Marängtårta (med bild)
Marängtårta
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl florsocker
3 dl grädde
2 st dubbeldajm
Vispa 3 äggvitor med 1 dl strösocker - hårt! Rör sedan
i den andra decilitern strösocker. Bred ut detta på ett
bakplåtspapper, ca 25 cm i diameter.
Grädda i ca 75 minuter på 140 grader.
Låt svalna
Vispa 3 dl grädde
Vispa 3 äggulor med 1 dl florsocker
Hacka/mortla dajm
Rör ihop detta och bred smeten över marängen.
Förvaras i frysen. Tas fram ca 5-10 minuter innan
servering.
(jag föredrar dajm/hallongrädde. men man kan förstås smaksätta med
lite vad man känner för!)
Jaaa :)
Vi får se Johanna, jag mår lite dåligt faktiskt. KÄnner mig hängig och börjar få feber :(
vad trist! vad var det för jobb?
jaa tanken som räknas:)
Hm, jag kan nog analysera att du är en glad person för tillfället eftersom du har den ringsignalen! Haha, typ :*
Vad god tårtan ser ut!
Ser verkligen gott ut!!
ok:) a men tråkigt ändå ju