjligt. Jag ringde till dem och de ska nu skicka blanketter om nedsättning eller vad tusan det nu hette. Så att summorna blir mindre, och under en längre tid.

Har sökt två jobb idag. Ett som någon typ av försäljare över telefon (jag drog mig inför att skicka iväg den ansökan - har ingen lust att må så som jag gjorde på VM media igen...)  Det andra var på ett hotell. Typ, städerska eller nåt.

Nej, den här dagen har ett alldeles speciellt namn-   "skitdag".
Är det inte fint såsäg?


Uttal och betoningar inom svenska språket

Jag tycker det är väldigt kul med olika uttal och betoningar av ett och samma ord inom svenska språket....

Hur säger du ordet:

Kasse:   [kasche] eller [kasse]   ?
Chef:   [chäf] eller [cheeeef]   ?
Kex:   [kex] eller [kjex]   ?
Beige:   [beeesch] eller [bäsch]   ?
Choklad:   [chokklad] eller [schoklaad]   ?
Shell (bilmacken):   [schell] eller [skäll]   ?
Lakrits:   [lakkris] eller [laakris]   ?
Rosa (färgen):   [rÅsa] eller [rosA]   ?
Kaviar:   [kavviar] eller [kaviaaar]   ?Kaffe latte & emelie

Nu är jag hemkommen efter en en stunds emelie- sällskap. Promenad, kaffe latte, prat, lite facebookcheck och ett möte med hennes pojkvän. En mycket trevlig afton, som definitivt borde bli av snart igen!

Nu sitter jag här och väntar på att Jonas ska dyka förbi med aloe vera- dryck som jag sedan ska ge till far min. Efter att jonas varit här ska jag sjunka ihop i myskläder och bara slöa med godsaker-  fruktsallad och bloggläsande. Typ.


Bittert!

Jag blir så bitter på mig själv. Bestämmer mig för att kliva upp kl 08.30, för att träna, äta frukost och sen ta en promenad. För att ha hela dagen framför mig sen. Men av någon fullständigt idiotisk anledning så somnar jag om, och vaknar när kl är 10.43. Det var ju då jag i princip skulle ha varit klar med morgonens sysslor. Usch!  Well, situps och knäböj nu, sen tar jag en promenad till resecentrum som start, och hämtar ut stockholmsbiljetterna till fredag. Sen vet jag inte var jag går - får för mig att det är trist slask även idag.


Och just det, jag ska samla mod till mig och ringa till hyresvärden idag också.
Drömma och hoppas lite...

Funderingar

Hungern börjar krypa sig närmare såhär sent in på kvällen. Funderar på nudlar. Funderar på vaniljyoghurt med flingor. Men troligtvis blir det en morot. Och sen sängen. Sängen som nu står vid fönstret, det blir underligt, men det går nog. Kommer se lägenheten ur en helt annan vinkel, och kommer inte kunna ligga och kolla ut på det svajande lampan mellan husen.


En kväll, med tankar. Tankar om vad jag ska göra med livet. Funderingar över varför jag inte har en aning om vad jag vill med allt.

Lite drömmar om lägenheten

Okej, en liten ommöblering har skett. Sängen och soffan har bytt plats. Lampan står i hörnet innanför soffan. Datorn och tv.n står kvar på sina platser, men jag har funderingar på att flytta tv.n lite mer mot balkongdörren - jag menar, balkongdörren används ju inte sådär otroligt flitigt denna årstid. Och om jag flyttar tv.n, då kan jag flytta efter datorn en liten bit. Så att det inte känns som att alla saker är staplade på varandra.

Lite konstigt ser det ut när sängen "sticker ut" en bit vid fönstret, och täcker lite gardiner, men det kanske bara är jag. Det kanske bara är en vanesak. Jag måste hitta på något sätt att dölja alla miljontals sladdar som befinner sig bakom tv och dator, de ser förjävliga ut.

Imorgon ska jag nog ta mod till mig och försöka ringa min hyresvärd och fråga om det finns någon som helst chans att de kan dra lite kablar.Funderar även på att fråga om de har några planer på att fixa lite inne på toaletten. Det är nämligen så att tapeterna har massa ingrodd smuts, det sitter lite pluggar här och var. Det saknas ett fäste till mitt tvättställ som man ska kunna "vika ner" över badkaret. Fläkten låter som tagen ur en skräckfilm. Ibland läcker handfatet, så att det är en liten vattensamling runt dess fäste vid golvet. Och lite då och då rinner det ner dåligt i handfat och badkar. Så, borde det inte vara dags för en liten justering där snart kanske?  En justering i form av nytt golv, nya väggar (eller varför inte kakel - jag skulle dö för att kaklat badrum!!!!!), ny och fräsch toastol samt handfat, och gärna ett fräschare och lite mindre badkar (jag kan liksom inte sitta med böjda knän, då kanar jag iväg...) -  jag skulle mycket väl kunna stå ut med en dusch om de hellre skulle köra på det. O ch så en ny fläkt.

Ja, det är ju otroligt fint att drömma lite...

     Jag menar, kakel vore ju oerhört hett!
(bild från http://www.odmans.se/badrum.jpg)

Lite tankar gällande ommöblering...

Nu är min säng placerad på så kallade medar, istället för att stabiliseras av en ful stomme. Känns bra. Ett steg på vägen mot ett tjusigare inrett "rum". Jag och Elina har sagt att vi ska möblera om här inne, dock är jag lite småsugen på att påbörja ommöbleringen nu, ikväll. Vet dock inte riktigt hur jag ska placera dator, tv och bokhylla. Det är ju nämligen så att mitt hem, är ett enda gigantiskt boende för förlängningssladdar från Clas Ohlsson då jag bara har ett enda uttag. Och det är ju lite segt. Vill som det är nu, helst inte placera de elektronikgrejer som kräver mycket uttag, på motsatta sidan av väggen, för, då blir det att dra en himla massa sladdar överallt, och så kommer jag säkert inte lyckas koppla in datorn så att den är vid liv ens. Så teknisk är jag, men - inte borde det väl vara så svårt? Eller? Hmm, men undrar om jag kan börja med soffan och sängen tro...?

Well, får se om kvällen bjuder på någon ommöblering.

Mirror MirrorVar det någon mer än jag som älskade serien Mirror Mirror som bland annat brukade visas under sommarlovsmorgon- programmen? Jag fullkomligt älskade serien, och det är med en klick nostalgi jag sitter och ser det på youtube nu...

Morgonens träning

Morgonens träning blev  20x6 situps, 10x4 knäböj, 15x2 av core-övningen. Och så skippade jag utfall, man kan även kalla det glömde. Faktiskt. Men det känns bra i alla fall. Nu väntar jag på att få ett samtal där jag får veta om det blir jysk idag eller inte. Någon powerwalk har det inte blivit än, kan inte starta en 45 minuterstrip nu, om det visar sig att jag strax ska åka till jysk liksom... Så länge lyssnar jag på musik, äter en morot, och försöker ignorera kladdkakan som står på diskbänken, med tillhörande vispgrädde i kylskåpet...


idag ska jag nog äta tomatsoppa.
och ikväll, ikväll blir det självklart en fruktsallad.

Ingenting av någonting

Det blev ingenting av någonting ikväll. Bara jag och kladdkakan - sådär som det inte alls skulle bli. Jag har ätit en bit, och det har jag dåligt samvete för. Imorgon ska jag kliva upp kl 08.00. Jag ska göra 20x5 situps. Jag ska göra 10x5 knäböj. Och så ska jag göra 15x2 av en core-övning, jag ska göra 15x2 utfall. Och jag ska ta 45 minuters powerwalk. Jag har bestämt mig för det här nu - då kan jag inte svika mig själv. Frågan är bara var jag ska gå, vilken riktning.


Efter morgonträningen ska jag invänta samtal från min moster,
verkar som att det ska handlas lite på coop, och på jysk! Och efter
det - ska min bror få komma hit och äta kladdkaka. Jag ska äta
morötter!


Nu tror jag att jag att jag ska stänga av datorn, innan kl 12 för en gångs skull, och lägga mig och påbörja en ny bok. Eller så kommer det bli ett avsnitt av Desperate Housewives, eller en bok... Ptja, jag kan i alla fall säga godnatt!

Såhär ser jag inte ut ikvällSåhär ser jag inte ut ikväll. Men jag saknar emlan, mycket!
Snart kommer hanna. Då blir det fruktsallad, kladdkaka och struntprat i soffan. Kanske lite körslaget också.


Lite om kvällen

Nu ska jag gå till ica o handla lite frukt till fruktsallad, och lite grädde till kladdkakan. Ni läser rätt. Idag kommer jag synda. Men idag, och bara idag. Hanna och ideztål kommer hit en sväng. Det blir kladdkaka, fruktsallad och lite struntprat i soffan!  Runt 20- tiden skulle jag tro att de kommer...

IKEA

Idag åkte jag med Annelie och Therese till IKEA en sväng. Jag vet inte vad jag hade hoppats på att hitta egentligen, bara en vit tavellist. Men det fanns ingen vit sådan, så det enda jag köpte var en förpackning värmeljus, ett doftljus med doft av äpple, och tre skålar som min syster ringde och bad mig köpa. Efter IKEA begav vi oss till Rusta, där hade de en vit tavellist, ganska lång, för 149 kr! Toppbra!

Imorgon kanske jag ska till coop forum och Jysk - på jysk ska ett par sängmedar köpas, så att jag kan ta bort min sängstomme, jag är nämligen inte något vidare stort fan av den!

Det enda som snart kommer saknas, kommer vara en guldfärgad ram som ska stå på tavellisten, jag har en guldfärgad, men en till behövs.


Nu ska jag göra en liten vaxning av ögonbrynen,
för jag ska ut en sväng ikväll, Pitchers med Hanna & Fredrik.
Och jag kan faktiskt inte se ut hur som helst. Kanske blir
Stället eller Satin efter också - det blir spontant om det blir...


