En tyst grannfejd

Vi för ett krig utan ord på våning två i min trappuppgång. Det är jag, och mänskligheten i dörren till höger om min. Hon ställer sin soppåse utanför dörren då hon tydligen inte orkar gå ut med den, tyvärr inte utanför sin dörr, utan utanför min dörr. Det är det som får mig på lite krigarhumör. Okej om det hade hänt en gång, men det har hänt minst tio gånger. Varje gång jag går ut och den står där, så kollar jag på den med avsmak, och sen kollar jag på hennes dörr med avsmak. Därefter puttar jag till påsen med foten, puttar den en aning närmre hennes dörr. När jag sedan kommer tillbaka från stället jag varit på, och påsen fortfarande står kvar, då kör jag samma grej. Det där med blickar fyllda med avsmak, och sen en putt med foten.

Jag bara väntar på att det ska bli som det blev där jag bodde förut. Då grannen under mig ställde ut sin kompostpåse (visserligen utanför sin egen dörr) och lät den stå i 3-4 dagar, så att stanken var outhärdlig. Man vill ta ut påsen för att slippa stanken, men samtidigt kvarstår en vägran, för man vet, att tar man ut påsen. Då har människan innanför dörren vunnit, och det får inte hända. För då kommer hon/han/den ta för givet att varje gång hon/han/den ställer ut sin soppåse/kompostpåse, så är det någon som tar bort den...

Vad vet jag, ni kanske hånskrattar åt mig nu och tycker jag är fånig som blir bitter över en sån här grej. Men jag står för det, det stör mig, ganska mycket faktiskt. Hur jobbigt är det att gå de där 2 metrarna utanför porten, för att slänga soporna? Man är tillbaka i lägenheten inom en minut.

En tyst grannfejd.

Kommentarer
Postat av: dookie

haha jag förstår precis dina känslor. det är inte soppåsen i sig man irriterar sig på

; det är latheten hos dessa människor. jag har kastat grannars sopor några gånger, liksom för att markera hur mkt det stinker och att det inte är ok. men grejen är ju precis den; att då händer samma sak igen. så det bästa är ju att ringa på och säga "du, det stinker". varför är vi så fega?

2008-10-26 @ 13:39:38
URL: http://dookie.blogg.se/

Skriv dina ord här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0