Filmtips: August Rush

Jag är inte den personen som någonsin skriver filmrecensioner. Och det ska jag inte heller göra nu. Jag ska enbart skriva lite vad jag tycker om en fantastisk och underbar film, som jag såg klart 21.01, och insåg att det är den bästa film jag någonsin sett! Det svåra är dock att veta vad jag ska skriva.
August Rush är en film som handlar om en liten pojke som bor på ett pojkhem. Genom musiken som han hör i allting omkring sig, vill han finna sina föräldrar. Han rymde från pojkhemmet och hamnade i New York där han lyssnar på alla ljud som är nya för honom, han dras  till en gitarrspelande tjej och blir imponerad av det han hör. Eftersom han inte har någonstans att bo ber han att få följa med henne. Hon tar honom med till en byggnad där hon och många fler ungdomar bor, med en man som är deras "överhuvud", och lär dem vad han kan om musik. Första natten hittar han den där tjejens gitarr och han börjar fingra på den, börjar spela på ett väldigt annorlunda sett. Mannen, "Wizard", hör honom och beslutar sig för att lära honom precis allt han kan om musik. Han drar in de stora pengarna, i det bästa "spelhörnet" de har.

När polisen kommer till stället de bor, leder denne August Rush, poliserna bort från den de i själva verket jagar. August tar tunnelbanan och hamnar i en helt annan del av stan. Han hör en liten gospelkör, sover under en mycket ung gospelflickas säng, lär sig pianonoter, sitter med på lektioner i musikteori. Visar sig vara ett underbarn, på de här teorilektionerna skriver han sänkta kvinter, tonartshöjningar, stråkpartier... Han blir tillfrågad om hans rapsodi får spelas på den årliga konserten i Central Park. Han gör allt för att så många som möjligt ska få höra hans musik, han gör allt för att finna sina föräldrar genom musiken.
Den här filmen är stark. När filmens huvudperson är ett barn brukar jag fastna lite extra, när man här dessutom får följa hans otroliga önskan att finna sina föräldrar. Se hur fylld av glädje han blir av musik, se hans skicklighet - då griper det tag lite extra om hjärtat. Många stunder är så vackra att det kittlar till sådär i näsan, som det gör precis när ögonen blir alldeles fuktiga. Man ler åt fina stunder. Njuter av all musik där glädjen över att spela lyser igenom tonerna.

Musiken var otrolig, fotot var vackrare än vackert, och jag tycker att det var en fin story som skådespelarna gjorde någonting ännu finare av. Alla skådespelarinsatser var otroliga. Att pojkens far dessutom sjöng gudomligt, gjorde ju inte direkt helheten sämre...


Här nedan kan ni se trailern och en liten snutt ur filmen.
Jag rekommenderar verkligen att ni ser den. Den är magisk och otroligt vacker!


 David Ford

Jag har funnit en ny person som gör musik som jag fullkomligt älskar. David Ford. Sättet han spelar sina instrument på och rösten. Kolla in den här videon, och släpp den varken med blicken eller med öronen. Njut av hela, varenda sekund. Det är vad jag gör i alla fall!


Små korta visiter

Sofia, en av mina bloggpolare, har gjort en fredagsintervju med sig själv. (Kul idé faktiskt!) I den har hon fått in min önskan - en rundvisning i hennes lägenhet. Kolla här, är det inte toppen säg? Jag älskar när jag får som jag vill! Haha!

Förövrigt, så älskar jag att se hur andra människor bor.
Så släng upp några bilder från era hem, och säg till då det är gjort, då blir jag väldigt glad! Jag tror att en visit i Elinas nya lägenhet dyker upp ikväll. Det ser jag fram emot alldeles otroligt mycket!
(En visit från min kommer när jag har städat ordentligt, och hittat de där perfekta tavellisterna som jag vill ha. Och har möblerat så att det känns rätt och toppen!)

En touch av tristess

Jag vet inte riktigt vad jag ska pyssla med. Det är dags för vaxning av ögonbryn, så jag funderar starkt på det, det dryga är att vaxet är så klibbigt - men, en vaxning behövs ju. Även en dammsugning skulle behövas. Tvätten befinner sig för tillfället i tumlaren och i torkrummet.

En touch av tristess ligger i luften idag. Och jag är inte helt på det klara med hur den ska motas bort.

Foto på ElinaKrya på dig tjejen!
Hoppas vi styr en liten promenaddejt snart igen! Eller vin skulle också vara fint. Eller tv. Eller en lägenhetsvisning. 

Bild från våran promenad i tisdags. Rynningeviken/Rävgången.
Elina.

Nattens dröm

Jag drömde att jag höll i en skallerorm utan skaller i natt. Jag höll den i en evighet, klappade den på huvudet och sa söta saker till den. Helt ologiskt. Jag tar stort avstånd så fort jag upptäcker att jag måste passera en kopparödla(orm). Hur skulle jag kunna hålla en skallerorm liksom? Nej fy, det var ingen höjdardröm direkt!


Det känns i kroppen att jag tränade igår. Men det är skönt.
Och nu ska jag snart bege mig ut på promenad - vet bara inte var jag ska gå. Och jag har ingen aning om vad jag ska äta idag...


Underbara Nilo!

Jag har en fullkomligt underbar vän vid namn Nilo. Vi träffades på stan idag, och hon frågade om hon fick bjuda mig på lunch. Det blev en lunch på café Java. Jag syndade och åt lasagne (rött kött), men ack så gott det var. Efter det en kopp grönt chaité. När vi ätit strosade vi runt på stan, rusade ifrån kylan, in i varma butiker och när vi kände att vi fått nog av butikerna begav vi oss hem till mig. Vi drack té, kollade på filmer med övergivna place och filmer med söta kattungar...

Sen bar det iväg till gymmet, den fina tjejen ville bjuda mig på en engångsentré på gymmet på 70 kr. En engångsentré som sen slutade med ett provapå- kort, vilket gäller 3 gånger. För 150 kr. 150 kr som hon bjuder mig på för att mitt pengaläge är som det är. Är inte det underbart fint av henne?

Så, nu har gymmusklerna jobbat, jag känner mig matt i vissa utav dem, och jag känner mig på topp!

Thank you honey!!!

Man skulle kunna kalla dem för barn
Barn. Man skulle kunna kalla dem för barn.

Tusen och ingen, som mig

Jag spiller tårar utan att märka,
diskar gafflar utan att reflektera,
rör gardinen åt sidan med en smekning
och ser på glädje och raseri, kärlek, eufori
och hat på en solig gångväg, kantad av skugga.

Ser på värmeljusets fladdrande låga,
drömmer mig bort i dess skevhet och tänker
att det finns tusen och ingen, som mig,
ingen och tusen, som mig.

Havredryck...

Okej. Nu har jag öppnat Oatlys havredryck. Den är vitblaskig och jag tyckte inte alls den var särskilt god, jag hoppas nu på att det blir gott att ha som smoothie-grund, annars blir jag otroligt besviken! Fy.Och nu känner jag en doft från någon grannes matlagning genom min köksfläkt. Det är svårt att beskriva hur otroligt gott det luktar!

Vissa saker sker allt för sällan...

Jag ringde nyss till en kusin för att styra träff med honom och min kusin Eveline då jag ska till Stockholm nästa fredag. Tveksamt om jag hört någon människa låta gladare då jag ringt än vad han gjorde. En chockad glädje! Det var roligt att prata lite med honom, och ska bli kul att träffa honom och Eveline nästa fredag. Det blir allt för sällan!


Nu ligger funderingarna på vad jag ska göra resten av denna kväll. Om jag ska tända massor av ljus här i lägenheten och lägga mig under täcket i soffan och se på Pans Labyrint, eller om jag ska fortsätta se på Desperate Housewives... Eller om jag ska sitta kvar här och knappt göra någonting....

Imorgon ska jag träffa Nilo en sväng. Det kommer bli toppen. Och jag ser verkligen fram emot att hon ska flytta in till Örebro, kommer bli så otroligt mycket smidigare att ses!

En duktig dag!

Jag känner faktiskt att jag har gjort så himla mycket bra och vettigt under dagen. (Se förra inlägget)  Och nu har jag även postat ansökan till alfa-kassan. Så jag känner att nu får jag slappna av resten av dagen. Jag får ta det lugnt och göra exakt ingenting om jag vill det. Om jag har lust senare - så ska jag dock utforma några olika personliga brev, som passar in på olika jobb. Men nu först, ska jag äta sallad och lite bröd, troligtvis till ett avsnitt av Desperate Housewives.


Det är nu 4 dagar sen jag åt någonting som helst som kan kallas onyttigt. Om jag ska vara helt ärlig så kan jag säga att det skulle vara otroligt gott med choklad, eller godis av något slag. Eller chips. Men jag ska avvakta fram till Stockholmsresan den 30e. Det är en himla tur att frukt finns. Jag ska gå iväg till ica lite senare och handla så att jag kan göra en fruktsallad ikväll och en imorgon kväll. Ska även göra en smoothie under dagen tror jag.
Morgondagens mat har jag inte kommit på ännu vad det blir, men det vore skönt att komma på detta innan jag ska handla...


Fikan med Jerker var toppen. Sköna fåtöljer inne på Bara Vara, te och ett glas vatten med bitar av diverse citrusfrukter i.

Fyra viktiga samtal

Det borras för fullt någonstans i trapphuset. Och det är inte så himla populärt med en borr som surrar då man försöker ringa viktiga samtal.
     1. VM media - för att be om det där jäkla arbetsgivarintyget,  ska ringa tillbaka om ca 20 minuter.
     2. Ett butikssäljarjobb för att höra mer om tjänsten - jag ska skicka uppgifter och ett litet personligt brev.
     3. Arbetsförmedlingen och den där härliga människan jag pratade med då jag var där
                    - han hade glömt att skicka min handlingsplan den jäkeln. Men nu kommer den dyka upp snart.
     4. Försäkringskassan - be om blanketter för bostadsbidrag,
                    - och en uträkning på hur mycket jag kommer få. Om jag kommer få alfakassa blir bidraget troligtvis ca 500 kr/månad.


Nu ska jag fixa håret, äta en morot, en macka och lite nötter.
Sen beger jag mig ut på lite promenad.

När jag kommit hem ska jag bannemig ta hand om det där med personliga brev. Jag ska! Tvinga mig gott folk.


Update:   Arbetsgivarintyg från VM media har kommit nu. Så nu har jag fyllt i papprena till Alfakassan, och ska genast leta rätt på frimärken för att kunna kliva iväg och posta nu direkt!

Träning & promenad

Alarmet ringde som det skulle vid 07.30. Men så tänkte jag att jag skulle somna om tills alarm nr 2 började ringa. Tji fick jag. Verkade som att grannen satta upp en hylla eller en jävla massa tavlor. Tro mig, det var ett hamrande som inte slutade strax före 9. Eller så drömde jag. Drygt var det. Men på något underligt sätt var kl 08.45 då jag klev upp. Vet inte vad som hände där riktigt.

Just nu tar jag en paus mitt i träningen. Jag känner mig faktiskt otroligt duktig som tränar litegrann varje morgon. Helt otroligt faktiskt. Lite galet och inte alls jag egentligen. Men det är bra. Det känns bra. Lite träning och oftast some kind of promenad. Idag ska jag tex träffa Jerker för en fika (bara te för mig minsann) kl 11. Jag tänkte att jag skulle kliva hemifrån vid 10 (om jag hinner bli klar tills då...), för att hinna promenera en timme innan, det är toppenbra!

Jag känner att jag borde utforma massor av personliga brev som jag kan ta med upp på stan och lämna in, men det tar emot. Och det känns jobbigt, för jag vet att jag måste ta tag i det snart - så, varför skjuter jag på det?

Bildbevis från dagenSnyggast svartvit eller original?Elina x2

Det börjar göra sönder mig

En våg. Borde jag köpa en våg? Eller ska jag hålla mig till måttbandet och den där känslan av att jeansen (så småning om) glider på en aning lättare? Eller en våg?


Jag pratade nyss med Nilo. Hon hade precis gymmat på friskis o svettis, och jag blir alltid så sugen på att joina de av mina vänner som tränar på gym. Om jag bara hade råd!!!!!!! 


För några månader sen fanns det ungefär 300 annonser på platsbanken Örebro. Nu finns det 160 annonser. Och man kan säga att de i princip finns i tre kategorier.
Telefonförsäljning
Erfarenhet/utbildning
Tillgång till bil

Jag är ärlig när jag säger att det här börjar göra sönder mig. Det gör det.
Jag vet inte alls vad jag ska göra. Hur jag ska få ett jobb.

Vindarna från helvetet

07.00 ringde min klocka och jag studsade upp ganska kort därefter faktiskt, tränade en halvtimme med mamma mia som soundtrack. Efter det duschade jag och gjorde mig iordning. 08.26 klev jag iväg upp mot stan och 08.40 mötte jag Elina och vi påbörjade våran promenad. Vi spanade på läckra hus i Rynninge, skrattade åt ett underligt fordon, tog snygga bilder och fäktades mot vindarna från helvetet. Inne i ett vindskydd med brasa och bänkar fick vi även samtala med en liten korvätande flicka som inte hade svenskan alldeles klockrent.
     "Vem väntar du på?"  frågade hon då jag vred på huvudet för att se vad det var för bil som kom.
     "Va, neej, jag väntar inte på någon!"
     "Går du ensam i skola?"
     "Nej, jag går inte i skolan..."
Då blev hon plötsligt blyg och log och kollade liksom på mig lite, under lugg eller vad man nu kan kalla det. Sen fortsatte hon äta korv.
 
Efter 1½ timmes promenad så dök vi in på Supreme och tog en tidig fika, en chailatte på laktosfri mjölk för min del. Sen begav vi oss ut i rusket igen och kollade in i några affärer innan slutstationen blev ica, där jag inhandlade två bananer, en apelsin och två paket jäst.

      - Idag ska jag baka bröd.
      - Jag ska göra en liten couscous-sallad till lunch.
      - Jag ska göra en smoothie på min havremjölk.
      - Och kvällen ska avslutas med en tjusig fruktsallad.

Något som är bra med att gå upp tidigt och promenera och sådär
 - det är att man sedan har hela dagen framför sig, och att man har startat upp med något bra.
Det borde jag göra till min grej egentligen...!


(Foton från dagen kommer senare!)


Arla mellanmjölk vs Oatly havremjölk

Jag har gett mig fan på att det överflöd som finns på min kropp ska bort. Men om det ändå vore så att det märktes någon skillnad redan efter en vecka - vad skönt det vore. Och så ska jag skippa mjölkprodukter under ca en vecka, för att ta reda på om det är de som skapar tumult i min mage. Så istället för arlas mellanmjölk står nu Oatlys havremjölk i min kyl. Det känns dock inte som att havremjölk har en enda chans att ens komma nära den goda smaken av kall mellanmjölk... Men slipper jag tumult och en mage som är en aning uppsvälld (tror jag? hur känns en uppsvälld mage? haha...), då kan det vara värt antar jag. Och ta ett glas vanlig mjölk då och då, när jag befinner mig hemma hos någon annan.


Imorgon ska jag kliva upp klockan 07.00,
dra på Britney Spears Womanizer
och köra en bunt situps, knäböj och diverse små morgonövningar på min matta.
När klockan är 08.40 ska jag möta Elina för en promenad. Ska bli skönt. Och vi går nog ut mot Rynninge, kanske ut mot Hjälmaren. Kan ju hoppas att vädret är okej så att man kan få till några fina bilder.


Nu:
desperate housewives och sen sömn.


Bild från: http://www.tvguide.com/images/pgimg/desperate-housewives178.jpg

Rosa fruktsallad


En bild på den rosafärgade fruktsalladen jag och Elina gjorde i lördags. Otroligt god. Och jag ska göra en liten fruktsallad senare ikväll.


Och så en bild på självaste Elina! Hon är allt bra söt och härlig hon!


Det allra lustigaste under kvällen var nästan när vi skulle öppna vinflaskan. Jag insåg att jag glömt höra med Elina om hon hade någon vinöppnare att ta med - för att min verkligen är modell äldre och mest ett skämt. (Jag menar - ni ser väl hur den ser ut?!?!)  Jag glömde fråga, och vi fick därför försöka oss på min modell äldre. Vinflaskan placerades mellan fötter, mellan knän, i mina händer medan Elina drog. Ingenting funkade - det var ett helt träningspass att bara försöka öppna en vinflaska, utan att lyckas. Tillslut gick jag över till min böggranne, han hade en vinöppnare som jag fick låna. (Han kanske kan bli min bögkompis - alla bör ha en bögkompis tror jag.... Dock kommer jag nog inte våga fråga honom om han vill bli min... haha)

Om comhem och ett internet ur funktion

11.05   När jag placerade mig vid datorn nu i morse var det ett kryss över min anslutning. Jaha, tänkte jag. Startade om datorn i hopp om att det sedan skulle vara precis som det skulle. Men icke. Så efter lite keyboardspel som inte var ett dugg motiverat, så ringde jag till comhems kundtjänst, ironiskt nog mindes jag kundtjänst numret i huvudet efter att ha nämnt det så många gånger då jag jobbade med försäljning av comhems produkter. Kundtjänstkillen var schysst och skulle uppgradera mitt bredband till 10 mb istället för 8 mb, för samma pris. Mot att jag band mig i 12 månader. Och jag körde på det. (Bindningstiden jag har går snart ut ändå, och oavsett om jag väljer att byta leverantör eller ha kvar comhem så måste jag ju binda mig minst 12 månader - och då kan jag lika gärna ha kvar det som fungerat jättebra hela tiden. I guess.)


Lite träning har utövats på min kära yogamatta nu på morgonen. Dagens promenad har dock inte blivit av än, har inte hunnit känna mig motiverad till detta ännu med tanke på att det som idag ramlar från himlen är vitt och blött. Inte vitt och fint. Och nu får jag vänta ännu en stund på promenaden, ifall det skulle vara så att comhemtekniker måste kika in här. Då måste jag ju vara hemma...


13.37  Nu 4 timmar efter att jag först satte mig vid datorn, och 2½ timme efter att jag ringde kundtjänst, så fungerar mitt Internet fortfarande inte. Och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Måste jag vara hemma? Eller kan jag gå ut och gå?  Jag har sorterat bland lite papper, dammat på lite ytor. Jag har diskat och jag har gjort rent ugnen ordentligt, samt torkat av alla köksluckor. Nu tänkte jag bege mig mot skafferiet och få snyggare ordning där, och torka hyllorna. Sen blir det väl badrumsskåpet. Jag känner mig riktigt ambitiös, kanske var det bra att Internet inte funkar idag.... Men efter efter att jag är klar med skafferi och badrumsskåp tänker jag minsann ta min promenad tror jag. Och efter promenaden ringer jag till kundtjänst igen om det inte funkar. 


15.42   Finally. Nu funkar Internet igen. Skönt. Det är okej att vara utan Internet, men helst på mina villkor. Och inte teknikens. Men som sagt så har jag hunnit med städning och handling, och städning - det är inte varje dag man gör rent köksluckorna och ugnen. Så, det var bra!


(Ett blogginlägg skrivet i word, avancerat va?)


Det handlar om skridskor!!!

Ett förråd rensades ur lite smått hemma hos mina föräldrar för ett tag sen, bla bestämdes att skridskorna skulle skänkas. För att de inte använts på närapå ett par år. Och det fanns ingen framtid som skyltade med att de snart skulle komma att användas. Så, jag gav min tillåtelse att skänka dem till ett par kusinbarn. Men för någon vecka sen började jag fundera, just på skridskorna. Och jag kom på att jag vill åka. Herregud vad jag vill åka skridskor. Inte på någon fånig is som spolats dit i syfte att skridskor och hockeyklubbor ska skapa spår i jakt på en orange boll eller en svart puck. Nej jag vill åka på riktigt. Jag vill åka på en sjö. Jag vill åka nu innan årets vintertid är förbi. Och jag vill ha någon att åka med. Så, frivillig? Jag har två par svart/vita skridskor (allra helst skulle jag vilja ha ett par vita, såna där fina, det ser tjusigare ut!). Dock har jag inget av de där två paren exakt i nuläget, jag glömde nämligen ta med dem idag när jag var hemma hos mamma & pappa. Men de finns. Och en omöjlighet att få hit dem borde det inte vara, om det visar sig att det ska vara minusgrader en stund till denna vinter. Såna där riktigt kalla minusgrader. Som gör att Hjälmarens is är sådär tjock så det gnistrar i den.f r i v i l l i g   ( s j ö )-  s k r i d s k o å k a r e
sökes.
Kamera medtages, självklart. Och helt utan tvekan.


Mina orsaker till varför jag vill plugga (nu)

Jag sitter och tänker på att jag skulle vilja börja plugga.

    -  Jag vill plugga för att kunna bli något  (jag vet bara inte riktigt vad jag vill bli, vad jag vill plugga)
    -  Jag vill plugga nu för att komma ifrån arbetslöshetsläget, eftersom det känns som en omöjlighet att ta sig ur det, så som läget ser ut just nu.
    -  Jag vill plugga för att träffa nytt folk, lära känna nya människor, känna den gemenskap jag kan tänka mig blir när man sitter med ett grupparbete tillsammans.


Mina orsaker till varför jag vill börja plugga nu är bra. Alla tre.
Det enda, den lilla punkten som förstör lite för hela grejen -
det är att jag inte alls har någon aning om vad jag vill plugga,
vad jag vill bli.
Allting blir liksom lite mer komplicerat när ett frågetecken har
placerat sig någonstans i stommen.

Stockholm den 30e

Nu är jag hemma efter en dag hos mamma & pappa. Köttbullar och äkta potatismos (så otroligt gott). Och så bakade jag muffins med hallon i. Och så hanns även en kort promenad med, men det blåste och var så otroligt kallt, så den blev inte lång. Lite kattvärme i knä och en sprakande brasa.

Jag har beställt tågbiljetter nu, till mig, mamma och moster bettan. Vi ska åka till stockholm den 30e över dagen. Jag ska försöka styra en dejt med två kusiner som bor där, och så hoppas jag även att min syster åker dit. Det kommer bli kul tror jag!

Kvällen har inte så mycket att erbjuda, jag funderar på att göra en fruktsallad modell mindre och utan fruktcocktail, och äta det till ett avsnitt av desperate housewives. Men innan jag äter något annat ska jag äta lite mammabakat bröd som jag fick med mig. Gott! Funderar dessutom på att baka bröd i veckan, någon som har tips på något gott bröd?

Jenny Nygren

Nu åker jag hem till mamma & pappa över dagen.

När jag kommer hem ikväll ska jag dra fram keyboarden och försöka få till något snyggt med min röst och med lite keyboard! Något ska det bli, oavsett om det blir på engelska eller svenska... 

Jag blev inspirerad av Jennys fina sång och spelande. Hon har gjort en egen lovsång, och jag tycker hon är sjukt duktig.
Kolla in henne på videon nedan.


En toppendag!

Efter en heldag - en toppenbra heldag - med Elina sitter jag nu här med det sista glaset vin och halvkollar på en underlig film på 4an. Dagen har erbjudit en hejdundrande promenad, vi var på jakt efter Bra och Begagnat ute på Aspholmen. Efter lite bitterhet för att vi inte lyckades finna någon skylt, så begav vi oss in i snår och över ett isfyllt dike och plötsligt befann vi oss framför en gul herrgård, en väldigt snygg gul herrgård. Och sen så gick vi lite till och det kändes lite hopplöst. Ända fram till det att Elina ropade " DÄRÄR SKYLTEN!"  Med nyfunnen energi traskade vi ditåt och hade en kvart på oss innan de skulle stänga. Vi hann med den allra roligaste avdelningen i alla fall...

Efter Bra och Begagnat gick vi till Lager 157 utan att finna något, och sen till ett Stadium i renoveringstillstånd, sen Rusta för lite färdkost sista vägen hem till mig. Och innan vi kom hem till mig hamnade vi på Ica för att köpa ingredienser till kycklingrätten som skulle göras, och frukter till fruktsalladen som skulle göras.

Vi startade hemmavistelsen med lite te och soffa. Efter en stund påbörjades matlagning och öppning av vinflaska - vilket vi inte lyckades med. Min vinöppnare är modell äldre och ganska så klumpig. Så tillslut samlade jag mod till mig och gick för att plinga på hos min lilla böggranne - dock var det någon tjej som öppnade, men böggrannen stod där i bakgrunden. Och vinöppnare fick vi låna. Inga problem med den inte - det gick alldeles klockrent att öppna med den!

Maten var toppen. Vinet var toppen. Och fruktsalladen var fullkomligt underbar!

Tack för en toppendag Elina,
ser fram emot promenaden på tisdag!

"Was looking for a place to hide away, Instead I lost the heart I gave away"


(Soffan erbjöd sig sin famn ikväll, jag valde den. Blir att träffa Hanna nästa helg istället!)

Kvällen är, spontan

Det verkar som att det kan bli en kväll med dans! Istället för att lyssna på grannens tafatta försök till att spela en melodi på keyboard liksom. Det låter inte alls bra där uppifrån. Och Hanna, henne har jag inte träffat på cirka året - så jag känner lite att det kanske väger över lite. Till Satin bär det av, jag känner inte de övriga som kommer vara med Hanna, men jag vet vilka det är, så... det brukar lösa sig!

Men. Nu är ju bara frågan. Kläder? Och håret, vad gör jag med håret?
Göra mig iordning. Nu! Nästan...

Fast helt beslutat för dans är det inte ännu. Kanske är det så att soffan och min tjocka, varma tröja säger att jag får vara hemma med dem om jag vill. Och, vissa stunder känns det väldigt lockande med tanke på att jag fryser som en tok nu. Och sticker jag ut näsan - då fryser jag ännu mera.

Brämhults apelsinjuice

Mitt hår har varit uppsatt i en hög knut så nu har jag jätteont i huvudet för att det har stramat så, men jag inbillade mig att det såg ganska käckt ut - dock finns inget bildbevis. Promenaden ledde inte bort till biblioteket. Den ledde till en flaska med Black Tower från systemet, till hemtex, till en Marian Keyes- bok från Myrorna, till Lucullus för Brämhults apelsinjuice och två bananer och sedan hem igen! Så det blev ganska mycket promenad ändå.

Jag ska plocka upp från mitt golv nu, dammsuga, torka av mitt soffbord ordentligt. Efter det ska jag äta lite potatis- och purjolökssoppa och njuta av ett avsnitt av desperate housewives. Jag är jättehungrig nu, så städningen kommer väl gå undan kan man hoppas på!

Detox?

Jag har nu gjort morgonens träning & yoga. Det känns bra att se magen arbeta då man gör de där situpsen. Nu ska jag äta lite yoghurt och flingor. Efter det blir det en promenad, vet inte var den kommer leda. Kanske blir upp mot stan idag också, jag behöver köpa handsfree till min mobil, står inte ut med att den jag har är glapp. Så, stan, och sen lite där bakom, kanske.

Jag har funderat på att nästa vecka from måndag, köra en 7-dagars detox "diet". Köra ut alla gifter som finns i kroppen, få kroppen att må som den ska igen. Kanske, jag ska besluta mig under helgen. Här kan ni läsa mer om detox.  Och efter den här detox-veckan ska jag om den blir av, köra låglaktosgrejer eller helt enkelt ersätta mjölk med havremjölk eller sojamjölk. Jag måste ta reda på om det är laktosprodukter som skapar det slagsmål som ibland pågår i min mage. Och då känns det bra att till en början avgifta kroppen.


(glöm inte kolla in de två bloggarna jag tipsar om i inlägget nedan)


edit: promenaden blir definitivt till biblioteket för att spana in lite fototidningar!

Bloggtips!

På så kort tid som en vecka har jag funnit två bloggar som nu blivit favoriter.

Den ena är tjejen som lever med sitt livs kärlek och skriver om deras perfekta förhållande, får mig att le och förstå att den där perfekta kärleken finns någonstans för alla. Skriver med ord där en underbar personlighet lyser igenom - det känns som att läsa en nära väns ord. Det är drömmar och tydliga framtidsplaner, det är ord som skapar hopp och vetskapen att allt blir vad man gör det till. Inredning och en tjej som nog är bland de snällaste som finns!
http://pinkpills.blogg.se     - jag kom dit, jag läste, jag log, jag fastnade, och nu kan jag inte ta mig därifrån, jag måste följa, för att se huset som ska byggas.    v

Den ena, är tjejen som skriver från sitt hjärta, och PANG, rätt in i mitt hjärta. Det handlar om att dela med sig av sig själv, att dela sitt jag med resten av världen. Om te och om att hitta fina saker som ligger dolda. Det handlar om små mysiga, enkla idéer för en finare vardag. Om nyttigheter för sundhet, och om nyttigheter för själen.
http://obstinate.blogg.se     - jag kom dit, jag läste, jag log, jag fastnade - och sitter fast för alltid. Vackra ord, vackra människa. Jag ska fortsätta låta mig fängslas.      v

En fika med Danne

Hemma efter många timmar på stan.

Det var en fika på stan med danne, varsin gigantisk chailatte på Bara Vara, chailatten med stort C. Den skapade verkligen en känsla av mättnad. Och sockerkick, kind of! (en sockerkick som fick mig att riva små fransar på delar av servetten...) Men gott var det. Och efter en stund blev fönsterbordet ledigt så då placerade vi oss där istället. (Fönsterbordet är underbart. Jag älskar att sitta där och iaktta människor som går förbi på gatan där neranför.)  Det var kanonkul att träffa Danne igen, var ett bra tag sen pga att han har jobbat på Irland ett tag. Men han är en kul kille. En söt kille. Och en snäll kille. Lätt att föra konversationer med. Så jag tackar för dagen, mycket! Får bli dags snart igen!


Jag hade planer på att dra fram keyboarden när jag kom hem, men jag har inte längre någon lust med det. Utan jag ska kolla runt här, läsa bloggar, kolla foton, försöka skriva lite och bara lyssna på bra musik. Bra idé va?

Superstar

Nu ska jag röra mig upp mot stan, funderar på att kliva in på myrorna innan jag möter upp med danne! Kanske. För egentligen behöver jag inte någonting, inte någonting alls. Borde kliva in på hemtex istället, det är dem som har de saker jag behöver, och det är de jag har presentkort hos.
Frågan är: ska jag ha med mig mr Nikon upp mot stan idag?


Ikväll tror jag att jag ska dra fram keyboarden och spela och sjunga lite,
efter att jag tränat!Sonic Youth - Superstar

Lars Winnerbäck

Efter att igår ha kollat på dokumentären med Lars Winnerbäck som gick på 1.an så lyssnar jag nu på honom. Hela tiden. Kan liksom inte riktigt byta. Jag älskar Timglas, och jag älskar Kom änglar. Och faktiskt, så älskar jag Stackars, och jag älskar Hugger i sten. Om jag ska vara helt ärlig så älskar jag väldigt många låtar. Han är fin Winnerbäck, han blir fin, för att han är så bra! Texterna, rösten, känslan.


Det snöar

Jag ska inte säga så mycket just nu.

Mest att det snöar. Och att jag hade vant mig vid att det igår kändes som vår. Undrar hur det blir nu.

Nu ska jag träna litegrann (jag efterlyser fortfarande bra övningar att göra på min matta!!!!), sen kolla på lite desperate housewives, och sen ska jag laga min lunch som blir potatis- och purjolökssoppa, definitivt min favorit!

Smidda planer

Idag har det smidits lite planer. Med Elina.
På lördag kommer vi starta eftermiddagen med att promenera till Bra & Begagnat, och efter det en långpromenad (om det inte blir allt för många och tunga inköp!), när vi återvänder hit efter den, så tänkte vi oss lite styrketräning, hon ska visa lite core-övningar tex. Det kommer bli matlagning, och jag har lite tankar på att vi borde ta oss varsitt glas vin till maten - om tjejen inte är allt för onykter från dagen innan  ;).  Efter ätande, så blir det väl lite tv/film. Och hela dagen kommer fyllas med random talk. Kanske lite spaning inför sommarens jakt på ödelagda place! Det kommer bli toppen!


Nu ska jag ta några vindruvor och lägga mig och se desperate housewives.
Imorgon ska här städas. Dammsugas och dammas. Inhandlas ny duk på hemtex och kanske även något mer. 250 kr i presentkort där. Och hemtex har mycket smått och gott som alltid är bra...!


Godnatt people!

Fruktsallad

Fruktsallad, cashewnötter, vatten och ett avsnitt av desperate housewives. Nu har jag satt på tv.n för att se på en dokumenter om Lars Winnerbäck. Tror att jag ska göra lite situps under tiden, jag har mattan utrullad här på golvet.

Imorgon ska jag ställa klockan på 09. Kliva upp och äta lite frukost till ett avsnutt av desperate housewives. Efter det träna lite på mattan, och sen göra iordning min lunch som kommer vara potatis och purjolöksoppa. På eftermiddagen ska jag sedan upp på stan och ta en fika med danne.


Nu: Winnerbäck!
svt1.

En yogamatta införskaffad!

Jag sitter här och fnissar lite för mig själv just nu faktiskt. Detta är pga av att promenaden jag tog - ledde upp till stan, vädret var jätteskönt och jag hade min röda kappa som det bara strålar vår om! Det är fint. Jag gick in i lite random sportaffärer och kollade på diverse kläder och träningsredskap.

Dagens inköp:
Shorts,  79 kr,  Stadium
Sporttop,  149 kr,  HM
Yogamatta250 kr,  Intersport

Det är det sistnämnda jag fnissar åt. En yogamatta. Jag, Johanna, har köpt en yogamatta. Det känns komiskt. Nu ska jag komma igång på riktigt. Ska googla upp lite roliga övningar och sen köra igång. Jag ska skapa rutiner, och följa dem! Men allra först ska jag äta en för sen lunch, en pajbit och lite multivitamindryck!


Har ni några tips på övningar att göra på en yogamatta/träningsmatta?


Dags för promenad!

Nu ska jag precis röra mig upp mot stan. Det blir en liten stadspromenad. Jag ska gå till Bra och Begagnat, det är ju onsdag. Och så ska jag även gå till stadium och köpa ett par mjukisbyxor. Och till kicks för att köpa min kära hårspray. En stund funderade jag på om jag ska köpa en yogamatta också, påbörja lite träning här hemma. För nu börjar jag verkligen känna att jag har lust att börja träna. Helst på gym, men det känns inte riktigt som att jag har råd med det just nu. Och dessutom vill jag träna tillsammans med Elina - men hon tränar på gymet på andra sidan stan, det känns väldigt avlägset. Så, lite träning hemma vore kanske något - men att släpa hem en yogamatta från stan känns mindre kul...

Det ska även bli nyttig mat hädanefter - hoppas jag på. För om det blir så att jag och Emlan jobbar på Rhodos i sommar, då vill jag att min kropp ska se okej ut. Speciellt de där timmarna då man ligger på stranden...

Underbart väder!

Idag är vädret sådär otroligt jättefint! Jag känner att jag både vill och måste gå ut på en promenad, men jag är fortfarande placerad i det läget där jag tycker det är mycket roligare och lättare att komma ut på en promenad med någon. Och denna någon har jag inte i nuläget, idag. Så jag får se till att ladda in några nya favoritlåtar på mobilen och sen traska iväg och lyssna på favoritlåtarna i min handsfree som är glapp, så att jag bara hör på ena.

Annars idag ska jag inte göra någonting speciellt. Sitta och glo lite på platsbanken - as usual, tråkigaste hemsidan som någonsin existerat, jag hatar den! Och så ska jag även slappa, vilket jag känner att jag kan tillåta mig att göra om jag tar den här promenaden. Kanske baka bröd också, kanske. Imorgon ska jag nog laga god köttgryta, jag känner att det är dags för en sån igen!

Bildbevis

Här är några favoriter från i lördags då jag och Elina var ute och promenerade i motvind och grått väder. Jag har inte orkat lägga in bilderna på datorn förrän idag - det kallar jag slöhet!Hur gör man?!?!?

Okej. Jag är ju inte tekniskt skicklig på något sätt. Jag stoppade i windows-skivan i förhoppningar om att en ominstallation av datorn skulle ske. När allt var klart, visade det sig att det enda som skett var en uppgradering av mitt underbara windows. En uppgradering som säger att mitt windows som före "ominstallationen" var äkta, nu inte är en äkta version. Jag förstår ingenting. Är det någon som vet hur man installerar om windows vista?Ojojoj!

Pajen blev toppbra.

Nu sitter jag och är bitter på min dator. Jag försöker bränna över alla bilder till skivor nu, för jag tycker att datorn hängt sig lite väl ofta, och lite väl långa stunder, nu på senare tid. Så, jag tänkte göra ett försök att installera om den, så...det är ju fint att jag kan det där med datorer så himla bra, att jag är så otroligt teknisk och vet exakt hur man ska göra med allt. Herregud, jag är körd! Det kan bli spännande! Ojojoj helt enkelt. Hörs later - om datorn (och jag!) är vid liv...

Dags för paj

Jag funderar starkt på att gå iväg och handla nu. Köpa babyspenat, gräddfil, grädde, mjöl och körsbärstomater. Har nämligen planer på att göra sån paj som jag bjöd på på nyår.
Receptet dyker upp senare!för övrigt så är jag placerad på platsbanken nästan konstant,
men jag får inget napp. jag blir så himla less, och faktiskt
ledsen på riktigt. allting trampar mig på tårna nu, hela tiden.
det är inte alls kul, och jag vet faktiskt inte riktigt vad jag
ska ta mig till.

Det handlar om dåligt samvete...

Just nu sitter jag med sjukt dåligt samvete och inser att hur stora delar som helst av denna dag har gått. Klockan är redan tre och jag har inte gjort någonting. Usch!  Ska göra paj sen tror jag, eller imorgon. Har även funderat på att baka bröd. Så jag får se helt enkelt. Jag och Emlan har kikat efter utlandsjobb. Har hittat ett som servitriser på Rhodos. Vi ska väl söka, och så får vi helt enkelt se. Tanken skrämmer mig otroligt, precis som alla liknande tankar! Det blir först i maj vi åker i så fall, och jag måste ju ha någon inkomst månaderna innan maj...


Fick bilder av Elina från våran promenad,
jag har inte lagt in mina på datorn ännu.
Men här kommer en bild på mig i den
extrema vinden!

En dag i Göteborg!

Göteborg var regnigt, blåsigt och kallt idag. Men trots det hade jag en toppendag. Från det att vi satte oss på tåget, tills det att vi skildes åt när vi klivit av tåget hemma i Örebro. Toppen. Tågstunderna bjöd på lustiga diskussioner. Gravida män, Emlans skrev i jeanstights. Det blev kreationer av bokstavskex, vackra mobilfoton, och helt otroligt tjusiga porträttbilder vi målade av varandra!

Något som gör mig otroligt förundrad, är att jag inte fastnade för att köpa någonting. Ingen tröja föll mig riktigt i smaken, inget linne, inga skor, ingenting. Jag blev inte ens hopplöst förälskad i några prylar inne på lagerhaus. Det enda jag köpte (i göteborg!!!!!!!!) var hängare att hänga över dörren. Och min dörr har visst en underlig kant, så det visade sig att de inte ens passade - ja, jag är bitter!

Vi träffade Lowe en liten snabbis, och det var toppen.
För det var en evighet sen. Och Lowes kramar är
alltid så fina och vänskapliga och bra, de får en att le.
Jag tror nog att alla skulle må bra av att ha en Lowe!
Nu ska jag dricka lite te och se ett avsnitt av desperate housewives,
sen blir det faktiskt sömn!
Imorgon funderar jag på att slänga cv.n omkring mig, problemet är bara att jag inte vet vilka som ska tilldelas mitt tjusiga cv...


Tack för en toppendag Emlan!
(lite bilder imorgon!
och även lite citat, maybe - om jag minns dem.)

Ett pianospel i skugga

"Cornelias smala fingrar smekte den vita gardinen åt sidan. Hon såg på idyllen utanför och log medan solen diskret sökte sig förbi gardinen och började spela på pianots tangenter. Tonerna var ljuva och sammanhängande och hon log då hon släppte taget om gardinen, tonerna fortsatte i skugga och hon vred huvudet och blicken mot den äldre kvinnan som satt i rummets mörkare del. Melodin som spelades på pianot blev mer och mer dramatisk, tonerna blev djupare och djupare med inslag av ljusa toner som skapade en vag kontrast mellan sol och skugga. Cornelia vände snabbt tillbaka blicken mot pianot då hon plötsligt hörde att det enda som spelades var en enda melodislinga, om och om igen. En melodislinga som blivit komponerad enbart för att skapa rädsla och skräck i sinnet på den som lyssnar. Hon famlade intill sig för att finna balans åt skräcken som dragit in i hennes kropp. Med ögonen vitt uppspärrade föll hon innan hon fått fatt i soffans rygg."


skrivet av: Johanna Andersson

(bara ett utkast)

Göteborg idag!!!

Det händer inte ofta att mitt alarm ringen kl 04.50, det ringde den tiden förut, då jag jobbade. Men nu var det längesen. Jag är nu uppe och allt annat än pigg, ska göra mig i ordning för Göteborg. Om en timme ska jag vara uppe på stationen och möta Emlan, för då inkommer hennes tåg, sedan ska vi lyckas krångla fram biljetterna inom loppet av en timme då tåget till Göteborg går 07.10. Vilken dag det kommer bli, jag är otroligt pepp!

Nu:  Hårfix (vad fan ska jag göra med håret!?!?!)
        Smink
        Ordna leverpastejmackor som färdkost och rota runt och se om jag har något kul att ta med också.Well, återkommer imorgon om hur dagen var!

Så länge får ni läsa ordmagin i nästa inlägg!


Ett pianospel i skugga

"Cornelias smala fingrar smekte den vita gardinen åt sidan. Hon såg på idyllen utanför och log medan solen diskret sökte sig förbi gardinen och började spela på pianots tangenter. Tonerna var ljuva och sammanhängande och hon log då hon släppte taget om gardinen, tonerna fortsatte i skugga och hon vred huvudet och blicken mot den äldre kvinnan som satt i rummets mörkare del. Melodin som spelades på pianot blev mer och mer dramatisk, tonerna blev djupare och djupare med inslag av ljusa toner som skapade en vag kontrast mellan sol och skugga. Cornelia vände snabbt tillbaka blicken mot pianot då hon plötsligt hörde att det enda som spelades var en enda melodislinga, om och om igen. En melodislinga som blivit komponerad enbart för att skapa rädsla och skräck i sinnet på den som lyssnar. Hon famlade intill sig för att finna balans åt skräcken som dragit in i hennes kropp. Med ögonen vitt uppspärrade föll hon innan hon fått fatt i soffans rygg."


skrivet av: Johanna Andersson

(bara ett utkast)

Bland bajamajor and stuff

När man kollar runt på sina internetcommunities, och går några år tillbaka, man kan hitta så mycket bilder. Bilder man glömt bort, stunder man glömt bort. Jag kikade lite på min bilddagbok, från året då jag gick i 1an på gymnasiet. Och jag fann detta.

1.  Min "svarta och svåra" period i ettan (men sommartid kunde jag inte med att bara bära svart, haha!) Ser ni vad fin min

2.  Tro mig!  Hela håret har varit galet rött också!!!

3.  Jag tillsammans med sångaren i Sture Allens dansorkester. Backstage på augustibuller, väldigt tjusig miljö, bland bajamajor and stuff!

(Nu kvällsmat:   några limpmackor med leverpastej, vaniljyoghurt med flingor, multivitamindryck, té och en apelsin! 
kombinerat med soffa, täcke, kudde, desperate housewives.
jag tror knappast att det kan bli något bättre!)

Det handlar om att vara kluven...

Just nu är jag opepp på mycket. Inte på resan till Göteborg imorgon. Men jag är opepp på resan till Österrike i maj, det är inga biljetter bokade ännu, men mitt ja ligger kvar. Och jag börjar tveka nu. Tveka mycket! 

     - Betala och åka på en resa, som jag knappt har pengar till. Tänk om det är just de 3500 som avgör om jag har råd att betala min hyra en månad.
     - Men, Sofia blir besviken på mig om jag väljer att inte följa med. Och det, det gör mig ledsen. För jag vill uppleva allt det fina med Österrike med Sofia igen. Alla sånger vi kommer sjunga, ölen vi kommer dricka, det fina landskapet och känslan av välmående.
     - Känner även att jag har varit där 2 gånger, jag vill ut och se mer av världen. Se andra länder, åka på min första sol & bad-semester, med paraplydrinkar och solbränna. Kanske är mer värt att lägga pengarna på en sista minuten- resa någonstans?

Jag är kluven just nu, så otroligt kluven. Jag har redan ändrat mig från ett nej till ett ja en gång, det känns som att det i princip är nu jag måste ge det slutgiltiga svaret!

Timo Räisänen

Just nu sjunger Timo Räisänen för mig. Högt. Genom mina högtalare. About you know heter låten, och ni kan lyssna på den om ni klickar just på titeln. Grymt bra är den. Grymt bra är han. Och snygg också! Inte som Johnny Depp eller Brian Molko, men snygg. Ja-a!

Ändrade planer

Det har blivit lite ändrade planer, emlan mådde inte alls bra, så hon ska ligga hemma och vila hela dagen. Jag hoppas verkligen att tjejen är bra till imorgon, vill ju åka till göteborg med henne!!!

Har varit på coop med min moster och handlat nu. Upptäckte ett väldigt sug efter apk-limpa och leverpastej, så det blev det. Köpte även lite yoghurt och flingor. Så nu ska här ätas en sen frukost, till avsnittet av dhw som jag somnade ifrån igår. Annars, jag ska fortfarande städa upp på golvet. Jag ska ta en dusch och göra mig fräsch till imorgon. Jag ska lägga in bilderna från gårdagen och jag ska slappa i soffan!

Göteborg imorgon!!!

Jag gäspar, suckar över alla kläder som ligger på golvet, tycker vädret är för grått. Men idag kommer trots allt att bli en bra dag. Emlan kommer runt 14-tiden, och hon mår inte helt toppbra, så efter att ha hämtat ut biljetterna till Göteborg (imorgon, imorgon, imorgon!!!!) och köpt frukt till fruktsallad - då ska vi bara sitta och slöa framför filmer i soffan. Och ikväll, kl 19.00 - då blir det Bingolotto gott folk! Grejen är den att, det inte är något vi brukar göra på söndagkvällar, men nu, nu tänkte vi seriöst satsa på storvinsten. Vem vet, vi kan ju ha tur, faktiskt!


Nu; städa på golvet, ringa mamma och se klart avsnittet av dhw som jag somnade till i natt.

Kolla designen vetja!

Nu är headern jag gjorde strax innan jul borta, jag insåg att den var en aning för julig. Så, här är en ny, helt färsk med mitt favoritfoto som jag även har uppsatt på min vägg. Inte ett dugg årstidsrelaterad i mitt tycke.

Så, hiss eller diss?

Om sommaren och från gårdagen

Som det är i nuläget kan jag inte få bort tankarna från ödelagda hus/fabriker/sjukhus. Det är svårt att beskriva hur häftigt och intressant jag tycker att det är. Men ja, i sommar. Jag, Elina, en bil, Mr Nikon - Norrland, Småland (och Skåne?). Fram tills dess ska vi ha hunnit öva fotandet av svunna tider på lite byggnader häromkring, det gäller bara att lyckas hitta dem, jag är lite smått osäker på hur man gör för att finna dem.


Sitter och funderar på om jag ska dra fram keyboarden ikväll, troligtvis kommer det inte bli så, utan jag kommer snarare fastna i soffan framför någon film eller dhw. Och som belöning för dessa långa och härliga promenader som båda dagen och gårdagen bjöd på, så köpte jag faktiskt lite godis, och ja. Jag har redan dåligt samvete.

(nu ska jag äta nudlar och se ett avsnitt av dhw tror jag,
eller påbörja någon film, romantisk komedi av något slag tror jag..hihi)


Har inte lagt in bilderna från idag ännu,
lägger in en till från gårdagen så länge istället.
Kan koppla den lite till alla dagens tankar nästan...En jakt på svunna tider...

En promenad på 2½ timme resulterade i ömmande fotsulor idag, och röda lår. Men det bjöds på Elinaumgänge och det var fint. Allt var ganska grått och ganska halt, så jag var inte jättemotiverad på att fota, men någon bild får ni nog skymta! Och Elinas hallonmuffins smakade mycket bra!

I sommar kommer en jakt efter övergivna byggnader ske. Fabriker/sjukhus/gruvbyar/hus. Jag och Elina, och jag är verkligen mer än pepp på det hela. Jag tycker det är så fascinerande på ödelagda platser, just att människoliv har rört sig där för många år sen... Så, om ni vet platser får ni gärna tala om var de finns! Mycket tacksamt!

Det handlar om fotografier

Det har blivit en hel del fotande den senaste tiden. Jag fotade min syster, jag fotade sofia, jag fotade vid lindesjön idag. Och lite smått och gott där emellan. Imorgon ska jag fota Elina. Jag ska kliva upp kl halv 8 och göra mig någorlunda snygg, för även jag ska placeras på bild.

Här har ni några smakprov från de senaste fototurerna!

1. Min syster      2. Lindesberg      3. Sofia
Smakprov från dagen

En bild från dagens promenad runt Lindesjön, det här är medan vi fortfarande är nära "centrum". Fler bilder kommer senare!Lite dyster...

Okej, ikväll känner jag mig lite dyster.

   - jag är otroligt sugen på sötsaker/chips, men NEJ!
   - jag vill ha en inkomst så jag har något att göra om dagarna, och så jag känner att jag faktiskt existerar och kan göra saker och ting som jag vill göra.

Jag brukar försöka att inte känna mig bitter över arbetslöshetgrejen.
Men ikväll känner jag mig faktiskt dyster/ledsen/bitter, och det känns litegrann som att det är en omöjlighet med allt.

Lindesjön runt

Det blev en dag i linde! Kom dit kl 13.30 och hem nu, 17.05. Hurtiga som vi kände oss promenerade vi runt Lindesjön, det finns otroligt fina vyer på vissa ställen, bilder kommer dyka upp senare. När jag har fått upp värmen, ätit mat och beslutat mig för om jag ska baka kladdkaka eller stå över. Det var prat om karlar, vänner, graviditet och random. Och när kylan började krypa på som värst, då var vi nästan framme vid "mål" och det kändes otroligt bra att ha gått den där rundan! 


Om jag ska baka kladdkaka vill jag helst ha i lite mjölkchoklad - och då måste jag ut i kylan igen och gå till affären... Nilo gör världens bästa kladdkaka med mjölkchoklad i (honey - om du läser det här får du jättegärna ta med recept på den på söndag!).


Nu: rester av gårdagens hamburgare, pasta och cremefraiche-sås.

Chailatte, apelsin och funderingar på promenad

Det blev något strul igår med inlägget jag lade upp innehållande chailatte och apelsin. Därför tänker jag nu lägga upp den bilden igen, för att jag själv blir så sugen på chailatte och apelsin då jag ser den.

Jag har precis gått upp ur sängen och sitter nu och funderar för fullt på om jag ska ta mig råd - fast jag egentligen inte har råd - och åka till lindesberg för att ta en promenad runt lindesjön med emlan. Jag har bara gått delar av den sträckan, men tror det är väldigt fint runt hela. Så både jag och Mr Nikon skulle njuta i fulla drag, och jag har ju sagt åt mig själv att promenera mera. Det överflöd jag har av kroppslig materia ska ju försvinna har jag tänkt, vissa delar av kroppen är jag nöjd med, andra inte. Och att promenera är ju bra för lår och rumpa...

Our last summer

Lite för ambitiöst?

   - Jag har tvättat 3 fyllda maskiner
   - Jag har skapat ordning och reda i mitt random-skåp i köket
   - Jag har lagat egna hamburgare + dressing
   - Jag har skrubbat badkaret och skurat golvet bakom
   - Jag har lagt i nya lakan i sängen

Har jag inte varit nästan för ambitiös idag? Det här hör ju inte till vanligheterna.
Kanske även hinner ta tag i badrumsskåpet, det behöver bli ordning och reda även där.Sitter och kollar igenom bilder på datorn, bjuder på en från utgången som hörde ihop med min födelsedag. Det är emlan som står för gitarrspelet, och jag den kärleksfulla sången. Är vi inte tjusiga säg? (Our last summer, Mamma Mia - soundtracket)


Vad ska ätas ikväll?

Nu är jag vid den tiden av dagen då jag börjar fundera på vad jag ska äta. Det som finns i tankarna just nu är hemgjorda hamburgare, med tomat, rostad lök, cheddarost, lite dressing och lite ketchup. Eller korvstroganoff.

Vad ska ni äta ikväll?
Skriv gärna några spännande recept eller tips i kommentarsfältet.

Ordning och reda

Jag är så uttråkad att jag börjar fundera på att ta ut alla grejer ur badrumsskåpet, torka ordentligt rent där inne, och sedan skapa en ordning som heter duga. Detta betyder verkligen att jag har tråkigt, så sjukt tråkigt! Köket skulle behöva få sig en ordentlig städning också, speciellt i mitt "random-skåp" som sträcker sig från golv till tak. Ordning och reda, jag skulle behöva det. Och jag skulle behöva dukar som inte symboliserar jul, till både köksbord och soffbord. Och jag skulle behöva tips på nyttiga godsaker.


Det handlar om tvättstugan...

Idag skulle jag följt med Niclas till AF och lyssnat på vad de har att säga gällande att starta eget, tänkte att det kan vara väldigt givande att höra! Men det blir en annan dag. Så, nu ska jag tvätta, om bara nyckeln till tvättstugan vill återvända till sitt lilla, lilla skåp. Enligt tvättschemat var det inte någon som hade tiden före mig (10.00 - 13.00), men 13.08 när jag var där nere, då fanns inte nyckeln. Men jag har bokat dubbel tvättid, för att jag har mycket olika tvätt, och för att slippa stressa, så förhoppningsvis är nyckeln på sin plats när jag går ner och kikar, nu, alldeles strax! För sånt här är bland det drygaste jag vet.

Jag tänker på livets vägskäl

Min onsdagskväll ska nog avslutas med en passionsfrukt, en banan, ett glas tropisk juice eller chaité. Dessa godsaker ska kombineras med en soffa, en kudde, ett täcke och ett avsnitt av Desperate Housewives, det är lite sådär lagom avancerat. Jag tycker om att mysa i soffan innan det är dags för sömn.Jag tänker på att
saker formas med tiden.
Det var på ett sätt, det blev till ett annat och nu,
nu är det helt tvärtom, mot hur det var i början.

Jag tänker på "om". Ögonblick.
På vägskäl och hur saker hade blivit om jag
hade gått åt höger istället för åt vänster,
om jag hade tackat ja istället för nej.

Livet hade kunnat vara helt annorlunda,
på något sätt känns det lite obehagligt.
Dags för Göteborg!

07.10 på måndag går tjugofemkronorståget till Göttebörrrg för mig o Emlan. Vi sitter mitt emot varandra vid varsin fönsterplats, och vi kommer prata om random karlar, konstigheter och säkert om mat. En hel del fnissanden kommer också höras. Vi ska ha fruktstund och kanske spela kort. Och när vi kommit fram till Göteborg, då ska vi äta något litet och enkelt, för att sedan traska runt och njuta av den fina staden och alla butiker (min Mr Nikon följer med, troget vid min sida, så jag ska se till att få några vackra foton också!). Och kl 17.00 har vi bokat bord på restaurang Knossos, en grekisk restaurang där vi ska betala med Smartboxen som jag fått från underbara Nilo i present, och jag ska äta något med tsatziki! Efter ätandet ska vi skynda oss att hitta tillbaka till tågstationen - hur nu detta ska gå, för kl 19.10 går tåget hem, och det vill vi inte missa, för då blir vi uteliggare i Göteborg en natt, vilket inte skulle kännas helt okej!


Kommer bli en toppendaaaag!!!!

Arbetsförmedlingen!

Åkte till Nora igår, vi spelade spel uppe hos hennes mamma, tillsammans med charlottes bror + flickvän, mamma + "karl", chips och så varsitt glas vin. Alias spelades, och det var faktiskt himla kul! När vi promenerat hem från Charlottes mamma värmde jag mig bara lite hemma hos Charlotte innan jag begav mig iväg för att träffa Stefan en sväng.

Senast vi sågs var på en buss för ett halvårsen, och innan det var det väl i 1.an på gymnasiet - så, man kan kalla det en evighetsen! Vi promenerade runt lite, pratade, gick hem till honom, pratade. Hur trevligt som helst. Vi kom fram till att nu ska det inte dröja så länge igen, utan vi kanske ses i helgen redan! Tummen upp för det!

Idag lagade vi tomatsoppa och åt, och i övrigt gjordes inte så mycket. Mitt mobilbatteri var dött. Och jag åkte hem.

Gick direkt till arbetsförmedlingen för att ta tag i att skriva in mig. Jag hamnade hos den mest skojfriska arbetsförmedlare jag någonsin mött. Han skämtade med mig, gav mig förslag som lät roliga och lyssnade verkligen på vad jag hade att säga, gällande allt! Det gjorde mig glad, för jag trodde inte det fanns en enda sån person på det stället.

Han sa dessutom att jag skulle slippa introduktionen eftersom jag var på en sån i maj, och han sa även att jag skulle slippa gå på "skriva ansökan"-kursen, för att jag redan har ett färdigt CV och personligt brev, jag ska istället få maila in det till en person som ska få läsa det. Känns bra! På något konstigt vänster känns det hela lite stabilare när mitt första intryck den här gången var hans positiva!

Fruktstund

Jag ska ha fruktstund hos charlotte ikväll! Ska tvinga i henne massa frukt, mohaha!

Så, nu ska jag strax ut i snön. Gå till stationen. Hörs ikväll eller imorgon!

Det snöar

När jag satt i soffan och åt frukost och såg på Desperate Housewives så kollade jag ut på de gråa molnen ibland. På något sätt, med tanke på hur de såg ut - så fick jag för mig att det skulle börja snöa. Och nu, två timmar senare, nu virvlar det vita små flingor i luften. Och jag funderar på om jag ska gå ut och gå nu, bara för att det är ganska skönt att känna de små vita smälta mot huden i ansiktet.Edit: de små vita, är gigantiska nu och virvlar värre än någonsin.
det är faktiskt vackert. det är fint!

Frukostdags

Jag somnade i soffan i natt, det var en evighet sen jag gjorde det. Men det var skönt, och jag ville knappt kliva upp och gå till sängen. Men sen insåg jag att det är skönare att vakna upp i en mjuk säng, än i en skön soffa där man ligger med kroppen i konstiga vinklar som resulterar i lite ond nacke, ond rygg osv...  När jag nu vaknade var jag alldeles jättetrött. Jag har en promenad i tankarna, någon gång under dagen. Jag vet bara inte var, det känns så tråkigt att promenera själv.

Så, jag startar dagen med frukost.
Mammas bröd, tropisk juice, chaité och en passionsfrukt, och ett avsnitt av Desperate Housewives.
Efter det kanske jag känner mig mer redo och fit for fight!


Jag bjuder på en icke-sofia-bild från gårdagen...Ett smakprov från dagen!

Ett smakprov från dagen, här har vi henne. Den alldeles urtjusiga Sofia!
Burr!

Efter en heldag med frusna näsor och fingrar, iskalla lår, kameravinklar och porträtt, så är jag nu hemma. Jag tackar Sofia för att hon placerade sig framför kameran. Och jag tackar La Baguette för den goda kycklingbaguetten, och jag tackar Supreme för den goda Chailatten. Och Niclas för trevligt sällskap på Supreme.

Nu ska jag äta, se ett avsnitt av Desperate Housewives, och sen börja redigera dagens bilder, sjukt spännande!Imorgon ska jag ta tag i lidandet - arbetsförmedlingen och deras vidriga småmöten som snarare stjälper, istället för att hjälpa.... Värdelöst!

Vi ska vandra en evighet...

Jag vaknar och ser desperate housewives, jag ligger kvar och ser ett extra avsnitt innan jag ens börjar tänka på att gå upp, jag äter frukost till desperate housewives, och ser ett avsnitt till bara för att, jag äter mat till desperate housewives, jag äter kvällsmacka/smoothie till desperate housewives och till slut, så somnar jag in efter ett par avsnitt av desperate housewives. Jag är beredd att säga nu; "jag börjar bli besatt!"


Nu ska jag markera mina ögon med svart, jag ska ge mina ögonfransar en smak av mascara, jag ska jämna ut huden med puder, och så till sist dra på en liten släng rouge. När det är klart ska jag möta Sofia och luncha med henne. Mr Nikon ska med, och efter ätandet ska vi vandra en evighet för att hitta en sjö, och när vi har hittat sjön så hoppas jag innerligt att isen håller för att stå på. Annars måste vi vandra den långa vägen tillbaka, och hitta den lekpark jag tänkt mig.

Det handlar om en skev omvärld
omvärlden är skev
lite som vi
du & jag
idag, igår, imorgon


Imorgon är det dags för mig och Mr Nikon....

Jag hade ställt in mig på att stövla iväg till arbetsförmedlingen imorgon, men efter ett telefonsamtal med mamma påmindes jag om att det är typ trettondagsfton imorgon. Med den påminnelsen dök tanken upp; har arbetsförmedlingen öppet på trettonsdagsafton? Det är ju helgdagar, så troligtvis har jag nu gått och byggt upp denna lilla ångestkänsla helt i onödan och så får jag bygga upp den på nytt till onsdag...!

Nåväl. Jag ska äta lunch med Sofia imorgon. Och efter lunchen är det dags för en liten photosession, äntligen. Hon bor i Lund, så det är lite svårt att dra till med en spontan photosession... Senast var i somras. Nu blir det raka motsatsen till de bilderna. Ingen sommar och gröna ängar inte... Men tjusigt, det kommer det bli ändå. Och kallt! Jag längtar!Trivsel och tankar...

Jag trivs alldeles utomordentligt bra i min soffa, med täcket över mig. Trivs alldeles utomordentligt bra i lägenheten rent allmänt. 

Men plötsligt så dyker tankar upp. Flytta någonstans? Hoppas på bättre jobblycka? Men lägenheten då? Min underbara lägenhet som jag trivs så utmärkt i?  Och vetskapen att jag kan åka hem till skogen precis när jag vill, för ibland vill jag verkligen åka dit - faktiskt.  Tankar på att på något sätt ta sig utomlands (thailand, fillippinerna, US, australien...), och på något sätt befinna sig där mer än en vecka. En månad, två, tre, fyra. Men då är problemet att pengarna inte finns, hur ska jag till en början ens lyckas ta mig någonstans? Och hur, hur ska jag bo när jag är, där...?

Jag antar, att det aldrig kommer hända,
det är liksom lite så det brukar fungera för mig.

Slappardag!

Nu ska jag ta mig i kragen, dagens promenad får bli upp mot stan. Jag ska till Apoteket och köpa något åt mina stenhårda och torra fötter. När jag sedan kommit hem så ska jag tillåta mig att enbart slöa (efter att jag städat köket). Jag ska se på Desperate Housewives, jag ska se om det är något bra på tv, jag ska läsa, skriva lite kanske, och jag ska läsa bloggar jag ska ta ett bad. Vad kan man mer göra? 

Allt detta slappa, det är för att jag imorgon ska ringa till VM media och be dem om arbetsgivarintyg och dylikt för att kunna söka alfa-kassa. Och jag ska även gå till arbetsförmedlingen och skriva in mig (dags för ångeststuff!!!!) och min jobbsökargrej ska ta fart. Det är dags nu. Jag har inte längtat! Berätta gärna om ni har kontakter som kan behöva mig på sin arbetsplats...


Over
and out

Det handlar om fötter...

Okej, det här var inte kul, inte ens lite. Mina fötter är torrare än de någonsin varit, de spricker, de är hårda och de är fnasvita och vad gör jag? Vad ska jag göra? Det ser vidrigt ut. Jag hade tänkt ta en promenad, men nu ska jag istället göra iordning ett par mackor, och sen smörja in fötterna med aloe vera propolis och aloe vera gel, sen placera mig i sängen och låta det gå in i huden ordentligt under tiden som jag ser ett avsnitt av Desperate Housewives.


Och om någon vill ut och gå - snälla, dra tag i mig.
Jag har ingen lust att sitta hemma hela dagen,
jag vill träffa folk, jag vill umgås med någon idag!

Rastlös!

Rastlös. Jag är alldeles sådär otroligt rastlös. Jag vill sätta mig i soffan och se någon film, men det känns inte som att jag är tillräckligt lugn för att göra det. Jag vill sätta mig i soffan och läsa en bok, men det är jag definitivt inte tillräckligt lugn för, och jag har dessutom inte en aning om vad för bok jag ska läsa (eller ens vilken film jag ska se). Sova? Ett alternativ - men gud så tråkigt!

Jag vill låta en stiftpenna skrapa ord över linjerat papper,
men just nu finns inte de orden i mitt huvud.
De kommer, så småningom kommer de.http://yohannacamera.blogspot.com

Körslaget!

Om 30 minuter börjar körslaget, och jag ska sitta och äta mina exotiska frukter. Lite sugen på smoothie är jag, men jag orkar inte bylta på mig kläder och gå iväg o köpa banan, för då vet jag att jag med säkerhet kommer köpa med något onödigt och onyttigt. Och så får det ju inte bli, för år 2009 ska bli nyttighetens år, i alla fall en nyttig start. Men ja, åter till smoothien... Det går ju inget vidare utan just bananen! Så jag antar att det får bli morgondagens nyttiga godsak.

Jag måste komma på fler goda, nyttiga saker som jag kan äta istället för de goda onyttiga...

Exotiska frukter

Klockan 08.45 ringde min klocka, för jag hade tänkt att jag en halv timme senare skulle strosa ut och ta en morgonpromenix. Klockan 10.04, kollade jag på klockan och insåg att den var mer än vad den borde varit. Och när jag kollade ut, då förstod jag knappt vad det där vita som föll var för något. Snö, det var fint - men lite väl sent va? Morgonpromenaden blev en timme efter att jag vaknat, och det blev bara en promenad till ica, för att inhandla diverse exotiska frukter.

Under eftermiddagen har jag nu lagat sjukt god köttgryta, och ris. Till det åt jag ananas och drack vatten. Det var hur gott som helst, och jag är faktiskt bra på det där med att laga mat när jag väl tar mig i kragen. Dock är mina ögon överkänsliga mot lök, det svider inte i dem när jag hackar lök. Det gör ont. Det bränner. Det värker. Men jag antar att det är ett sånt där litet överraskande moment i vardagen, en sån grej jag får stå ut med.

Favoritserie på tv?

Min msn dummade sig, så jag ignorerade datorn ett tag (annelie, imorgon hoppas jag på fungerande msn, så hjälper jag dig då <3). Såg på desperate housewives, drack varm choklad. Drack apelsinjuice. Nu ska jag ta ett äpple och se på desperate housewives, och sedan sova. Imorgon ska jag vakna upp relativt tidigt och ta en morgonpromenad, vad sägs om kl 9? Jag, mössan & kameran. Jag känner dock att jag sett nog av villorna här i området, så jag måste komma på någon ny rutt att gå, frågan är var...


Desperate housewives och Scrubs kom att bli mina favoriter under 2008, mina nykomlingar, som jag aldrig tidigare hade sett något utav.
Vilka tv-serier tycker ni är bäst?

Bildbevis; ett välmående i mitt fönster
Min orkidé älskar mitt köksfönster. Och jag älskar min orkidé.

2009 ska bli ett år i nyttighetens tecken.

Har ni tips på goda nyttigheter som jag kan
byta ut de goda onyttigheterna med?

Bildbevis; happy new year!

Insåg nu att jag inte har delat med mig av några bilder från nyårsafton ännu, det är ju bara knäppt utav mig, så, här kommer några stycken. Det var jag, Emlan, Erika & Charlotte. Men bara jag och Emlan som poserade framför kameran... Det var kalkonpaj och vin. Det var fint!
Promenad & fruktstund

Emlan hade gått o blivit sjuk, så det blev inget idag. Synd! Jag försöker samla krafter för att kliva ut o promenera med mig själv, men det är ju faktiskt inte alldeles jättekul att promenera själv. Ska försöka ladda in lite bra musik i mobilen så kanske det kan funka. Och kameran - den ska nog få följa med. Även fast det nog mest kommer bli promenad bland villor... Kanske inte uppskattas att jag fotar folks hem.


Under dagen ska jag plocka upp diverse saker från golvet. Lägga alla mina kläder i en hög på sängen och få ordning i garderoben... Jag ska dammsuga, och damma litegrann. Efter det blir det Desperate housewives och lite frukt. Promenaden ska nämligen avslutas inne på Ekershallen och så ska jag köpa lite random frukter.

Har ni tips på någon av de lite ovanligare frukterna?
Någon som jag bör prova..?Promenaddags!

Nu ska jag sminka mig och göra håret lite vettigt (kanske). Ska upp mot stan och träffa på Emlan, en liten runda på stan först och främst, och sen blir det lite duktigt promenerande idag igen. Jag funderar starkt på Rynninge, och på Rävgången. Och kameran ska med - så, hoppas att det inte blir allt för många påsar från stan.

Kolla in tornet!

När jag och Emlan var ute och gick idag så förälskade vi oss i grindar, staket, hus med engelsk look, diverse utbyggnader och glaslika tak. Något som vi även förälskade oss i var detta torn.Se. Det är alldeles klockrent! Wow liksom!

Kort om nyårsafton

Nyårsafton startade med smink & hårfix tillsammans med Emlan + henne syster. Sen kom Charlotte och vi alla satte oss och åt paj. Gott! Sen blev det lite musik och lite alkohol, och sen begav sig Emlan + hennes syster till den fest de skulle till. Och jag o Charlotte körde vårat vanliga Hej Knekt + alkohol. Vi begav oss mot fyrverkerier en stund innan 12, och så mötte jag upp med Emlan där. Efter fyrverkerierna funderade vi på utgång, men vi skippade det och gick till Sibylla istället, där vi köpte med mat.

Inte så händelserikt. Men helt okej!


Idag bestämde vi oss för (jag & emlan) att vi skulle ta en promenad. Och en promenad blev det, vi gick och kollade på hus och pratade, över en timme var vi ute och det var hur skönt som helst!


Nu ska jag mest spendera kvällen åt att se på Desperate Housewives.
Det är första gången sen innan jul som jag är själv, det känns jättekonstigt, och just ikväll gillar jag det inte, jag vet inte varför, men det finns en dyster känsla i kroppen och ensamheten stärker den där dystra feelingen...

Årsresumé 2008

Jag tänkte skriva en årsresumé, kom till september. Men där raderade jag allt. Jag insåg att jag inte vill ha någon resumé av året. Det var toppenbra ett tag där i början. Sen var det ett helvete där i mitten. Och nu har det varit bättre än någonsin ett tag i slutet. Räcker det inte att säga några saker jag minns?

☆  Stora mängder svenska äpplen.
      och stora mängder Satsumas.

☆  Såg Mamma Mia-filmen på bio,
      med min mamma och moster.
      Bästa filmen jag sett på evigheter.
     (Nu har jag sett den 9 gånger)

☆  Mycket umgänge med Emlan,
      det är lite som att hon är min
      bästa vän. Hon är den som jag
      berättar om allting för. Mycket
      blonde moments, och mycket
      skratt!

☆  5 månaders jobb på min kära
      gummifabrik.

☆  Ett år med mycket upp och mycket
      ner. En bergochdalbana. Skratt
      och tårar.

☆  En stockholmshelg hos min fotograferande
      kusin. Fotografering i studio och jag fick
      blodad tand.

☆  Melissa Horn sjöng sig in i mitt hjärta.

☆  Massor av kakbak. Speciellt i december.

☆  19e december, en klockren utekväll...Och år 2009. Hur kommer året bli?
Jag ska ha ett nytt jobb innan februari har gått till sitt slut.
Jag ska umgås med fina vänner.
Jag ska åka utomlands (österrike, men jag ska fan se till att kunna ta mig någonstans med Emlan också!)
Jag ska fotografera massor, skriva massor och sjunga lika mycket. Jag ska bli sedd, för något utav det.


Nytt år - nya möjligheter!


RSS 2.0